Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤα καλύτερα ομοιοπαθητικά φάρμακα

Τα καλύτερα ομοιοπαθητικά φάρμακα

Print Friendly, PDF & Email

Η ομοιοπαθητική και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα πρέπει να εφαρμόζονται σωστά

 

Η ομοιoπαθητική χρησιμοποιεί φάρμακα τα οποία θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα

GMP: Good Manufacturing Practice σημαίνει Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική με πρωτόκολλο ελέγχου παρασκευής και ελέγχους σε 4 επίπεδα.

Η Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική αφορά:

-Τον άνθρωπο: Τα άτομα που εργάζονται για την παρασκευή τους έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ειδικότητες. Επίσης, τηρούνται όλοι οι όροι υγιεινής και υπάρχει επιθεώρηση και έλεγχος της εργασίας και των εντύπων.

-Τον χώρο: Οι χώροι παρασκευής των ομοιoπαθητικών φαρμάκων πρέπει να είναι βαμμένοι με αντιμικροβιακά χρώματα και το δάπεδο να είναι ειδικό. Το περιβάλλον πρέπει να έχει σταθερή θερμοκρασία, υγρασία και θετική πίεση αέρος, να υπάρχουν ειδικοί χώροι αποστειρωμένοι, κλιματιζόμενοι και ελεγχόμενοι με ειδικά όργανα ελέγχου.

-Οι πρώτες ύλες: Οι πρώτες ύλες πρέπει να είναι βιολογικές και απαλλαγμένες από βαρέα μέταλλα, χημικές ουσίες και εντομοκτόνα. Επίσης, η αποθήκευσή τους πρέπει να γίνεται σε ειδικούς χώρους σε σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

-Τα μηχανήματα: Πρέπει να είναι πιστοποιημένα και να ελέγχονται για την σταθερότητα, την ακρίβεια, την αξιοπιστία και την απόδοσή τους.

-Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα: Πρέπει να έχουν στάνταρ ποιότητα και ασφάλεια, να φυλάσσονται σε ειδικό χώρο, σε ειδικά δοχεία για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα και να μην έχουν γίνει πειράματα σε ζώα.


Δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων

Η ομοιοπαθητική στοχεύει να ενισχύσει τον οργανισμό, για να διατηρούν και να βελτιώνουν ο άνθρωπος, αλλά και τα ζώα την υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δρουν όπως τα εμβόλια, δηλαδή χορηγείται ο νοσογόνος παράγοντας και η φαρμακευτική ουσία που προκαλεί συμπτωματολογία όμοια με αυτήν που καλείται να θεραπεύσει το ομοιοπαθητικό φάρμακο, σε υψηλές αραιώσεις, για να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι σύνθετα και μπορούν να περιέχουν πάνω από ένα συστατικά.

Τη χορήγηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων την κάνει ο ιατρός, ανάλογα με τα συμπτώματα της νόσου και ανάλογα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χορηγούνται, αφού καταγραφούν όλα τα συμπτώματα του ασθενούς.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες ή ανεπιθύμητες ενέργειες.

Όλα σχεδόν τα ομοιοπαθητικά σχήματα πρέπει να χορηγούνται σε δοσολογία 3 ταμπλέτες την ημέρα είτε με κατάποση με νερό είτε υπογλώσσια.

Διαβάστε, επίσης,

Ομοιοπαθητική για όσους ξεχνάνε

Θεραπεία ασθενειών με τα άλατα ιστών

Medorrhinum στην ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για την κατάθλιψη

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για την δυσμηνόρροια

Δυσκοιλιότητα και ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική για τις αρθρίτιδες

Εναλλακτικές θεραπείες για την αμυγδαλίτιδα

Ομοιοπαθητική για τον αλκοολισμό

Αιμορροΐδες και ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική για τη διακοπή καπνίσματος

Ομοιοπαθητική και αϋπνία

Haematoxylum campechianum

Scrophularia nodosa

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις ημικρανίες

Γνωρίστε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα

Ομοτοξικολογία

Θεραπείες της ομοιοπαθητικής

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ