Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΓια όσες γυναίκες δεν θέλουν να κάνουν μανικιούρ με χρήση λάμπας
Array

Για όσες γυναίκες δεν θέλουν να κάνουν μανικιούρ με χρήση λάμπας

Περιορίστε την ακτινοβολία της επιδερμίδας από τη λάμπα του ημιμόνιμου μανικιούρ

 

 

 

Το μανικιούρ gel με λάμπα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος, καθώς και να καταστρέψει τα νύχια σας.

Το υπεριώδες φως από τους λαμπτήρες που χρησιμοποιείται για την ημιμονιμοποίηση των μανικιούρ gel προκαλούν παρόμοια βλάβη στο δέρμα με το solarium. Οι ειδικοί συστήνουν όταν κάνετε ημιμόνιμο μανικιούρ με χρήση λάμπας για ειδικές περιπτώσεις να τοποθετείτε αντηλιακή κρέμα πριν.

Το μανικιούρ gel με λάμπα μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα νύχια, και να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, (Shellac ή OPI).

Τα χέρια εκτίθενται στο υπεριώδες φως για τη σταθεροποίηση της γέλης του μανικιούρ και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μια άλλη ανεπιθύμητη παρενέργεια της έκθεσης σε UV ακτινοβολία είναι η γήρανση του δέρματος και τα ρυτιδωμένα χέρια.

H συχνή χρήση μανικιού με τζελ ξεφλουδίζει τα νύχια και αυτά σπάνε εύκολα. Η διαδικασία προκαλεί λέπτυνση των νυχιών και ευθραυστότητα.

Οι γυναίκες που κάνουν ημιμόνιμο μανικιούρ πρέπει να φορούν αντηλιακό πριν σταθεροποιήσουν το gel. Η ευθραυστότητα προκαλείται από τις χημικές ουσίες στο βερνίκι gel και από την ακετόνη που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση. Η ακετόνη διασπά τους χημικούς δεσμούς των νυχιών στο gel, προκαλεί ξηρότητα και μπορεί, επίσης, να ερεθίσει το περιβάλλον δέρμα. Απαιτούνται έξι εβδομάδες για να επανέλθει η υγεία των νυχιών μετά από ένα μανικιούρ gel.

Αν θέλετε να σταματήσετε να κάνετε ημιμόνιμο μανικιούρ με χρήση λάμπας για να περιορίσετε την ακτινοβολία που δέχεται η επιδερμίδα για λόγους προστασίας του δέρματος και σαν πρόληψη ενάντια στη φωτογήρανση χρησιμοποιήστε ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών για εφαρμογή στο σπίτι με διάρκεια αποτελέσματος 12 ημέρες.

Απλώνετε 2 στρώσεις από το βερνίκι και μετά από 30 δευτερόλεπτα απλώνετε μια στρώση από το gel top coat. 

Η εφαρμογή είναι  πολύ απλή και επιτυγχάνεται επαγγελματικό αποτέλεσμα βαφής. Το χρώμα στα νύχια είναι έντονο και λαμπερό ενώ παράλληλα στεγνώνουν πολύ γρήγορα.

Το αποτέλεσμα κρατάει από 7 έως 12 μέρες και όχι 20 ημέρες, όπως το ημιμόνιμο μανικιούρ με χρήση λάμπας, αλλά και στο ημιμόνιμο με λάμπες υπάρχουν απώλειες, κυρίως στις άκρες στους αντίχειρες και τους δείκτες. 

Τελικά, το ημιμόνιμο μανικιούρ μπορείτε να το κάνετε μόνες σας με άψογο αισθητικό αποτέλεσμα, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα.

Διαβάστε, επίσης,

Πώς να απαλλαγείτε από λευκές κηλίδες στα νύχια σας

Σώστε το βερνίκι νυχιών σας

Υγεία των νυχιών

Κόλπο για να μην σπάνε τα νύχια σας

Συνταγές για τέλειο μανικιούρ και πεντικιούρ

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν κάνουμε μανικιούρ

Η μόδα στα νύχια

Πρόληψη καρκίνου του δέρματος

Το Solarium δεν είναι ασφαλές

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δυστονία

Η δυστονία είναι μια διαταραχή της κίνησης που χαρακτηρίζεται από μη φυσιολογικές παρατεταμένες ή διακοπτόμενες μυϊκές συσπάσεις. Η δυστονία είναι μια κινητική διαταραχή που προκαλεί...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ