Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΠροβιοτικά για τους κολικούς των μωρών

Προβιοτικά για τους κολικούς των μωρών

Προβιοτικά για την ανακούφιση των βρεφικών κολικών

Τα προβιοτικά έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα τόσο σε θηλάζοντα όσο και μη θηλάζοντα βρέφη.

Τα βρέφη που έχουν κολικούς πρέπει να παίρνουν προβιοτικά (Lactobacillus reuteri-Pediococcus pentosaceus και Bifidobacterium longum). Τα προβιοτικά μειώνουν την ημερήσια διάρκεια κλάματος και προλαμβάνουν τους βρεφικούς κολικούς.

Οι κολικοί επηρεάζουν το 28% των βρεφών, προκαλώντας μεγάλη πίεση στους γονείς. Πράγματι, στους 3 πρώτους μήνες της ζωής ενός μωρού, το κλάμα οφείλεται, κυρίως, στους κολικούς.

Τα προβιοτικά για μωρά είναι σε σταγόνες, κατά προτίμηση σε γυάλινο φιαλίδιο και χορηγούνται 5 σταγόνες πριν ή μετά το πρώτο γεύμα.

Τα βρέφη που λαμβάνουν προβιοτικά κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της ζωής τους έχουν λιγότερες εξάρσεις κολικών, γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και δυσκοιλιότητας.

Οι κολικοί έχουν σαν αποτέλεσμα το υπερβολικό κλάμα που δεν σχετίζεται με ιατρικό πρόβλημα και είναι πηγή άγχους και στρες για τους γονείς.

Τα προβιοτικά είναι φιλικά, ζωντανά βακτήρια που βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας των οργανισμών στο έντερο.

Φυσιολογικά στο έντερο υπάρχουν περίπου 400 είδη προβιοτικών βακτηρίων που χρησιμεύουν για τη μείωση των επιβλαβών βακτηρίων και για την διατήρηση της υγείας του πεπτικού. 

Τα παιδιά που είχαν κολικούς όταν ήταν μωρά έχουν κίνδυνο για κοιλιακό πόνο με πολλά αέρια αργότερα στη ζωή τους. Έτσι,  υπάρχει όφελος για την πρόληψη των κολικών.

Τα μωρά που λαμβάνουν προβιοτικά κάνουν και λιγότερες φορές εμετό.

Προσοχή! Τα μωρά που είναι σε ανοσοκαταστολή έχουν αυξημένο κίνδυνο, τα βακτήρια να μπουν στην κυκλοφορία του αίματος και προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια.

Τα προβιοτικά, θα πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη παιδιάτρου για την θεραπεία των κολικών, την παλινδρόμηση και τη δυσκοιλιότητα.

Διαβάστε, επίσης,

Που κάνει καλό το χαμομήλι

Να μιλάτε στο μωρό σας

Τίλιο

Η περιποίηση του αφαλού του μωρού

Πώς να κάνετε μανικιούρ και πεντικιούρ στα μωρά

Κολικοί νεογέννητων

Τα μωρά με κολικούς εμφανίζουν ημικρανίες

Scrophularia nodosa

Thuja occidentalis

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό. Διευκολύνετε και βοηθήστε τα άτομα με τα άτομα με Αυτισμό Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος είναι οι δυσκολίες σε άτομα τα οποία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ