Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΗ αφυδάτωση προκαλεί καρκίνο

Η αφυδάτωση προκαλεί καρκίνο

Η καρκινογένεση έχει άμεση σχέση με την αφυδάτωση

Η καρκινογένεση, συνήθως, πρωτοεκδηλώνεται σε σοβαρά αφυδατωμένες περιοχές…

Πολλοί άνθρωποι είναι αφυδατωμένοι…

Αφυδάτωση υπάρχει όταν τα κύτταρα δεν λαμβάνουν αρκετό νερό για να το χρησιμοποιήσουν στις βασικές μεταβολικές τους διεργασίες.

Τα αίτια της αφυδάτωσης των κυττάρων:

Ελλιπής πρόσληψη νερού πηγής, δηλαδή λιγότερο από 8 ποτήρια την ημέρα

Μεγάλη κατανάλωση ροφημάτων με διουρητική δράση, όπως καφές, τσάι, αλκοόλ, ανθρακούχα ροφήματα, μπύρα, κρασί και διουρητικά αφεψήματα βοτάνων

Μεγάλη κατανάλωση τροφών που διεγείρουν τον οργανισμό, όπως ζάχαρη, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, πικάντικα μπαχαρικά, σοκολάτες, κάπνισμα, ανθρακούχα ποτά κ.ά

Το έντονο άγχος και στρες

Η υπερβολική άσκηση

Η παχυσαρκία

Η υπερφαγία

Η ενασχόληση με το διαδίκτυο και την τηλεόραση για πολλές ώρες.

Παθοφυσιολογία αφυδάτωσης

Η αφυδάτωση προκαλεί αύξηση της πυκνότητας του αίματος και τα κύτταρα χάνουν το νερό τους και αφυδατώνονται. Το νερό των κυττάρων χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της αραιής υφής του αίματος. Για να αποφευχθεί η αυτοκαταστροφή των κυττάρων, τα κύτταρα αρχίζουν και συγκρατούν νερό., πυκνώνοντας τις μεμβράνες τους. Η χοληστερόλη δημιουργεί ασπίδα για να μην χάσει άλλο νερό το κύτταρο. Ενώ το νερό που είναι μέσα στο κύτταρο συντηρείται μειώνεται η ικανότητα των κυττάρων να απορροφούν νερό και θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα. Έτσι, κάποιο νερό συσσωρεύεται στον συνδετικό ιστό που περιβάλλει τα κύτταρα και προκαλούνται οιδήματα και κατακράτηση υγρών στα πόδια, τους νεφρούς, το πρόσωπο, τα μάτια, τα χέρια και σε άλλες περιοχές του σώματος. και αυτό προκαλεί αύξηση του βάρους, ενώ το πλάσμα και η λέμφος έχουν υποστεί συμφόρηση. 

Παράλληλα η αφυδάτωση επηρεάζει και την ρευστότητα της χολής κι έτσι σχηματίζονται χολόλιθοι. Όλοι αυτοί οι παράγοντες πυροδοτούν την κυτταρική μετάλλαξη για να επιβιώσουν τα κύτταρα.

Επιπλέον αν κάποιος πίνει πολύ καφέ, τσάι, ανθρακούχα ποτά και σοκολάτα ή άλλα ροφήματα που περιέχουν καφεϊνη διεγείρονται τα επινεφρίδια κι εκκρίνεται αδρεναλίνη και κορτιζόλη που είναι στρεσογόνες ορμόνες. Η μόνιμη έκκριση των στρεσογόνων παραγόντων είναι τοξική, τροποποιεί την χημεία του αίματος και προκαλεί βλάβες στο ανοσοποιητικό, το ενδοκρινικό και στο νευρικό σύστημα. Επίσης, πέφτει η άμυνα του οργανισμού και ο οργανισμός γίνεται ευπαθής στις λοιμώξεις, σε άλλα νοσήματα και στον καρκίνο.

Αν πίνετε ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι ή ένα ανθρακούχο ποτό ή κάποιο φάρμακο ή οποιαδήποτε ουσία ή δραστηριότητα που προκαλεί έκκριση στρεσογόνων ορμονών θα πρέπει να πίνεται τρία φλιτζάνια νερό παραπάνω από τις καθημερινές ανάγκες, προκειμένου να μην προκληθεί αφυδάτωση. Ότι προκαλεί διέγερση αφυδατώνει τον οργανισμό, τη χολή, το αίμα, τα πεπτικά υγρά και προδιαθέτουν σε καρκίνο λόγω αφυδάτωσης. 

Όσοι έχουν καρκίνο, συνεπώς, πρέπει να αποφεύγουν τα διεγερτικά και να πίνουν πολλά νερά για να μην παθαίνουν αφυδάτωση.

Απαιτείται να πίνετε 3 λίτρα νερό πηγής ή φίλτρου σε θερμοκρασία νερού και όχι παγωμένο ημερησίως και αν είναι εμφιαλωμένο σε γυάλινο μπουκάλι, για να προλάβετε την αφυδάτωση.

Διαβάστε, επίσης,

Προστατευτείτε από την αφυδάτωση το καλοκαίρι

Η αφυδάτωση προκαλεί πολλές ασθένειες

Μήπως πονάτε κατά την ούρηση;

Γιατί πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό

Μην πίνετε το νερό που έχει μείνει όλη τη νύχτα σε ένα ποτήρι

Φτιάξτε μόνοι σας αλκαλικό νερό

Το ορθομοριακό νερό είναι το καλύτερο νερό

 Να πίνετε πολύ νερό

Σημεία αφυδάτωσης

Αφυδάτωση και υπερυδάτωση

Πίνουμε το πρωί ζεστό νερό με λεμόνι

Ενυδάτωση με τροφές

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Τα χρωματιστά χάπια που θεραπεύουν την αφυδάτωση

Το καλύτερο νερό

Μάθετε να αξιολογείτε την γενική ούρων

Θαλασσινό αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι στην ομοιοπαθητική

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ