Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤο Gingko Biloba προστατεύει τον εγκέφαλο από τα βαρέα μέταλλα

Το Gingko Biloba προστατεύει τον εγκέφαλο από τα βαρέα μέταλλα

Το Gingko Biloba προστατεύει από τις γνωστικές βλαπτικές επιδράσεις των βαρέων μετάλλων

Το Ginkgo biloba προστατεύει τον εγκέφαλο από τις τοξικές επιδράσεις μετά από έκθεση στο χλωριούχο αλουμίνιο, η οποία συνδέεται με ασθένειες, όπως το Αλτσχάιμερ και άλλες γνωστικές διαταραχές.

Τα εκχυλίσματα του ginkgo biloba περιέχουν αντιοξειδωτικές ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες μέσα στο νευρικό και κυκλοφορικό σύστημα. Οι προστατευτικές επιδράσεις του Ginkgo biloba είναι μεγάλες.

Τα εκχυλίσματα των φύλλων του δέντρου του Ginkgo biloba χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, όπως το άσθμα, το σύνδρομο Raynaud (κυκλοφορική διαταραχή που επηρεάζει τα χέρια και τα πόδια) και για την απώλεια μνήμης.

Το ginkgo έχει σημαντικά θετικά αποτελέσματα στην ψυχική λειτουργία των ασθενών με Αλτσχάιμερ.

Journal Nutrition

 

Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες ήταν καθοριστικής σημασίας για την προστασία των εγκεφαλικών νευρώνων από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από την πρόσληψη χλωριούχου αλουμινίου (AlCl3). Η τοξική επίδραση του AlCl3 προκαλεί σημαντικές ιστολογικές μεταβολές στους ιστούς του εγκεφάλου και των όρχεων, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση αλκαλικών μετάλλων σε νευρώνες που προκαλούν υπερδομικές αλλαγές. Η χορήγηση εκχυλίσματος Ginkgo biloba βελτιώνει ορισμένες βιοχημικές και ιστολογικές μεταβολές που παρατηρούνται στον εγκέφαλο και στους όρχεις.

Η υπερέκθεση στο αλουμίνιο, που είναι μια ισχυρή νευροτοξίνη, είναι σημαντικός βλαπτικός παράγοντας σε αρκετές νευροεκφυλιστικές διαταραχές, όπως το Alzheimer.

Το Ginkgo biloba έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Χρησιμοποιείται στη θεραπεία εγκεφαλικών διαταραχών που προκύπτουν από τη γήρανση και την υποξία. Επίσης, ρυθμίζει τους νευροδιαβιβαστές. Λόγω των ιδιοτήτων του Ginkgo biloba, είναι κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής, προστατευτικό έναντι των πιθανών τοξικών επιδράσεων του AlCl3 στον εγκέφαλο και τους όρχεις. Το AlCl3 ακόμη και σε δοσολογία 10 mg για τρεις μήνες προκαλεί σημαντική καταστροφή κυττάρων, όπως υποδεικνύεται από την αύξηση των δραστικών ουσιών του θειοβαρβιτουρικού οξέος (TBARS) στον εγκέφαλο και τους όρχεις. Προκαλεί, επίσης, μεγάλη μείωση στα επίπεδα της τεστοστερόνης στον ορό. Όσοι παίρνουν Ginkgo biloba έχουν περισσότερους αντιοξειδωτικούς παράγοντες υπεροξειδίου της δισμουτάσης (SOD), καταλάσης (CAT) και γλουταθειόνης (GSH) στους ιστούς του εγκεφάλου και των όρχεων.

Το αλουμίνιο προκαλεί εκφυλιστικές αλλαγές στους ιστούς του εγκεφάλου και των όρχεων και με το Ginkgo biloba παρατηρείται σημαντική βελτίωση στις βιοχημικές και ιστολογικές μεταβολές.
Η προστατευτική δράση του Ginkgo biloba οφείλεται στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Το Ginkgo biloba θα πρέπει να χρησιμοποιείται στην θεραπεία σε ασθενείς με νόσο του Alzheimer.


Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την άνοια και το Alzheimer

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για την άνοια και το Alzheimer

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την μνήμη

Υγεία της καρδιάς

Κόπωση και φυτά

Ginkgo biloba

Τρόποι βελτίωσης του κυκλοφορικού στα πόδια

Άσθμα

Τα καλύτερα για τις ημικρανίες

Τα πιο συχνά βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Χρήσιμες συμβουλές για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Βότανα για τόνωση και ενέργεια στις γυναίκες

Θεραπεία για τα μουδιάσματα στα άκρα

Είναι ακίνδυνα τα φυτικά βιάγκρα;

Το πρωτόγαλα στη θεραπεία του καρκίνου

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βακτήρια

Τζελ ματιών για τους μαύρους κύκλους και τα πρησμένα μάτια

Λάδι για να μεγαλώσετε το πέος σας

Chaparral για τον καρκίνο

www.emedi.gr

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία

Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία. Καλύτερος και πιο ξεκούραστος ύπνος με βότανα που εξασφαλίζουν και υγεία και ευεξία. Τα καλύτερα βότανα για την αϋπνία Να...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ