Πολύ νόστιμη και υγιεινή συνταγή
Σπεσιαλιτέ της Στερεάς Ελλάδας-Ευβοίας
Αγριογούρουνο κρασάτο
Υλικά
2 κιλά αγριογούρουνο
2 και 1/2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί μπρούσκο
1 καρότο
2 κρεμμύδια
1 ρίζα μικρή σέλινο
1 φύλλο δάφνης
Δενδρολίβανο
Θυμάρι
Αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
10 σπυριά μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/ κιλό ντομάτες ώριμες
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Λίγο αλεύρι μαύρο
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το κρέας, το κόβετε μερίδες και το βάζετε σε πήλινη λεκάνη
Το περιχύνετε με το κρασί και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το καρότο κομμένα σε φέτες, τη ρίζα του σέλινου ψιλοκομμένη, το δαφνόφυλλο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνετε να σταθεί στη μαρινάδα 6 ώρες.
Κατόπιν βάζετε το βούτυρο στην κατσαρόλα να κάψει.
Στραγγίζετε το κρέας, τα χορταρικά και τα μυρωδικά και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα όλα μαζί και τα σοτάρετε.
Αφού σοταριστούν καλά, ρίχνετε το μισό κρασί από τη μαρινάτα, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το τρυπητό, λίγο ακόμη αλάτι, αν χρειάζεται, λίγο νερό και αφήνετε να βράσει καλά το κρέας.
Στη συνέχεια, βγάζετε τις μερίδες και στη σάλτσα προσθέτετε το κονιάκ.
Αφού βράσει λίγο, αν είναι αραιή η σάλτσα προσθέτετε ελάχιστο αλεύρι.
Σερβίρετε το κρέας και το περιχύνετε με τη σάλτσα.
Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές και ρύζι ή ότι άλλο θέλετε ή και σκέτο.
by Savvi Diet
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με ασκολύμπρους
Να βάζετε δεντρολίβανο στα φαγητά σας
Τα καλύτερα Ελληνικά τοπικά φαγητά
Παραδοσιακά εδέσματα από τη Θράκη
Γιατί σε όλο τον κόσμο προτιμούν την ελληνική κουζίνα
www.emedi.gr