Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΠαιδιατρικήΤα πολλά αντιβιοτικά στα παιδιά προκαλούν παχυσαρκία

Τα πολλά αντιβιοτικά στα παιδιά προκαλούν παχυσαρκία

Η συχνή χρήση αντιβιοτικών στην παιδική ηλικία συνδέεται με την παχυσαρκία

 

 

 

 

Τα μικρά παιδιά που είχαν εκτεθεί στα αντιβιοτικά πριν την ηλικία των 2 έχουν 25 τοις εκατό σχετική αύξηση της παχυσαρκίας από την ηλικία των 4 ετών.

Ο κίνδυνος είναι ισχυρότερος με 3 ή περισσότερες επαναλαμβανόμενες δόσεις αντιβιοτικών.

Τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται για την προώθηση βάρος στα ζώα και έχουν την ίδια επίδραση στον άνθρωπο.

Τα αντιβιοτικά μπορεί σταδιακά να αλλάξουν τη σύνθεση και τη λειτουργία του μικροβιώματος του εντέρου, προδιαθέτοντας έτσι τα παιδιά σε παχυσαρκία.

Τα παιδιά με παχυσαρκία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για άλλες χρόνιες παθήσεις υγείας και ασθένειες που επηρεάζουν τη σωματική υγεία, όπως το άσθμα, την άπνοια ύπνου, προβλήματα οστών και αρθρώσεων, διαβήτη τύπου 2, καθώς και για καρδιακή νόσο.

Τα παιδιά με παχυσαρκία είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κοινωνική απομόνωση, κατάθλιψη, και χαμηλότερη αυτοεκτίμηση.

Μακροπρόθεσμα, η παιδική παχυσαρκία, επίσης, σχετίζεται με την παχυσαρκία ενήλικα, η οποία συνδέεται με σοβαρές καταστάσεις και ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης τύπου 2, το μεταβολικό σύνδρομο, και διάφορους τύπους καρκίνου.

Η κατάχρηση των αντιβιοτικών είναι ήδη ένα τεράστιο πρόβλημα, και αποφεύγοντας τα όσο το δυνατόν περισσότερο είναι σημαντικό για τη διατήρηση της χλωρίδας του εντέρου σας. Τα αντιβιοτικά εξουδετερώνουν όλα τα βακτήρια του εντέρου και αυτός είναι ο λόγος, που όταν λαμβάνεται ένα αντιβιοτικό, θα πρέπει πάντα να ακολουθείται από ένα προβιοτικό για να αποκατασταθεί η σωστή ισορροπία του εντέρου.

Ακόμη και οι αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούνται από την έλλειψη της διαφορετικότητας της εντερικής χλωρίδας, είναι και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, 4 από τα κύρια στελέχη χρησιμοποιούνται: Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei και Bifidobacterium longum.

Τα προβιοτικά επηρεάζουν την συναισθηματική συμπεριφορά και την έκφραση κεντρικών υποδοχέων και είναι πολύτιμα στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Το κατάλληλο προβιοτικό με τα 4 φιλικά βακτήρια είναι χρήσιμο και για την πέψη, αλλά και για την ανοσία και για ένα υγιές έντερο.

Διαβάστε, επίσης,

Γιατί οι παχύσαρκοι ζουν λιγότερο

Κανείς δεν συμπαθεί τους παχύσαρκους

Application για παχύσαρκους

Μεταβολικό σύνδρομο

Το πάχος είναι αιτία καρκίνου

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία

Το σύνδρομο Prader-Willi

Το τεστ της μέσης

Δεν πρέπει να χορηγούνται αντιβιοτικά στα ζώα

Να παίρνετε τα προβιοτικά μόλις τελειώσει η αντιβίωση

Πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τα αντιβιοτικά

Τα προβιοτικά θεραπεύουν τις νευροψυχιατρικές διαταραχές

Υπάρχουν ωφέλιμοι μικροοργανισμοί;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δυστονία

Η δυστονία είναι μια διαταραχή της κίνησης που χαρακτηρίζεται από μη φυσιολογικές παρατεταμένες ή διακοπτόμενες μυϊκές συσπάσεις. Η δυστονία είναι μια κινητική διαταραχή που προκαλεί...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ