Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΟγκολογίαΘεραπεία του καρκίνου με καμφορά

Θεραπεία του καρκίνου με καμφορά

Θεραπεία του καρκίνου με καμφορά του Gaston Naessens

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

To 714-X ή το «χλωριούχο τριμεθυλοδικυκλοτιτραμινοεπεπτάνιο», είναι ένα μείγμα ουσιών που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική ιατρική θεραπεία για τον καρκίνο, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, την ινομυαλγία και άλλες ασθένειες. 

Το 714-X αναπτύχθηκε από τον Gaston Naessens, από την Γαλλία.

Το 714-X περιέχει καμφορά σε συνδυασμό με άζωτο, άλατα αμμωνίου, χλωριούχο νάτριο και αιθανόλη. 

Το 714-Χ τυπικά εγχέεται στο λεμφικό σύστημα μέσω της βουβωνικής χώρας. Εναλλακτικά, μπορεί να εισπνευστεί μέσω νεφελοποιητή. 

Το 714-X παρασκευάζεται στον Καναδά, όπου είναι νόμιμο.

Η Camphor είναι ένα φυσικό προϊόν που προέρχεται από το φυτό Cinnamomum camphora (ξύλο και φλοιό του δέντρου καμφοράς).

Το 714-X βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τον καρκίνο.

Γίνονται είκοσι μία ημερήσιες ενέσεις. Τρεις κύκλοι γίνονται, αλλά ανάλογα με το φορτίο της νόσου οι ασθενείς μπορεί να απαιτηθεί να υποβληθούν σε μακροπρόθεσμη θεραπεία.

Ο Gaston Naessens υποθέτει ότι όλα τα ζωντανά όντα, ζώα και φυτά, έχουν μικροσκοπικά πυκνά σωματίδια που ονομάζονται «σωματοειδή». Η ανάπτυξη του καρκίνου σχετίζεται με τη μείωση των αναστολέων που μεταφέρονται στο αίμα. 

Υπάρχει, δηλαδή στο σώμα ένα μικροκύκλωμα που αποτελείται από 3 μορφές σε υγιή άτομα και ένα πιο περίπλοκο μακροκύκλωμα που αποτελείται από 16 μορφές και παρατηρείται σε άτομα με εκφυλιστικές παθήσεις και καρκίνο, και στα διάφορα στάδια του κύκλου, η μορφή των σωματοειδών προσομοιάζουν με βακτήρια, ζύμες ή μύκητες. Οι ασθένειες παρακολουθούνται βάσει του αριθμού και των μορφών σωματοειδών στο αίμα, όπως φαίνονται στο σωματοσκόπιο-μικροσκόπιο. 

Όταν ένας οργανισμός εκτεθεί σε ρύπανση ή ακτινοβολία, τότε τα κύτταρα εισέρχονται σε έναν ανεξέλεγκτο κύκλο ανάπτυξης ο οποίος οδηγεί σε καρκίνο. Το 714X επαναφέρει τα σωματοειδή σε φυσιολογική  κατάσταση. 

Με το σωματοσκόπιο-μικροσκόπιο καθορίζεται εάν η θεραπεία με 714-X, δουλεύει για τον συγκεκριμένο ασθενή. Ο Naessens θεωρεί ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι ανεπαρκή σε άζωτο και ότι η έγχυση 714- X στο λεμφικό σύστημα τα μετατρέπει σε φυσιολογικά κύτταρα. 

Ο στόχος είναι η ρευστοποίηση του υγρού στους λεμφαδένες και η άμεση μεταφορά του αζώτου στα καρκινικά κύτταρα, προκειμένου να σταματήσουν οι τοξικές τους εκκρίσεις, οι οποίες εμποδίζουν τον αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού.

Ο Naessens επέλεξε την καμφορά ως βάση, επειδή πιστεύει ότι έχει ιδιαίτερη συγγένεια με τα καρκινικά κύτταρα. Τα άλατα του αμμωνίου βελτιώνουν την κυκλοφορία της λέμφου  σε ασθενείς με καρκίνο και ενεργοποιούν ορισμένες κινίνες που αναστέλλουν την ανώμαλη ανάπτυξη των κυττάρων και ενισχύουν την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το “714X δρα για να ενισχύσει ή να ξεμπλοκάρει το δυσλειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα. Ο Δρ Naessens ανακάλυψε ότι τα καρκινικά κύτταρα παράγουν μια ουσία, τον παράγοντα cancerogenic (CKF), ο οποίος παραλύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το 714X φαίνεται να εξουδετερώνει τον CKF, επιτρέποντας έτσι στο ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίζει και να καταστρέφει πιο εύκολα τα καρκινικά κύτταρα. Το 714-X μπορεί, μερικές φορές, να χορηγηθεί ρινικά χρησιμοποιώντας έναν νεφελοποιητή που περιέχει ένα διάλυμα 0,6 mL 714-Χ σε 1,9 mL αλατόνερου. Η ρινική οδός έχει προταθεί για ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα ή του στόματος. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία με 714X δεν θα πρέπει να παίρνουν θεραπευτικές δόσεις βιταμίνης Ε ή βιταμίνης Β12 ταυτόχρονα, καθώς, τα δύο συμπληρώματα βιταμινών ενδέχεται να επηρεάσουν τη θεραπευτική δράση της καμφοράς. Ορισμένα βακτήρια, ιοί και άλλοι οργανισμοί, όπως τα ελαττωματικά κυτταρικά τοιχώματα ή τα πλειομορφικά βακτήρια, παίζουν πολύ σημαντικότερο ρόλο στην ανάπτυξη του καρκίνου. Τα εκχυλίσματα του θάμνου C. camphora, που είναι η φυσική πηγή καμφοράς, έχουν βιολογική δραστηριότητα με αποτελεσματικότητα στη θεραπεία του καρκίνου. Το 714X δεν έχει παρενέργειες, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο με την επίβλεψη του γιατρού. Το 714X πρέπει να χορηγείται  σε λεμφαδένα στη βουβωνική χώρα κάθε μέρα για 21 ημέρες. Το 714X δεν έχει επιβλαβείς παρενέργειες, εκτός από ένα αίσθημα καψίματος στο σημείο της έγχυσης ή γύρω από το σημείο της ένεσης. Λαμβανόμενη εσωτερικά, η καμφορά μπορεί να έχει σοβαρές τοξικές επιδράσεις.

Το 714-X είναι μια εντυπωσιακή θεραπεία για τον καρκίνο 

Το μικρό σωματοειδές (σωματίδιο) είναι μόνο το πρώτο στάδιο μιας σειράς πολυμορφικών μετασχηματισμών.

Στο αίμα των υγιών ανθρώπων, ο κύκλος των σωματιδίων έχει μόνο τρεις φάσεις μετά το σχηματισμό τους:

Στα ερυθρά αιμοσφαίρια: σωματοκύτταρα, σπόρια και στη συνέχεια διπλά σπόρια.

Όμως, σε ανθρώπους που έχουν καρκίνο ή άλλες εκφυλιστικές ασθένειες ή βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης αυτών, ο Naessens ισχυρίζεται ότι ένα είδος φυσικής «πύλης» απομακρύνεται και το somatid ξεδιπλώνει 13 πρόσθετες φάσεις και υπάρχουν πια 16 φάσεις, το οποίο είναι σημείο ενός εξασθενημένου φυσικού αμυντικού συστήματος.  

Ο Naessens έχει παρατηρήσει μια αλληλουχία αλλαγών του πλειομορφισμού ενός οργανισμού, του μικροβίου του καρκίνου,  που φυσιολογικά κατοικεί στο ανθρώπινο σώμα.

Στα διάφορα στάδια του κύκλου, η μορφή των σωματοειδών μπορεί να μοιάζει με βακτήρια, ζύμες ή μύκητες. Επομένως, ο καρκίνος μπορεί να παρακολουθηθεί με τον αριθμό και τις μορφές των σωματοειδών στο αίμα, με το σωματοσκόπιο. Βασικά, αν αυτά τα σωματοειδή εκτεθούν σε κάποιο είδος τραύματος (π.χ. ρύπανση, ακτινοβολία, τοξική χημειοθεραπεία), εισέρχονται σε έναν μη ελεγχόμενο κύκλο ανάπτυξης που οδηγεί σε καρκίνο.

Ο Naessens θεωρεί ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι ανεπαρκή σε άζωτο και ότι η έγχυση του 714-X στο λεμφικό σύστημα τα μετατρέπει σε φυσιολογικά κύτταρα. Η θεραπεία με 714Χ επαναφέρει τα σωματοειδή σε φυσιολογική κατάσταση και αναστέλλει και επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου. 

Τα άλατα αμμωνίου βελτιώνουν την κυκλοφορία της λέμφου σε ασθενείς με καρκίνο και ενεργοποιούν ορισμένες κινίνες που αναστέλλουν την ανώμαλη κυτταρική ανάπτυξη και ενισχύουν την υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο Δρ Naessens ανακάλυψε ότι τα καρκινικά κύτταρα παράγουν μια ουσία, τον παράγοντα cancerogenic, ο οποίος παραλύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το 714X εξουδετερώνει τον CKF, επιτρέποντας έτσι στο ανοσοποιητικό σύστημα να εντοπίζει και να καταστρέφει πιο εύκολα τα καρκινικά κύτταρα. Το 714X ενισχύει ή αποκλείει το δυσλειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα. Εάν ένας ασθενής έχει καρκίνο του πνεύμονα ή του στόματος και δεν είναι σε θέση να λάβει τη θεραπεία με ένεση, μπορεί να χορηγηθεί μέσω της μύτης χρησιμοποιώντας ένα νεφελοποιητή. Η ρινική οδός έχει προταθεί για ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα ή του στόματος. 75% επιτυχία στην θεραπεία καταγράφεται για το 714-Χ.

CERBE Distribution Inc.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοάνοσων ή εκφυλιστικών ασθενειών, συνιστάται η χρήση 714Χ μόνο με ένεση, ως βασική θεραπεία. Όταν υπάρχει καρκίνος στον μαστό, στους πνεύμονες, στον οισοφάγο ή οπουδήποτε αλλού στην κεφαλή και στον τράχηλο, μετά το δεύτερο κύκλο συστήνεται και χρήση του νεφελοποιητή, μετά τον πρώτο κύκλο 21 ημερών, αφού γίνει διάλειμμα 2 ημερών. Από την 1η ημέρα του δεύτερο κύκλου και σε όλους τους επόμενους κύκλους, κάποιος κάνει την ένεση το πρωί και 12 ώρες αργότερα χρησιμοποιεί το νεφελοποιητή.

Μπορεί από την αρχή να χρησιμοποιηθούν και οι 2 μέθοδοι ημερησίως, κάνοντας πάντοτε ένα διάλειμμα 2 ημερών μεταξύ των κύκλων.

Συνιστάται η χρήση 714X για τουλάχιστον 6 έως 8 κύκλους ή μέχρι να εξαφανισθούν τα σημεία και συμπτώματα της νόσου.

Χρησιμοποιείται 6G 3/8 “1cc (0,45 mm χ 10 mm, 1 ml) σύριγγα mantoux. 

Συνιστάται η αποφυγή βιταμινών Ε & Β12. 

Τα συμπληρώματα που επιτρέπονται: Λινέλαιο, γύρη και βασιλικός πολτός μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πηγές για αυτές τις βιταμίνες, ενώ χρησιμοποιείται 714Χ. 

Επίσης, πρέπει να αποφεύγονται όλοι οι αντιαγγειογενετικοί παράγοντες που προκαλούν την συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων,  όπως ο χόνδρος καρχαρία ή βοοειδών, η θαλιδομίδη, το Avastin κ.ά. Αν έχει προηγηθεί αντιαγγειογενετική θεραπεία, απαιτείται αναμονή τουλάχιστον δύο εβδομάδων, πριν ξεκινήσετε το 714Χ.

Το 714Χ λειτουργεί θεραπευτικά μαζί με την κατάλληλη διατροφή, την διαχείριση του στρες, την άσκηση και τις αλλαγές του τρόπου ζωής και βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Πιθανές παρενέργειες είναι τα συμπτώματα της γρίπης: ελαφρύς πυρετός, ναυτία, πόνοι στους μυς, και κόπωση, που συνήθως υποχωρούν μέσα σε λίγες μέρες.

Το 714X βελτιώνει την φυσική άμυνα και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το άζωτο είναι το βασικό δραστικό συστατικό του 714Χ που μεταφέρεται μαζί με μόρια φυσικής καμφοράς. Η καμφορά είναι ο φορέας και όχι το δραστικό συστατικό. Τα άλλα συστατικά είναι δύο ανόργανα άλατα, το χλωριούχο αμμώνιο και το χλωριούχο νάτριο. Επίσης, στο προϊόν υπάρχουν δεκαοκτώ διαφορετικά μέταλλα με τη μορφή ιχνοστοιχείων.

Το 714X ενεργοποιεί το βαθύ κυτταρικό καθαρισμό και στη συνέχεια διεγείρει την κυτταρική επισκευή, κυρίως, για τα κατεστραμμένα κύτταρα είτε από ασθένεια είτε από τις συμβατικές θεραπείες.

Πρέπει να εγχυθεί στο λεμφικό σύστημα.

Οι ασθενείς με εκφυλιστικές ασθένειες έχουν λεμφικό υγρό που είναι φραγμένο, και προκαλείται στάση και  δηλητηρίαση. Το 714Χ υγροποιεί το λεμφικό σύστημα επιτρέποντας την απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. 

Το 714X  και ο τρόπος θεραπείας πρέπει να γίνονται κάτω από ιατρική επίβλεψη.

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση.

Ζητείστε την εξέταση πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Η ζωή σας είναι πολύτιμη.

Ζητήστε από την EMEDI πληροφορίες για το μοριακό προφίλ του όγκου.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες από τους συνεργάτες μας για την εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου, πατώντας εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για την Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Εμπιστευθείτε τους διατροφικούς συμβούλους της EMEDI

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Διαλέξτε τη θεραπεία που επιθυμείτε για τον καρκίνο σας

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ