Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠώς να επιλέγετε τις σχέσεις σας
Array

Πώς να επιλέγετε τις σχέσεις σας

Οι άνθρωποι στηριζόμαστε στις σχέσεις μας

 

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αποτυχημένες σχέσεις;

Πώς επιλέγουν οι άνθρωποι τις σχέσεις τους;

Μερικοί χρησιμοποιούν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, όπως την ομορφιά και την ελκυστικότητα που εμπνέουν κάποιοι.

Άλλοι, επιλέγουν τις σχέσεις τους με βάση την εκπαίδευση ή τη θρησκεία ή τη μόρφωση.

Η σωματική έλξη, που βρίσκει κάποιος σε ένα άτομο σωματικά γοητευτικό είναι διαφορετική από τη σεξουαλική έλξη, η οποία προϋποθέτει μια συνειδητή σεξουαλική επιθυμία. 

Journal of Personality and Social Psychology of the American Psychological Association

Οι σύντροφοι που επιλέγουν οι άνθρωποι έχουν παρόμοιες φυσικές ιδιότητες. Αυτό ισχύει για τις σχέσεις μικρής διάρκειας, για τις περιστασιακές σχέσεις, για τις επιλογές συνεργάτη, φίλου κ.ο.κ.

Μία από τις πιο σημαντικές ικανότητες ενός ανθρώπου είναι η ανάπτυξη της διαίσθησης των καλών επιλογών των σχέσεων που αναπτύσσουμε.

Η διορατικότητα, η διαίσθηση, η κρίση και η κατανόηση δείχνουν ωρίμανση της προσωπικότητας ενός ατόμου. Η συναισθηματική νοημοσύνη των ενηλίκων αρχίζει να αναδύεται όταν κάποιος έχει αναπτυχθεί με επιτυχία μέσα από τα προηγούμενα επίπεδα. 

Οι σχέσεις, η σταδιοδρομία, οι συνήθειές μας και οι τρόποι με τους οποίους αλληλεπιδρούν αυτές μεταξύ τους μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο και να τροποποιηθούν αν δεν μας ικανοποιούν.

Ο επαγγελματίας πορεύεται προς την απόλυτη επιτυχία παρέα με μια μικρή ομάδα ανθρώπων με τους οποίους μοιράζεται ανώτερα αισθήματα και συναισθήματα: φιλία, σεβασμό, αλληλοβοήθεια, εμπιστοσύνη, αμοιβαιότητα. Τα άτομα αποκτούν αρμοδιότητες σε μια ομάδα, όπου δεν υπάρχει αρχηγός και, με ισονομία και αλληλεγγύη, μοιράζονται διαφορετικούς ρόλους οι οποίοι συγκλίνουν σ’ έναν και μοναδικό στόχο. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται συλλογικά. 

Με το κριτήριο της ποιότητας του ανθρώπου, μπορείτε να αναζητήσετε τους πρώτους συνεργάτες σας, που θα σας ακολουθήσουν στην πορεία σας προς τη νίκη.

Αρχές εξέχουσας σημασίας για τη δημιουργία και διατήρηση μίας ανθρώπινης και ισότιμης σχέσης:

Ελευθερία στην έκφραση των συναισθημάτων

Ειλικρίνεια στην έκφραση των συναισθημάτων

Σεβασμός στην προσωπικότητα και στις ιδιαίτερες ευαισθησίες των συνεργατών σας

Τακτική επιβεβαίωση της αξία της σχέσης. 

Αναζωογόνηση τη σχέσης.


Τελειοποιήσετε τις σχέσεις σας

Απομακρυνθείτε από τους αρνητικούς ανθρώπους. Περάστε τον χρόνο σας με καλούς, δημιουργικούς και έξυπνους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε τις ίδιες ιδέες. Οι προσωπικές σας σχέσεις πρέπει να σας βοηθούν και όχι να σας πληγώνουν. Επιλέξτε να συναναστρέφεστε με ανθρώπους που αντανακλούν τον άνθρωπο που θέλετε να γίνετε. Επιλέξτε φίλους για τους οποίους αισθάνεστε περήφανοι, φίλους που θαυμάζετε, φίλους που σας αγαπούν και που σας σέβονται, φίλους που θα σας κάνουν την ζωή καλύτερη απλώς με την ύπαρξή τους. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάτε με ανθρώπους που απορροφούν την ευτυχία σας. Όταν θα απελευθερώσετε τον εαυτό σας από τους αρνητικούς ανθρώπους του περιβάλλοντός σας θα απελευθερώσετε τον πραγματικό σας εαυτό και είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσετε πραγματικά.

Αφήστε να φύγουν όσους θέλουν να φύγουν. Όταν κάποιοι άνθρωποι αρχίζουν να απομακρύνονται, αφήστε τους να φύγουν. Το πεπρωμένο σας δεν είναι συνδεδεμένο με κάποιον που φεύγει.

Δώστε ευκαιρία σε θετικούς ανθρώπους να μπούνε στη ζωή σας. Όταν γνωρίζετε νέους ανθρώπους εκτιμείστε τους και αφήστε στο παρελθόν τους παλιούς, που πλέον δεν λειτουργούν. Βάλετε στην ζωή σας ανθρώπους που θα σας αλλάξουν το πεπρωμένο σας θετικά.

Να είστε καλοί άνθρωποι. Αντιμετωπίστε τους ανθρώπους στη ζωή σας με σεβασμό και ευγένεια. 

Αποδεχτείτε τους ανθρώπους όπως είναι. Αν δεν σας αρέσουν έτσι όπως είναι, βγάλτε τους από τη ζωή σας.

Εκτιμήστε την αξία των ανθρώπων με τους οποίους επισυνάπτετε σχέσεις. Θα έρθει η στιγμή που και αυτοί θα ανταποδώσουν την στήριξή σας.

Να είστε ο εαυτός σας. Οι άλλοι πρέπει να σας γνωρίσουν και να σας αγαπήσουν για τον πραγματικό σας εαυτό.

Συγχωρείστε όσους σας πλήγωσαν και προχωρήστε μπροστά. Η συγχώρεση είναι θεραπεία. Δεν σημαίνει πως ξεγράφετε το παρελθόν, ή πως ξεχνάτε όσα άσχημα συνέβηκαν. Απλώς περάστε περισσότερο χρόνο με όσους σας αγαπούν.

Μην θεωρείται τις σχέσεις σας δεδομένες. Να εκφράζετε την αγάπη σας με έργα και με τις πράξεις σας.

Να ασχολείστε μόνο με τους πραγματικούς σας φίλους. Καλύτερα να έχετε λίγους φίλους και πραγματικούς. 

Απομακρύνετε τους ανθρώπους που κουτσουμπολεύουν και κάνουν άνω κάτω τη ζωή σας.  Διώξτε τους από τη ζωή σας, για το καλό σας και για το καλό των δυνατών σχέσεών σας.

Κρατήστε επαφή με τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν. Υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους είστε σίγουροι πως αξίζουν. Ασχοληθείτε με αυτούς.

Κρατήστε τις υποσχέσεις σας και περιμένετε να πάρετε ότι δώσατε. Να είστε πάντα ανοιχτοί και ειλικρινείς. Εάν θέλετε αγάπη τότε δώστε αγάπη, εάν θέλετε φίλους τότε να είστε φιλικοί. 

Να λέτε πραγματικά ό,τι αισθάνεστε. Τα περισσότερα προβλήματα μέσα στις οικογένειες, τις φιλίες, τις σχέσεις τις προσωπικές ή τις επαγγελματικές ξεκινούν από την κακή και ψεύτικη επικοινωνία.

Αφήστε τους άλλους να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Επιτρέψτε στις σχέσεις σας να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Θα είναι υπεύθυνοι για αυτές.

Μάθετε όχι μόνο να μιλάτε, αλλά και να ακούτε. Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται μόνο συμβουλές και απόψεις, αλλά χρειάζονται και έναν άνθρωπο να τους ακούει και να τους βοηθάει στις αποφάσεις τους.

Μην τσακώνεστε και μην κάνετε συνεχώς αρνητικά σχόλια. Μην κρίνετε άσχημα τους άλλους, για να μην σας κρίνουν και οι άλλοι αρνητικά. Ασχοληθείτε με την αυτοβελτίωση για να ασχοληθούν και οι γύρω σας με τη δική τους.

Emedi Life Coaching

Διαβάστε, επίσης,

Ενισχύστε τις σχέσεις σας και βελτιώστε την υγεία σας

Πράξεις καλές για τον εαυτό σας και την κοινωνία σας

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

Υπάρχω γιατί υπάρχουμε

Κοινωνική πολιτική και πολιτική υγείας στους Δήμους

Η Εκκλησία μας κάνει καλό

Εσείς παραμελείτε τον εαυτό σας;

Οι αναγκαιότητες της φιλίας

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με μάνγκο

Smoothie με μάνγκο. Smoothie υγιεινό με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλα, passion fruit και εναλλακτικό γάλα αμυγδάλου Smoothie με μέλι, μάνγκο, ανανά, φράουλες, passion fruit και...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ