Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΗ δημοσιογραφία θέλει πολύ μεγάλη υπευθυνότητα

Η δημοσιογραφία θέλει πολύ μεγάλη υπευθυνότητα

Χτυπήστε αλύπητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια!

 

 

 

Σκοπός μας είναι η διαφύλαξη και η προαγωγή της υγείας.

Πρόσφατα ένα site ellinikahoaxes.gr δημοσίευσε αρνητικά σχόλια για την ιστοσελίδα μας.

Στο site αυτό φυσικά αρθρογραφούν δημοσιογράφοι ερευνητές… όπως αυτοαποκαλούνται.

Διαβάζοντας αρκετά άρθρα από το site καταλαβαίνει κάποιος πως η ανορθογραφία και οι ανακρίβειες είναι τα εξέχοντα πλεονεκτήματα όσων αρθρογραφούν σε αυτό το site. Ο Δημοσιογράφος Ερευνητής, όπως αυτοαποκαλείται Θάνος Επαχτίτης – Αρθρογράφος, Ερευνητής δημοσίευσε ένα άρθρο βάζοντας μάλιστα ως tags In Fake, Fake news, Hoax, Αερολογίες – μπούρδες., Διατροφή – υγεία, Εναλλακτικές θεραπείες, Ψευτοθεραπείες by Θάνος Επαχτίτης 25 Δεκεμβρίου, με τίτλο: emedi.gr: Η ελληνική »ιατρική» ιστοσελίδα που βρίθει ψευδοεπιστημονικών θεωριών…

Το ίντερνετ αποτελεί επανάσταση στο τομέα της διάδοσης πληροφοριών. 

Η επισκεψιμότητα του emedi.gr πράγματι είναι πολύ καλή.

Πατήστε εδώ για να δείτε την επισκεψιμότητα του www.emedi.gr.

Το www.emedi.gr είναι ένα ιατρικό ενημερωτικό πόρταλ που υποβάλλει προτάσεις και ενημερώνει για θέματα διατροφής και υγείας, έχοντας ως συντάκτες μια ευρεία γκάμα διακεκριμένων επιστημόνων.

Αναφέρει ο Κύριος Δημοσιογράφος Ερευνητής ότι δεν είμαστε επιστήμονες!!!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το βιογραφικό της αρχισυντάκτριας του www.emedi.gr.

Τα άρθρα στα οποία αναφέρεται ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος…

-Το φυτό που θεραπεύει το καρκίνο σε 12 ώρες.

Γράφει ο Δημοσιογράφος: Στο άρθρο διαβάζουμε πως το φυτό Αρτεμισία (Artemisia annua), μπορεί να θεραπεύσει το καρκίνο σε 12 ώρες. Πηγή αυτής της πληροφορίας είναι διάφορες εναλλακτικές-παραϊατρικές ιστοσελίδες του εξωτερικού όπως το yournewswire.com.

EMEDI: Πηγή αυτού του άρθρου φυσικά δεν είναι παραϊατρικές σελίδες, ούτε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πηγή του άρθρου.

Φυσικά υπάρχουν άπειρες μελέτες επιστημονικές στο διαδίκτυο για την αποτελεσματικότητα της αψιθιάς στον καρκίνο.

Παραθέτουμε μερικές…

Antiproliferative effects of artemisinin on human breast cancer cells requires the downregulated expression of the E2F1 transcription factor and loss of E2F1-target cell cycle genes.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε πολλά επιστημονικά άρθρα για την αψιθιά και τον καρκίνο artemisia cancer articles

Γράφει ο Δημοσιογράφος: Στο εξωτερικό, μαθαίνουμε πως χρειάζονται 16 ώρες για να σκοτωθούν το 98% των καρκινικών κυττάρων. Στην Ελλάδα όμως, είχαμε εκπτώσεις και χρειαζόμαστε μόλις 12 ώρες.

EMEDI: Ο κύριος Δημοσιογράφος ερευνητής προφανώς δεν διάβασε καλά την μελέτη για να κατανοήσει ότι το χρονικό εύρος εξολόθρευσης των καρκινικών κυττάρων ήταν από 12-16 ώρες. Επίσης, δεν διάβασε τη μελέτη που η αψιθιά θεραπεύει τον καρκίνο και την μαλάρια σε 8 ώρες…

Γράφει ο Δημοσιογράφος: αλήθεια είναι πως σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2005, βρέθηκε να έχει θετικά αποτελέσματα σε δοκιμές επί καρκινικών κυττάρων στο εργαστήριο, οδηγώντας πολλά εξ αυτών στην απόπτωση. Επειδή όμως οι δοκιμές σε ανθρώπους δεν υπάρχουν και παρά τις καλές επιδόσεις στο εργαστήριο, αποτελεί άλμα λογικής να υιοθετήσουμε την άποψη πως η αρτεμισίνη μπορεί να θεραπεύσει το καρκίνο σε 12 ώρες. Εξάλλου, πουθενά στο κόσμο δε χρησιμοποιείται ως εγκεκριμένος αντικαρκινικός παράγοντας, ενώ οι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, συνιστούν επιφυλακτικότητα και αποφυγή.

EMEDI: Κύριε Δημοσιογράφε ερευνητή η αψιθιά είναι αντικαρκινικός παράγοντας πια και μάλιστα σε πολλούς τύπους καρκίνου:

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε πολλές μελέτες για τις αντικαρκινικές ιδιότητες της αψιθιάς

Πάντα πρέπει να συμβουλευόμαστε τους ιατρούς όταν αποφασίζουμε να υποβληθούμε σε θεραπεία με φάρμακα, βότανα, συμπληρώματα διατροφής ή άλλες θεραπείες Κύριε Δημοσιογράφε Ερευνητή.

-Iscador και καρκίνος

Γράφει ο δημοσιογράφος: Πρόκειται για μια ακόμη ψευδοεπιστημονική θεωρία που βασίζεται στην ανθρωποσοφιστική αντίληψη του Ρούντολφ Στάινερ που μεταξύ άλλων, είχε προτείνει τη χρήση εκχυλισμάτων γκι για τη θεραπεία του καρκίνου. Ως γνωστόν, το γκυ (εκχύλισμα του οποίου αποτελεί το iscador), παρά την ομορφιά του, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παράσιτο που ζει εις βάρος των δέντρων στα οποία προσκολλάται. Σύμφωνα με τον Στάινερ, μπορεί να θεραπεύσει το καρκίνο επειδή και αυτός είναι ένα παράσιτο που ζει εις βάρος του ανθρώπου. Η λογική στο επιχείρημά του είναι ανύπαρκτη. Για να είμαστε δίκαιοι, συστατικά του γκυ έχουν βρεθεί να διαθέτουν φαρμακευτικές ιδιότητες, κάτι που ωστόσο ήταν αδύνατο να το γνωρίζει ο Στάινερ την εποχή που έζησε (1861-1925), καθότι δεν ήταν καν γιατρός. Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη θεραπευτική αξία του iscador κατά του καρκίνου, ενώ οι ελάχιστες μελέτες που ισχυρίζονται το αντίθετο, υποφέρουν από έλλειψη αξιοπιστίας, κακή μεθοδολογία και αμφισβητούμενα αποτελέσματα.

EMEDI: Φυσικά δεν είναι ψευδοεπιστημονική θεωρία…

Υπάρχουν αναρίθμητες μελέτες για την αποτελεσματικότητα του Iscador στην θεραπεία του καρκίνου και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου παγκοσμίως.

Πατήστε, εδώ, για να διαβάσετε όλες τις μελέτες για το γκι.

-Καρκίνος και αυτοϊαση

Γράφει ο δημοσιογράφος: Πρόκειται για ένα ακόμη άλμα λογικής, διότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη πως η θετική στάση ενός ασθενούς απέναντι στο καρκίνο, μπορεί να έχει θεραπευτικά αποτελέσματα. Προφανώς μια θετική αντιμετώπιση μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην ευζωία του ασθενούς, διατηρώντας τον κοινωνικά ενεργό και κατ επέκταση οδηγώντας σε θετικά συναισθήματα. Η αυτοϊαση όμως, σταματά εκεί. Το χειρότερο όλων όμως είναι η προτροπή του emedi.gr να μην καταφύγει ο ασθενής στην άμεση θεραπεία, αλλά να δώσει χρόνο στο σώμα του να αυτοϊαθεί. Ποιες όμως μπορεί να είναι οι συνέπειες για ένα καρκινοπαθή που ακούγοντας αυτή τη συμβουλή, καθυστερήσει ή απέχει εντελώς από τη θεραπεία;

EMEDI: Ο κάθε άνθρωπος ορίζει τον εαυτό του και θα υποβληθεί στην θεραπεία που επιθυμεί ο ίδιος και όχι στις θεραπείες που θα του επιβάλουν όσοι έχουν άλλου είδους συμφέροντα. Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι οι συμβατικές θεραπείες έχουν κάτω από 3% όφελος στην επιβίωση, και χωρίς σε πολλές περιπτώσεις να συμπεριλάβει κάποιος τις παρενέργειες και την εξαθλίωση της ποιότητας ζωής.

Διαβάστε, εδώ, τις επιστημονικές μελέτες για τον καρκίνο και την αυτοϊαση.

Άλλωστε, Η αυτοθεραπεία προωθεί την υγεία και σώζει το σύστημα υγείας και υοθετείται σαν αρχή παγκοσμίως και από την συμβατική ιατρική.

-Καρκίνος και σόδα

Γράφει ο Δημοσιογράφος: Η διττανθρακική σόδα, δύναται να χορηγηθεί ενδοφλεβίως για να βοηθήσει σε περίπτωση οξείδωσης του οργανισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία, δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη πως μπορεί να θεραπεύσει το καρκίνο. Η σόδα απορροφάται από το αίμα, για να χρησιμοποιηθεί, εάν χρειαστεί, για να εξισορροπήσει το ΡΗ του αίματος. Η συντριπτική πλειοψηφία της ποσότητας της σόδας, καταλήγει στα νεφρά και αποβάλλεται με τα ούρα. Επομένως ο θεωρητικός μηχανισμός δράσης του μείγματος εναντίον του καρκίνου, πολύ απλά δεν υφίσταται. Ο Tulio Simoncini ήταν ο μέντορας της ιδέας που θεωρεί τον καρκίνο έναν μύκητα ο οποίος εξαφανίζεται με τη χρήση σόδας. Ο Simoncini ισχυρίζεται πως ο καρκίνος είναι απλά μια μόλυνση που προκαλείται από ένα μύκητα και η θεραπεία είναι η χορήγηση διττανθρικού νάτριου (σόδα) με ενδοφλέβια ένεση ή χορήγηση από το στόμα.Ισχυρίζεται επίσης πως η διαδικασία δεν είναι επικίνδυνη καθώς η θεραπεία με όξινο ανθρακικό νάτριο χρησιμοποιείται σε τυποποιημένες ιατρικές διαδικασίες. Παραβλέπει όμως να πει αυτή η θεραπεία χορηγείται σε ειδική κατηγορία ασθενών και κάτω από αυστηρή ιατρική παρακολούθηση.Τα συμπυκνωμένα διαλύματα που χρησιμοποιεί μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία των μεταλλικών στοιχείων στο σώμα με αποτέλεσμα σοβαρών ή θανατηφόρων επιπλοκών. Η Ολλανδική επιθεώρηση υγείας κατέληξε στο γεγονός πως η μέθοδος του Simoncini είναι επικίνδυνη και ως εκ τούτου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Εν τέλη, ο Simoncini κέρδισε επάξια μια θέση δίπλα στους μεγαλύτερους τσαρλατάνους της εποχής όπως ο Dr Mercola, ο Dr. Rath και πολλοί άλλοι.

EMEDI: Το διττανθρακικό νάτριο πράγματι χρησιμοποιείται για την διατήρηση της ομοιόστασης και χρησιμοποιείται στην ιατρική συχνά ως θεραπεία. Πολλά χημειοθεραπευτικά, επίσης, περιέχουν σόδα.

Το διττανθρακικό νάτριο χρησιμοποιείται σαν θεραπεία παγκοσμίως με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε, πατώντας εδώ για την θεραπεία του καρκίνου με σόδα.

-Emedi και ομοιοπαθητική

Γράφει ο Δημοσιογράφος: Με απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC), οι εταιρίες κατασκευής ομοιοπαθητικών φαρμάκων, υποχρεώνονται να αναγράφουν σε αυτά, ότι »δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι το προϊόν λειτουργεί». Με απλά λόγια, δεν έχουν καμία θεραπευτική αξία. Περί της »επιστήμης» της ομοιοπαθητικής: Η κλασσική ομοιοπαθητική ξεκίνησε τον 19ο αιώνα από τον Samuel Christian Friedrich Hahnemann(1755-1843) ως μια εναλλακτική στις καθιερωμένες ιατρικές πρακτικές της εποχής. Ο Hahnemann απέρριπτε την αντίληψη ότι η ασθένεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απελευθερώνοντας το απεχθές περιεχόμενο που την προκαλεί. Αντιθέτως, υποστήριζε ότι η ασθένεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται βοηθώντας την ζωτική δύναμη να επαναφέρει το σώμα σε αρμονία και ισορροπία. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, παρασκευάζονται με τη μέθοδο της διύλισης και της δυναμοποίησης. Μια απειροελάχιστη ποσότητα φαρμακευτικής ουσίας, διαλύεται σε μεγάλη ποσότητα νερού, ξανά και ξανά, ώσπου στο τέλος καθίσταται μη ανιχνεύσιμη. Κατόπιν το διάλυμα δονείται και »δυναμοποιείται» μέχρι να προκύψει το τελικό σκεύασμα. Τα »καλά» ομοιοπαθητικά φάρμακα, έχουν διάλυση τουλάχιστον 30C. που μεταφράζεται σε 1 μόριο ενεργής ουσίας, σε 10 εις την 60η μόρια νερού Μια απλή αναλογία, θα ήταν σαν να ρίξουμε ένα μόριο φαρμάκου σε ποσότητα νερού που ισούται με τον όγκο όλων των μορίων που απαρτίζουν το ηλιακό μας σύστημα! Υπάρχουν διαλύσεις που φτάνουν τα 400C! Οι ομοιοπαθητικοί όμως ισχυρίζονται πως η αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων τους, οφείλεται στη λεγόμενη μνήμη του νερού. Το νερό δηλαδή »θυμάται» την ουσία και αφομοιώνει τις ιδιότητές της. Με το ίδιο σκεπτικό και δεδομένου του κύκλου του νερού, θα πρέπει να »θυμάται» και τις ιδιότητες του βόθρου μας. Με απλά λόγια, σύμφωνα με την αρχή της ομοιοπαθητικής, πίνουμε αραιωμένα ούρα και κόπρανα… Τι είναι τελικά η ομοιοπαθητική; Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια καλοστημένη απάτη που αποδίδει πολλά χρήματα. Στις ΗΠΑ, ο τζίρος για το 2007, υπολογίστηκε στα 3 δις δολάρια. Καθόλου άσχημα για σκευάσματα που περιέχουν νερό (υγρά εναιωρήματα), ή ζάχαρη (χάπια). Στην Ελλάδα, το εμπόριο ομοιοπαθητικής ελπίδας, καλά στέκει. Μέχρι και κανονικοί γιατροί την εφαρμόζουν για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους (Ο Ιπποκράτειος Όρκος στα καλύτερά του). Ακόμη χειρότερα, την εφαρμόζουν άτομα χωρίς τη παραμικρή ιατρική εξειδίκευση, ή με πτυχία από σχολές όπως η Διεθνής Ακαδημία Κλασσικής Ομοιοπαθητικής Ιατρικής του κου Βυθούλκα. Εξυπακούεται πως η αξία αυτών των τίτλων, δε ξεπερνά την αξία του χαρτιού πάνω στο οποίο έχουν τυπωθεί… Αυτονόητο είναι, επίσης, πως κανένα ιατρικό σάιτ που σέβεται τον εαυτό και τους αναγνώστες του, δε παραθέτει την ομοιοπαθητική ως ιατρική επιστήμη.

EMEDI: Κύριε Δημοσιογράφε Ερευνητή η Ομοιοπαθητική είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως 

Διαβάστε πατώντας εδώ τις επιστημονικές μελέτες για την ομοιοπαθητική και τον καρκίνο.

Ο κος Βυθούλκας έχει βοηθήσει και θεραπεύσει πολλούς ανθρώπους με καρκίνο, γι΄αυτό άλλωστε έχει τόσους πολλούς ασθενείς που τον επισκέπτονται, καθημερινά.

Όσο για τα χρήματα που καταναλώνονται στα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ασήμαντα σε σχέση με αυτά που καταναλώνονται με τις συμβατικές θεραπείες.

Κύριε Δημοσιογράφε Ερευνητή κάθε ασθενής που κάνει συμβατικές θεραπείες ανά 7, 15, 21 ή 28 ημέρες στοιχίζει στο σύστημα υγείας πολλά. Αν κάνετε τον λογαριασμό το ποσό αυτό μπορεί να φθάνει και τα 30.000 ευρώ ανά ασθενή τη φορά. Μία βραχεία νοσηλεία μπορεί να κάνει μέχρι και 250 σχήματα χημειοθεραπείας την ημέρα, χωρίς να υπολογίζονται τα άλλα έξοδα (κάσκες, νοσηλείες από παρενέργειες, περούκες κ.α). Τα χρήματα αυτά μοιράζονται και πώς; Και ποιο το όφελος για τους ασθενείς; Το 3%; Γλιτώνει κάποιος τη ζωή του με αυτές τις θεραπείες;

Αυτονόητο είναι πως το emedi σέβεται τον άνθρωπο πάνω από όλα, την υγεία του την ποιότητα ζωής του και επίσης, σέβεται και την Χώρα του.

Οικονομική ανάλυση της θεραπείας του καρκίνου

Όσον αφορά τα Ογκολογικά Άρθρα του emedi Κύριε Δημοσιογράφε Ερευνητή όλα είναι βασισμένα πάνω στις εξετάσεις που δίνουν στην Αμερική, οι ιατροί για να πάρουν την ειδικότητα της Ογκολογίας και όλα τα ποσοστά επιβίωσης και ανταπόκρισης που αναφέρονται είναι βασισμένα μόνο πάνω σε επίσημες μελέτες που έχουν παραθέσει οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι ερευνητές. Μπορείτε να τα διαβάσετε για να καταλάβετε πώς θεραπεύεται ο καρκίνος συμβατικά και εναλλακτικά.

Το πώς θα διατηρήσει, θα προάγει την υγεία του και θα θεραπεύσει την ασθένειά του, κάποιος, είναι δική του επιλογή και πρέπει να έχει πρόσβαση σε όλα τα είδη θεραπείων. 

Σε κάθε περίπτωση Κύριε Δημοσιογράφε Ερευνητή το emedi είναι το πιο αξιόπιστο site υγείας και σας προτείνω να το συμβουλεύεστε εσείς, οι συγγενείς σας, οι φίλοι σας και οι αναγνώστες σας, πάντα ζητώντας και τη συμβουλή του γιατρού σας και πάντα με την καθοδήγησή του.

Επιπλέον, απαιτείται λίγος σεβασμός σε επιστήμονες που έχουν σα σκοπό να βοηθήσουν τον άνθρωπο και το πολυτιμότερο αγαθό που έχει: την ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.

EMEDI: Με με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφή για παιδιά

Διατροφή για παιδιά. Κάντε τη διατροφή των παιδιών υγιεινή μέσω της ψυχαγωγίας κι εξασφαλίστε τους μια καλή υγεία Fun Food για τα παιδιά με υγιεινές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ