Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟγκολογίαΗ ανοσοθεραπεία του καρκίνου με Iscador

Η ανοσοθεραπεία του καρκίνου με Iscador

Iscador ή Γκι για τον καρκίνο

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Το γκι ή ιξός είναι ένα ημιπαρασιτικό φυτό που φυτρώνει σε βελανιδιές και άλλα δέντρα στην Ευρώπη και την Ασία.

Το γκι βρίσκεται, επίσης, στην Αμερική και την Κορέα, αλλά συνήθως μόνο το ευρωπαϊκά είδος χρησιμοποιείται στη θεραπεία του καρκίνου, των φλεγμονωδών καταστάσεων και του AIDS.

Τα φύλλα, τα κλαδιά και τα μούρα χρησιμοποιούνται για να παρασκευασθεί αυτό το φάρμακο φυτικής προέλευσης.

Το γκι προτάθηκε για πρώτη φορά για τη θεραπεία του καρκίνου το 1920 από τον Rudolph Steiner.

Τα εκχυλίσματα γκι διατίθενται στο εμπόριο με διάφορες εμπορικές ονομασίες, όπως Iscador, Helixor, Eurixor και Isorel, τα περισσότερα από τα οποία είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη.

Το γκι χρησιμοποιείται για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα, και να βοηθήσει στη μείωση του μεγέθους του όγκου. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο με αύξηση του χρόνου επιβίωσης κατά 40%.

Η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να διαρκέσει απόαρκετούς μήνες έως χρόνια. Οι δόσεις αυξάνονται σταδιακά και προσαρμόζονται ανάλογα με τη γενική κατάσταση, το φύλο, την ηλικία και τον τύπο του καρκίνου του ασθενούς.

Το γκι τυπικά χορηγείται με υποδόρια ένεση, αλλά μερικές φορές εγχέεται απευθείας εντός του όγκου ιδίως στο ήπαρ, τον οισοφάγο και τον τράχηλο.

Μπορεί επίσης να ληφθεί από το στόμα σε όγκους του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Τα καλύτερα αποτελέσματα με Iscador παρατηρούνται σε συμπαγείς όγκους πριν όσο και μετά τη χειρουργική επέμβαση. Η χορήγηση Iscador 10 έως 14 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση, πιστεύεται ότι βοηθάει στην πρόληψη της μεταστατικής εξάπλωσης από την χειρουργική επέμβαση σε διάφορους καρκίνους, όπως καρκίνους της ουροδόχου κύστης, του στομάχου, του εντέρου, των γεννητικών οργάνων, και του δέρματος, αλλά και σε καρκίνους του μαστού, των πνευμόνων και του οισοφάγου. Πιστεύεται ότι τα κύτταρα όγκου μετασχηματίζονται πρώτα σε μία ημι-κακοήθη μορφή, μετά σε χρόνια φλεγμονή και τελικά σε φυσιολογικό ιστό.

Το γκι περιέχει μια κυτταροτοξική λεκτίνη, τη βισκουμίνη. Περιέχει, επίσης, μια σειρά κυτταροτοξικών πρωτεϊνών και πολυπεπτιδίων (viscotoxins). Διάφορες λεκτίνες είναι κυτταροτοξικές και ανοσοδιεγερτικές. Προκαλεί νέκρωση του όγκου, αυξάνει την δραστικότητα των φυσικών φονικών κυττάρων, αυξάνει την παραγωγή ιντερλευκινών 1 και 6, ενεργοποιεί τα μακροφάγα, επάγει τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο (απόπτωση), και προστατεύει το DNA στα φυσιολογικά κύτταρα.

Εκτός από τις λεκτίνες και τις viscotoxins περιέχει φαινυλοπροπανοειδή, φυτοστερόλες, τριτερπένια, σακχαρίτες, και πολυαλκοόλες.

Οι παρενέργειες και οι πιθανοί κίνδυνοι από το Iscador:

Έχει ελάχιστες παρενέργειες και σε σπάνιες περιπτώσεις μπορούν να προκαλέσει αλλεργικά συμπτώματα, και αναφυλακτικές αντιδράσεις. Επίσης, παρατηρείται μία αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και συμπτώματα που μοιάζουν με τη γρίπη. Επιπλέον, το σημείο της ένεσης μπορεί να συμβεί φλεγμονή και κοιλιακό άλγος με ναυτία. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι: στομαχικές διαταραχές, έμετος, διάρροια, ρίγη, πυρετός, πονοκεφάλος, πόνος στο στήθος, και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Οι υπερβολικές δόσεις μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή δηλητηρίαση και σπασμούς. Επειδή το παρασκεύασμα περιέχει τυραμίνη, οι ασθενείς που λαμβάνουν αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης (ΜΑΟ) σαν αντικαταθλιπτικά δεν πρέπει να λαμβάνουν το Iscador. Ο συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα θα πρέπει, επίσης, να είναι προσεκτικοί, δεδομένου ότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση και επιταχύνει τον καρδιακό ρυθμό. Η θεραπεία, συνήθως, διακόπτεται σε περίπτωση υψηλής θερμοκρασίας πάνω από 38 ° C. Το Iscador δεν πρέπει να χορηγείται κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της εμμήνου ρύσεως. 

Το Iscador πρέπει να συνταγογραφείται από ιατρό.

Το Iscador είναι ανοσοενισχυτικό.

Το δραστικό συστατικό είναι ένα υγρό που έχει υποστεί ζύμωση (1: 5) του υδατικού εκχυλίσματος από φρέσκο γκι σαν παράσιτο σε μηλιές (Μ)-0,01 mg, 0,1 mg, 1 mg, 10 mg, 20 mg. 

Το δραστικό συστατικό είναι ένα υγρό που έχει υποστεί ζύμωση (1: 5) του υδατικού εκχυλίσματος από φρέσκο γκι σαν παράσιτο σε πεύκα (PI)-0,01 mg, 0,1 mg, 1 mg, 10 mg, 20 mg.

Το δραστικό συστατικό είναι ένα υγρό που έχει υποστεί ζύμωση (1: 5) του υδατικού εκχυλίσματος από φρέσκο γκι σαν παράσιτο σε βελανιδιές Quercus robur και Quercus petraea (Q)-0,01 mg, 0,1 mg, 1 mg, 10 mg, 20 mg.

Η επίδραση της ανοσοτροποποιητικής θεραπείας με γκι,  βασίζεται στην αλληλεπίδραση λεκτίνης-υδατανθράκων στην κυτταρική επιφάνεια της μεμβράνης πολλών ανοσοϊκανών κυττάτων του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα κοκκιοκύτταρα, τα μακροφάγα, τα δενδριτικά κύτταρα και τα φυσικά φονικά κύτταρα (ΝΚ) ενεργοποιούνται από τη μόλυνση και από τα καρκινικά κύτταρα, όταν οι υποδοχείς αναγνώρισής  τους (PRR) δεσμεύονται από τους συνδέτες του παθογόνου (PAMP). Υπάρχουν ενδείξεις ότι συσσωρεύονται λεκτίνες γκι (MLs) και μπορούν, επίσης, να δράσουν ως συνδέτες PAMP. Τα MLs είναι σε θέση να δεσμεύουν μόρια PRR σε φαγοκύτταρα.  Οι λεκτίνες γκι, επιδρούν στα μόρια γαγγλιοσίδης (CD75) ορισμένων φυσικών ανοσοκυττάρων. Μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης, τα MLs είναι ικανά να προάγουν την αποκατάσταση του ανοσοποιητικού σε ασθενείς με όγκους. Η ενεργή (δηλαδή, με, υδατάνθρακες-δεσμευμένη)  λεκτίνη IscadorR Μ, μελετήθηκε σε ασθενείς με σάρκωμα που παρουσίασαν ύφεση των συμπτωμάτων τους (0,5 έως 1,0 ng / kg) υποδορίως δύο φορές την εβδομάδα και υπήρξε ύφεση μετά 15 μήνες.

Η αυξημένη φαγοκυτταρική λειτουργία από τα μακροφάγα από τις λεκτίνες γκι και την τροποποιημένη αραβινοξυλάνη φαίνεται να έχει αθροιστική δράση,  λόγω της διεγερτικής δράσης της αραβινοξυλάνης σε διάφορες φυτικές λεκτίνες (Φυτοαιμαγλουτινίνη, Κονκαναβαλίνη-Α κ.ά).

Τα σκευάσματα Iscador

-Iscador M-0 Mali Series 0 (7 Ampoules)

Διατηρείται στο ψυγείο. 

Contents of Iscador M 0 Mali Series 0 (7 ampules):
2 Amps-0.01mg
2 Amps-0.1mg
3 Amps-1mg

-Iscador P-0 Pini Series 0 (7 Ampoules)

Διατηρείται στο ψυγείο. 

Contents of Iscador M 0 Mali Series 0 (7 ampules):
2 Amps-0.01mg
2 Amps-0.1mg
3 Amps-1mg

-Iscador Q-0 Quercus Series 0 (7 Ampoules)

Διατηρείται στο ψυγείο. 

Contents of Iscador M 0 Mali Series 0 (7 ampules):
2 Amps-0.01mg
2 Amps-0.1mg
3 Amps-1mg

-Iscador M-1 Mali Series I (14 Ampoules)

Διατηρείται στο ψυγείο.

Contents of Iscador PI Pini Series I (14 ampules):
4 Amps-0.1mg
4 Amps-1mg
6 Amps 10mg

-Iscador M-2 Mali Series II (14 Ampoules)

Διατηρείται στο ψυγείο.

Contents of Iscador PI Pini Series I (14 ampules):
4 Amps-0.1mg
4 Amps-1mg
6 Amps 10mg

-Iscador P-1 Pini Series I (14 Ampoules)

Διατηρείται στο ψυγείο.

Contents of Iscador PI Pini Series I (14 ampules):
4 Amps-0.1mg
4 Amps-1mg
6 Amps 10mg

-Iscador P-2 Pini Series II (14 Ampoules)

Διατηρείται στο ψυγείο.

Contents of Iscador PI Pini Series I (14 ampules):
4 Amps-0.1mg
4 Amps-1mg
6 Amps 10mg

-Iscador Q-1 Quercus Series I (14 Ampoules)

Διατηρείται στο ψυγείο.

Contents of Iscador PI Pini Series I (14 ampules):
4 Amps-0.1mg
4 Amps-1mg
6 Amps 10mg

-Iscador Q-2 Quercus Series II (14 Ampoules)

Διατηρείται στο ψυγείο.

Contents of Iscador PI Pini Series I (14 ampules):
4 Amps-0.1mg
4 Amps-1mg
6 Amps 10mg

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Θεραπεία του καρκίνου με φυτικά ανοσοτροποποιητικά

Θέλετε να αποκτήσετε ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα;

Πώς θα θεραπεύσετε μόνοι σας τον καρκίνο σας

Να χρησιμοποιείτε φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο σας

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

Το γκι είναι πολύ καλή θεραπεία για τον καρκίνο

Κάντε αποτοξίνωση του λεμφικού σας συστήματος

Ιατρικές συνταγές με το γκι

Θεραπεία του καρκίνου με Iscador

Viscum album

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυστίτιδα

Κυστίτιδα. Πρόληψη και θεραπεία κυστίτιδας, που είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως, με φυσικούς τρόπους Η κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης ή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ