Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟγκολογίαΘειϊκή υδραζίνη για τον καρκίνο

Θειϊκή υδραζίνη για τον καρκίνο

Η θειική υδραζίνη στη θεραπεία του καρκίνου

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Η θειϊκή υδραζίνη ή Hydrazine Sulfate είναι το άλας υδραζίνης και θειικού οξέος. Είναι ένα λευκό, υδατοδιαλυτό άλας του υδραζινίου ως κατιόν και όξινο θειικό ανιόν, δίνοντας τον τύπο (N2H5) HSO4. Παρασκευάζεται με κατεργασία του υδατικού διαλύματος υδραζίνης με θειικό οξύ.

H θειική υδραζίνη χρησιμοποιείται ως πρόδρομος ουσία της υδραζίνης.

Το άλας της υδραζίνης προτιμάται έναντι της καθαρής υδραζίνης, διότι είναι μη πτητικό και λιγότερο ευαίσθητο στην ατμοσφαιρική οξείδωση κατά την αποθήκευση.


Ιατρικές εφαρμογές της θειϊκής υδραζίνης

Η θειική υδραζίνη χρησιμοποιείται ως χημικό ενδιάμεσο, ως καταλύτης, ως μυκητοκτόνο, αντισηπτικό, στην ανάλυση και σύνθεση των μετάλλων κ.ά

Το Sehydrin ή η θειϊκή υδραζίνη είναι μια χημική ένωση που χρησιμοποιείται ως θεραπεία για την απώλεια της όρεξης (ανορεξία) και την απώλεια βάρους (καχεξία), οι οποίες συχνά συνδέονται με τον καρκίνο.

Η θειική υδραζίνη είναι αντικαρκινικός παράγοντας.

Πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του μαστού.

Τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν τη γλυκόλυση για την ενέργεια (Warburg). Το σώμα θα μπορούσε να αντισταθμίσει αυτή την αυξημένη γλυκόλυση με την γλυκονεογένεση, η οποία είναι η οδός η αντίστροφη της γλυκόλυσης. Δεδομένου ότι η διαδικασία αυτή θα απαιτούσε πολλή ενέργεια, αναστέλλοντας τη γλυκονεογένεση μπορεί να αντιστραφεί αυτή η απαίτηση ενέργειας και να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τον καρκίνο.

Η υδραζίνη είναι ένα αντιδραστικό χημικό το οποίο στο δοκιμαστικό σωλήνα μπορεί να αδρανοποιήσει ένα από τα ένζυμα που απαιτούνται για τη γλυκονεογένεση, τη φωσφοενολοπυροσταφυλική καρβοξυκινάση (PEP-CK). Αν η γλυκόλυση και η γλυκονεογένεση είναι λειτουργικά αλληλένδετες, η αναστολή της γλυκονεογένεσης του PEP CK μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική υποχώρηση του όγκου και αντιστροφή ή διακοπή της καχεξίας στον καρκίνο. Η θειική υδραζίνη δρα μέσω της μη αναστρέψιμης αναστολής του ενζύμου φωσφοενολοπυροσταφυλική καρβοξυκινάση (PEP-CK).

Οι βραχυπρόθεσμες ανεπιθύμητες ενέργειες

Ήσσονος σημασίας ναυτία και έμετο, ζάλη, πολυνευρίτιδα (φλεγμονή των νεύρων) και δυσκολία στον λεπτή έλεγχο των μυών (γράψιμο). Πιο σοβαρές, ακόμη και θανατηφόρες ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν αναφερθεί σε σπάνιες περιπτώσεις, όπως ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια και νευροτοξικότητα, παρόμοιες με αυτές που προκαλεί η ισονιαζίδη, που πιστεύεται ότι μεταβολίζεται σε υδραζίνη στο σώμα. 

Η θειική υδραζίνη είναι, επίσης, ένας αναστολέας της μονοαμινοξειδάσης (αναστολείς MAO), και δεν πρέπει να καταναλώνεται με αλκοόλ, ηρεμιστικά και υπνωτικά χάπια (βενζοδιαζεπίνες).

Το 1931 o νομπελίστας στον τομέα της ιατρικής, o Otto Warburg, Ph.D., πρώτος ανακάλυψε ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν διαφορετικό μεταβολισμό της ενέργειας σε σύγκριση με τα υγιή κύτταρα. Οι κακοήθεις όγκοι, συχνά, επιδεικνύουν μία αύξηση στην αναερόβια γλυκόλυση, μια διαδικασία κατά την οποία η γλυκόζη χρησιμοποιείται ως καύσιμο από τα καρκινικά κύτταρα, με το γαλακτικό οξύ ως ένα αναερόβιο υποπροϊόν. Η μεγάλη ποσότητα γαλακτικού οξέος που παράγεται από αυτή τη ζύμωση της γλυκόζης από τα καρκινικά κύτταρα μεταφέρεται στη συνέχεια στο ήπαρ. Αυτή η μετατροπή της γλυκόζης σε γαλακτικό οξύ δημιουργεί ένα χαμηλότερο, πιο όξινο pH στους καρκινικούς ιστούς, καθώς και γενική σωματική κόπωση από τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος. Έτσι, οι μεγαλύτερο όγκοι τείνουν να έχουν ένα πιο όξινο pH.

Αυτή η αναποτελεσματική οδός του μεταβολισμού της ενέργειας  δίνει μόνο 2 γραμμομόρια τριφωσφορικής αδενοσίνης σε ενέργεια ανά mole γλυκόζης (ΑΤΡ), σε σύγκριση με τα 38 moles ΑΤΡ, από την πλήρη αερόβια οξείδωση της γλυκόζης. Με το 5 τοις εκατό (2 έναντι 38 γραμμομόρια ATP) της διαθέσιμης ενέργειας  ο καρκίνος είναι «σπατάλη» ενέργειας, και ο ασθενής αρχίζει και κουράζεται και υποσιτίζεται. Αυτός ο φαύλος κύκλος αυξάνει την σπατάλη της ενέργειας του σώματος. Είναι ένας λόγος για τον οποίο το 40 τοις εκατό των ασθενών με καρκίνο πεθαίνουν από υποσιτισμό, ή καχεξία. Ως εκ τούτου, οι θεραπείες του καρκίνου θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα μέσω της διατροφής, με συμπληρώματα για την καχεξία και για τους ασθενείς που χάνουν την όρεξή τους, με φαρμακευτική αγωγή, με την άσκηση και τη μείωση του στρες.

-Τα καρκινικά κύτταρα για την ζύμωση της γλυκόζης έχουν ένα πολύ αναποτελεσματικό μηχανισμό.
-Ως μέρος αυτής της ζύμωσης, τα καρκινικά κύτταρα δημιουργούν γαλακτικό οξύ.
-Αυτό το γαλακτικό οξύ πηγαίνει στο ήπαρ.
-Αυτή η διαδικασία κάνει, επίσης, ένα καρκινικό κύτταρο πολύ όξινο και αυτό είναι ο λόγος που τα καρκινικά κύτταρα δε θέλουν την αλκαλοποίηση.
-Τα καρκινικά κύτταρα είναι πολύ αναποτελεσματικά στην επεξεργασία της γλυκόζης (5 τοις εκατό), που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά «απόβλητα» ενέργειας.
-Αυτή η σπατάλη ενέργειας προκαλεί κόπωση και υποσιτισμό.
-Αυτή η υπερβολική χρήση της γλυκόζης από ένα καρκινικό κύτταρο είναι στην πραγματικότητα μέρος της διαδικασίας με την οποία τα καρκινικά κύτταρα στην πραγματικότητα “κλέβουν” γλυκόζη από τα φυσιολογικά κύτταρα (τα καρκινικά κύτταρα κλέβουν, επίσης, θρεπτικά συστατικά από τα φυσιολογικά κύτταρα).
-Αυτό σημαίνει ότι τα φυσιολογικά κύτταρα μπορεί κυριολεκτικά να πεθαίνουν από την πείνα, υποσιτίζονται και πεθαίνουν.

Μεγάλοι όγκοι παράγουν πολύ γαλακτικό οξύ που επαναμετατρέπεται στο ήπαρ σε γλυκόζη με μια διαδικασία που καταναλώνει πολύ ενέργεια. Για να εμποδιστεί αυτή η μετατροπή λαμβάνεται θειική υδραζίνη ή χλωριούχο καίσιο. Τα κύρια οφέλη είναι η αύξηση του σωματικού βάρους και η αύξηση της ενέργειας που είναι ιδιαίτερα σημαντικά στο τελευταία στάδια του καρκίνου, όπου υπάρχει καχεξία. Επιπλέον, η ανάπτυξη του όγκου μπορεί να ανασταλεί και σε μερικές περιπτώσεις οι όγκοι εξαφανίζονται.

Το συκώτι μετατρέπει το γαλακτικό οξύ πάλι σε γλυκόζη, και τα καρκινικά κύτταρα, πάλι καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος αυτής. Όμως, η μετατροπή από το ήπαρ του γαλακτικού οξέος πίσω σε γλυκόζη καταναλώνει, επίσης, μεγάλες ποσότητες ενέργειας.

Απλουστευμένη εικόνα ολόκληρου του φαύλου κύκλου:

-Τα καρκινικά κύτταρα ζυμώνουν τεράστιες ποσότητες γλυκόζης, κι έτσι καταναλώνεται ενέργεια,
-Επεξεργάζονται την γλυκόζη αερόβια και πολύ αναποτελεσματικά,
-Ένα υποπροϊόν αυτής της ζύμωσης είναι το γαλακτικό οξύ,
-Αυτό το γαλακτικό οξύ στη συνέχεια πηγαίνει στο ήπαρ,
-Το συκώτι στη συνέχεια μετατρέπει αυτό το γαλακτικό οξύ πίσω σε γλυκόζη, καταναλώνοντας ακόμα περισσότερη ενέργεια,
-Μεγάλο μέρος αυτής της γλυκόζης καταναλώνεται από τα καρκινικά κύτταρα και ο φαύλος κύκλος αρχίζει ξανά.

Η καχεξία είναι η σπατάλη ενέργειας σε ασθενείς με καρκίνο. Το δέρμα και τα οστά φθείρονται, ενώ ο καρκίνος συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο καρκίνος μεταβολίζει ελλιπώς τη γλυκόζη, μετατρέποντάς την σε γαλακτικό οξύ… Αυτό το γαλακτικό οξύ (αν φτάσει στην κυκλοφορία του αίματος) ταξιδεύει στο ήπαρ, όπου μετατρέπεται και πάλι σε γλυκόζη με μία διαδικασία που καταναλώνει ένα τεράστιο ποσό ενέργειας του σώματος. Αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά, καθώς ο καρκίνος αναπτύσσεται και σχηματίζονται πολλά απόβλητα.

Η θειϊκή υδραζίνη με το μπλοκάρισμα ενός ενζύμου που είναι ένζυμο κλειδί στο ήπαρ επιτρέπει στο γαλακτικό οξύ να μετατραπεί σε γλυκόζη.


Η καχεξία

Σε μια χρόνια λοίμωξη ή χρόνια πάθηση, η θερμοκρασία του ασθενούς αυξάνεται, ο αριθμός των CD4 πέφτει κάτω από τον αριθμό των CD8, και η όρεξη πέφτει έως ότου ο ασθενής αναπτύξει παθολογική ανορεξία. Το σώμα χρειάζεται ακόμη τροφή, οπότε αρχίζει να διασπά το λίπος με  τη διαδικασία της γλυκογένεσης, και αρχίζει να διασπά τις πρωτεΐνες για να παραδώσει αυτά τα πρόδρομα σάκχαρα, που παράγονται από τη γλυκογένεση, στο σώμα.

Ο μεταβολισμός του όγκου και των καρκινικών κυττάρων είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικός από εκείνον των κανονικών κυττάρων: τα φυσιολογικά κύτταρα μεταβολίζουν αερόβια, χρησιμοποιώντας οξυγόνο, και ο μεταβολισμός αυτός είναι 15 φορές πιο αποτελεσματικός από αυτό των τα καρκινικών κυττάρων που μεταβολίζουν αναερόβια, μέσω της διαδικασίας της ζύμωσης.

Η ζύμωση, είναι λιγότερο αποτελεσματική και απαιτεί πολύ περισσότερα σάκχαρα  από τον αερόβιο μεταβολισμό των κυττάρων. Επιπλέον, ο ρυθμός μεταβολισμού ενός όγκου είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των φυσιολογικών κυττάρων, έτσι ώστε η ποσότητα των σακχάρων που χρειάζεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Τελικά ο ασθενής πεθαίνει για να τραφεί ο όγκος. Η πείνα είναι η κύρια αιτία θανάτου στον καρκίνο και σε ασθενείς με AIDS.

Με λίγα λόγια, όταν κάποιος δεν λαμβάνει φαγητό, το σώμα χρησιμοποιείται για να ταΐστούν τα καρκινικά κύτταρα. 

Το γαλακτικό οξύ συσσωρεύεται και επάγει τη συσσώρευση οξέος μέσα στο κύτταρο, το οποίο προκαλεί τώρα αλλαγές στο DNA του κυττάρου και γίνεται προώθηση της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής των καρκινικών κυττάρων. Με άλλα λόγια, ο καρκίνος  τροφοδοτείται σε ένα όξινο περιβάλλον. Η θειϊκή υδραζίνη παρεμβαίνει στην ικανότητα του ήπατος να παράγει γλυκόζη από γαλακτικό οξύ (το ένζυμο που ονομάζεται φωσφοενολοπυροσταφυλική καρβοξυκινάση).

Η αλλαγή στη διατροφή, από μόνη της, συνήθως, κάνει ένα άτομο να χάσει βάρος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει καχεξία. Η καχεξία είναι διαφορετική. Με την καχεξία το σώμα κυριολεκτικά τρώγεται από τον καρκίνο (μυς του προσώπου, λίπος και πολλά άλλα μέρη του σώματος).

Έτσι, ο ασθενής θα πρέπει να γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε φυσιολογική απώλεια βάρους και στην παθολογική απώλεια βάρους. 

Υπάρχουν και άλλες αιτίες που προκαλούν ανεξέλεγκτη απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις διαταραχές της ορμονικής ισορροπίας μπορεί να προκαλέσουν απώλεια βάρους.

Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιος μπορεί από κατάθλιψη να μην θέλει να φάει.


Πρωτόκολλο θειϊκής υδραζίνης – Minnesota Wellness Protocol:

Μία κάψουλα 60 mg κάθε μέρα για τις πρώτες τρεις ημέρες, με ή πριν από το πρωινό.
Μία κάψουλα 60 mg κάψουλα δύο φορές την ημέρα για τις επόμενες τρεις ημέρες, με ή πριν από το πρωινό και πριν από το δείπνο.
Μία κάψουλα 60 mg τρεις φορές την ημέρα στη συνέχεια, περίπου κάθε οκτώ ώρες πριν ή με το φαγητό.

Αυτό το πρωτόκολλο εφαρμόζεται σε έναν ασθενή βάρους 55 kg και άνω. Για έναν ασθενή βάρους 50 kg και κάτω, η μείωση στο μισό των δόσεων είναι κι αυτή αποτελεσματική.

Η θειική υδραζίνη είναι πιο αποτελεσματική όταν χορηγείται μόνη της μην χορηγείτε άλλα φάρμακα μισή ώρα πριν ή μετά τη χορήγηση της θειικής υδραζίνης. Αν υπάρχει κατάλληλη απάντηση της νόσου με δύο κάψουλες την ημέρα, οι ασθενείς μπορούν να διατηρήσουν αυτή την δόση και να μην την αυξήσουν.

Καλύτερη αποτελεσματικότητα με θειική υδραζίνη παρατηρείται, διατηρώντας την καθημερινή θεραπεία για 45 ημέρες που ακολουθείται από μια διακοπή για 1 έως 2 εβδομάδες και στη συνέχεια επαναλαμβάνεται ο κύκλος. Αυτή η διακοπή βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης των περιφερικών νευρικών συμπτωμάτων. Επιπλέον, έχει αναφερθεί ότι υπάρχει ασυμβατότητα της θειικής υδραζίνης με την αιθανόλη, τα βαρβιτουρικά, και τα ηρεμιστικά. 


Πρωτόκολλο θειϊκής υδραζίνης Walter Last:

Λαμβάνεται 1 κάψουλα 60 mg τρεις φορές ημερησίως με τα γεύματα.

Ξεκινήστε με μία μόνο κάψουλα 60 mg με το πρωινό για τρεις ημέρες, και στη συνέχεια, προσθέστε μια δεύτερη κάψουλα με το μεσημεριανό γεύμα για άλλες τρεις ημέρες και, τέλος, μία επιπλέον κάψουλα με το δείπνο. Εάν το σωματικό βάρος είναι μικρότερο από περίπου 55 kg τότε μπορείτε να παίρνετε μόνο δύο κάψουλες την ημέρα και αν είναι κάτω από 43 kg παίρνετε 1 κάψουλα των 30 mg τρεις φορές την ημέρα. Εάν αισθάνεστε καλά με αυτό το πρόγραμμα, τότε αυτό το πρόγραμμα μπορεί να διατηρηθεί για αρκετούς μήνες, αλλά πιο καλά είναι διακόπτεται για δύο εβδομάδες μετά από περίπου έξι εβδομάδες.

Είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα της θεραπείας σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα.


Προειδοποιήσεις για την θειϊκή υδραζίνη

Η θειική υδραζίνη είναι ένας αναστολέας ΜΑΟ (αναστολέας μονοαμινοξειδάσης). Αναστέλλει ένα ένζυμο που διασπά τις μονοαμίνες (σεροτονίνη, νορεπινεφρίνη και ντοπαμίνη), που είναι αυτές οι χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μας κάνουν ευτυχισμένους. Οι αναστολείς ΜΑΟ έχουν χρησιμοποιηθεί ως αντικαταθλιπτικά. Ωστόσο, οι αναστολείς ΜΑΟ μεταβολίζουν την τυραμίνη, που είναι ένα αμινοξύ. Κατά τη λήψη ενός αναστολέα της ΜΑΟ, η τυραμίνη δεν διασπάται, και όποιος τρώει τρόφιμα που έχουν τυραμίνη, μπορεί να αυξηθεί η αρτηριακή πίεσή τους και να προκληθεί ταχυκαρδία και σοβαρός πονοκέφαλος. Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, ειδικά για κάποιον που έχει καρκίνο. Τα περισσότερα από τα τρόφιμα που περιέχουν τυραμίνη δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα διατροφής του καρκίνου, και θα πρέπει να αποφεύγονται ούτως ή άλλως.

Τρόφιμα που περιέχουν τυραμίνη είναι: 

-Τα ώριμα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως τα περισσότερα τυριά (εκτός από το τυρί cottage, τυρί κρέμα και τη φρέσκια Mozzerlla), το τουρσί, τα κρέατα, τα χοτ ντογκ, το γιαούρτι, τα κρασιά και οι μπύρες.

-Τα ξηρά και ζυμωμένα λουκάνικα, τα σαλάμι, το πεπερόνι, το corned beef, και το συκώτι

-Η ρέγκα και όλα τα παστά αποξηραμένα ψάρια

-Τα κουκιά, η φάβα, οι φακές, τα μπιζέλια και τα φασόλια σόγιας

-Οι ζωμοί  κρέατος

-Τα εκχυλίσματα μαγιάς και η ζύμη ζυθοποιού, η μπύρα, το κόκκινο κρασί, το Chianti, το μπορντό, το σέρι, το βερμούτ

-Το ξινολάχανο

-Φρούτα, όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, μπανάνες, αβοκάντο, αποξηραμένα σύκα, σταφίδες, κόκκινα δαμάσκηνα, σμέουρα

-Τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι και η κρέμα γάλακτος)

-Η σοκολάτα

-Η καφεΐνη (καφές, τσάι και ποτά τύπου κόλα)

-Το λευκό κρασί

-Τα αποστάγματα

-Η σάλτσα σόγιας, το miso, τα φιστίκια, τα αμύγδαλα

-Το συκώτι από βόειο κρέας ή το συκώτι κοτόπουλου

-Οι σπόροι κολοκύθας

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αποφεύγεται οποιαδήποτε τροφή με υψηλή πρωτεΐνη που έχει υποστεί ωρίμανση. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε τυραμίνη είναι προϊόντα ζύμωσης, όπως τα περισσότερα τυριά, τα αλλαντικά ή ψάρια, η κρέμα και το γιαούρτι, το tofu και το tempeh, οι κύβοι ζωμών, το λάχανο τουρσί, τα τουρσιά και τα εκχυλίσματα μαγιάς. Επίσης, καλύτερα να μην καταναλώνονται κουκιά, αβοκάντο, μπανάνες, σταφίδες, σύκα, χουρμάδες και αποξηραμένα φρούτα, καθώς και υπερώριμα φρούτα.

Επίσης, θα πρέπει, επίσης, να αποφεύγεται οποιαδήποτε συμπλήρωμα διατροφής που προκαλεί αλλεργία ή έχει υποστεί ζύμωση.

Η θειική υδραζίνη είναι ένας αναστολέας μονοαμινοξειδάσης και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ηρεμιστικά ή καταπραϋντικά σε δόσεις μεγαλύτερες από 100 mg ανά ημέρα. Ειδικά οι βενζοδιαζεπίνες και οι φαινοθειαζίνες θα πρέπει να αποφεύγονται, όπως, επίσης τα αντιισταμινικά, το αλκοόλ και άλλοι παράγοντες που καταστέλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως η μορφίνη.

Επίσης, δεν θα πρέπει να λαμβάνετε βιταμίνη Β6.

Η θειϊκή υδραζίνη είναι ένας αναστολέας μη αναστρέψιμος και ισχυρός της μονοαμινοξειδάσης και μπορεί να έχει δυνητικά θανατηφόρα αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα. Τα κατασταλτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως τα βαρβιτουρικά, ηρεμιστικά και το αλκοόλ  είναι ασυμβίβαστα με τους αναστολείς ΜΑΟ και η χρήση και των δύο μαζί θα μπορούσε να έχει εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες.

Φάρμακα και ουσίες που δεν πρέπει να λαμβάνονται μαζί με θειϊκή υδραζίνη:

-αιθανόλη

-αλκοολούχα ποτά

-βαρβιτουρικά και ηρεμιστικά (Xanax, Valium κ.ά)

-καταπραϋντικά σε δόσεις μεγαλύτερες από 100 mg ανά ημέρα, ειδικά βενζοδιαζεπίνες και φαινοθειαζίνες

-αντιισταμινικά

-αντιεμετικά

-άλλοι παράγοντες που καταστέλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως η μορφίνη

-τρόφιμα με τυραμίνη

-η βιταμίνη Β6

-η βιταμίνη C σε ημερήσιες δόσεις άνω των 250 mg (από όλες τις πηγές)

-φυσικά, εκτός από όλα αυτά τα πράγματα, θα πρέπει να αποφεύγονται τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε γλυκόζη.

-τέλος, η θειική υδραζίνη θα πρέπει να λαμβάνεται σε ακριβείς δόσεις. Η υπερδοσολογία μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

-αν ο ασθενής με καρκίνο έχει πολύ πόνο, το χλωριούχο καίσιο με  DMSO και η Aloe είναι σε θέση να σταματήσουν τον πόνο μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες.

-η μορφίνη, ή ένα παρόμοιο φάρμακο θα πρέπει να έχουν αποβληθεί από τον οργανισμό πριν από την έναρξη της θειικής υδραζίνης.


Χορήγηση θειϊκής υδραζίνης σε καρκίνο Σταδίου IV 

-Εάν έχετε 50 τοις εκατό αύξηση στο μέγεθος του κάθε όγκου ή σοβαρό οίδημα ή φλεγμονή, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε χλωριούχο καίσιο και DMSO.

-Με τη θειική υδραζίνη δεν μπορείτε να λαμβάνετε μεγάλες δόσεις βιταμίνης C.

-Το χλωριούχο καίσιο θα μπλοκάρει τον κύκλο καχεξίας στα καρκινικά κύτταρα, μπλοκάροντας την γλυκόζη. Το DMSO θα οδηγήσει το χλωριούχο καίσιο στα καρκινικά κύτταρα. 

-Τα φυσιολογικά κύτταρα κυριολεκτικά πεθαίνουν από την πείνα από την καχεξία. Τα οστά και οι μύες του προσώπου κυριολεκτικά τρώγονται από τον κύκλο της καχεξίας, προκειμένου να “τροφοδοτήσουν” τα καρκινικά κύτταρα. Είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση των μη καρκινικών κυττάρων να λαμβάνετε ένα συμπλήρωμα διατροφής που δίνει στον οργανισμό πολλά θρεπτικά συστατικά. 

-Το MSM, το οποίο είναι ένα παράγωγο του DMSO, είναι γνωστό ότι μπλοκάρει το σχηματισμό γαλακτικού οξέος, και το μεταφέρει έξω από το σώμα. Το MSM εμποδίζει την κρυστάλλωση και συσσώρευση γαλακτικού οξέος. Το MSM ξεπλένει το γαλακτικό οξύ έξω από το σώμα, μαζί με όλες τις τοξίνες. Με τη λήψη μεγάλων ποσοτήτων MSM, οι περισσότερες τοξίνες που προκαλούν πόνο θα ξεπλυθούν από το σώμα σας. Το γαλακτικό οξύ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια τοξίνη, και μπορεί να αποτοξινωθεί ακριβώς όπως οποιαδήποτε άλλη τοξίνη στο σώμα.

-Πάρτε ριβόζη για τη θεραπεία της ινομυαλγίας, διότι μπορεί να περάσει το γαλακτικού οξύ στο σώμα και να πάρει γλυκόζη απ ‘ευθείας από τους μύες. Αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για τους ασθενείς με καχεξία.

-Καθαρίστε το συκώτι σας, με συμπληρώματα διατροφής που δεν περιέχουν τυραμίνη και δεν έχουν υποστεί ζύμωση.

-Η διατροφή καρκίνου είναι πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε γλυκόζη. Όσοι είναι πολύ αδύναμοι, δεν πρέπει να τρώνε πολλά ωμά τρόφιμα.

-Αποφύγετε τα συμπληρώματα με κριθάρι.

-Αποφύγετε τα συμπληρώματα αμινοξέων.

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

 

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα  για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Πώς ο καρκίνος αυτοθεραπεύεται

Ένα απλό πρωτόκολλο αλκαλοποίησης για αυτοθεραπεία του καρκίνου

Πρωτόκολλο αλκαλοποίησης του οργανισμού

Συνταγές για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Οι καλύτερες τροφές για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Ποιες είναι οι αλκαλικές και ποιες οι όξινες τροφές

Αλκαλική διατροφή για τη θεραπεία του καρκίνου

Πώς το όξινο pH στο σώμα συνδέεται με τον καρκίνο

Απλοί τρόποι για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Το μείγμα βοτάνων της EMEDI για τον καρκίνο

Ένα τσάι από βότανα για τον καρκίνο.

Ποιοι πρέπει να παίρνουν συνένζυμο Q10; 

Συνένζυμο Q10

Ποιοι πρέπει να παίρνουν βιταμίνη C

Θεραπεία του καρκίνου με βιταμίνη C 

Ποιοι πρέπει να παίρνουν βιταμίνη D

Γιατί πρέπει καθημερινά να παίρνετε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Η βιταμίνη D

Ήλιος και βιταμίνη D

Γανόδερμα

Γανοθεραπεία

Tα μανιτάρια κατά του καρκίνου

Το γανόδερμα στη θεραπεία του καρκίνου

Η βιταμίνη Β17 έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Λετρίλη

Κουκούτσια από βερίκοκα για τον καρκίνο

Το ορθομοριακό νερό είναι το καλύτερο νερό

Το καλύτερο νερό

Φτιάξτε μόνοι σας αλκαλικό νερό

Πότε η μαγειρική σόδα θεραπεύει τον καρκίνο

Είναι η σόδα φάρμακο για τη θεραπεία του καρκίνου;

Τα οφέλη όταν πίνετε νερό με λεμόνι

Πίνουμε το πρωί ζεστό νερό με λεμόνι

Το λεμόνι είναι όξινο ή αλκαλικό;

Τα κρητικά βότανα είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως

Σκεφτείτε ΒΙΟ-λογικά

Να προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα

Η αντλία νατρίου και καλίου στη θεραπεία του καρκίνου

Γιατί τα χημειοθεραπευτικά δεν λειτουργούν

Φυτοθρεπτικά συστατικά που θεραπεύουν τον καρκίνο

Τα καλύτερα τρόφιμα κατά του καρκίνου

Μέλι με κουρκουμίνη

Να τρώτε μισό κουταλάκι κουρκουμίνη την ημέρα

Χυμός κουρκουμίνης για καλή υγεία

Ρόφημα κουρκουμίνης για τον καρκίνο

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της κουρκουμίνης

Κουρκουμίνη

Ποιοι πρέπει να παίρνουν σελήνιο

Χρήσιμες πληροφορίες για το σελήνιο

Κετογενική δίαιτα

Ο καρκίνος του προστάτη και οι συμβατικές ιατρικές θεραπείες

Ο καρκίνος δεν μπορεί να μας σκοτώσει

Μάθετε τι είναι ο καρκίνος για να μην τον φοβάστε

Όλα μπορούν να θεραπευθούν

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

Συμπλήρωμα μετάλλων που κάνει θαύματα

Τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε πονοκέφαλο

Οι τροφικές αλλεργίες

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι στατίνες έχουν πολλές παρενέργειες

Οι στατίνες έχουν πολλές παρενέργειες. Πρέπει να γνωρίζετε τους κινδύνους για την υγεία σας όταν λαμβάνετε στατίνες. Οι στατίνες συνταγογραφούνται για τη μείωση της χοληστερόλης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ