Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΨυχολογίαΠώς να διαχειριστείτε την εφηβεία

Πώς να διαχειριστείτε την εφηβεία

Print Friendly, PDF & Email

Όταν δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με την εφηβεία

Είναι δύσκολη περίοδος η εφηβεία…

Τι μπορεί να κάνει ένας γονιός όταν η εφηβεία κάνει επίθεση…

Όλοι οι γονείς έχουν προβλήματα με τα παιδιά τους όταν βρίσκονται στην εφηβεία…

Πολλοί έφηβοι αρνούνται πεισματικά να διαβάσουν, θέλουν συνέχεια να είναι με τις παρέες τους, θέλουν συνέχεια εξόδους, ασχολούνται συνέχεια με τα κινητά τους και το κομπιούτερ τους, αλλά δεν έχουν μάθει να σέβονται τους γονείς τους.

Από την άλλη οι γονείς προσπαθούν να καταλάβουν τους έφηβους και αναζητούν απεγνωσμένα λίγη προσπάθεια και σεβασμό, αλλά μάταια…

Τρόποι για να επικοινωνήσετε με τα παιδιά σας που είναι στην εφηβεία:

  • Κάντε συμφωνίες μαζί τους για τα πάντα. Οι έφηβοι πρέπει να βάζουν στόχους και οι γονείς να επιβραβεύουν. Απαιτήστε σεβασμό, βάλτε όρια και δείξτε στα παιδιά σας ότι πρέπει να τους έχετε εμπιστοσύνη. Μετά από ένα καλό διάβασμα και μια καλή συμπεριφορά έρχονται και οι έξοδοι, τα χρήματα για ντύσιμο και υπάρχει και ο ανάλογος χρόνος για το διαδίκτυο.
  • Κάθε φορά που ο έφηβος κάνει μια καλή πράξη επιβραβεύστε τον. Έστω κι ένα μικρό επίτευγμα σε σχέση με τις συμφωνίες που έχετε κάνει θέλει επιβράβευση για να ενισχύεται το κίνητρο και η θετική συμπεριφορά. Αν ο έφηβος, δεν ανταποκρίνεται αποσύρετε τις επιβραβεύσεις.
  • Όταν οι έφηβοι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και στην συμπεριφορά τους να τους παρέχετε πλήρη υποστήριξη και χωρίς όρους. Κάθε στιγμή που σας χρειάζονται θα πρέπει να είστε εκεί για να τους στηρίζετε.
  • Μην είστε αυταρχικοί. Να είστε ανοιχτόμυαλοι και να τα συζητάτε όλα με τα παιδιά σας. Μην κάνετε κατάχρηση της εξουσίας, αλλά ταυτόχρονα να μην είσαστε και ευάλωτοι στις απειλές τους. Να έχετε σταθερή θέση και σταθερό χαρακτήρα και να αφήνετε κάποιες διόδους επικοινωνίας. Μην κάνετε κινήσεις και συζητήσεις που μπορεί να αλλοιώσουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα των εφήβων. Είναι ευάλωτοι.
  • Συζητήστε μαζί τους και εξηγήστε τους ότι πρέπει να βάζουν στόχους στο διάβασμά τους.
  • Σε οποιαδήποτε κρίση συμπεριφοράς και αποτυχία, εσείς να προσπαθείτε να παραμένετε ακέραιοι και σταθεροί, ψύχραιμοι και να θυμάστε…

Μπόρα εφηβείας είναι και θα περάσει!!!

Κάντε υπομονή!!! Η εφηβεία φταίει!!!

Διαβάστε, επίσης,

Τι να διαλέξετε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο για τα παιδιά σας;

Να τα λέτε όλα και ότι γίνει

Είναι επικίνδυνο το sexting στην εφηβεία;

Γιατί σε μερικά κορίτσια καθυστερεί να αρχίσει η περίοδος;

Όταν οι έφηβοι αντιμιλούν τι πρέπει να κάνετε;

Προβλήματα εφηβείας γυναικών

Τα παιδιά έχουν εθισμό στην τεχνολογία

Είναι τα βιντεοπαιχνίδια και το διαδίκτυο κατάλληλα για τα παιδιά;

Ενηλικίωση

www.emedi.gr

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Νευρίνωμα Morton

Το νευρίνωμα Morton είναι μια πάχυνση του ιστού που περιβάλλει το μικρό νεύρο που οδηγεί στα δάχτυλα των ποδιών. Το νευρίνωμα Morton είναι μια...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ