Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΑισιοδοξία κι ευτυχία για να ζήσετε πολύ

Αισιοδοξία κι ευτυχία για να ζήσετε πολύ

Η αισιοδοξία και η ευτυχία βοηθά τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο

Η αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή είναι το κλειδί για τη μακροζωϊα

Η αισιοδοξία, η ικανοποίηση από τη ζωή και η ευτυχία σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου ανεξάρτητα από παράγοντες όπως η ηλικία ενός ατόμου, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση, ή το σωματικό βάρος και το κάπνισμα.
Η ενίσχυση της ψυχολογικής υγείας με ενίσχυση της αισιοδοξίας, συνδέεται με πιο υγιή συμπεριφορά και υγιείς τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων της ζωής.

American Journal of Epidemiology.

Οι υγιείς συμπεριφορές εξηγούν μόνο εν μέρει τη σχέση μεταξύ αισιοδοξίας και μειωμένου κινδύνου θνησιμότητας. Η αισιοδοξία επηρεάζει άμεσα τα βιολογικά συστήματά μας.

Η θετική σκέψη αλλάζει τη μακροζωία των ανθρώπων περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα.

Η αισιοδοξία και το θετικό συναίσθημα παρέχει προστασία έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων. Φαίνεται, επίσης, ότι οι παράγοντες αυτοί επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου.

Η επιστήμη της ευτυχίας είναι πολύτιμη για την υγεία.

Η αισιοδοξία μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο θνησιμότητας, όπως η φυλή, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η διατροφή και η σωματική δραστηριότητα. Οι πιο αισιόδοξες γυναίκες έχουν σχεδόν 30 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε ασθένεια. Οι πιο αισιόδοξες γυναίκες έχουν  16 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο. 38 τοις εκατό έχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο. 39 τοις εκατό έχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο. 38 τοις εκατό έχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από αναπνευστική νόσο. 52 τοις εκατό έχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από λοίμωξη.

Η αισιοδοξία και ευτυχία και η καλή υγεία πάνε χέρι-χέρι και οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η ευτυχία μπορεί να κάνει τις καρδιές μας υγιέστερες, το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρότερο, και να βελτιωθεί η ζωή μας, μέσω βελτιώσεων της δομής των κυττάρων.

Η αισιοδοξία μπορεί να μεταβληθεί με σχετικά απλές  παρεμβάσεις, όπως το να γράφουμε και να σκεφτόμαστε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για διάφορους τομείς της ζωής μας, όπως την σταδιοδρομία, τον γάμο μας, την οικογένειά μας και την φιλία.  

Η ενθάρρυνση της χρήσης αυτών των παρεμβάσεων θα ενισχύσει την υγεία σας.

Διαβάστε, επίσης,

Αλλάξτε την τύχη σας φέτος σπάζοντας ένα ρόδι

Πράξεις καλές για τον εαυτό σας και την κοινωνία σας

Μυρωδιές που ανακουφίζουν αμέσως από το άγχος

Εσείς μπορείτε να προσαρμόζεστε στις καταστάσεις;

Οι λέξεις που γράφετε στο διαδίκτυο δείχνουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια

Το χαμόγελο αντίδοτο στην κατάθλιψη

Γιορτάστε οικογενειακά την παραμονή Πρωτοχρονιάς

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι

Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι. Κρέμα βρώμης με γάλα αμυγδάλου, καραμελωμένο αχλάδι, αμύγδαλο φιλέ, κανέλα και σιρόπι σφενδάμου Κρέμα βρώμης με καραμελωμένο αχλάδι ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 1...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ