Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΗ ομοιοπαθητική πιο αποτελεσματική από τις συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο
Array

Η ομοιοπαθητική πιο αποτελεσματική από τις συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο

Η ομοιοπαθητική είναι κατάλληλη θεραπεία για τον καρκίνο

Τι είναι η ομοιοπαθητική;

Η ομοιοπαθητική είναι μια φυσική θεραπεία με την οποία ουσίες από τη φύση χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν έναν ανθρώπινο οργανισμό που νοσεί να αυτοθεραπευθεί.

Η βασική αρχή της ομοιοπαθητικής είναι ότι οι ουσίες που προκαλούν ένα συγκεκριμένο σύμπτωμα στη φυσική τους μορφή (για παράδειγμα το κρεμμύδι προκαλεί φαγούρα, δακρύρροια και καταρροή) μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε αραιωμένη μορφή για την αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων. Χρησιμοποιώντας αυτή την αρχή, ένας ομοιοπαθητικός που θέλει να θεραπεύσει ένα άτομο που υποφέρει από αλλεργίες (με φαγούρα στα μάτια και καταρροή) μπορεί να επιλέξει το κρεμμύδι, ως ομοιοπαθητικό φάρμακο.

Οι περισσότερες ομοιοπαθητικές θεραπείες προέρχονται από φυτά (Belladonna ή Pulsatilla), και μέταλλα (όπως φώσφορος και Silica-διοξείδιο του Πυριτίου (SiO2)). 

Ο ρόλος ενός επαγγελματία ομοιοπαθητικού είναι να κατανοήσει τα συμπτώματα που είναι θεραπευτικά για τη νόσο και στη συνέχεια να επιλέξει το φάρμακο που ταιριάζει περισσότερο για την λύση των συμπτωμάτων του ασθενούς, με ταυτόχρονη θεραπεία της νόσου.

Υπάρχει σημαντικός αριθμός μελετών που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα των ομοιοπαθητικών θεραπειών.

Πώς ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο θεραπεύει;

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα προκαλούν μια αντίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η θεραπεία ωθεί τη διαδικασία της νόσου σε μία κατεύθυνση και το ανοσοποιητικό σύστημα, αναλαμβάνει την αυτοθεραπεία.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές φιλοσοφίες θεραπείας και προσεγγίσεις για τη χρήση της ομοιοπαθητικής για τη θεραπεία ατόμων με καρκίνο. Πολλές φορές οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν την ομοιοπαθητική στην αντιμετώπιση του καρκίνου χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό αυτών των προσεγγίσεων.

Μία προσέγγιση είναι η χρήση ομοιοπαθητικών φαρμάκων με στόχο τους ίδιους τους όγκους. Στην περίπτωση αυτή, ο ομοιοπαθητικός επιλέγει θεραπευτικά μέτρα που ταιριάζουν με τα συμπτώματα του όγκου (π.χ. κώνειο για τους νωχελικούς όγκους που αναπτύσσονται αργά).

Μια άλλη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιηθούν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για να βοηθήσουν στην επούλωση  και την ενίσχυση της κυτταρικής αποτοξίνωσης. 

Πόσο αποτελεσματική είναι η ομοιοπαθητική για τη θεραπεία του καρκίνου;

Οι περισσότεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν την ομοιοπαθητική σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή, την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, διάφορα προγράμματα αποτοξίνωσης, κλπ.

Επίσης, η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται στη θεραπεία των ζώων με καρκίνο.

Ειδικά Ομοιοπαθητικά φάρμακα για τον καρκίνο:

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά είναι το Arsenicum Album.

Το Arsenicum album είναι μια πρωτεύουσα θεραπεία για τον καρκίνο και συχνά συνιστάται για άτομα με καρκίνο τελικού σταδίου. Βοηθάει το άτομο να αντιμετωπίσει το φόβο του θανάτου, να απαλλαγεί από τα έντονα συναισθήματα, να μην ασχολείται με το μέλλον, να μην νιώθει τρομοκρατημένος και να είναι ήρεμος  και με μεγαλύτερη πνευματική επικέντρωση.

Το Arsenicum album είναι, επίσης, κατάλληλο σε άτομα που μόλις έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και έχουν βαθύ φόβο με τον καρκίνο, και πιστεύουν ότι ποτέ δεν θα γίνουν καλύτερα, και ανησυχούν ότι δεν έχουν αρκετά χρήματα για να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.  Αισθάνονται ανίσχυροι απέναντι στον καρκίνο. Ο φόβος που έρχεται με τη διάγνωση του καρκίνου μπορεί να αποδυναμώσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου. Με τη λήψη Arsenicum album ο ασθενής μπορεί να επανασυνδεθεί με ένα μεγαλύτερο πνευματικό κέντρο, έτσι ώστε ο ίδιος και το ανοσοποιητικό του σύστημα να γίνουν ισχυρότεροι από το καρκίνο.

Το Arsenicum album, επίσης, ενδείκνυται για τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους που είναι εγκλωβισμένοι σε φόβους, επίσης (φόβος ότι κάποιο μέλος της οικογένειας τους θα πεθάνει, φόβος αναποτελεσματικότητας των θεραπειών, φόβος μη ελέγχου της νόσου, μη εμπιστοσύνη στο γιατρό κ.ά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το Arsenicum μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να ξεπεράσει ορισμένους από αυτούς τους φόβους, και να τους κάνει ικανούς να θεραπεύσουν τον εαυτό τους.

Σε σωματικό επίπεδο, το Arsenicum βοηθά το σώμα να απελευθερώσει το σώμα από το φόβο και την ένταση στα νεφρά, στα επινεφρίδια και στο νευρικό σύστημα και συσχετίζεται με την αποτοξίνωση των βαρέων μετάλλων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Arsenicum συμβάλει στην αναστολή της ανάπτυξης του όγκου με την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πότε χρησιμοποιείται το Arsenicum album:

Σε πόνους με αίσθημα καψίματος στα οστά, στο νευρικό σύστημα, στο πεπτικό σύστημα, κ.λπ.

Σε δυσκαμψία αυχένα

Σε έντονη επιθυμία για ξινά τρόφιμα και ποτά

Σε κρύα χέρια και πόδια, παγωμένο συναίσθημα και έλλειψη ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος

Σε φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής

Σε έκζεμα, ειδικά στα χέρια και στο τριχωτό της κεφαλής

Σε φόβο θανάτου, ασθενειών, και του καρκίνου

Σε ζητήματα επιβίωσης

Σε απελπισία για ανάκαμψη

Σε φόβο φτώχειας, ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για υποστήριξη ιατρική

Σε τελειομανία, όταν κάποιος θέλει να τα κάνει όλα τέλεια και ο φόβος είναι επιζήμιος για την υγεία του ατόμου 

Σε καταναγκαστική, άκαμπτη συμπεριφορά, τελετουργική, η τεράστιο φόβο που οδηγεί το άτομο σε αυστηρή τήρηση ενός πρωτοκόλλου και όταν παρεκκλίνει από αυτή την ρουτίνα νιώθει ότι χειροτερεύει η υγεία του.

Είναι ασφαλή τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, από μόνα τους, είναι εξαιρετικά ασφαλή και δεν έχουν επιβλαβείς παρενέργειες. 

Η αντίδραση επούλωσης που προκαλείται από ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί να είναι αρκετά ισχυρή για να προκληθεί θεραπευτική κρίση, με  πυρετό, απελευθέρωση ισχυρών συναισθημάτων (π.χ. φόβος, θυμός, άγχος), ή, ενδεχομένως, συμπτώματα αποτοξίνωσης (διάρροια, ήπια κεφαλαλγία, εξάνθημα, κλπ). Αυτοί οι τύποι των αντιδράσεων είναι προσωρινοί και δεν είναι επιβλαβείς. Επίσης, απαιτείται προσοχή όταν λαμβάνονται συμβατικά φάρμακα (π.χ. αναλγητικά, αντικαταθλιπτικά, κλπ).

Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει το άτομο ως σύνολο. Αυτό σημαίνει ότι η ομοιοπαθητική θεραπεία εστιάζεται στον ασθενή ως άτομο, καθώς και στην παθολογική κατάστασή του.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για τον καρκίνο επιλέγονται μετά από μια πλήρη εξέταση, η οποία περιλαμβάνει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, τη σωματική και ψυχική κατάσταση του ασθενούς και τη θεραπεία για τις χρόνιες παθήσεις. 

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για τον καρκίνο

Τα πιο συχνά ομοιοπαθητικά φάρμακα για τον καρκίνο

Calcarea flour, Conium, Lapis albus, Hecla lava, Silicea, Phytolacca, Condurango, Baryta carb, Baryta mur, Mercurius, Carcinocin, Schirrinum, Thuja, Hydrastis, Plumbum iod, Arsenicum album, Phosphorus κ.ά.

-Calcarea fluorica. [Calc-f]

Αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο για τον καρκίνο είναι πιο χρήσιμο για λεμφαδενοπάθεια, εξογκώματα στο γυναικείο στήθος, με συνοδούς διογκωμένους σκληρούς λεμφαδένες, καθώς, επίσης και λεμφαδένες στην περιτοναϊκή κοιλότητα. Εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου, και χορηγείται πάντοτε στις περιπτώσεις που υπάρχουν ύποπτα εξογκώματα στο στήθος. Επίσης, χρησιμοποιείται στο  ενχόνδρωμα-Enchondroma.

-Lapis albus. [Lap-α]

Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αρχόμενου σκίρου καρκίνου των μαστών, με εισολκή της θηλής. Ακόμη, χρησιμοποιείται σε βρογχοκήλη, σε κακοήθεις παθήσεις της μήτρας, και σε  έντονο πόνο στο πάσχον τμήμα, αλλά και σε εκροή σκούρου μαύρου υγρού από μια καρκινωματώδη πληγή.

-Silicea. 

Αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο βοηθάει να υποχωρήσουν οι πόνοι από τον καρκίνο. Επίσης, χρησιμοποιείται σε λύκο και σάρκωμα και σε πυώδη, κίτρινη εκροή από την καρκινωματώδη πληγή.

-Hecla λάβα. [Hecla]

Χρησιμοποιείται σε οστεώματα (καρκίνο των οστών), σπογγώδους φύσης.

-Conium. [Con]

Χορηγείται σε μεγάλη σκληρότητα των λεμφαδένων, και σε σκληρές τομές με ράμματα που υπάρχει επιδείνωση, ιδίως, τη νύχτα, σε όλους τους τύπους καρκίνου, σε πρώιμο καρκίνο μαστού και μετά από κακώσεις και μώλωπες, σε ευερεθιστότητα σε επιθηλίωμα και σε διόγκωση όρχεων ή μήτρας.

-Condurango. [Cund]

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του στομάχου και διάφορες άλλες μορφές καρκίνου. Χορηγείται σε ανοιχτές πληγές σε καρκίνο και καρκινικά έλκη και τροποποιεί τον πόνο, σε επιθηλίωμα. Η ισχύς που χρησιμοποιείται είναι η 1x-6x.

-Baryta carbonica. [Bar-c]

Χρησιμοποιούνται σε καλοήθη και κακοήθη λιπώματα που εμφανίζονται εδώ και εκεί στο σώμα.

-Baryta iodide. [Bar-i]

Χρησιμοποιείται σε σκληρούς καρκινικούς όγκους μαστού και όγκους ωοθηκών.

-Phytolacca

Χρησιμοποιείται σε λιπώματα και όγκους του λιπώδους ιστού και επώδυνα οζίδια στο στήθος, σε καρκίνο του μαστού, σε σκληρούς και επώδυνους μοβ όγκους και σε ινομυώματα της μήτρας.

-Plumbum iodatum. [PLB-i]

Χρησιμοποιείται σε φλεγμονώδες μάζες στο γυναικείο στήθος αργά αναπτυσσόμενες και σε ξαφνική επέλευση επώδυνων φλεγμονών.

-Arsenicum. [Ars]

Αυτό το ομοιοπαθητικό φάρμακο χορηγείται σε καρκινική προδιάθεση, σε λύκο, σε οποιοδήποτε τύπο καρκίνου, σε  πόνο με σουβλιές και κάψιμο και σε αδυναμία.

-Bromine.

Χρησιμοποιείται σε καρκίνο του μαστού.

-Iodine. Χρησιμοποιείται σε καρκίνο της μήτρας, σε ακατάσχετη αιμορραγία,  σε αίσθημα θερμότητας και σε υπερβολική πείνα. Μορφίνη, όταν υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στον πόνο, μπορεί να συγχορηγηθεί.

-Phosphorous. [Phos]

Μυκητίαση και αιμορραγία νεοπλασιών.

-Thuja. [Thuj]

Χορηγείται σε αιμορραγία και σε μύκητες. Επίσης, μπορεί να συγχορηγηθεί με Carbo vegetabilis. Είναι, επίσης, μια θεραπεία για πολυποειδείς αυξήσεις στη μύτη και στα αυτιά. Είναι κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο για  τον επιθηλιακό καρκίνο, και τους όγκους που μοιάζουν με κουνουπίδι (πολυλοβωτοί). Επίσης, χρησιμοποιείται σε σάρκωμα και θηλώματα.

-Hydrastis. [Hydr]

Χορηγείται σε επιθηλιακούς καρκίνους και σε καρκίνο της μήτρας, σε ινοαδενώματα μαστού και κατευνάζει τον πόνο, καθυστερεί την ανάπτυξη του όγκου και βελτιώνει την ασθενή γενικά. Επίσης, χρησιμοποιείται σε δυσπεπτικά συμπτώματα. Η θεραπεία με Hydrastis είναι πολύ καλή θεραπεία για τον καρκίνο. Είναι καλή για τον καρκίνο μαστού, σε προδιάθεση για καρκίνο, σε κουρασμένα μάτια, σε ωχρότητα δέρματος, σε υποβαθμισμένη γνωστική λειτουργία, σε απώλεια της όρεξης, σε δυσκοιλιότητα, καθώς και για έλκος, λύκο, επιθηλιώματα και κακοήθη έλκη. Οι όγκοι του στομάχου και του πυλωρού θεραπεύονται με τη συνεχή χρήση του Hydrastis.

-Cicuta. 

Χρησιμοποιείται σε επιθηλίωμα, και σε εξογκώματα κίτρινου χρώματος.

-Kali Sulphuricum

Χρησιμοποιείτια σε επιθηλίωμα προσώπου.

-Cuprum aceticum 

Χορηγείται όταν υπάρχει τάση για εμετό σε καρκίνωμα. 

-Radium. [Rad-br]

Χρησιμοποιείται σε κακοήθειες του αίματος, σε πόνους, σε φαγούρα σε όλο το σώμα, σε χρόνια αρθρίτιδα, σε διανοητική κόπωση και σε οξύθυμους ασθενείς, σε σπυράκια στο δέρμα και κηλίδες με φαγούρα και κάψιμο, σε αδυναμία, σε θερμότητα στο στομάχι, σε μετεωρισμό και δυσκοιλιότητα. Απαιτείται υψηλή δύναμη. Καλύτερα να μην χρησιμοποιείται, γιατί μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα.

-Carbo animalis. [Carb-an]

Χρησιμοποιείται σε καρκίνο μαστού, σε σκίρο καρκίνο, σε σκληρούς λεμφαδένες, σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, με σκλήρυνση, κάψιμο και πόνο και έκκριση υγρών από τον κόλπο.

-Carbolic acid. [Carb-ac]

Είναι ιδιαίτερα ως πολύτιμη εσωτερική θεραπεία για τον καρκίνο.

-Cedron. [CEDR]

Θεραπεία για τον έντονο πόνο από τον καρκίνο.

Αυτά είναι, μερικά μόνο, από τα πολλά ομοιοπαθητικά φάρμακα που χορηγούνται στην θεραπεία του καρκίνου

Διαβάστε, επίσης,

Ομοιοπαθητική για όσους ξεχνάνε

Θεραπεία ασθενειών με τα άλατα ιστών

Medorrhinum στην ομοιοπαθητική

Ραγάδα δακτυλίου

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για την κατάθλιψη

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για την δυσμηνόρροια

Δυσκοιλιότητα και ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική για τις αρθρίτιδες

Εναλλακτικές θεραπείες για την αμυγδαλίτιδα

Ομοιοπαθητική για τον αλκοολισμό

Αιμορροΐδες και ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική για τη διακοπή καπνίσματος

Ομοιοπαθητική και αϋπνία

Haematoxylum campechianum

Scrophularia nodosa

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις ημικρανίες

Γνωρίστε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα

Ομοτοξικολογία

Θεραπείες της ομοιοπαθητικής

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυστίτιδα

Κυστίτιδα. Πρόληψη και θεραπεία κυστίτιδας, που είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως, με φυσικούς τρόπους Η κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης ή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ