Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΣιταρόχορτο χυμός ή σε σκόνη;

Σιταρόχορτο χυμός ή σε σκόνη;

Ποιο είναι καλύτερο; Ο χυμός ή η σκόνη σιταρόχορτου;

 

 

 

 

 

Το σιταρόχορτο ή Triticum aestivum περιέχει υψηλά επίπεδα χλωροφύλλης, αμινοξέων, βιταμινών και μετάλλων.

Είναι γενικά ασφαλές να καταναλώνεται, εκτός αν κάποιος πάσχει από κοιλιοκάκη, δυσανεξία στη γλουτένη ή αλλεργία στο γρασίδι.

Φρέσκος χυμός σιταρόχορτου

Ο χυμός σιταρόχορτου είναι φρέσκος και μπορεί να αποχυμωθεί από το φρέσκο χορτάρι που καλλιεργείται σε ειδικούς δίσκους σε εσωτερικούς χώρους ή σε βιολογικό χώμα. Το χόρτο πρέπει να συλλέγεται στο σωστό χρόνο (εντός 10 ημερών από τη φύτευση) για να γίνει χυμός. Στην ακατέργαστη μορφή του το σιταρόχορτο είναι δύσκολο να χωνευτεί, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και της έντονης γεύση του. Ως εκ τούτου, ο χυμός σιταρόχορτου κανονικά αναμιγνύεται με νερό, χυμούς φρούτων, τσάι ή smoothies για να γίνει πιο εύγευστος. Ο χυμός σιταρόχορτου πρέπει να καταναλώνεται φρέσκος, γιατί χάνει την ισχύ του. Υπάρχουν ειδικοί αποχυμωτές σιταρόχορτου διαθέσιμοι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή του χυμού από το φρέσκο ​​φυτό.


Σκόνη σιταρόχορτου

Η αποξηραμένη και αφυδατωμένη σκόνη σιταρόχορτου κυκλοφορεί σε δισκία τα οποία μπορούν να καταποθούν ή σε σκόνη που μπορεί να αναμειχθεί σε ποτά ή να προστεθεί στα τρόφιμα.

Το σιταρόχορτο βοηθά στη δημιουργία του αίματος, δεδομένου ότι οι υψηλές ποσότητες χλωροφύλλης (70% της συνολικής περιεκτικότητας) μιμούνται την αιμοσφαιρίνη στο αίμα. Η διαφορά είναι ότι η αιμοσφαιρίνη περιέχει σίδηρο και η χλωροφύλλη περιέχει μαγνήσιο. Η παρουσία της χλωροφύλλης σημαίνει ότι το σιταρόχορτο μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, να εξολοθρεύσει το διοξείδιο του άνθρακα, να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, να βελτιώνει τη ροή του αίματος, να βελτιώνει τη λειτουργία του συστήματος ενζύμων και να βελτιώνει τον μεταβολισμό.

Το σιταρόχορτο βελτιώνει την ενέργεια και αλκαλοποιεί το αίμα.

Το σιταρόχορτο μαζί με το ασκορβικό οξύ θεωρούνται από τις καλύτερες θεραπείες κατά του καρκίνου.


Χυμός ή η σκόνη σιταρόχορτου;

Η υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα σημαίνει ότι το σιταρόχορτο ωφελεί τους bodybuilders και τους αθλητές που ενσωματώνουν το φρέσκο ​​χυμό ή τη σκόνη σιταρόχορτου στην καθημερινή διατροφή τους. Το σιταρόχορτο είναι μια πλήρης πρωτεΐνη.

Έχει, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε σαπωνίνη που υποστηρίζει το λεμφικό σύστημα.

Το ανοσοποιητικό σύστημα παίρνει, επίσης, μια ώθηση από το σιταρόχορτο και αυτό βοηθά στην καταπολέμηση των διαφόρων λοιμώξεων.

Ενσωματώνοντας το σιταρόχορτο στην καθημερινή διατροφή σας μπορεί να έχετε αυτά και άλλα οφέλη για την υγεία σας.

Μπορείτε να αγοράσετε είτε φρέσκο ​​σιταρόχορτο καλλιεργημένο, να αγοράσετε σπόρους και να το καλλιεργήσετε σε βιολογικό χώμα και να φτιάξετε το δικό σας χυμό ή να αγοράσετε τα βιολογικά συμπληρώματα σιταρόχορτου σε δισκία ή σκόνη.

Και ο χυμός και η σκόνη έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του σιταρόχορτου που καλλιεργείται σε δίσκους και του σιταρόχορτου που καλλιεργείτε οι ίδιο φυσικά σε βιολογικό χώμα. Οι δίσκοι έχουν μικρότερη θρεπτική αξία αφού καλλιεργούνται σε τεχνητή κατάσταση.

Το σιταρόχορτο που καλλιεργείται βιολογικά στο σπίτι με βιολογικό χώμα περιέχει τη μέγιστη θρεπτική αξία.

Υπάρχουν και εταιρείες που καλλιεργούν το σιταρόχορτο φυσικά, σε βιολογικό χώμα, στη συνέχεια το σιταρόχορτο αφυδατώνεται στη σωστή θερμοκρασία και διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά και ένζυμα και στη συνέχεια συμπιέζεται σε δισκία και σε σκόνη. Έτσι, σε μερικές περιπτώσεις, η σκόνη είναι ανώτερη επειδή υπάρχει περισσότερο συμπυκνωμένη διατροφική αξία σε σύγκριση με το χυμό σιταρόχορτου που περιέχει 95% νερό.

Όμως,  ο χυμός σιταρόχορτου που καλλιεργείται σε δίσκους ή καλύτερα σε βιολογικό χώμα στο σπίτι σας και καταναλώνεται φρέσκος μπορεί να προσφέρει το σώμα περισσότερα ένζυμα από το κονιοποιημένο σιταρόχορτο. Πάντως και ο χυμός  και η σκόνη θα καθαρίσουν το πεπτικό σύστημα και το αίμα σας, θα βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και θα βελτιώσουν την απόδοση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Χυμός versus σκόνη

Χλωροφύλλη: Η περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη στο χυμό από βιολογικό σιταρόχορτο που πρόσφατα έχει μαζευτεί είναι υψηλότερη (54mg / μερίδα) από το δίσκο που καλλιεργείται τεχνητά και έχει μόλις 8 mg ανά μερίδα. Η σκόνη περιέχει 18mg χλωροφύλλη.

Πρωτεΐνη: Σε ό, τι αφορά την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, το βιολογικό καλλιεργημένο σιταρόχορτο έχει 2.5g, ενώ ο δίσκος που καλλιεργείται έχει 550mg ανά μερίδα και η σκόνη έχει 1g.

Βιταμίνες: Σε ό, τι αφορά τις βιταμίνες, το βιολογικό φρέσκο σιταρόχορτο έχει 24mg βιταμίνης C, ενώ ο δίσκος που καλλιεργείται 1mg και η σκόνη σιταρόχορτου έχει 7-8mg.

Τόσο ο χυμός σιταρόχορτου όσο και η σκόνη παρέχουν πολλά οφέλη, ένζυμα, χλωροφύλλη, πρωτεΐνες και βιταμίνες και ποικίλλουν ανάλογα με το αν καταναλώνετε χυμό σιταρόχορτου βιολογικό που τον καλλιεργείτε σε βιολογικό χώμα στο σπίτι σας,  ή χυμό σιταρόχορτου από δίσκο που καλλιεργείται τεχνητά ή φυσικά, χωρίς βιολογικό χώμα και συλλέγετε τον χυμό φρέσκο ή αν λαμβάνετε έτοιμα δισκία ή σκόνη σιταρόχορτου.

Η επιλογή εξαρτάται πραγματικά από τα οφέλη που αναζητάτε και το ποσό του χρόνου που διαθέτετε.

Όσοι είναι απασχολημένοι μπορεί να είναι ευκολότερο να χρησιμοποιούν σκόνη σιταρόχορτου που μπορεί να αναμιχθεί γρήγορα σε χυμούς φρούτων. Μπορεί, επίσης να αποθηκεύεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με το χυμό σιταρόχορτου.

Αλλά αν αγαπάτε τα φρέσκα και ζωντανά τρόφιμα, τότε ο χυμός σιταρόχορτου είναι αυτό που ψάχνετε. Δίνει μια αναζωογονητική αίσθηση που μια αποξηραμένη σκόνη ή ένα δισκίο δεν μπορεί να προσφέρει.

Πολλοί υποστηρίζουν το ΟΧΙ στις νεκρές και βλαβερές σκόνες σιταρόχορτου. Τα διάφορα υποπροϊόντα θερμαίνονται, ψύχονται, αραιώνονται, συμπυκνώνονται, περιέχουν άζωτο και προσμίξεις όλων των ειδών. Η σκόνη σιταρόχορτου χάνει παντελώς τη ζωτική ενέργεια. Και οι ζωντανοί οργανισμοί πρέπει να καταναλώνουν ζωντανά προϊόντα.

Συμπέρασμα

Το σιταρόχορτο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Ο φρέσκος ​​χυμός σιταρόχορτου (140g) έχει ισοδύναμη θρεπτική αξία με 3 κιλά ή περισσότερα φρέσκα λαχανικά.

Έτσι, η καθημερινή κατανάλωση χυμού σιταρόχορτου μπορεί να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες, να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα σας, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, και να προστατεύσει τον οργανισμό σας από τις βλαβερές καρκινογόνες ουσίες.

Αν αναζητάτε ευκολία και δεν έχετε χρόνο η σκόνη για παράδειγμα, είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί, να αποθηκευθεί και  διαρκεί περισσότερο. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές εταιρείες που καλλιεργούν το σιταρόχορτο σε βιολογικό χώμα, το αποξηραίνουν με φυσικό τρόπο και δεν χρησιμοποιούν προσμίξεις και διαθέτουν στην αγορά ανώτερης ποιότητας σιταρόχορτο σε δισκία ή σκόνη. Μπορεί να αναμιχθεί σε διάφορους χυμούς, σε επιδόρπια ή σαλάτες, στην καθημερινή διατροφή σας.

Ο χυμός σιταρόχορτου, όμως, περιέχει μεγαλύτερη συγκέντρωση θρεπτικών ουσιών, όταν καλλιεργείται σε βιολογικό χώμα με πολλά θρεπτικά συστατικά, είναι ζωντανός, είναι νόστιμος, δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και χαρίζει ενέργεια και είναι καλύτερος για την υγεία.

Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να αντικαταστήσει μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Θα πρέπει, επίσης, να μην είναι ο μοναδικός τρόπος θεραπείας για οποιαδήποτε ασθένεια.

Να πίνετε, καλύτερα, τον φρεσοστιμμένο χυμό σιταρόχορτου με ειδικό αποχυμωτή, που καλλιεργείτε σε βιολογικό χώμα, πρωί και απόγευμα με άδειο στομάχι και να τρώτε 20 λεπτά αργότερα. Να μαζεύετε το σιταρόχορτο με καθαρά γάντια για να μην του μεταφέρετε μικρόβια.

Διαβάστε, επίσης,

Να παίρνετε σιταρόχορτο αν έχετε καρκίνο

Βότανα για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Η βιταμίνη Β17 έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

Όλοι πρέπει να έχουν ένα αποχυμωτή στο σπίτι τους

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Σιταρόχορτο

Θεραπεία του καρκίνου με φυτικά ανοσοτροποποιητικά

Πρωτοπαθές σάρκωμα του πνεύμονα

Λάδι κάνναβης και καρκίνος

Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα

Όλα τα κόλπα για τον πονόδοντο

Carnivora για τον καρκίνο

Οι καλύτερες συμβουλές διατροφής από την EMEDI

Φύτρα σιταριού για τη θεραπεία του καρκίνου

Θεραπεία του καρκίνου με φυτικά ανοσοτροποποιητικά

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλες οι χρήσεις του Botox

Όλες οι χρήσεις του Botox: Καλλυντικές και ιατρικές χρήσεις της τοξίνης Botulinum Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD Το Botox ή Μπότοξ είναι ένα φάρμακο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ