Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΝα κάνετε συχνά αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής

Να κάνετε συχνά αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής

Η αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής είναι απαραίτητη για τον οργανισμό

 

 

 

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η διατροφή και η έκθεση σε βλαπτικές χημικές ουσίες είναι οι κύριες αιτίες της αύξησης πολλών παθήσεων.

Η διατροφή μας επίσης δεν είναι καλή και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε περιέχουν εντομοκτόνα, λιπάσματα και αντιβοτικά.

Συγχρόνως κάνουμε καθιστική ζωή.

Έτσι οι καρδιοπάθειες, η αρτηριοσκλήρυνση, η υπέρταση, ο διαβήτης, ο καρκίνος, οι αλλεργίες, το άσθμα, το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και τα αυτοάνοσα νοσήματα οφείλονται στην τοξίνωση του ήπατος και της χολής.

Το συκώτι είναι ένα εργοστάσιο. Μετατρέπει τις πρώτες ύλες από τις τροφές σε άμεσα χρηησιμοποιήσιμες χημικές ουσίες και τις τοξικές ουσίες σε προϊόντα που αποβάλλονται από το παχύ έντερο και τα νεφρά.

Το ήπαρ πρέπει να λειτουργεί καλά για να τρέφει και να αποτοξινώνει όλον τον οργανισμό.

Το συκώτι αναπλάθεται εύκολα, αλλά χρειάζεται αποτοξίνωση.

Οι χολόλιθοι δεν απαντώνται μόνο στη χοληδόχο κύστη. Η αλήθεια είναι ότι οι πιο πολλοί χολόλιθοι σχηματίζονται στο συκώτι.

Το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει χολόλιθους στη χοληδόχο κύστη, αλλά οι περισσότεροι έχουν χολόλιθους στο ήπαρ.

Τα ηπατικά ένζυμα μπορεί να είναι και φυσιολογικά σε ηπατική συμφόρηση. Για να αυξηθούν τα ηπατικά ένζυμα τα ηπατικά κύτταρα πρέπει να καταστραφούν, όπως σε ηπατίτιδα. Τα ηπατικά κύτταρα περιέχουν πολλά ένζυμα. Όταν ρήγνυνται, τα ένζυμα εισέρχονται στο αίμα και πυροδοτούν πολλές ηπατικές διαταραχές. Το ήπαρ μπορεί να ελέγχεται φυσιολογικό εργαστηριακά, ακόμη κι αν έχει χάσει το 60% της λειτουργίας του. Και όταν υπάρξει συμφόρηση στο συνδετικό ιστό, στα αιμοφόρα αγγεία και στους λεμφικούς πόρους τα κύτταρα δεν προσλαμβάνουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών.

Η χρόνια δυσκοιλιότητα επιδρά αρνητικά και εμποδίζει τον οργανισμό να αποβάλλει τα άχρηστα προϊόντα μεταβολισμού στα κόπρανα. Η κατακράτηση των προϊόντων μεταβολισμού στο κάτω τμήμα του εντέρου παράγει τοξικότητα στο έντερο και σε όλο τον οργανισμό.

Πώς συμβαίνει ηπατοτοξικότητα;

Σε λοιμώξεις των νεφρών και νεφρική ανεπάρκεια ασβεστοποιημένοι λίθοι παρεμποδίζουν τη ροή των ούρων στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη και η συσσώρευση των μετάλλων προκαλεί κατακράτηση υγρών και αύξηση βάρους.

Αν τοξικά προϊόντα του μεταβολισμού συσσωρευθούν στο θώρακα και τους πνεύμονες, συμβαίνει υπερέκκριση βλέννας για να παγιδευτούν αυτές οι ουσίες και προκαλείται συμφόρηση και δύσπνοια και συμβαίνει πνευμονική λοίμωξη για να απομακρυνθούν τα φθαρμένα και απωδυναμωμένα κύτταρα, δηλαδή πνευμονία.

Κολλώδης βλέννα φράσσει τις ευσταχιανές σάλπιγγες που συνδέουν το λαιμό με τα αυτιά.

Από υπερκατανάλωση τροφών και ροφημάτων με όξινο pH αυξάνει η πηκτικότητα του αίματος και παρεμποδίζεται η ροή του αίματος στα τριχοειδή και τις αρτηρίες με αποτέλεσμα δερματίτιδα, αρθρίτιδα, καρδιακή προσβολη και σοκ.

Αν υπάρχουν χολόλιθοι στη χολή διαταράσσονται η πέψη της τροφής, η αποβολή άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού και η αποτοξίνωση των επιβλαβών ουσιών του αίματος.

Μόλις αποσυμφορήσετε το συκώτι σας και τον χοληδόχο πόρο, αλλά και τη χοληδόχο κύστη τρισεκατομμύρια κύτταρα θα πάρουν περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά στοιχεία  και θα αποβάλλουν τα άχρηστα προϊόντα μεταβολισμού και θα διατηρήσουν τη σωστή επικοινωνία με το νευρικό και ενδοκρινικό σύστημα και με όλο το σώμα.

Σχεδόν όλοι οι ασθενείς με κάποια χρόνια πάθηση έχουν χολόλιθους στο συκώτι τους. Οι περισσότεροι λίθοι στο ήπαρ και στη χοληδόχο κύστη αποτελούνται από αβλαβή συστατικά του εμπεριέχονται στην υγρή χολή, με κύριο συστατικό τη χοληστερόλη, έτσι δεν φαίνονται στην ακτινογραφία και τους υπερήχους.

Στη χοληδόχο 20% των χολόλιθων έχουν μέταλλα, κυρίως, άλατα ασβεστίου και χολοχρωστικές, γι΄αυτό οι χολόλιθοι αυτοί εντοπίζονται με τα σύγχρονα απεικονιστικά μέσα. Όμως κι εδώ οι μαλακοί μη ασβεστοποιημένοι λίθοι του ήπατος δεν απεικονίζονται.

Στον υπέρηχο ήπατος το λιπώδες ήπαρ, δηλαδή η εναπόθεση λίπους στα ηπατικά κύτταρα, σημαίνει ότι υπάρχουν λίθοι χοληστερόλης κατά 95% που μπορεί να φράσσουν και τον χοληδόχο πόρο του ήπατος. Το λιπώδες ήπαρ μπορεί να περιέχει μέχρι και 20.000 λίθους πριν κατασταλούν οι λειτουργίες του και υπάρχει ηπατική στεάτωση και το συκώτι είναι λευκό στον υπέρηχο.

Η παρεμπόδιση της χολής μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια, διαβήτη και καρκίνο.

Η χολή είναι ένα πράσινο αλκαλικό υγρό  που συμβάλλει στην πέψη των λιπών, του ασβεστίου και της πρωτεϊνης και η χολή διατηρεί τα λίπη σε φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα, απομακρύνει τις τοξίνες από το ήπαρ, συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας του όξινου και αλκαλικού pH στην εντερική οδό και αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό επιβλαβών μικροργανισμών στο παχύ έντερο. Για να διατηρηθεί η υγεία του πεπτικού συστήματος και να προMηθευτούν τα κύτταρα τις σωστές ποσότητες θρεπτικών ουσιών, το ήπαρ πρέπει να παράγει 1,1 έως 1,6 λίτρα χολής καθημερινά. Αν δεν παραχθεί αυτή η ποσότητα χολής θα προκύψουν προβλήματα στην πέψη τροφίμων, την αποβολή άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού και στην αποτοξίνωση του αίματος.

Η απομάκρυνση των λίθων, η ισορροπημένη διατροφή και ο υγιής τρόπος ζωής θα εξαφανίσουν τις αλλεργίες, θα θεραπεύσουν την οσφυαλγία και θα βελτιώσουν την ενέργειά σας. Το μέγεθος των λίθων του ήπατος και της χολής κYμαίνεται από το μέγεθος μιας καρφίτσας μέχρι το μέγεθος ενός καρυδιού.

Μια αποτοξίνωση του ήπατος για να γίνει απαιτεί 14 ώρες μια φορά την εβδομάδα, περίπου.

Διαβάστε, επίσης,

Καθημερινή αποτοξίνωση με διατροφή

Να τρώτε κάρδαμο για να κάνετε αποτοξίνωση από τις καρκινογόνες ουσίες

Κάντε αποτοξίνωση από τον καπνό

Χρήσιμες πληροφορίες για τα αντιοξειδωτικά

Αποτοξινώστε το συκώτι σας με γαϊδουράγκαθο

Οι βιταμίνες για αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα

Δίαιτα αποτοξίνωσης

Οι καλύτερες τροφές αποτοξίνωσης

Προστατεύστε τα κύτταρά σας από τις τοξίνες

Το απόλυτο συμπλήρωμα για αποτοξίνωση

Χολολιθίαση και πολύποδες της χοληδόχου κύστεως

Η τοξικότητα των κυτταροστατικών φαρμάκων

Ενδοηπατική χολόσταση της κύησης

Ηπατική τοξικότητα στον καρκίνο

Ηπατοτοξικότητα από τη χημειοθεραπεία

Οι τρανσαμινάσες αίματος

Ηπατοτοξικότητα από την αγομελατίνη

Η επόμενη μέρα του ποτού

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Διατροφή για παιδιά

Διατροφή για παιδιά. Κάντε τη διατροφή των παιδιών υγιεινή μέσω της ψυχαγωγίας κι εξασφαλίστε τους μια καλή υγεία Fun Food για τα παιδιά με υγιεινές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ