Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΨηφιακή θερμογραφία
Array

Ψηφιακή θερμογραφία

Print Friendly, PDF & Email

Η θερμογραφία είναι ασφαλής για την διάγνωση πολλών παθήσεων

Μερικές φυσιολογικές αλλαγές στον άνθρωπο και άλλα θερμόαιμα ζώα μπορούν  να παρακολουθούνται με την θερμική απεικόνιση.

Οι θερμικές εικόνες, ή τα θερμογραφήματα, είναι στην πραγματικότητα οπτική απεικόνιση του ποσού της υπέρυθρης ενέργειας που εκπέμπεται, μεταδίδεται, και αντανακλάται από ένα αντικείμενο. 

Η Ιατρική θερμογραφία χρησιμοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια και είναι εξαιρετικά χρήσιμη και πολύτιμη για την έγκαιρη ανίχνευση πολλών δυσλειτουργιών και για την αξιόπιστη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Η κάμερα θερμικής απεικόνισης δίνει την δυνατότητα άπειρων μετρήσεων σε όλα τα πιθανά σημεία της επιφάνειας του δέρματος του ασθενή ανώδυνα, συσσωρεύοντας πληροφορίες για την κατάσταση του οργανισμού στο σύνολό του, με σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση ενός ευρύτατου φάσματος ασθενειών, πριν να εμφανισθούν σοβαρότερα και μη αντιστρέψιμα προβλήματα.

H θερμική Απεικόνιση είναι σχεδιασμένη να συλλέγει και να καταγράφει την υπέρυθρη ακτινοβολία στο ανθρώπινο σώμα. Κάθε θερμαινόμενο σώμα είναι μια πηγή υπέρυθρης ακτινοβολίας, η ισχύς της οποίας εξαρτάται από τη θερμοκρασία του σώματος. Οι ακτίνες θερμότητας συλλέγονται και τροποποιούνται από τον παραλήπτη. Αυτές οι αλλαγές καταγράφονται και το ηλεκτρικό σήμα ενισχύεται ανάλογα. Ο αναλογικός ψηφιακός μετατροπέας μετατρέπει το ηλεκτρικό σήμα σε ψηφιακό κώδικα που μεταδίδεται μέσω της CPU στον υπολογιστή για περαιτέρω επεξεργασία. Το ακριβές σύστημα οπτικής απεικόνισης σαρώνει την περιοχή που καλύπτεται από τις ακτίνες θερμότητας και λαμβάνει πλήρη ποιοτική και ποσοτική εικόνα των πηγών θερμότητας σε πραγματικό χρόνο. Ο υπολογιστής λαμβάνει τα ψηφιακά δεδομένα με βάση τα οποία «ζωγραφίζει» τη διανομή θερμοκρασίας και χρώματος ως ψηφιακή εικόνα. Η ταχύτητα της σάρωσης είναι 4000- 8000 m/s.


Ο τύπος που εφαρμόζεται για την θερμογραφία

Ισχύς ακτινοβολίας = Ισχύς εκπεμπόμενης ακτινοβολίας + Μεταδιδόμενη ισχύς ακτινοβολίας + Ισχύς ακτινοβολίας που αντανακλάται
όπου:  Ισχύς εκπεμπόμενης ακτινοβολίας είναι γενικά ό, τι μετριέται. Μεταδιδόμενη ισχύς ακτινοβολίας είναι η ισχύς ακτινοβολίας που περνά μέσα από μια απομακρυσμένη πηγή. Ισχύς ακτινοβολίας που αντανακλάται είναι η ποσότητα της ακτινοβολίας που ανακλάται από την επιφάνεια του αντικειμένου από μία απομακρυσμένη πηγή θερμικής ενέργειας.

Η Ιατρική θερμογραφία είναι εξαιρετικά χρήσιμη και πολύτιμη για την έγκαιρη ανίχνευση πολλών δυσλειτουργιών και για την αξιόπιστη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Η κάμερα θερμικής απεικόνισης μας δίνει την δυνατότητα άπειρων μετρήσεων σε όλα τα πιθανά σημεία της επιφάνειας του δέρματος του ασθενή ανώδυνα, συσσωρεύοντας πληροφορίες για την κατάσταση του οργανισμού στο σύνολό του, με σκοπό την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση ενός ευρύτατου φάσματος ασθενειών, πριν να εμφανισθούν σοβαρότερα και μη αντιστρέψιμα προβλήματα.


Που εφαρμόζεται η θερμογραφία:

Η θερμογραφία είναι η μόνη μέθοδος η οποία αναγνωρίζει  από πού προέρχεται η πραγματική αιτία του πόνου και της δυσφορίας.

Η Διαγνωστική θερμογραφία έχει τη μοναδική ικανότητα να εντοπίζει την δυσλειτουργία μιας περιοχής, να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της θεραπείας που πραγματοποιείται και ιδιαίτερα πώς ο ασθενής ανταποκρίνεται σε αυτή.

Η μέθοδος της θερμογραφίας χρησιμοποιείται για τη διάγνωση σε πάνω από 150 ασθένειες:

Πυρετός

Παθήσεις των αρθρώσεων (αρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα)

Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

Νευραλγία

Πονοκέφαλος

Δυσλειτουργία των νεύρων

Κτηνιατρικές παθήσεις

Φλεγμονώδεις νόσοι

Περιφερική αγγειακή νόσος

Αθλητικοί τραυματισμοί 

Άγχος 

Κατάγματα

Οδοντιατρικά προβλήματα, όπως περιοδοντίτιδα και ουλίτιδα

Παθήσεις του στόματος

Βλάβες στους μαλακούς ιστούς

Διάστρεμμα ή εξάρθρημα

Πόνος στο στήθος

Πόνος στους μαστούς

Καρκίνος μαστού

Καρκίνος προστάτη

Καρκίνος δέρματος

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα 

Σύνδρομο ταρσιαίου σωλήνα

Διάγνωση πριν την εφαρμογή χειροπρακτικής

Αξιολόγηση του βάθους του εγκαύματος

Αξιολόγηση των αγγειακών παθήσεων

Αλλεργίες

Στην ιατρική έρευνα

Διάγνωση λοιμώξεων

Στην καρδιοχειρουργική

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν την θερμογραφία για να δουν μέσα από τον καπνό

Στην επιτήρηση των ασθενών τη νύχτα

Η θερμογραφία χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των μονάδων θέρμανσης και κλιματισμού.

Φλεγμονώδεις παθήσεις που επηρεάζουν τη λειτουργία όλων των οργάνων του σώματος

Η Διαγνωστική θερμογραφία είναι μια αντικειμενική μέθοδος που μπορεί να προσδιορίσει αν ο πόνος  οφείλεται σε ασθένεια.

Η διάγνωση στις φλεγμονώδες παθήσεις είναι ακριβέστατη όταν η εστία βρίσκεται μέχρι και 8 εκ. Βάθος.


Πλεονεκτήματα θερμογραφίας

  • Απεικόνιση του προβλήματος
  • Εύκολη σάρωση οπουδήποτε
  • Μη επεμβατική εξέταση
  • Δεν έχει ακτινοβολία
  • Είναι ανώδυνη εξέταση
  • Απόλυτη ασφάλεια
  • Ισχυρή επεξεργασία δεδομένων
  • Η συσκευή είναι φορητή και δεν απαιτεί ειδικές συνθήκες για τη διεξαγωγή της έρευνας
  • Ευρύ φάσμα εφαρμογών
  • Δεν απαιτεί επαφή με το σώμα

Η διαγνωστική θερμογραφία θεωρείται εξαιρετικά ακίνδυνη και απλή μέθοδος, επειδή ο ασθενής δεν υποβάλλεται σε ακτινοβολία. Επιπλέον το λογισμικό είναι σε θέση να επεξεργάζεται πληροφορίες με τρομερή ταχύτητα και ακρίβεια.

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ