Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Κρέμα Μαγνησίας

Υδροξείδιο του μαγνησίου

Η κρέμα μαγνησίας είναι υδατώδες εναιώρημα ένυδρου οξειδίου του μαγνησίου που περιέχει το ισοδύναμο 7,45-8,35% υδροξειδίου του μαγνησίου.

Το υδροξείδιο του μαγνησίου είναι μια ανόργανη ένωση με τον χημικό τύπο Mg (OH) 2. Είναι συχνά γνωστό ως γάλα μαγνησίας, λόγω της εμφάνισής του, όπως το γάλα ως εναιώρημα. 

Το υδροξείδιο του μαγνησίου είναι ένα κοινό συστατικό των αντιόξινων και καθαρτικών και παρεμβαίνει στην απορρόφηση του φυλλικού οξέος και σιδήρου. Οι αντιόξινες ιδιότητες οφείλονται στα ιόντα υδροξειδίου τα οποία είναι υπεύθυνα για την εξουδετέρωση του οξέος. 

 

Το υδροξείδιο του μαγνησίου αποτελείται από ιόντα μαγνησίου και ιόντα υδροξειδίου και  καθιζάνει.

Χρήσεις κρέμας μαγνησίας

Τα εναιωρήματα του υδροξειδίου του μαγνησίου σε νερό χρησιμοποιούνται ως ένα αντιόξινο για την εξουδετέρωση των οξέων στο στομάχι, και ως καθαρτικό.

Η διάρροια που προκαλείται από το υδροξείδιο του μαγνησίου έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη καλίου με αποτέλεσμα μυϊκές κράμπες.

Το υδροξείδιο του μαγνησίου χρησιμοποιείται επίσης ως αντιιδρωτικό αποσμητικό μασχάλης.

Το υδροξείδιο του μαγνησίου είναι χρήσιμο στις πληγές ελκών όταν χρησιμοποιούνται τοπικά. 

Το υδροξείδιο του μαγνησίου πωλείται για ιατρική χρήση ως μασώμενα δισκία, κάψουλες, και υγρά. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει από τη δυσκοιλιότητα, αλλά επίσης για την ανακούφιση από την δυσπεψία και την καούρα.

Όταν λαμβάνεται από το στόμα ως καθαρτικό, η οσμωτική δύναμη της  μαγνησίας ενεργεί για να αντλήσει τα υγρά από το σώμα και να τα διατηρήσει αυτά που είναι ήδη μέσα στον αυλό του εντέρου, και διαστέλλεται το έντερο, με στόχο την τόνωση των νεύρων μέσα στο τοίχωμα του παχέος εντέρου, προκαλώντας περισταλτισμό, με αποτέλεσμα την εκκένωση του περιεχόμενου του κόλου.

Χρησιμοποιείται, επίσης, ως ένα αντιόξινο.

Η σκόνη υδροξείδιο του μαγνησίου χρησιμοποιείται βιομηχανικώς  για την εξουδετέρωση των όξινων υγρών αποβλήτων.

Το υδροξείδιο του μαγνησίου χρησιμοποιείται ως επιβραδυντικό πυρός σε πλαστικά, στέγες και επιστρώσεις. 

Ως ένα αντιόξινο, το υδροξείδιο του μαγνησίου δίνεται σε δόση 0,5-1,5 g σε ενήλικες και λειτουργεί με απλή εξουδετέρωση, όπου τα ιόντα υδροξειδίου από το Mg (OH) 2 συνδυάζονται με τα όξινα ιόντα Η + που παράγονται με τη μορφή υδροχλωρικού οξέος από τα τοιχωματικά κύτταρα του στομάχου για να παράγουν νερό.

Ως καθαρτικό, το υδροξείδιο του μαγνησίου δίνεται σε δοσολογία 2-5 g, και λειτουργεί σε διάφορους τρόπους. Πρώτον, το Mg2 + απορροφάται ελάχιστα από τον εντερικό σωλήνα, έτσι ώστε να αντλεί νερό από τον περιβάλλοντα ιστό με ώσμωση. Με την αύξηση της περιεκτικότητας σε νερό μαλακώνουν τα κόπρανα, αυξάνει, επίσης, ο όγκος των κοπράνων στο έντερο και αυτό διεγείρει την εντερική κινητικότητα φυσικά. Επιπλέον, τα ιόντα Mg2 + προκαλούν την απελευθέρωση της χολοκυστοκινίνης (CCK), η οποία οδηγεί σε ενδοαυλική συσσώρευση νερού, ηλεκτρολυτών, και αυξημένη κινητικότητα του εντέρου.

Μόνο μια μικρή ποσότητα του μαγνησίου από το υδροξείδιο του μαγνησίου, συνήθως, απορροφάται από το έντερο. Ωστόσο, το μαγνήσιο αποβάλλεται, κυρίως, από τα νεφρά. Η καθημερινή κατανάλωση  γάλακτος της μαγνησίας από κάποιον που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε υπερμανησαιμία.

Δέκα ml περιέχουν το ισοδύναμο 550 χλγρ οξειδίου του μαγνησίου, προσφέροντας 300 χλγρ μαγνησίου.

Χρησιμοποιείται και σε ορισμένες περιπτώσεις σε έκθεση χημικών ουσιών.

Διαβάστε, επίσης,

Αποτελεσματικές θεραπείες για το ευερέθιστο έντερο

Πρώτες βοήθειες σε έκθεση χημικών ουσιών

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δυστονία

Η δυστονία είναι μια διαταραχή της κίνησης που χαρακτηρίζεται από μη φυσιολογικές παρατεταμένες ή διακοπτόμενες μυϊκές συσπάσεις. Η δυστονία είναι μια κινητική διαταραχή που προκαλεί...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ