Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕνισχύστε τις σχέσεις σας και βελτιώστε την υγεία σας
Array

Ενισχύστε τις σχέσεις σας και βελτιώστε την υγεία σας

Είναι από τους πιο ισχυρούς τρόπους για να βελτιώσετε την υγεία σας

 

 

Οι υπάρχουσες σχέσεις με τους φίλους και την οικογένεια, δηλαδή την ή τον σύζυγο και τα παιδιά, μπορεί να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπος για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών και ενθαρρύνει νέες υγιεινές συνήθειες και συμπεριφορές.

Ποιος είναι γύρω όταν οι ασθενείς αποφασίζουν τι θα φάνε ή αν πρέπει να παρακολουθήσουν τηλεόραση ή να κάνουν μια βόλτα; 

Οι σύζυγοι, τα παιδιά και οι φίλοι είναι πιο πιθανό να είναι μαζί με τους ασθενείς όταν λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν την υγεία τους, όπως να πάνε μια βόλτα αντί να δουν τηλεόραση, ή να φάνε ένα σπιτικό φαγητό αντί να παραγγείλουν. Και οι φίλοι είναι πιο πιθανό να τους βοηθήσουν να υιοθετήσουν υγιεινές συμπεριφορές, όπως να πάνε στο γυμναστήριο μαζί. Είναι πιο πιθανό να πάει ο ασθενής σε ένα γυμναστήριο αν ο φίλος που πηγαίνει, επίσης. Οι άνθρωποι επηρεάζονται έντονα από ό, τι κάνουν οι άλλοι και τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτούς, πράγμα που σημαίνει ότι η συμπεριφορά του ασθενούς μπορεί να αλλάξει. 

Τα ανθρώπινα όντα θέλουν και χρειάζονται την οικεία υποστήριξη της οικογένειας, των φίλων και της κοινωνίας. 

Κανένας ασθενής δεν μπορεί να ακολουθήσει καμιά θεραπεία αν δεν έχει υποστήριξη από το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον.

Οι ασθενείς, επίσης, μπορούν να συμμετέχουν σε ομαδικές κοινωνικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στη βελτίωση της υγείας τους.

Η προώθηση της υγείας, μπορεί να γίνει και μέσα από την ίδια την κοινωνία. Η συνεργασία μεταξύ των ασθενών, ως μέρος της διαχείρισης των χρόνιων ασθενειών, όπως η υπέρταση, η καρδιακή ανεπάρκεια, ή διαβήτη, ο καρκίνος, και οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, όπως και οι οργανισμοί φροντίδας υγείας μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να βελτιώσουν την υγεία τους με ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο.

New England Journal of Medicine

Διαβάστε, επίσης,

Οι γιατροί χωρίς σύνορα σας χρειάζονται δίπλα τους

Οι καρκινοπαθείς πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Πράξεις καλές για τον εαυτό σας και την κοινωνία σας

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

Υπάρχω γιατί υπάρχουμε

Κοινωνική πολιτική και πολιτική υγείας στους Δήμους

Η Εκκλησία μας κάνει καλό

Yπηρεσίες στη νοσηλεία κατ’ οίκον

Εσείς παραμελείτε τον εαυτό σας;

Οι αναγκαιότητες της φιλίας

Οδηγίες για να τα βγάζετε πέρα με τους ηλικιωμένους

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Pancakes με πεκάν, μπανάνα και maple syrup

Pancake με πεκάν, μπανάνα και maple syrup. Με αλεύρι ολικής, νιφάδες βρώμης και μέλι. Νόστιμο και υγιεινό Pancake με πεκάν, μπανάνα και maple syrup ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ: Το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ