Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά θέματαGadgetsΗ νανοτεχνολογία παρέχει αποτελεσματικές λύσεις για τον πόνο

Η νανοτεχνολογία παρέχει αποτελεσματικές λύσεις για τον πόνο

Νανοσωματίδια για την αντιμετώπιση του πόνου

 

 

Η αντιμετώπιση του πόνου με τη νανοτεχνολογία.

Η νανοτεχνολογία είναι μια τεχνική με μεμονωμένα σωματίδια για την καλύτερη ανακούφιση από τον πόνο μετά από μια επέμβαση.

Αυτά τα σωματίδια, είναι, περίπου, 100.000 φορές πιο μικροσκοπικά από το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας και μπορεί να παρατείνουν τα αποτελέσματα ενός κοινού αναισθητικού, μειώνοντας την ανάγκη για παυσίπονα.

Αντιμετώπιση του άλγους με τη νανοτεχνολογία

Η ανακούφιση από τον πόνο με λιδοκαΐνη, που ένα τοπικό αναισθητικό που χρησιμοποιείται συχνά για οδοντιατρικές εργασίες, μπορεί να παραταθεί. Η λιδοκαΐνη είναι πολύ καλή επιλογή για την ανακούφιση του πόνου, αλλά τα αποτελέσματά της δεν διαρκούν πολύ.

Χρησιμοποιώντας τη νανοτεχνολογία, επεκτείνεται η συνεχής ανακούφιση από τον πόνο από τη λιδοκαΐνη μέχρι και μια εβδομάδα και η ανακούφιση από τον πόνο είναι ίδια με εκείνη που επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός οπιοειδούς φαρμάκου, ή άλλων ναρκωτικών.

Η νανοτεχνολογία χρησιμοποιείται για να φορτώσει τα μόρια της λιδοκαΐνης στο πυρίτιο. Το διοξείδιο του πυριτίου λειτουργεί σαν σφουγγάρι, ρουφώντας τα μόρια της λιδοκαΐνης. Για να χορηγηθεί το διοξείδιο του πυριτίου και η λιδοκαΐνη, χρησιμοποιείται ένα gel ειδικό για χορήγηση φαρμάκων.

Η μείωση του μετεγχειρητικού πόνου είναι πραγματικότητα με τη νανοτεχνολογία.

Η περιοχική αναισθησία

Η περιοχική αναισθησία είναι η αντιμετώπιση του πόνου με την αναισθησία νεύρων. Με ένα υπερηχογράφημα, εντοπίζονται τα νεύρα και μετά γίνεται μπλοκάρισμα των νεύρων με αναισθητικά. Η αναισθητική ένεση γίνεται κάτω από την καθοδήγηση υπερήχων και μπορεί να γίνει πριν από διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα ορθοπεδικές, όπως αντικατάσταση αρθρώσεων. Με αυτό το είδος της θεραπείας του πόνου, ο ασθενής ξυπνά χωρίς πόνο και περπατάει πιο γρήγορα. Η θεραπεία του πόνου διαρκεί για επτά ημέρες.


Τα βοηθήματα νανοτεχνολογίας

Φυσική, αποτελεσματική και αποτελεσματική λύση στους πόνους του σώματος αποτελούν και κάποια επαναστατικά βοηθήματα για όλο το σώμα, που είναι προϊόντα της νανοτεχνολογίας.

Τα βοηθήματα αυτά κατασκευάζονται από υφάσματα με κεραμικά υλικά νανοτεχνολογίας και βιομαγνήτες που συγκρατούν την ευεργετική άπω υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το σώμα. Αυτή η υπέρυθρη ακτινοβολία εισχωρεί βαθιά στο σώμα, βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, αποτοξινώνει και βελτιώνει τις λειτουργίες του σώματος και απαλύνει τον πόνο.

Υπάρχουν πάτοι που ανακουφίζουν τα πόδια από την ορθοστασία και την κούραση, ζώνες στήριξης για άμεση ανακούφιση από τους πόνους της σπονδυλικής στήλης και άλλα βοηθήματα για διάφορους πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος. 

Είναι η λύση σε ορθοπαιδικά προβλήματα με εναλλακτικό τρόπο.

Υπάρχουν βοηθήματα που καλύπτουν όλα τα μέρη του σώματος και ενεργούν όταν υπάρχει ανάγκη.

Τα επαναστατικά βοηθήματα νανοτεχνολογίας συνδυάζουν λεπτά, μεταλλικά κράματα με φυσικά και συνθετικά νήματα, όπως βαμβάκι, πολυεστέρα και μετάξι, καθιστώντας τα νήματα αρκετά ισχυρά, ώστε να υφανθούν σε οποιοδήποτε βιομηχανικό αργαλειό.

Η ανάπτυξη νέων υλικών, με τη χρήση της νανοτεχνολογίας μπορούν, ακόμη, να προφυλάσσουν από τη θερμότητα ή την υγρασία, να απορροφούν οσμές ή να έχουν και εντομοαπωθητικές ιδιότητες.

Τα νανοτριχίδια ενσωματώνονται στο ύφασμα του ρούχου μετά από εμβάπτισμα σε ένα ειδικό χημικό διάλυμα. Τα νανοτριχίδια είναι απείρως μικρά και έχουν σχήμα ελατηρίου, και γαντζώνονται μέσα στην ύφανση και συνδέονται  με τα νήματα, χωρίς να αλλάζουν το σχήμα τους.  

Σήμερα υπάρχουν ενδύματα με νανοκλωστές που λειτουργούν ως αντλίες ιδρώτα, απορροφώντας την υγρασία του σώματος και εξωθώντας την στην επιφάνεια του ενδύματος ώστε να στεγνώσει γρηγορότερα.

Άλλα χρησιμοποιούν τη νανοτεχνολογία προκειμένου να κάνουν τα συνθετικά υφάσματα να αποκτούν υφή βαμβακερών.

Υπάρχουν νανοκάλτσες με νανοτριχίδια που διώχνουν οσμές, μύκητες και βακτηρίδια και η δράση τους ισχύει για 50 πλύσεις.

Υπάρχει και ένα ειδικό ύφασμα το οποίο εμπεριέχει νανοσωλήνες διαμέτρου 100 μικρών (όχι παχύτερους από την ανθρώπινη τρίχα). Μέσα σε κάθε νανοσωλήνα θα βρίσκονται μικροσκοπικοί μαγνήτες που επιπλέουν σε υγρό. Κατά τη μετακίνηση, το ύφασμα αυτό παραμένει εύκαμπτο και μαλακό ώστε να μην παρεμβάλλεται στις κινήσεις. Σε τραυματισμό, αυτομάτως οι μαγνήτες της προσβαλλόμενης περιοχής εκτινάσσονται στην επιφάνεια των νανοσωλήνων σχηματίζοντας μια μεταλλική αρματωσιά που απορροφά το χτύπημα. Τα υφάσματα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν στον στρατό σαν πανοπλίες ή σε στολές, σε επιθέσεις βιοχημικών όπλων, ή για την αυτόματη προσαρμογή και προστασία από αλλαγή των κλιματικών συνθηκών. Οι στολές αυτές προστατεύουν από το νερό και τα μικρόβια και μπορεί να έχουν αισθητήρες και νανοσυσκευές παροχέτευσης φαρμάκων για την αυτόματη θεραπευτική αγωγή μικροτραυματισμών…

Υπάρχει και ένα μείγμα ελαστικού πολυμερούς βουτυλίου με ανόργανα νανοσωματίδια. Το βουτύλιο είναι γνωστό από τη χρήση του ως στεγανωτή για λάστιχα ή μπάλες. Οταν όμως αναμειχθεί με τον «μοριακό νανοστόκο» εμφανίζει ειδικές ιδιότητε. Μέσα σε μια σφαίρα ο νανοστόκος λειτουργεί σαν λαβύρινθος που παγιδεύει τα μόρια του αέρα και δεν τα αφήνει να διαφύγουν από τους πόρους του ελαστικού περιβλήματος. Αυτά τα φύλλα στόκου κλείνουν τα κενά μεταξύ των μορίων-σφαιριδίων του βουτυλίου, αλλά διατηρούν τη φολιδωτή δομή. Το σημαντικό είναι ότι, ενώ ο νανοστόκος αποτρέπει τη διαφυγή του αέρα, συντηρεί παράλληλα την ευκαμψία του ελαστικού βουτυλίου. Ο νανοστόκος διασφαλίζει καλύτερα την πίεση των ελαστικών και κατασκευάζονται ελαστικά που δεν υπερθερμαίνονται κατά τη διαδρομή, είναι ελαφρότερα και φθηνότερα.


Οι μαγνήτες

Οι μαγνήτες είναι γνωστοί για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Αυξάνουν την μικροκυκλοφορίας των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων του σώματος.  

Οι μαγνήτες αυξάνουν τη ροή του αίματος (μαγνήτες δύναμης πεδίου 70 μιλιτέσλα (mT) και επιφέρουν χαλάρωση σε ιστούς με περιορισμένη παροχή αίματος και τελικά αυξάνεται η ροή αίματος.

Η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων είναι υπεύθυνη για το οίδημα σε μια περιοχή τραύματος (μύες ή τένοντες). Οι μαγνήτες μπορούν να μειώσουν σημαντικά το οίδημα, αν γίνει εφαρμογή αμέσως μετά το τραύμα του ιστού.

Εφόσον το μελάνιασμα των μυών και τα διαστρέμματα των αρθρώσεων είναι οι πλέον συχνοί τραυματισμοί, αν το τραύμα δεν έχει οίδημα, θεραπεύεται συντομότερα και το άτομο έχει λιγότερο πόνο και καλύτερη κινητικότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι μαγνήτες χρησιμοποιούνται, όπως οι παγοκύστες και οι κομπρέσες για τα διαστρέμματα, τα πρηξίματα και τους μώλωπες, αλλά με πιο επωφελή αποτελέσματα.

Οι μαγνήτες είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι στον αθλητισμό.

Το κλειδί για την επιτυχία της θεραπείας με μαγνήτες στο πρήξιμο των ιστών είναι η προσεκτική μηχανική της κατάλληλης δύναμης των πεδίων στην περιοχή του ιστού, οι οποίες παρέχουν αληθινή ωφέλεια για συγκεκριμένους τραυματισμούς και σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος.

Είναι η λύση σε ορθοπαιδικά προβλήματα με εναλλακτικό τρόπο.

Υπάρχουν βοηθήματα που καλύπτουν όλα τα μέρη του σώματος και ενεργούν όταν υπάρχει ανάγκη.

Διαβάστε, επίσης,

Η νανοτεχνολογία στην ιατρική

Αιματοεγκεφαλικός φραγμός

Τα καλύτερα ακουστικά βαρυκοϊας

Νανοσωματίδια για τον καρκίνο του πνεύμονα

Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα νανοσωματίδια

Nanopatch που επιδιορθώνει τις καρδιακές βλάβες

Πολύμορφο γλοιοβλάστωμα

Η νανοϊατρική στον καρκίνο του μαστού

Τι είναι η νανοϊατρική

Νανοσωματίδια από τσάι κατά του καρκίνου του προστάτη

Το Glycobloc θεραπεύει τον καρκίνο φυσικά

ΟγκοΥπερθερμία

Ο κολλοειδής άργυρος στη θεραπεία του καρκίνου

Άργυρος και υγεία

Μαγνητικά βλαστοκύτταρα για αναγέννηση οστών

H θεραπεία του καρκίνου με αντινεοπλαστόνια

ΟγκοΥπερθερμία

Ο κολλοειδής άργυρος στη θεραπεία του καρκίνου

Ηλεκτρονική μύτη

Βιοϊατρική μηχανική

Ρομποσπερματοζωάρια

Εξατομικευμένη φαρμακευτική θεραπεία

Αντιγριπικό εμβόλιο με φερριτίνη

Στοχευμένη θεραπεία για τις εγκεφαλικές μεταστάσεις

Άργυρος και υγεία

Η νανοϊατρική στον καρκίνο του μαστού

Νανοσωματίδια από τσάι κατά του καρκίνου του προστάτη

Πολύμορφο γλοιοβλάστωμα

Στοχευμένες τοπικές θεραπείες στον καρκίνο

Μαγνητικά βλαστοκύτταρα για αναγέννηση οστών

Επιθέματα για να έχετε την υγεία σας

Ανακουφίστε τον πόνο σας σε 1 λεπτό

Κάντε αντιγήρανση με καρνοσίνη

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ