Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ ανατομία μιας στύσης

Η ανατομία μιας στύσης

Print Friendly, PDF & Email

Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει

 

 

Η γήρανση επιφέρει αλλαγές στην ποιότητα ζωής, έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης και σεξουαλική δυσλειτουργία.

Το 1/4 των ανδρών έχουν αυξημένη LDL χοληστερόλη και το 1/2 κατάθλιψη και εμφανίζουν στυτική δυσλειτουργία.

Η στυτική δυσλειτουργία κλινικά είναι η σταθερή ανικανότητα διατήρησης μιας επαρκούς για σεξουαλική δραστηριότητα στύσης και πλήττει το 50% των ανδρών από 40-70 ετών και το 70% των ανδρών που έχουν ξεπεράσει τα 70 έτη. Οι περισσότεροι άνδρες κάποιας ηλικίας δεν έχουν ικανοποιητική στύση. 

Τα φάρμακα που αυξάνουν το NO μονοξείδιο του αζώτου βοηθούν (τύπου Viagra).

Το μόνο καλό στους μεγαλύτερους άνδρες είναι ότι κάνουν πιο πολύ ώρα να εκσπερματώσουν…

Οι ένοχοι της στυτικής δυσλειτουργίας πολλοί: Ο σακχαρώδης διαβήτης, ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και άλλες χρόνιες παθήσεις, τα ορμονικά προβλήματα, το τραύμα στην περιοχή, όπως σε όσους κάνουν ποδήλατο από τη σέλα που μπλοκάρει τη ροή του αίματος στο πέος, το αλκοόλ, τα φάρμακα, η παχυσαρκία και οι αγγειακές παθήσεις, όπως η αρτηριοσκλήρυνση που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το αίμα κυκλοφορεί στο σώμα και καθορίζει κατά πόσο το σώμα είναι σε θέση να υποστηρίξει και να συντηρήσει μια στύση.

Οι στυτικές διαταραχές είναι πρόδρομοι καρδιακών προσβολών. 

Αν και η τεστοστερόνη παίζει ρόλο στην στύση δεν είναι αυτή η κινητήριος δύναμη. Ο κυριότερος τρόπος σκλήρυνσης του πέους είναι οι υποδοχείς στα κύτταρα που επιστρώνουν τις αρτηρίες, οι οποίοι ξεκινούν μια αλυσιδωτή αντίδραση που χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία του πέους. Η αντίδραση αυτή επιτυγχάνεται χάρη στο μονοξείδιο του αζώτου που είναι βραχύβιο αέριο που κυκλοφορεί στο σώμα. Το NO παράγεται, συνήθως, από τα ενδοθηλιακά κύτταρα με τα οποία είναι επιστρωμένες όλες οι αρτηρίες. Όταν δημιουργηθεί μια σκλήρυνση του τοιχώματος και μία πλάκα, τα επίπεδα NO  πέφτουν πολύ και το αγγείο δεν μπορεί να διασταλεί κανονικά όταν χρειάζεται παραπάνω αίμα.

Κατά τη διάρκεια της σωματικής, νοητικής διέγερσης οι μύες που περιβάλλουν τις αρτηρίες στο πέος χαλαρώνουν για να μπορέσει το αίμα να απορροφηθεί από μια σπογγώδη δομή στην κορυφή του πέους στο σηραγγώδες σώμα. Αφού το αίμα φθάσει εκεί, οι φλέβες του πέους συσφίγγονται για να κρατήσουν το αίμα παγιδευμένο στο πέος και να διατηρηθεί η στύση.

Αν αυτές οι αρτηρίες έχουν φλεγμονή ή απόφραξη τότε η ροή του αίματος δεν είναι ικανοποιητική. Αν δεν υπάρχει αρκετό μονοξείδιο του αζώτου για να ανοίξουν οι αρτηρίες, ο άντρας δεν μπορεί να έχει στύση, γιατί δεν μπορεί να φέρει το αίμα στο πέος. Χωρίς διογκωμένο πέος οι φλέβες από τις οποίες παροχετεύεται το αίμα δεν συσφίγγονται, οπότε όσο αίμα μπει στο όργανο πολύ γρήγορα θα κυλήσει προς τα έξω.

Τα περισσότερα θηλαστικά έχουν στο πέος τους μια ράβδο-baculum, που είναι κόκκαλο και είναι ευάλωτα σε τραυματισμούς, αλλά δεν βασίζονται υποχρεωτικά στο αγγειακό σύστημα για να έχουν στύση. Στους άνδρες η στύση απαιτεί συναισθηματική και σωματική διέγερση, αλλά το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας είναι  θέμα βιολογικού προβλήματος, περισσότερο.


Δημοφιλείς θεραπείες για το μαλακό πέος

Αναρροφητές ή αντλίες δημιουργίας κενού: Οι συσκευές αυτές ρουφούν το πέος και με την αρνητική πίεση αφήνουν το αίμα να ρέει στο πέος. Μετά τοποθετείται ένας λαστιχένιος δακτύλιος γύρω από τη βάση του πέους για να κρατήσει το αίμα μέσα στο πέος και να διατηρηθεί η στύση.

Ενέσεις για στύση: Οι προσταγλανδίνες εγχύονται με ένεση κατευθείαν στο πέος με μικρή βελόνα και η μέθοδος είναι διαδεδομένη στους διαβητικούς.

Πίδακας: Έγχυση ορμονών μέσω της ουρήθρας.

Χειρουργική επέμβαση: Το by pass του πέους είναι η χειρουργική παράκαμψη στις αρτηρίες που στέλνουν το αίμα στο πέος, γιατί κάποτε πίστευαν πως οι φλέβες έχουν διαρροή και χρειάζονται καλύτερη υποστήριξη από τις αρτηρίες για να αφήνουν το αίμα να περνά. Οι νέες αρτηρίες όμως ήταν μικρές και δεν λειτουργούσαν καλά.

Η αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας σήμερα:

Προκειμένου να σκληρύνει το πέος, το μονοξείδιο του αζώτου συμβάλλει στην χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων που πηγαίνουν προς τo πέος. Οι διεσταλμένες αρτηρίες επιτρέπουν στο αίμα να κατακλύσει τα σηραγγώδη σώματα που συμπιέζουν τις φλέβες, ώστε να διατηρηθεί η στύση.

Διαβάστε, επίσης,

Συμβουλές για καλή στύση

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με τρίβολο

Λάδι για να μεγαλώσετε το πέος σας

Είναι ακίνδυνα τα φυτικά βιάγκρα;

Συμπληρώματα διατροφής για καλύτερη σεξουαλική ζωή στους άνδρες

Ασκήσεις για καλύτερο σεξ

Χρήσιμες πληροφορίες για το σεξ

Κάκωση νωτιαίου μυελού

Φάρμακα που προκαλούν στυτική δυσλειτουργία

Η διαβητική νευροπάθεια

Ανδρόπαυση και καρδιολογικά προβλήματα

Κρουστικά κύματα για να αποκαταστήσετε τη στύση σας

Βότανο για βελτίωση της σεξουαλικής υγείας των ανδρών

Χρήσιμες πληροφορίες για το πέος

Πεϊκές προθέσεις

Η κλιμακτήριος στους άντρες

Σεξουαλικό τονωτικό

Δρεπανοκυτταρικά Σύνδρομα

Σε μόνιμη στύση

Άνδρες, μήπως το ηθικό είναι πεσμένο;

Αυξήστε το πέος σας τουλάχιστον 3 εκατοστά

Βιολογικές αλλαγές των ανδρών στα 50

Μήπως αναζητάτε τη χαμένη σας λίμπιντο;

Epimedium για έντονη ερωτική επιθυμία

Βότανο για άμεση και σκληρή στύση

L-αργινίνη, το θαυματουργό αμινοξύ

Lycopodium Clavatum

Το σεξ γυμνάζει την καρδιά

Τα πιο συχνά βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Άγχος επίδοσης και στύση

Καρκίνος παχέος εντέρου και στύση

Πώς οι άντρες μπορούν να ενισχύσουν την σεξουαλικότητά τους

Οι βιταμίνες για την ανδρική ανικανότητα

Πώς προτιμούν το πέος οι γυναίκες

Μέθοδος βελτίωσης της σεξουαλικής υγείας στους άνδρες

Νόσος Peyronie

Γιατί όσοι έχουν ψηλή πίεση πρέπει να κάνουν πολύ σεξ

Πώς η ουλίτιδα προκαλεί προβλήματα στη στύση

Σύγκριση αφροδισιακών

Τα καλύτερα βότανα για τον προστάτη

Τα μυστήρια της στύσης

Προθέσεις πέους και πεοπλαστική

Η σεξουαλική ζωή σε χρόνιες ασθένειες

Η Ροντιόλα είναι φάρμακο για την κατάθλιψη

Rhodiola

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ