Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΟι μεταβολομικές αναλύσεις

Οι μεταβολομικές αναλύσεις

Αξιολογείστε την κατάσταση της υγείας και αυτοθεραπευθείτε

Το ανθρώπινο σώμα από μόνο του είναι προγραμματισμένο για να παραμένει υγιές.

Από μόνο του μπορεί να επιδιορθώσει σχεδόν κάθε πρόβλημα υγείας… φτάνει να το φροντίζετε…

Οι μεταβολομικές αναλύσεις είναι ένα δυνατό διαγνωστικό εργαλείο για ασθενείς που φαινομενικά φαίνονται υγιείς, αλλά και για όσους έχουν χρόνια και αυτοάνοσα νοσήματα.


Τι είναι οι μεταβολομικές αναλύσεις

Για να διατηρηθούμε στη ζωή και να διατηρήσουμε την υγεία μας, μέσα στα κύτταρά μqς γίνονται συνεχώς και ακατάπαυστα χιλιάδες χημικές αντιδράσεις, γι΄αυτό ο οργανισμός πρέπει να διατηρεί μια ακριβή βιοχημική σύσταση. Αυτό το πετυχαίνει με την ομοιόσταση. 

Οι μεταβολομικές αναλύσεις καταγράφουν την ενδοκυττάρια βιοχημική σύσταση και τις χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν σε κάθε οργανισμό. Οι μεταβολομικές αναλύσεις είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ανευρεθούν οι πραγματικές αιτίες της νόσου και να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας ενός ασθενούς. Με τις μεταβολομικές εξετάσεις εντοπίζονται πρώιμα τα σημεία της νόσου.

Άρα, η μεταβολομική είναι αποτελεσματική για την πρόληψη κι έγκαιρη διάγνωση προβλημάτων υγείας, αλλά κυρίως για τον εντοπισμό των αιτιών μιας νόσου, γιατί έτσι μόνο μπορεί να θεραπευθεί. Η συμβατική ιατρική με τα χημικά φάρμακα θεραπεύει τα συμπτώματα της νόσου και ποτέ δεν ασχολείται με τις αιτίες.

Οι μεταβολομικές εξετάσεις μπορεί να γίνουν από φαινομενικά υγιείς ανθρώπους για να εκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας τους, για πρόληψη και για να τη διατηρήσουν καλή, από όσους έχουν αυτοάνοσα νοσήματα, αλλά και χρόνια προβλήματα που διαρκούν πάνω από 3 μήνες. Είναι κατάλλληλες σαν εξετάσεις για τον καρκίνο, για τις διαταραχές του γαστρεντερικού συτήματος, για τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου, για την σκλήρυνση καατά πλάκας, για τις αρθρίτιδες, για την ψωρίαση, για τις παθήσεις του θυρεοειδούς, για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού, για την οστεοπόρωση, για τις χρόνιες φλεγμονές, και για τα μεταβολικά νοσήματα.

Όταν από έναν οργανισμό λείπουν τα μικροθρεπτικά συστατικά, το σώμα δεν μπορεί να βγάλει σε πέρας τις ακατάπαυστες διαδικασίες επούλωσης των οργάνων, προκαλείται φλεγμονή και ο ασθενής νοσεί.


Η θεραπεία μετά τις μεταβολομικές εξετάσεις

Ο ιατρός παίρνει πρώτα λεπτομερές ιατρικό, διατροφικό και κληρονομικό ιστορικό, ελέγχεται ο τρόπος ζωής, κάνει λεπτομερή κλινική εξέταση και τέλος λαμβάνονται αίμα και ούρα για την διενέργεια των μεταβολομικών αναλύσεων.

Μόλις ληφθούν τα αποτελέσματα των μεταβολομικών εξετάσεων συστήνεται η κατάλληλη εξατομικευμένη θεραπευτική αγωγή, ανάλογα με τις ελλείψεις, τις δυσλειτουργίες και τις βιοχημικές ανισορροπίες του ασθενούς.

Η θεραπεία περιλμβάνει χορήγηση ειδικών συμπληρωμάτων, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων, πεπτιδίων και βιταμινών και συστήνεται η κατάλληλη διατροφή για την αναπλήρωση των ελλείψεων και την αποκατάσταση της φυσιολογικής βιοχημικής ισορροπίας του οργανισμού. Επίσης, ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα, αποκαθίστανται οι ελλείψεις και οι αντιοξειδωτικοί μηχανισμοί, γίνεται προσπάθεια βελτίωσης της χλωρίδας του οργανισμού και αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος, ενυδατώνονται οι ιστοί, αποκαθίσταται η φυσιολογική ορμονική λειτουργία και η λειτουργία του θυρεοειδούς, γίνεται προσπάθεια καταπολέμησης του στρες και απώλειας των περιττών κιλών και καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Μόνο όταν ένας ασθενής κατανοήσει πώς λειτουργεί το σώμα του θα καταφέρει να έχει υγεία και ευεξία…

Διαβάστε, επίσης,

Η τοξικότητα των κυτταροστατικών φαρμάκων

Μην κάνετε προεγχειρητική χημειοθεραπεία για τις ηπατικές μεταστάσεις

Το πέρασμα στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου

Μεταβολομική

Μοριακή διατροφή

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
Προηγούμενο άρθροΤα οφέλη από τα bitters στην υγεία
Επόμενο άρθροΚιχώριο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό. Διευκολύνετε και βοηθήστε τα άτομα με τα άτομα με Αυτισμό Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος είναι οι δυσκολίες σε άτομα τα οποία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ