Συνοδέψτε τα με τα κυρίως πιάτα σας ή βάλτε τα στα burger και τις πίτσες
Υγιεινά καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά για 4 άτομα
4 κρεμμύδια ξερά βιολογικά, κομμένα σε φέτες
4 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο βιολογικό ζωϊκό
4 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξίδι βιολογικό
2 κουταλιές της σούπας βιολογικό μέλι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
Ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια στη μέση και κάθε μισό σε λεπτές φέτες.
Βάζετε τα βούτυρο σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, βάζετε μέσα τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού οι λιπαρές ουσίες και σοτάρουμε στη δυνατή φωτιά για 5 λεπτά.
Μετά το δεκάλεπτο, και όταν έχουν εξατμιστεί τα πολλά υγρά, χαμηλώνετε τη φωτιά.
Συνεχίζετε να μαγειρεύετε ανακατεύοντας όλο και πιο συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ωραίο χρώμα, για 20 λεπτά ακόμα.
Στο τέλος, λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε το μέλι και το βαλσάμικο, καθώς και το ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύετε σιγά και είναι έτοιμα.
by Savvi Diet
Διαβάστε, επίσης,
Τα οφέλη στην υγεία από τα κρεμμύδια
Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με κρεμμύδια
Πλήρης οδηγός για την αλκαλική δίαιτα
Τα καλύτερα τρόφιμα κατά του καρκίνου
Φυτά που τα φυτεύετε μια φορά και τα έχετε για πάντα
Χρήσιμες συμβουλές για τα κρεμμύδια
Τροφές που δεν πρέπει να δίνετε στον σκύλο σας
Οι καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές