Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΒιοηλεκτρική θεραπεία του καρκίνου

Βιοηλεκτρική θεραπεία του καρκίνου

Ίαση του καρκίνου με την ηλεκτρική ενέργεια

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

ECT • BET • PBE • Γαλβανοθεραπεία

Εξάλειψη των καρκινικών όγκων με την ηλεκτρική ενέργεια

Η θεραπεία του καρκίνου με την ηλεκτρική ενέργεια ή Ηλεκτροχημική Θεραπεία Όγκων-Electrochemical Tumor Therapy ή Ηλεκτροχημειοθεραπεία-Electro Chemo Therapy, ή Ηλεκτροκαρκινική θεραπεία-Electro Cancer Therapy ή Βιοηλεκτρική θεραπεία καρκίνου-Bio Electric Therapy (ΒΕΤ), ή Διαδερμική Bιοηλεκτροθεραπεία-Percutaneous BioElectrotherapy (PBE) ή Γαλβαονοθεραπεία-Galvanotherapy είναι μια πολλά υποσχόμενη και  επιτυχής ήπια μορφή θεραπείας η οποία εφαρμόζεται ευρέως στην Κίνα και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρους, όπως, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ιταλία. Πρόκειται για την στοχευμένη εφαρμογή λίγων milliamps βιολογικού ηλεκτρικού ρεύματος DC σε καρκινικές νεοπλασίες η οποία, συχνά, οδηγεί σε πλήρη καταστροφή των κακοηθών όγκων. Εφαρμόζεται ως θεραπεία στα εξωτερικά ιατρεία ή στα ιδιωτικά ιατρεία ή στο σπίτι και είναι ανώτερη από την χειρουργική εκτομή, επειδή δεν αφήνει υπολειμματικά καρκινικά κύτταρα να επιβιώσουν.

Είναι ενδιαφέρον ότι, κατά τη διάρκεια αρκετών δεκαετιών, ένα Γερμανός και ένας Αυστριακός γιατρός, ο Δρ Pekar και ο Δρ Rilling, έχουν αναπτύξει ξεχωριστούς μεθόδους ίασης των κακοήθων νεοπλασιών που βασίζονται στη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η υγεία και η ασθένεια σχετίζονται με τα βιοηλεκτρικά ρεύματα στο σώμα μας.

Τα καλώδια που εφαρμόζονται άμεσα στον όγκο, είναι μερικά χιλιοστά του αμπέρ και εφαρμόζονται για έως και 90 λεπτά. Για παράδειγμα, στο μελάνωμα  η καρκινική ανάπτυξη θα μετατραπεί σε μια κρούστα σε διάστημα αρκετών εβδομάδων και θα αποβληθεί από το σώμα. Το ηλεκτρικό ρεύμα σφραγίζει τα αιμοφόρα αγγεία κι έτσι δεν σχηματίζονται μεταστάσεις, ενώ κατά τη διάρκεια εγχειρίσεων, οι φλέβες κόβονται και αυτό επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να διαφεύγουν.

Ο καρκίνος είναι, κυρίως, μια ασθένεια του αίματος και μπορεί να ανιχνευθεί, νωρίς, μέσω του αίματος.

Ο Dr. Siegfried Rilling, MD, έχει αναπτύξει μια μέθοδο που ονομάζει Βιοτονομετρία-Biotonometrie με βάση την ηλεκτρική ποιότητα του ανθρώπινου σώματος.


Τύποι όγκων που θεραπεύονται με την γαλβανοθεραπεία

Καρκίνος του μαστού

Υπερκλείδιοι λεμφαδένες

Μασχαλιαίοι λεμφαδένες

Όγκοι αυτιού, μύτης και τραχήλου

Γυναικολογικά καρκινώματα

Όγκοι μαλακών ιστών

Καρκίνος του στόματος

Καρκίνος του φάρυγγα

Καρκίνους του οισοφάγου

Καρκίνος του στομάχου

Καρκίνος του πνεύμονα

Καρκίνος του κόλπου

Μελανώματα

Βασικοκυτταρικά καρκινώματα

Μεταστάσεις δέρματος

Λεμφαδενικές μεταστάσεις

Ηπατικές μεταστάσεις

Σπογγοειδής μυκητίαση

Καρκίνος ορθού

Καρκίνος του πρωκτού


Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροθεραπείας για την ίαση του καρκίνου

Το όργανο που εμπλέκεται διατηρείται χωρίς ουλές.

Οι ηλεκτρικές βελόνες εφαρμόζονται με τοπική αναισθησία χωρίς κινδύνους. Καμία από τις παρενέργειες που μπορεί να συνδεθεί με τη γενική αναισθησία δεν συμβαίνει.

Καμία βλάβη δεν συμβαίνει σε υγιείς ιστούς.

Προκαλείται πρόσθετη διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος, για την αυτοθεραπεία.


Ποιοι όγκοι θεραπεύονται καλύτερα με την βιοηλεκτροθεραπεία:

εκείνοι που είναι μικροί, πρωτογενείς όγκοι, μικρότεροι από 5 cm σε διάμετρο
εκείνοι με μονήρεις μεταστάσεις, κυρίως στο δέρμα και στους λεμφαδένες
εκείνοι με υποτροπές τοπικά, για παράδειγμα στην ουλή μαστεκτομής
oi εξωτερικοί όγκοι


Θεραπεύοντας τον καρκίνο με ηλεκτρικά ρεύματα

Η ηλεκτροθεραπεία έχει πολύ χαμηλό κόστος. Η θεωρία της βασίζεται στο γεγονός ότι κάθε κύτταρο φέρει ένα ειδικό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που δημιουργεί βιοηλεκτρικά ρεύματα και συχνότητες σε όλα τα βιολογικά υλικά. Ο Pekar διαπίστωσε ότι κάθε όγκος έχει ένα αλλαγμένο ηλεκτρικό πεδίο το οποίο εκτείνεται πέρα ​​από τα σύνορα του όγκου και το οποίο πολώνεται προς τον περιβάλλοντα ιστό. Αυτό το πεδίο δεν εξαφανίζεται αυτόματα μετά από την χειρουργική αφαίρεση του όγκου, γεγονός που μπορεί να μετρηθεί και να αποδειχθεί και το οποίο εξηγεί το υψηλό ποσοστό υποτροπών μετά από μια χειρουργική επέμβαση.

Για να κατανοήσουμε τον μηχανισμό των καρκινικών κυττάρων και το γεγονός ότι προφυλάσσονται και είναι καμουφλαρισμένα από το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να έχουμε μελετήσει τη λειτουργία των βιοηλεκτρικών ρευμάτων. Η ηλεκτρική τάση είναι μέρος όλων των λειτουργιών σε ζωντανούς ιστούς. Προκύπτει κατά κύριο λόγο στα κυτταρικά τοιχώματα και οδηγεί σε ηλεκτρικά ρεύματα. Η κίνηση των ηλεκτρονίων κατά μήκος ενός πεδίου DC-συνεχούς χρησιμοποιείται π.χ. στην ιοντοφόρηση και στην ηλεκτροφόρηση. Οι μεμβράνες των κυττάρων περιέχουν αντλίες ιόντων. Αυτοί φέρουν αρνητικό φορτίο στο εξωτερικό της κυτταρικής μεμβράνης και δείχνουν εκλεκτικότητα για τα κατιόντα, ιδιαίτερα για τα ιόντα νατρίου και καλίου. Μέρος αυτών των διαύλων ιόντων ανοίγουν μόνο μετά από επαρκή μεταβολή του δυναμικού της μεμβράνης.

Η ζωή των κυττάρων εξαρτάται από την επαρκή είσοδο των θρεπτικών συστατικών και την επαρκή απέκκριση των μεταβολικών τελικών προϊόντων. Και οι δύο λειτουργίες χρησιμοποιούν τις αντλίες ιόντων.

Αυτός ο μεταβολισμός αποτελεί την ροή του ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν ένα κύτταρο δεν λειτουργεί φυσιολογικά, εκπέμπει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο διαφέρει από το πεδίο σε  υγιή κατάσταση πεδίου. Τα καρκινικά κύτταρα φέρουν ένα αρνητικό δυναμικό μεμβράνης το οποίο είναι ανάλογο με το βαθμό της κακοήθειάς τους. Αυτή η αλλαγή στο δυναμικό επιτρέπει στο κύτταρο να διαχωριστεί από τα άλλα κύτταρα και για να διατηρήσει τις δυνατότητες κάλυψης και της μη αναγνώρισής του από το ανοσοποιητικό σύστημα. Η αλλαγή του μεταβολισμού των πρωτεϊνών του κυττάρου παράγει ένα ένζυμο που επιτίθεται στη μεμβράνη και της επιτρέπει να διεισδύσει και στο φυσιολογικό περιβάλλοντα ιστό (Pekar). Ο συντονισμός των κυττάρων και η δυναμική κατάσταση του ιστού καταστρέφεται μέσω της αλλαγής της πολικότητας.

Ως αποτέλεσμα βλέπουμε μία μείωση στην ηλεκτρική παρεμπόδιση των πληροφοριών που επάγει τον καρκίνο. Είναι ακριβώς σε αυτό το σημείο όπου η ηλεκτροθεραπεία καθίσταται ενεργή.

Ρυθμιζόμενο συνεχές DC ρεύμα εισάγεται απ ‘ευθείας εντός του όγκου με τη βοήθεια των ηλεκτροδίων.

Αυτό προκαλεί τις ακόλουθες αντιδράσεις:

Εκπόλωση και διείσδυση στις των καρκινικών κυττάρων μεμβράνες οδηγώντας σε διαταραχή της μεταβολικής λειτουργίας και της μεσοκυττάριας δομής. Η ενεργητική ιοντική ροή του ρεύματος αποκαθίσταται κατά την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την φυσική δομή του οργανισμού.

Έτσι, γίνεται διέγερση της αυτοϊασης και ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ο Pekar υποστηρίζει, επίσης, ότι κάθε όγκος είναι εγγεγραμμένος στο κεντρικό νευρικό σύστημα και ότι αυτή η εγγραφή στο ΚΝΣ μπορεί να αντιμετωπιστεί με ηλεκτρικά ρεύματα.

Η αποστολή ηλεκτρικών ρευμάτων μέσα στον ιστό του όγκου οδηγεί σε ηλεκτρολυτικές αλλαγές στα ηλεκτρόδια και αυτό με τη σειρά του προκαλεί σημαντικές μεταβολές της τιμής του pH. Δεδομένου ότι η τιμή του pΗ διαφέρει από αυτό της φυσιολογικής περιοχής θα είναι καταστροφική για τον ιστό του όγκου. Τα αποτελέσματα δείχνουν μια ασηπτική νέκρωση του ιστού και μία συνοδευτική «αποκάλυψη» των καρκινικών κυττάρων, που τώρα τα αναγνωρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα φαγοκύτταρα που μπορούν να διεγερθούν, όπου απαιτείται μέσω  ανοσοθεραπείας θα διασπάσουν και θα καταστρέψουν τα νεκρά υπολείμματα του όγκου μέσα σε μία έως τρεις εβδομάδες.

Δεν υπάρχει καμία παρενέργεια με την αγωγή αυτή και ο βαθμός κακοήθειας δεν παίζει κανένα ρόλο.

Η τεχνογνωσία είναι αναγκαία για τη σωστή τοποθέτηση των ηλεκτροδίων και τη βέλτιστη ρύθμιση της έντασης ρεύματος που πρέπει να καθορίζεται σύμφωνα με το μέγεθος, την πυκνότητα και τον τύπο του όγκου που θα θεραπευθεί. Μία θεραπευτική συσκευή για το σκοπό αυτό είναι διαθέσιμη. Μια συνεδρία θεραπείας διαρκεί 10 έως 90 λεπτά και μπορεί να γίνει και εξωνοσοκομειακά και δεν παράγει κανένας πόνο ή φλεγμονή. Αυτή η θεραπεία είναι κατάλληλη τόσο για επιφανειακούς όσο και για βαθύτερους όγκους, όπως ο καρκίνος του μαστού, οι όγκοι του στόματος, του λάρυγγα, όλοι τους τύπους καρκίνου του δέρματος, οι απομονωμένες μεταστάσεις των εσωτερικών οργάνων, οι όγκους των μαλακών ιστών και των λεμφαδένων.

Η βιοηλεκτρική θεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί κλινικά για πολλά χρόνια. Έχει εφαρμοστεί στην ορθοπεδική, όπου έχει χρησιμοποιηθεί για την αναγέννηση και την επούλωση των σπασμένων οστών, καθώς και στη θεραπεία του πόνου.


Υπάρχουν και φορητά μηχανήματα βιοηλεκτροθεραπείας

Στην ογκολογία … η χρήση της βιοηλεκτρικής θεραπείας  (ΒΕΤ) είναι το αποτέλεσμα της έρευνας από τον Δρ Rudolf Pekar και τον Björn Ο Nordenström. Τα ηλεκτρόδια συνδέονται με βελόνες που έχουν εισαχθεί απ ‘ευθείας εντός του όγκου ή εντός του δέρματος γύρω από τον όγκο. Εφαρμόζοντας το σωστό επίπεδο τάσης (συνήθως μόνο 9,5 έως 10 volts) προκαλείται καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Μόλις το συνεχές ρεύμα συνδέεται με τα ηλεκτρόδια, διαφορετικές ηλεκτροχημικές αντιδράσεις επηρεάζουν την τιμή του pH και μπορεί να προκαλέσει αυτό την ηλεκτρόλυση του ιστού του όγκου. Η αποπόλωση της κυτταρικής μεμβράνης αλλάζει το κυτταρικό περιβάλλον, αναγκάζοντας τα κύτταρα όγκου να καταστραφούν. Η συνέπεια αυτής της διαδικασίας είναι η διακοπή ορισμένων λειτουργιών μέσα στα καρκινικά κύτταρα, και στη συνέχεια αυτό θα οδηγήσει στην καταστροφή αυτών των κυττάρων. Η εφαρμογή του συνεχούς ρεύματος προκαλεί τα καρκινικά κύτταρα να χάνουν το ανοσοποιητικό τους καμουφλάρισμα και να μετατρέπονται, μέσα σε λίγα λεπτά, σε αλλεργιογόνα. Ο όγκος στη συνέχεια γίνεται αναγνωρίσιμος από το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο στη συνέχεια ενεργοποιεί τον κατάλληλο καταρράκτη άμυνας (κυτοκίνες, ιντερφερόνη και κυτταροτοξικά Τ-κύτταρα).

Η καταστροφική επίδραση τoυ συνεχούς ρεύματος σε οιδηματώδη ιστό μπορεί να ενισχυθεί με την ταυτόχρονη χορήγηση κυτταροστατικών ή άλλων ουσιών ή βοτάνων που είναι θετικά φορτισμένα, όπως μιτομυκίνη, ανδριαμυκίνη, επιρουβικίνη και πλατίνα. Τα περισσότερα κυτταροστατικά είναι θετικά φορτισμένα και προσελκύονται από τις αρνητικά φορτισμένες καθόδους εντός του ηλεκτρικού πεδίου που δημιουργείται γύρω από τον οιδηματώδη ιστό (κίνηση ιοντοφόρεση). Καλύτερα να χρησιμοποιούνται φυσικές θεραπείες.

Με τον τρόπο αυτό, κυτταροστατικά μπορεί να εισαχθούν μέσα στον οιδηματώδη ιστό και πολύ στοχευμένα και να καταστρέψουν τον όγκο, χωρίς παρενέργειες. Η μέθοδος αυτή μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική στην περιοχή του όγκου από ότι η συστηματική χημειοθεραπεία ή η χορήγηση τοπικά κυτταροστατικών μέσω της αρτηρίας. Οι κυτταροστατικές ουσίες εφαρμόζονται καλύτερα σε κοίλα όργανα, για παράδειγμα, τον οισοφάγο, την ουροδόχο κύστη, το στομάχι και το ορθό. Τα δυναμικά μεμβράνης αλλάζουν τόσο πολύ και τα κύτταρα είναι ανοικτά και απορροφούν την κυτταροστατική ουσία ταχύτερα.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής θα νιώσει έναν μικρό πόνο πίεσης ή ένα μικρό μυρμήγκιασμα στην περιοχή. Το συνεχές ρεύμα επιφέρει μακροχρόνια ανακούφιση του πόνου, επειδή αναστέλλει τη δράση των αισθητήριων νευρικών ινών. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρχει πόνος μετά τη θεραπεία.

Σε 4.000 ασθενείς με καρκίνο παρατηρήθηκαν πλήρεις υφέσεις και μερικές υφέσεις (CR + PR) σε ποσοστό πάνω από 80%.

Η βιοηλεκτρική θεραπεία είναι ασφαλής και αποτελεσματική, δεν απαιτεί καμία νοσηλεία, συμπληρώνει άλλες θεραπείες, και έχει χαμηλό κόστος σε σύγκριση με τη χειρουργική επέμβαση.

Οι γαλβανοθεραπείες είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για την καταστροφή των όγκων. Γι ‘αυτό ένας αυξανόμενος αριθμός  γιατρών χρησιμοποιούν αυτή τη θεραπεία στη Γερμανία. 

Με την ηλεκτροθεραπεία χρησιμοποιώντας το μηχάνημα δύο φορές την ημέρα, σε δύο μήνες παρατηρείται μείωση των όγκων κατά 50%. Απαιτείται παρακολούθηση ιατρική κατά τακτά χρονικά διαστήματα για τυχόν υποτροπή.

Κατά τη θεραπεία του καρκίνου, επιπλέον, όσο πιο γρήγορα απαλλαγείτε από τα μικρόβια και τα παράσιτα στο αίμα τόσο το καλύτερο. Και η ηλεκτροθεραπεία βοηθάει σε αυτό.

Ο σκοπός της βιοηλεκτρικής θεραπείας που καθαρίζει το αίμα από τα καρκινικά κύυτταρα είναι να απενεργοποιήσει τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων και καρκινικών κυττάρων που ρέουν μέσω του αίματος. 

Δημιουργείται ένα μικρό συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα στο αίμα το οποίο θα διακόψει ένα ένζυμο κλειδί στην επιφάνεια όλων των μικροβίων τα οποία ταξιδεύουν μέσω του αίματος. Αυτό εμποδίζει τα μικρόβια από την είσοδο στα ανθρώπινα κύτταρα και τον πολλαπλασιασμό τους εκεί. Τα μικρόβια στη συνέχεια απομακρύνονται με ασφάλεια από το σώμα. Το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί, επίσης, να σκοτώσει βακτήρια, ιούς και άλλους παθογόνους εισβολείς.

Λόγω του τεράστιου αριθμού των απενεργοποιούντων ιών και  νεκρών μικρόβια είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στις πρώτες ημέρες της χρήσης της συσκευής της βιοηλεκτρικής θεραπείας θα έχετε γριπώδη συμπτώματα (“Herxheimer Αντίδραση”). Αυτά τα συμπτώματα προκαλούνται από τη μαζική καταστροφή των μικροβίων και δεν δημιουργούν κανένα κίνδυνο. Για να αποφευχθεί αυτό το σύμπτωμα να γίνει σοβαρό, είναι σημαντικό να πίνετε άφθονο νερό με όζον (3 λίτρα).

Πίνετε το νερό με όζον μία ώρα πριν την ηλεκτροθεραπεία (για ηλεκτρολύτες για να δημιουργηθεί ένα ηλεκτρικό ρεύμα), και 30 λεπτά  μετά. Μπορείτε, επίσης, να πιείτε λίγο νερό αμέσως μετά την ηλεκτροθεραπεία. Αυτό το νερό θα αποτοξινώσει το αίμα και τη λέμφο.

Αν νομίζετε ότι έχετε μεγάλες ποσότητες μικροβίων και καρκινικά κύτταρα στο σώμα σας μπορείτε να κάνετε ηλεκτροθεραπεία 30 λεπτά την πρώτη ημέρα, και στη συνέχεια 15 λεπτά την ημέρα, μέχρι να χρησιμοποιείτε το μηχάνημα για δύο ώρες την ημέρα. Μέσα σε μία εβδομάδα θα πρέπει να κάνετε ηλεκτροθεραπεία για δύο ώρες.

Ωστόσο, σε ασθενείς με καρκίνο σε πολύ προχωρημένο στάδιο κάνουν από την αρχή δύο ώρες θεραπεία από την πρώτη ημέρα.

Η βιοηλεκτρική συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί σε άλλα προβλήματα υγείας, όπως η ιγμορίτιδα, λόγω της ευελιξίας της τοποθέτησης των ηλεκτροδίων, για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C, αν τα ηλεκτρόδια τοποθετηθούν έτσι ώστε το ηλεκτρικό ρεύμα να ρέει άμεσα μέσω του ήπατος και σε άλλες ασθένειες.

Κατά την τοποθέτηση των ηλεκτροδίων στις αρτηρίες καρπού θα πρέπει να τοποθετήσετε τα ηλεκτρόδια απευθείας στην κορυφή των αρτηριών και στη θέση που είναι ισχυρότερος ο  παλμός. Μόλις συνηθίσετε την τοποθέτηση των ηλεκτροδίων θα εξοικειωθείτε με το  μυρμήγκιασμα του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πριν από την τοποθέτηση των ηλεκτροδίων στον καρπό σας, κάθε μεταλλικό ηλεκτρόδιο πρέπει να τοποθετηθεί μέσα σε ένα βαμβάκι. Ο σκοπός είναι να προστατευθεί το δέρμα σας και να υπάρχει καλύτερη ηλεκτρική αγωγιμότητα μεταξύ των ηλεκτροδίων και του δέρματος. Το βαμβάκι πρέπει να είναι εμποτισμένο πλήρως σε νερό της βρύσης (ή θαλασσινό αλάτι νερό αν το νερό της βρύσης δεν είναι πολύ ηλεκτρικά αγώγιμο) προκειμένου  το ηλεκτρικό ρεύμα να μεταφερθεί από τα ηλεκτρόδια στο δέρμα.

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Καρκίνος ουροδόχου κύστεως

Κινέζικη ιατρική και καρκίνος ήπατος

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

Η αντλία νατρίου και καλίου στη θεραπεία του καρκίνου

Βιοηλεκτρικά σήματα για την διάγνωση καρκίνου

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας

Ριμεγκεπάντη για τις κρίσεις ημικρανίας. Η ριμεγκεπάντη, σύμφωνα με τις μελέτες, βοηθάει στη μείωση του πόνου και των άλλων συμπτωμάτων. Η ριμεγκεπάντη (rimegepant) προσδένεται εκλεκτικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ