Cheesecake χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη
Τσιζκέικ χωρίς ζάχαρη
Υλικά
Βάση
2 φλιτζάνια αμύγδαλα
1/4 φλιτζάνι ωμό κακάο σε σκόνη
1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας
Γέμιση
2 φλιτζάνια κάσιους (μουλιασμένα σε νερό για 4 ώρες και στραγγισμένα)
3/4 φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου
1/2 φλιτζάνι ωμό κακάο
1 κουταλιές της σούπας βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανεπεξέργαστο θαλασσινό
1 φλιτζάνι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι νερό καρύδας
210 γραμμάρια βούτυρο κακάο λιωμένο
Εκτέλεση
Σε ένα τετράγωνο ταψί βάλτε λαδόχαρτο.
Βάση
Τρίψτε τα αμύγδαλα με το μπλέντερ.
Προσθέστε στη σκόνη κακάο, το σφένδανο και το λάδι καρύδας και χτυπήστε το μείγμα καλά.
Βάλτε το μείγμα στο ταψί.
Γέμιση
Λιώστε το βούτυρο κακάο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα (χρησιμοποιήστε το νερό καρύδας, εάν το μείγμα δεν έχει αναμειχτεί καλά).
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο κακάο μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Βάλτε το στο ταψί.
Μετά το βάζετε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Σερβίρισμα
Αφαιρέστε προσεκτικά από το ταψί και κόψτε σε κομμάτια.
Αν το μείγμα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί βάλτε το στην κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρετε με ξηρά κομμάτια πορτοκαλιού βουτηγμένα σε σοκολάτα υγείας.
Το διατηρείτε στο ψυγείο.
by Savvi Diet
Διαβάστε, επίσης,
www.emedi.gr