Νόστιμη μαρμελάδα
Μαρμελάδα από ξηρά σύκα
Υλικά
1 κιλό σύκα αποξηραμένα στον ήλιο
2 κιλά ζάχαρη
1 λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα
Νερό πηγής
Εκτέλεση
Πλένετε τα σύκα και κόβετε τα κοτσάνια τους
Τοποθετείτε τα σύκα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό
Βράζετε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά
Κατόπιν σουρώνετε τα σύκα φροντίζοντας να μείνουν στο σκεύος 2 περίπου ποτήρια νερό
Προσθέτετε τη ζάχαρη
Πολτοποιείτε τα σύκα και το σιρόπι στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια.
Συνεχίζετε το βράσιμο για μια ώρα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει η μαρμελάδα
Μερικά λεπτά πριν από το τέλος προσθέτετε μερικές σταγόνες λεμόνι και την κανέλα
Σβήνετε και αφήνετε σκεπασμένη με πετσέτα την μαρμελάδα για 24 ώρες
Ελέγχετε αν έχει βγάλει υγρά και αν ναι βράζετε για 10 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά
Διαβάστε, επίσης,
Τα κρητικά βότανα είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως
Τα αποξηραμένα φρούτα είναι υγιεινά;
Οι απώλειες βιταμινών στα επεξεργασμένα τρόφιμα
Διατροφή για την επαγγελματική εξουθένωση
Τα οφέλη που έχουν οι φυτικές ίνες για την υγεία
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με σύκα
www.emedi.gr