Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤρόποι για την καταπολέμηση του άγχους στα παιδιά

Τρόποι για την καταπολέμηση του άγχους στα παιδιά

 

Διώξτε το άγχος από τα παιδιά σας με φυσικούς τρόπους

 

‘Ενα στα οκτώ παιδιά πάσχει από μια διαταραχή άγχους. 

Η διάγνωση διαταραχής άγχους καλύπτει διάφορα είδη άγχους, όπως την ψυχαναγκαστική διαταραχή και την διαταραχή πανικού, αλλά και την διαταραχή μετα-τραυματικού στρες σε παιδιά που έχουν βιώσει ένα τραυματικό γεγονός, όπως ένα ατύχημα.

Πολλές φορές το άγχος στα παιδιά είναι τόσο μεγάλο, ώστε το επηρεάζει στις καθημερινές του δραστηριότητες.  Εφίδρωση, λιποθυμία, και ένα αίσθημα πνιγμού δείχνουν, επίσης, άγχος.

Μπορείτε να βοηθήσετε να ηρεμήσει το άγχος του παιδιού σας με αυτές τις φυσικές προσεγγίσεις:

1. Γιόγκα και ασκήσεις αναπνοής

Απαλές, αργές κινήσεις του σώματος, και αναπνοή με προσοχή και συγκέντρωση. Όταν το άγχος αυξάνει, αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα και υπάρχει ρηχή αναπνοή. Αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος παρατείνοντας τα συναισθήματα του στρες. Στη γιόγκα, τα παιδιά μαθαίνουν την αναπνοή με την κοιλιά που διευρύνει το διάφραγμα και γεμίζει τους πνεύμονες. Αυτό ενεργοποιεί την ξεκούραση μέσω του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος. Ο καρδιακός ρυθμός επιβραδύνεται, η αρτηριακή πίεση χαμηλώνει, και τα παιδιά αισθάνονται μια μεγαλύτερη αίσθηση της ηρεμίας.

2. Art Therapy

Η θεραπεία με τέχνη χαλαρώνει τα παιδιά. Τα παιδιά που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους μπορούν ακόμα να εκφραστούν μέσα από την τέχνη. Η αισθητηριακή εμπειρία είναι χαλαρωτική. Υπάρχουν και ειδικευμένοι θεραπευτές τέχνης.

3. Θεραπευτική αγκαλιά

Η εφαρμογή απαλής αλλά σταθερής πίεσης στο σώμα ενός ατόμου ανήσυχου ή σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, που έχουν άγχος και αυτισμό προκαλεί ταχεία λύση του άγχους. Μια απλή αγκαλιά ή ένα τύλιγμα με κουβέρτα θα ανακουφίσει το παιδί σας από το άγχος.

4. Ειδική δίαιτα

Κάντε του δίαιτα με τρόφιμα και βότανα που διώχνουν το άγχος: βερίκοκα, βρόμη, παντζάρια, λάχανο, μαρούλι, μαντζουράνα, ρίγανη, ροδάκινο, μαϊντανός και σόγια βιολογική.

Διαβάστε, επίσης,

Σταματήστε να παίρνετε χάπια για το άγχος

Η τεχνική της χαλαρωτικής αναπνοής

Ρόφημα για βαθύ ύπνο

Το άγχος σκοτώνει την τύχη

Ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσετε

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Θαλασσοθεραπεία πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για την ψωρίαση

Θαλασσοθεραπεία, πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για την ψωρίαση. Η ψωρίαση θεραπεύεται με φυσικούς τρόπους που είναι πιο αποτελεσματικοί Θαλασσοθεραπεία, πηλοθεραπεία και ηλιοθεραπεία για τη θεραπεία της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ