Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤα αυγά βελτιώνουν και θεραπεύουν την άνοια
Array

Τα αυγά βελτιώνουν και θεραπεύουν την άνοια

Τα αυγά βελτιώνουν τις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου μας

 

 

 

Ένα από τα καλύτερα τρόφιμα, χαμηλά σε θερμίδες, που περιέχουν όλες τις βιταμίνες (A, B, D, E, K), εκτός C, και σχεδόν τέλεια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι τα αυγά.

Τα αυγά βελτιώνουν την γνωστική λειτουργία. Τα αυγά είναι φάρμακο για όσους έχουν αυξημένο κίνδυνο άνοιας ή νόσου του Alzheimer.

Να τρώτε ένα αυγό κάθε μέρα.

Έχει ευεργετική σχέση στις γνωστικές σας επιδόσεις.

Η κατανάλωση αυγών έχει πολλά γνωστικά οφέλη. Η κατανάλωση αυγών χαρίζει καλύτερη μνήμη. Η πρόσληψη αυγών συνδέεται με καλύτερη απόδοση στις νευροψυχολογικές δοκιμασίες του μετωπιαίου λοβού και στις εκτελεστικές λειτουργίες.


Μύθοι για τα αυγά

Η προκατάληψη της κοινωνίας μας ενάντια στα κορεσμένα λίπη και τη χοληστερόλη έχει γίνει τόσο ισχυρή που συχνά ξεχνάμε ότι στη φύση τα τρόφιμα όπου βρίσκονται τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά είναι οι κρόκοι των αυγών.

Οι κρόκοι αυγών δεν αυξάνουν τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.

Ο κρόκος από ένα μεγάλο αυγό περιέχει πέντε γραμμάρια λίπους, μόνο.

Η LDL χοληστερόλη είναι στην πραγματικότητα μια πρωτεΐνη. Η χοληστερόλη είναι μια κηρώδης ουσία που μοιάζει με λίπος, αλλά λίγο έχει να κάνει με αυτό.

Η διαιτητική χοληστερόλη δεν αυξάνει τη χοληστερόλη του αίματος. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν δύο αυγά κάθε μέρα δεν παρουσιάζουν σημάδια αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Άλλωστε, είναι μύθος ότι η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας παράγοντας κινδύνου για στεφανιαία νόσο σε όλα. Συγκεκριμένα η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να προστατεύσει ενάντια στις μολύνσεις και την αθηροσκλήρωση.

Η  LDL χοληστερόλη είναι απαραίτητη για το σώμα. Η LDL απαιτείται από το σώμα για την κατασκευή νέων μυών, η οποία είναι σημαντική καθώς γερνάμε.

Η LDL μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο καθώς γερνάμε, και τα χαμηλά επίπεδα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, όπως η άνοια και απώλεια μνήμης.

Τα αυγά, επίσης, ρίχνουν την πίεση στο αίμα. Όταν γίνεται η πέψη αυγών παράγονται πρωτεΐνες που μιμούνται τη δράση των ισχυρών φαρμάκων που μειώνουν την πίεση και είναι γνωστοί ως αναστολείς Ace (αγγειοτενσίνης).

Τα σημερινά αυγά περιέχουν 13 τοις εκατό λιγότερη χοληστερόλη και 64 τοις εκατό περισσότερη βιταμίνη D σε σύγκριση με τα αυγά της προηγούμενης δεκαετίας.

Διαβάστε, επίσης,

Το καλό πρωινό είναι υγεία

Μια πολύ νόστιμη συνταγή με αυγά

Σκεφτείτε ΒΙΟ-λογικά

Τι πρέπει να τρώμε για πρωινό

Αυγά και ζεστό ζυμωτό ψωμί

Βάλτε τις πρωτεΐνες στο πρωινό σας

Η δίαιτα του αυγού

Τα αυγά

Πώς να ξεχωρίζετε τα φρέσκα βιολογικά αυγά

Φάτε όσα αυγά θέλετε

Αυγά με Στάκα

Ποια είναι πιο υγιεινά τα ωμά ή τα βραστά αυγά;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ