Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΤι μπορείτε να πάθετε από την χολολιθίαση

Τι μπορείτε να πάθετε από την χολολιθίαση

Print Friendly, PDF & Email

Η χολολιθίαση μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας

 

Η χολολιθίαση μπορεί να προκαλέσει καρδιομεγαλία, σπληνομεγαλία, κιρσούς, λεμφική συμφόρηση και ορμονικές διαταραχές.

Οι χολόλιθοι μπορούν να διαταράξουν την αρχιτεκτονική των λειτουργικών μονάδων των ηπατικών λοβίων και το αίμα σταματάει να ρέει καλά μέσα στο ήπαρ. Αυτό όχι μόνο αυξάνει την πίεση του φλεβικού αίματος στο ήπαρ, αλλά και σε όλα τα όργανα και τις περιοχές του σώματος που μεταφέρουν χρησιμοποιημένο αίμα, μέσω των αντίστοιχων φλεβών τους, στην πυλαία φλέβα του ήπατος. Η παρακωλυόμενη ροή αίματος στην ηπατική πυλαία φλέβα προκαλεί συμφόρηση, ειδικά στο σπλήνα, το στόμαχο, το οισοφαγικό στόμιο, το πάγκρεας, τη χοληδόχο κύστη και στο λεπτό και παχύ έντερο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκληθεί διόγκωση αυτών των οργάνων, να μειωθεί η ικανότητα να αποβάλλονται τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού τους και να γίνει απόφραξη των φλεβών τους.

Οι κιρσοί είναι διογκωμένες φλέβες και οι βαλβίδες δεν κλείνουν καλά και γίνεται παλινδρόμηση του αίματος. Αν η πίεση στις φλέβες είναι μόνιμη για παράδειγμα στη συμβολή ορθού και πρωκτού, προκαλούνται αιμορροϊδες. Άλλες συνήθεις περιοχές με κιρσούς είναι τα κάτω άκρα, ο οισοφάγος και το όσχεο, αν και η διόγκωση των φλεβών και των φλεβιδίων, μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Ένα πολύ καλό βότανο που χρησιμοποιείται στους κιρσούς είναι η ιπποκαστανιά και το φυτό αυτό θεραπεύει αιμορροϊδες, κράμπες και πόνους στα πόδια. Η ιπποκαστανιά μαζί με την ηπατική και νεφρική αποτοξίνωση θεραπεύει τους κιρσούς, χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Αν το αίμα δεν κυκλοφορεί καλά στο ήπαρ επηρεάζεται και η καρδιά. Όταν τα όργανα του πεπτικού συστήματος αποδυναμωθούν από την αύξηση της φλεβικής πίεσης, παθαίνουν συμφόρηση και συσσωρεύονται σε αυτά βλαβερά προϊόντα του μεταβολισμού και υπολείμματα κυττάρων που έχουν διασπασθεί.

Ο σπλήνας, επίσης, διογκώνεται, καθώς επιβαρύνεται με επιπλέον εργασίες, οι οποίες συνδέονται με την αποβολή των φθαρμένων κυττάρων. Έτσι, επιβραδύνεται ακόνη περισσότερο η κυκλοφορία του αίματος από και προς τα όργανα του πεπτικού συστήματος.

Η στάση το αίματος στο συκώτι καταπονεί την καρδιά, αυξάνει την πίεση του αίματος και προκαλεί πολλές βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία. Το δεξιό τμήμα της καρδιάς, λαμβάνει φλεβικό αίμα από την κάτω κοίλη φλέβα από το ήπαρ και από όλα τα μέρη του σώματος που βρίσκονται κάτω από τους πνεύμονες και με τη στάση επιβαρύνεται με πολλές τοξίνες και υλικό που προκαλεί διόγκωση, τοξίνωση και μόλυνση του δεξιού τμήματος της καρδιάς. Οι περισσότερες καρδιοπάθειες οφείλονται στην παρακώλυση της κυκλοφορίας του αίματος από συμφόρηση στον χοληδόχο πόρο του ήπατος. Οι χολόλιθοι μειώνουν ή σταματούν, τελείως, την προσκόμιση αίματος στα ηπατικά κύτταρα κι έτσι επηρεάζεται η κυκλοφορία σε όλο το σώμα και αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις και για το λεμφικό σύστημα.

Το λεμφικό σύστημα είναι στενά συνδεδεμένο με το ανοσοποιητικό σύστημα. Καθαρίζει τον οργανισμό από τα επιβλαβή άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού, τους εξωτερικούς βλαπτικούς παράγοντες και τα κυτταρικά υπολείμματα. Όλα τα κύτταρα, τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού τους τα αποβάλλουν στο εξωκυττάριο υγρό. Από το εξωκυττάριο υγρό τα κύτταρα λαμβάνουν και τις θρεπτικές τους ουσίες. Η θρέψη και η καλή λειτουργία των κυττάρων εξαρτάται από το πόσο γρήγορα αποβάλλονται  τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού από το εξωκυττάριο υγρό, που είναι συνδετικός ιστός. Τα περισσότερα προϊόντα μεταβολισμού δεν μπορούν να περάσουν απευθείας στο αίμα για να αποβληθούν, αλλά συσσωρεύονται στο συνδετικό ιστό και αποβάλλονται από το λεμφικό σύστημα. Το επιβλαβές υλικό φιλτράρεται και εξουδετερώνεται από τα λεμφογάγγλια που είναι σε στρατηγικές θέσεις στο σώμα. Το λεμφικό σύστημα καθαρίζει το εξωκυττάριο υγρό από τις τοξικές ουσίες.

Γι΄αυτό δεν πρέπει να αφαιρούνται οι λεμφαδένες από τους χειρουργούς.

Η κακή κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό προκαλεί μεγάλη αύξηση της συσσώρευσης επιβλαβών υλικών, στον συνδετικό ιστό, στα λεμφαγγεία και στα λεμφογάγγλια.

Όταν η λεμφική παροχέτευση επιβραδύνεται ή παρακωλύεται, ο θύμος αδένας, οι αμυγδαλές και ο σπλήνας και όπου υπάρχει λεμφικό σύστημα εκφυλίζονται ταχύτατα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Επιπλέον, τα μικρόβια που εγλωβίζονται στους χολόλιθους αποτελούν μόνιμη πηγή μολύνσεων, που υποτροπιάζουν. Το λεμφικό και το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πολύ πιο ευπαθή απέναντι σε πολλές σοβαρές μολύνσεις, όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση, η ιλαρά, η μυκητίαση, ο τυφοειδής πυρετός, η σύφιλη και πολλές άλλες.

Λόγω, της παρακωλυόμενης ροής της χολής στο ήπαρ και στην χοληδόχο κύστη, το λεπτό έντερο δεν πέπτει σωστά τις τροφές κι έτσι μεγάλες ποσότητες άχρηστων ουσιών από τα προϊόντα μεταβολισμού και άλλες δηλητηριώδεις ουσίες, όπως πτωμαϊνη, και πουτρεσκίνη από τις αλλοιωμένες τροφές που δεν έχουν διασπασθεί, εισβάλλουν στους λεμφικούς πόρους και οι τοξίνες, αλλά και λίπη και πρωτεϊνες εισέρχονται στο θωρακικό πόρο, στη χυλοφόρο δεξαμενή που είναι το μεγάλο λεμφαγγείο και βρίσκεται μπροστά από τον ομφαλό. 

Οι τοξίνες, τα αντιγόνα και οι άπεπτες πρωτεϊνες προέρχονται από τις διάφορες τροφές και οι σάκοι αυτοί διογκώνονται και φλεγμαίνουν. Οι εκφυλισμένες πρωτεϊνες που διασπώνται από τα κυτταρικά ένζυμα πρέπει να αποβληθούν από το λεμφικό σύστημα, γιατί η παραμονή τους αυξάνει την μικροβιακή δραστηριότητα. Οι ιοί, τα βακτήρια και οι μύκητες τρέφονται, έτσι από τις συσσωρευμένες τοξίνες και πυροδοτούνται και αλλεργίες.

 

Ελέγξτε αν έχετε λεμφικό οίδημα… Ξαπλώστε ανάσκελα και θα ψηλαφήσετε σκληρούς κόμπους σε μέγεθος γροθιάς στην περιοχή του ομφαλού. Αυτοί οι κόμποι προκαλούν και οσφυαλγία και μετεωρισμό. Όποιος έχει μετεωρισμό έχει σοβαρή λεμφική συμφόρηση. Αυτό συμβαίνει, γιατί η χυλοφόρος δεξαμενή υπερφορτώνεται, παθαίνει συμφόρηση και δεν αποβάλλονται οι εκφυλισμένες πρωτεϊνες από τα φθαρμένα κύτταρα. Το 80% του λεμφικού συστήματος συνδέεται με το έντερο. Το έντερο έχει έντονη ανοσοποιητική δραστηριότητα και οι περισσότεροι παθογόνοι παράγοντες εξουδετερώνονται και παράγονται στην εντερική οδό.

Έτσι, όταν διογκώνεται η χυλοφόρος δεξαμενή και παθαίνει συμφόρηση το λεμφικό σύστημα, μπορεί να προκληθούν σοβαρές επιπλοκές σε άλλες περιοχές του οργανισμού. Αν συμβεί συμφόρηση στον λεμφικό πόρο, η λέμφος παθαίνει συμφόρηση σε απομακρυσμένο σημείο και τα λεμφογάγγλια δεν μπορούν να εξουδετερώσουν και να αποτοξινώσουν τα νεκρά και ζωντανά φαγοκύτταρα και τα μικρόβια που έχουν καταπιεί, τα κύτταρα τα φθαρμένα από τη γήρανση ή από τη νόσο, τα φυτοφάρμακα από τις τροφές, τα προϊόντα ζύμωσης, τις χημικές ουσίες, τα βαρέα μέταλλα και τα καρκινικά κύτταρα. Αν αυτοί οι παράγοντες δεν αυτοκαταστραφούν οι λεμφαδένες παθαίνουν φλεγμονή και διογκώνονται. Το μολυσμένο υλικό από τους λεμφαδένες προκαλεί σήψη. Τα συμπτώματα σε λεμφική συμφόρηση είναι οίδημα της κοιλιακής χώρας, των χεριών, των ποδιών  των αστραγάλων, του προσώπου και των ματιών.

Πότε υπάρχει λεμφική συμφόρηση

Λεμφική συμφόρηση υπάρχει όταν ο θωρακικός πόρος που ευθύνεται για τον καθαρισμό της χυλοφόρου δεξαμενής, υπερφορτώνεται από τη συνεχή εισροή τοξικού υλικού. Ο θωρακικός πόρος φυσικά συνδέεται με πολλά λεμφαγγεία που ρίχνουν τα άχρηστα προϊόντα στο θωρακικό αποχετευτικό δίκτυο. Ο θωρακικός πόρος αποβάλλει το 85% των καθημερινών κυτταρικών αποβλήτων και άλλων τοξικών υλικών και αν υπάρχει συμφόρηση συμβαίνει παλινδρόμηση των άχρηστων, επιβλαβών προϊόντων σε άλλα απομακρυσμένα σημεία του σώματος.

Λεμφική συμφόρηση συμβαίνει σε διάφορα νοσήματα και όταν υπάρχουν διάφορα συμπτώματα και σημεία:

Παχυσαρκία

Κύστεις μήτρας και ωοθηκών

Υπερτροφία προστάτη

Ρευματισμοί

Καρδιακή ανεπάρκεια

Συμφόρηση βρόγχων και πνευμόνων

Καρδιομεγαλία

Διόγκωση λεμφαδένων τραχήλου και υπερκλείδιας χώρας

Αυχενικό σύνδρομο με δυσκαμψία αυχένα και ώμων

Οσφυαλγία

Κεφαλαλγία και ημικρανίες

Ίλιγγοι, ζάλη, εμβοές, ωταλγία και κώφωση

Πιτυρίδα

Κρυολογήματα

Ιγμορίτιδα

Αλλεργική ρινίτιδα

Άσθμα

Διόγκωση θυρεοειδούς αδένα

Προβλήματα ματιών και όρασης

Οίδημα μαστών

Καρκίνος μαστού

Παθήσεις νεφρών

Οίδημα κάτω άκρων

Σκολίωση

Διαταραχές εγκεφάλου

Απώλεια μνήμης

Ασθένειες στομάχου

Σπληνομεγαλία

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Κήλες

Πολυποδίαση εντέρου

Καρκίνος παχέος εντέρου

Μετά την είσοδο στο θωρακικό πόρο τα απόβλητα πηγαίνουν στην αριστερή υποκλείδια φλέβα που βρίσκεται στη βάση του τραχήλου κεφαλής και στη συνέχεια συνδέεται με την άνω κοίλη φλέβα που φέρεται απευθείας στην αριστερή πλευρά της καρδιάς κι έτσι όταν υπάρχει λεμφική συμφόρηση μπλοκάρεται η λεμφική παροχέτευση από τα όργανα του σώματος και τα τοξικά υλικά περνούν στην καρδιά και στις αρτηρίες. Η καρδιά καταπονείται και οι τοξίνες και οι παθογόνοι παράγοντες εισέρχονται στην κυκλοφορία και εξαπλώνονται σε όλο το σώμα.

Η λεμφική συμφόρηση οφείλεται σε χολόλιθους στο ήπαρ, σε λέμφωμα και σε νόσο Hodgkin και non Hodgkin. Όταν το κυκλοφορικό σύστημα δυσλειτουργεί λόγω των ηπατικών χολόλιθων, το ενδοκρινικό σύστημα καταπονείται και αυτό. Οι ενδοκρινείς αδένες παράγουν ορμόνες που εκκρίνονται από τα αδενικά κύτταρα στο αίμα και επηρεάζουν την ανάπτυξη, τις δραστηριότητες και τη διατροφή στο σώμα. Επηρεάζονται ο θυρεοειδής αδένας, οι παραθυρεοειδείς αδένες, τα επινεφρίδια, οι ωοθήκες και οι όρχεις, αλλά και τα νησίδια του Langerhans και η επίφυση και η υπόφυση. Η κυκλοφορική συμφόρηση έχει σαν αποτέλεσμα αύξηση της πηκτικότητας του αίματος, αδυναμία των ορμονών να φθάσουν στον προορισμό τους και συνεχή έκκριση ορμονών. Σε λεμφική συμφόρηση οι αδένες θα αρχίσουν να υπολειτουργούν και σταματούν την παραγωγή ορμονών. Από την υπερέκκριση και την ανεπαρκή έκκριση ορμονών μπορεί να συμβούν τοξική βρογχοκήλη, νόσος του Graves, κρετινισμός, μυξοίδημα, όγκοι θυρεοειδούς αδένα, υποπαραθυρεοειδισμός κι έτσι μειώνεται η απορρόφηση ασβεστίου και προκαλείται καταρράκτης, διαταραχές συμπεριφοράς και άνοια, οστεοπόρωση και διαβήτης από την διαταραχή έκκρισης της ινσουλίνης στα παγκρεατικά νησίδια του Langerhans. Επίσης, μειώνεται η πρωτεϊνική σύνθεση και τα επινεφρίδια παράγουν μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης για να αυξηθεί η πρωτεϊνική σύνθεση. Όμως, η υπερβολική έκκριση κορτιζόλης προκαλεί ανοσοκαταστολή λόγω μη σωστής λειτουργίας του λεμφικού συστήματος. Όταν υπάρχει διαταραχή της έκκρισης των ορμονών από τα επινεφρίδια προκαλείται μείωση της σύνθεσης πρωτεϊνών, μείωση της δομικής ύλης των ιστών και των ορμονών και καθυστερείται η ανάπτυξη και η επούλωση του οργανισμού. Όταν λειτουργεί σωστά το ήπαρ αναστέλλεται η παραγωγή ινσουλίνης, κορτιζόνης, γλυκαγόνης, αλδοστερόνης, θυρεοτροπίνης και άλλων. Όταν υπάρχουν χολόλιθοι αυξάνεται η συγκέντρωση ορμονών στο αίμα. Έτσι από την αυξημένη κορτιζόνη συσσωρεύονται μεγάλα αποθέματα λίπους, η ινσουλίνη προκαλεί καρκίνο και τα κύτταρα γίνονται ανθεκτικά στην ινσουλίνη και εμφανίζεται διαβήτης.

Για να θεραπεύσετε τα προβλήματα του κυκλοφορικού και λεμφικού συστήματος να κάνετε υγιεινή διατροφή και συχνή αποτοξίνωση του ήπατος.

Αποτοξίνωση=CORE της RAIN INTERNATIONAL

Η υγεία του εντέρου διασφαλίζεται με το CORE της RAIN INTERNATIONAL

Το CORE της RAIN αποβάλει τις τοξίνες

Ο πυρήνας της υγείας-CORE

Παραγγείλετε το CORE, πατώντας, εδώ.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για αποτοξίνωση.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για αποτοξίνωση.

Διαβάστε, επίσης,

Ο καλύτερος τρόπος να κάνετε αποτοξίνωση στο σώμα σας

Να κάνετε συχνά αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής

Καθημερινή αποτοξίνωση με διατροφή

Κάντε αποτοξίνωση από τον καπνό

Οι καλύτερες διαγνωστικές εξετάσεις για το ενδοκρινικό σύστημα και τον μεταβολισμό

Μεταβολομική

Χρήσιμες πληροφορίες για τα αντιοξειδωτικά

Αποτοξινώστε το συκώτι σας με γαϊδουράγκαθο

Οι βιταμίνες για αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα

Τα καλύτερα μυστικά για υγεία και ευεξία

Τσάι για φυσική αποτοξίνωση

Το ασβέστιο και το μαγνήσιο μαζί κάνουν θαύματα

Αποτοξίνωση με γκρέιπφρουτ

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Tips για αποτοξίνωση εύκολα και απλά

Οι καλύτερες τροφές αποτοξίνωσης

Για όσους συνηθίζουν να νηστεύουν

Το απόλυτο συμπλήρωμα για αποτοξίνωση

Νηστειοθεραπεία

Αποτοξινώστε το συκώτι σας με γαϊδουράγκαθο

Μήπως έχετε πέτρες στη χοληδόχο κύστη;

Συνταγές για τους χολόλιθους

Όταν έχετε λειτουργική δυσπεψία

Τα καλύτερα βότανα για το συκώτι σας

Οι βιταμίνες για τους χολόλιθους

Ιατρικές συνταγές με γαϊδουράγκαθο

Τα οφέλη που έχουν οι φυτικές ίνες για την υγεία

Χολοκυστίτιδα

Χολολιθίαση και πολύποδες της χοληδόχου κύστεως

Διατροφή για την πρόληψη χολολιθίασης

Καρκίνος χοληδόχου κύστεως

Εργαστηριακή διαφορική διάγνωση των ικτέρων

Δίαιτα χολαγγειίτιδας

Διαβάστε τις αρρώστιες του σώματος στο δέρμα

Δρεπανοκυτταρικά Σύνδρομα

www.emedi.gr

Αποτοξίνωση=CORE της RAIN INTERNATIONAL

Η υγεία του εντέρου διασφαλίζεται με το CORE της RAIN INTERNATIONAL

Το CORE της RAIN αποβάλει τις τοξίνες

Ο πυρήνας της υγείας-CORE

Παραγγείλετε το CORE, πατώντας, εδώ.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα

Σπιτικές κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα Νόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ: Ο μπακαλιάρος είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες (Α, D, K,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ