Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑνοσοενισχυτική θεραπεία για τον καρκίνο

Ανοσοενισχυτική θεραπεία για τον καρκίνο

Καταπολέμηση του καρκίνου με ανοσοενισχυτική θεραπεία

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά 

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Η ανοσοενισχυτική θεραπεία για τον καρκίνο αναπτύχθηκε από τον Lawrence Burton, Ph.D. που θεράπευε όλες τις  μορφές καρκίνου αποκαθιστώντας την φυσική ανοσολογική άμυνα του οργανισμού.

Ο Burton ανακάλυψε έναν «παράγοντα επαγωγής όγκου» και έναν φυσικώς ενυπάρχοντα «παράγοντα επαγωγής όγκου», σε μύγες των φρούτων. 

Όταν το κύριο σύμπτωμα ήταν ο πόνος από τον όγκο, ο Bruton θεωρούσε ότι ο καρκίνος είχε μετάσταση στα οστά.

Η θεραπεία γίνεται με ενέσεις…

Οι ενέσεις στον ορό, εάν λειτουργούν και διαλύουν τον όγκο, προκαλούν πόνο. 

Η ανοσοενισχυτική θεραπεία του καρκίνου έχει, επίσης, προωθηθεί από το People Against Cancer (PAC), μια οργάνωση που υποστηρίζει την «ιατρική ελευθερία επιλογής» για τις «θεραπευτικές εναλλακτικές λύσεις». 

Η ανοσοενισχυτική θεραπεία του καρκίνου θεωρείται:

Ασφαλής, μη τοξική θεραπεία χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες

Αποτελεσματική θεραπεία για όλους τους τύπους καρκίνου

Πρακτική και αποτελεσματική επιλογή για την  πρόληψη του καρκίνου

Η θεραπεία αυτή «ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς» και βασίζεται στο γεγονός ότι οι καρκίνοι αναπτύσσονται εξαιτίας της δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ανοσοενισχυτική θεραπεία αποκαθιστά την φυσική άμυνα του σώματος. 

Τα ογκικά αντισώματα “ειδοποιούνται για την παρουσία” καρκινικών κυττάρων από μια πρωτεΐνη που παράγεται από τα ίδια τα καρκινικά κύτταρα, τον παράγοντα συμπληρώματος του όγκου. . .  Το συμπλήρωμα όγκου επάγει τα αντισώματα του όγκου για να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα. Αν τα καρκινικά κύτταρα καταστραφούν με μη ρυθμισμένο τρόπο, ωστόσο, το ήπαρ ενός ατόμου υπερφορτώνεται. . . . Προκειμένου να προστατευθεί το σώμα, παράγονται πρωτεϊνικοί παράγοντες που εμποδίζουν τα κύτταρα του όγκου να προσβληθούν από τα αντισώματα του όγκου και επομένως να προγραμματίσουν τον ρυθμό θανάτωσης του όγκου. Η σημαντική ισορροπία του ποσοστού θανάτωσης όγκου διατηρείται από έναν ακόμα παράγοντα πρωτεϊνικής δέσμευσης που είναι συστατικό του αίματος και εξουδετερώνει την πρωτεΐνη παρεμπόδισης και έτσι επιτρέπει στα αντισώματα να καταστρέφουν τα κύτταρα του όγκου με ρυθμιζόμενο τρόπο. Κάποιες φορές η δυναμική αυτή διαδικασία διαταράσσεται και υπάρχει υπερβολική προσφορά παράγοντα αποκλεισμού πρωτεΐνης, μαζί με ανεπαρκή απελευθέρωση πρωτεϊνικών παραγόντων και παράγοντα συμπληρώματος όγκου. Όταν αυτή η ανισορροπία συμβεί, το άτομο παθαίνει ανοσοκαταστολή ή ανοσοανεπάρκεια.

Η ανοσοενισχυτική θεραπεία βασίζεται στα εξής: “συμπλήρωμα του όγκου”, “αντισώματα του όγκου”, “πρωτεΐνες αποδέσμευσης” και “πρωτεϊνες δέσμευσης”. Ο ασθενής λαμβάνει ημερησίως ενέσεις «παράγοντα συμπληρώματος όγκου» και «παράγοντα δέσμευσης πρωτεϊνών» από τον ορό ανθρώπων με καρκίνο και «παράγοντα αποδέσμευσης πρωτεΐνης» και «αντισώματα του όγκου» που λαμβάνονται από τον ορό ανθρώπων χωρίς καρκίνο. 

Σε κάθε θεραπευτική παρέμβαση με ανοσοενισχυτική θεραπεία πρέπει να αξιολογείται: (1) η κατάσταση του φυσικού ανοσοποιητικού συστήματος, (2) η κατάσταση της δραστικότητας του όγκου, (3) τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης θεραπείας και (4) τα συσσωρευμένα αποτελέσματα όλων των προηγούμενων θεραπειών και της απόκρισης. 

Αφού ο ασθενής σταθεροποιηθεί, γίνεται ένα καθημερινό πρόγραμμα ενέσεων  στο σπίτι.

Οι ενέσεις της ανοσοενισχυτικής θεραπείας δεν προσβάλλουν άμεσα τον καρκίνο. Συνεπώς, οι αποτυχίες δεν οφείλονται στη θεραπεία του, αλλά στην απουσία ανταπόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς λόγω βλάβης από προηγούμενες συμβατικές θεραπείες ή από προχωρημένη ασθένεια. Η ανοσοενισχυτική θεραπεία δε γίνεται με άλλες θεραπείες.

Πολλοί ασθενείς θεραπεύονται, παραμένουν χωρίς συμπτώματα και ξαναρχίζουν τις φυσιολογικές δραστηριότητες της ζωής τους.

Η ανοσοενισχυτική θεραπεία σήμερα

Ο στόχος της ανοσοενισχυτικής θεραπείς είναι να αποκατασταθεί η ανοσολογική ικανότητα του ασθενή με νόσο σε ένα επίπεδο στο οποίο μπορεί να ελέγξει τον καρκίνο. Η θεραπεία περιλαμβάνει ενέσεις στους ασθενείς με κλάσματα αίματος (ανεπαρκή στους ασθενείς με καρκίνο) για την αποκατάσταση της ανεπάρκειας. Οι ασθενείς συνεχίζουν να κάνουν τις ενέσεις από τον ορό υποδόρια στο σπίτι τους για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο.

Ο στόχος της ανοσοενισχυτικής θεραπείας είναι να αποκατασταθεί η ανοσολογική ικανότητα του ασθενή με καρκίνο σε ένα επίπεδο με το οποίο μπορεί να ελέγξει τον καρκίνο. Εκτός από τη χειρουργική επέμβαση για τοπικούς όγκους, γενικά δεν υπάρχει θεραπεία για τους περισσότερους καρκίνους. Η αποκατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να καταστεί δυνατή η καταστροφή των καρκινικών κυττάρων αποτελεί επομένως τον πρωταρχικό στόχο της ανοσοενισχυτικής θεραπείας.

Χρησιμοποιούνται τέσσερις πρωτεΐνες αίματος – ουσίες που απαντώνται φυσιολογικά στο σώμα – για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Η ανοσοενισχυτική θεραπεία του καρκίνου δεν “επιτίθεται” στον καρκίνο, αλλά στοχεύει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα. Κάποια συστατικά του αίματος, είναι ανεπαρκή στον ασθενή με καρκίνο. Όταν αυτά είναι παρόντα  σε σωστή ισορροπία, συνεργάζονται συνεργικά για τον έλεγχο της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων και για την εξόντωση των όγκων.

Η θεραπεία περιλαμβάνει την αναπλήρωση των ελαττωματικών κλασμάτων αίματος με έγχυση στους ασθενείς με αυτά, σε ποσότητες που βασίζονται σε ημερήσιες ή δύο φορές ημερησίως αναλύσεις αίματος. Οι ασθενείς συνεχίζουν να αυτοχορηγούν τις ενέσεις από τον ορό για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο, όπως, όταν ένας διαβητικός λαμβάνει ινσουλίνη. Η ανοσοενισχυτική θεραπεία είναι μη τοξική και δεν έχει παρενέργειες.

Σύμφωνα με τα κλινικά στοιχεία, το 50-60% των ασθενών παρουσιάζουν μείωση όγκου. Πολλοί έχουν μακροπρόθεσμη υποχώρηση. Κάποιοι, ακόμη και αυτοί με καρκίνο τελικού σταδίου, έχουν επιτύχει πλήρη ύφεση. Πολλές περιπτώσεις μεταστατικού καρκίνου του παχέος εντέρου και της κοιλιάς, που αντιμετωπίζονται με την ανοσοενισχυτική θεραπεία του Burton, έχουν ξεπεράσει τα πέντε χρόνια επιβίωσης. Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, δεδομένου ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου δίνουν μηδενικό πενταετές ποσοστό επιβίωσης.

Υπάρχει κλινική στις Μπαχάμες που θεραπεύει ασθενείς σήμερα με βάση τη θεωρία του Burton.

Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ασθενών που θεραπεύθηκαν.

Πατήστε, εδώ, για να μάθετε περισσότερα για την ανοσοενισχυτική θεραπεία του καρκίνου.

Το πολύπλοκο σύστημα καταπολέμησης όγκων του σώματός σας είναι η πρώτη και καλύτερη γραμμή άμυνας κατά των καρκίνων. Εάν αποκαταστήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αυτό μπορεί να ελέγξει τα καρκινικά κύτταρα και η υγεία σας θα βελτιωθεί. Έτσι, πρωταρχικός μας στόχος στην κλινική ανοσοενισχυτικής θεραπείας είναι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα. Αυτό γίνεται με την αξιολόγηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και την αναπλήρωση των ανεπαρκών παραγόντων με αυτοένεση.

Ως εκ τούτου, η ανοσοενισχυτική θεραπεία είναι μια θεραπεία δύο σταδίων:

(1) μέτρηση για αξιολόγηση των ελλείψεων του ανοσοποιητικού συστήματος, και

(2) αναπλήρωση των ανεπαρκών παράγοντων με αυτοέγχυση ορών

Ανοσολογική Αξιολόγηση

Το ανοσοποιητικό σύστημα κάθε ασθενή με καρκίνο που λαμβάνει ανοσοενισχυτική θεραπεία αξιολογείται μία ή δύο φορές την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα. Οι εξετάσεις αίματος μετρούν τα σχετικά ανοσολογικά συστατικά. Αυτά τα δεδομένα αποκαλύπτουν τη σχετική δραστικότητα της διαδικασίας θανάτωσης όγκου και της ανοσολογικής απόκρισης. Η ανοσοενισχυτική θεραπεία εξατομικεύεται στον κάθε ασθενή. Με βάση εξετάσεις αίματος κι ένα πρόγραμμα υπολογιστή υπολογίζει την ποσότητα των θεραπευτικών ορών που απαιτούνται για κάθε ασθενή για να βελτιστοποιηθεί η ανοσολογική απόκριση στους όγκους.

Η ανοσοενισχυτική θεραπεία επικεντρώνεται σε τέσσερις πρωτεϊνικούς παράγοντες πλάσματος: συμπλήρωμα όγκου, αντίσωμα όγκου, πρωτεΐνη αποκλεισμού και πρωτεΐνη αποδέσμευσης.

Οι ιστοί όγκου παράγουν ένα κοινό αντιγόνο, το συμπλήρωμα όγκου και το οποίο με τη σειρά του διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα για να παράγει ένα αντίστοιχο αντίσωμα όγκου. Ο ρυθμός με τον οποίο αυτό το αντίσωμα καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα ρυθμίζεται από την πρωτεΐνη δέσμευσης. Αποτρέπει το υπερβολικό φορτίο του ήπατος από τις μη ελέγξιμες συγκεντρώσεις νεκρωτικών κυττάρων όγκου.

Το αντίσωμα καθίσταται πάλι αποτελεσματικό παρουσία μίας πρωτεΐνης αποπροστασίας η οποία εξουδετερώνει την πρωτεΐνη παρεμπόδισης και επιτρέπει στο αντίσωμα να προσβάλει το καρκινικό κύτταρο.

Δεδομένης της δυναμικής φύσης αυτού του μοντέλου, η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη όγκου θα μπορούσε να προκύψει από μια ακατάλληλη συγκέντρωση οποιασδήποτε από τις τέσσερις πρωτεΐνες.

Υπάρχει ένα μοριακό προφίλ καρκινικής πρωτεΐνης που διακρίνεται από ένα υποβαθμισμένο επίπεδο αποπροστατευτικής πρωτεΐνης και συμπληρώματος όγκου σε συνδυασμό με ένα αυξημένο επίπεδο πρωτεϊνης δέσμευσης.

Η μέθοδος του Burton μετρά τις σχετικές συγκεντρώσεις αυτών των παραγόντων στις καθημερινά και στη συνέχεια γίνεται προσπάθεια να επιτευχθούν βέλτιστα επίπεδα των παραγόντων με μία σειρά ενέσεων με τις κατάλληλες πρωτεϊνες. Η σύνθεση κάθε ένεσης υπολογίζεται με υπολογιστή. Ο υπολογισμός βασίζεται στην κλινική εξέταση καθώς και στην ανάλυση αίματος. Κάθε μία από αυτές τις θεραπευτικές παρεμβάσεις βασίζεται στην πιο πρόσφατη αξιολόγηση των εγγενών ανοσολογικών ικανοτήτων του ασθενούς, της κατάστασης της δραστικότητας του όγκου, των αποτελεσμάτων της πιο πρόσφατης θεραπείας και των  αποτελεσμάτων της προηγούμενης θεραπείας και της αντίδρασης.

Ο στόχος είναι να ενθαρρυνθεί ο ανοσοποιητικός μηχανισμός του ασθενούς να κάνει μια ευρεία επίθεση στον όγκο σε όλο το σώμα. Σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία, που στοχεύει όλα τα ταχέως πολλαπλασιαζόμενα κύτταρα, η ανοσολογική απόκριση κατευθύνεται ειδικά στον όγκο. Περισσότερο δε, σε αντίθεση με την ακτινοθεραπεία, η επίθεση από ένα ισορροπημένο ανοσοποιητικό σύστημα δεν εντοπίζεται τοπικά, αλλά μπορεί να δράσει κατά της μεταστατικής νόσου σε ευρέως διαχωρισμένες περιοχές του σώματος.

Οι ενέσεις περιέχουν φυσικά απαντώμενες πρωτεΐνες και δεν προκαλούν καμία από τις παρενέργειες άλλων επεμβατικών θεραπειών καρκίνου. Η θεραπεία είναι χρήσιμη ως συμπλήρωμα στη χειρουργική επέμβαση και ως πρωταρχική θεραπεία σε περιπτώσεις, όπου δεν ενδείκνυται η χειρουργική επέμβαση.

Αποκλεισμός πρωτεϊνών: Προκαταρκτικές δοκιμές υποδηλώνουν ότι οι πρωτεΐνες δέσμευσης είναι προλευκωματίνες. Η πηγή είναι νεκρά κύτταρα όγκου. Ο ζωντανός ιστός όγκου δεν παράγει πρωτεΐνες δέσμευσης, σε αντίθεση με τις υψηλές αποδόσεις από τον νεκρωτικό όγκο, όπως αντανακλάται άμεσα στον τίτλο των δεσμευτικών πρωτεϊνών που υπάρχουν στο αίμα του δότη του ιστού του όγκου. Επαναλαμβανόμενες δοκιμές έχουν δείξει ότι ο τίτλος των δεσμευτικών πρωτεϊνών είναι αυξημένος λόγω καταστροφής του όγκου λόγω είτε ανοσοεπαύξησης, ακτινοθεραπείας, χημειοθεραπείας ή αυτόματης παλινδρόμησης. Αντίθετα, η χειρουργική εκτομή του όγκου δεν συνεπάγεται νέκρωση και μειώνει τον τίτλο των δεσμευτικών πρωτεϊνών.

Ως εκ τούτου, η χειρουργική επέμβαση πρέπει να θεωρείται ως τεχνική υπέρ του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι τεχνικές που αναπτύχθηκαν από τον Burton επιτρέπουν την απομόνωση δύο παραγόντων δέσμευσης πρωτεϊνών. Η απομόνωση και η μέτρηση αυτών των διακριτών παραγόντων είναι σε θέση να διακρίνουν μεταξύ πρόσφατης και πιο απομακρυσμένης νέκρωσης όγκου, βελτιώνοντας την ικανότητα μέτρησης των αποκρίσεων στην πρόσφατη θεραπεία. Μπορούν, επίσης, να χρησιμεύσουν ως δείκτες βραχυπρόθεσμης και μακροχρόνιας αντινεοπλαστικής δραστηριότητας του φυσικού ανοσοποιητικού συστήματος.

Επίσης, στην ανοσοενισχυτική θεραπεία περιλαβάνονται και άλλες θεραπείες, όπως: θεραπεία με GcMAF, θεραπεία με εμβόλια κατά του καρκίνου και γονιδιακή αποκατάσταση των ογκοκατασταλτικών γονιδίων p53.

Η διατροφή είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι με καρκίνο δεν πεθαίνουν ως άμεσο αποτέλεσμα του ίδιου του καρκίνου, αλλά από τον υποσιτισμό και τις λοιμώξεις. Έτσι η διατροφή και η ανοσοποιητική λειτουργία πηγαίνουν πακέτο και πρέπει να χρησιμοποιηθούν θεραπευτικά  μαζί εάν θέλετε να αποκαταστήσετε την υγεία σας.

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση.

Ζητείστε την εξέταση πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Η ζωή σας είναι πολύτιμη.

Ζητήστε από την EMEDI πληροφορίες για το μοριακό προφίλ του όγκου.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες από τους συνεργάτες μας για την εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου, πατώντας εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για την Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Εμπιστευθείτε τους διατροφικούς συμβούλους της EMEDI

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Ο καρκίνος δε θεραπεύεται με χημειοθεραπείες

Τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου

Πειραματικές χημειοθεραπείες με χρήματα ανά κεφάλι

Ο κόσμος θα φέρει την αλλαγή στην Ογκολογία

Η πικρή αλήθεια για τις χημειοθεραπείες

Γιατί οι χημειοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές

Οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές για την θεραπεία του καρκίνου

Αν οι καρκινοπαθείς δεν κάνουν χημειοθεραπεία αυξάνεται η επιβίωση

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Αρχές χημειοθεραπείας του καρκίνου

Επανένταξη ενός καρκινοπαθούς στην κοινωνία

Εξατομικευμένες θεραπείες για τους καρκινοπαθείς

Το πέρασμα στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου

Οι καρκινοπαθείς πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Παράγοντες που καθορίζουν τη θεραπευτική απόφαση στην ογκολογία

Πειράματα σε καρκινοπαθείς, σκοπιμότητες, οικονομικά κίνητρα και αποτελέσματα

Η ανοσοθεραπεία του καρκίνου με Iscador

Αρχές διατροφής στη θεραπεία του καρκίνου

Νέο εμβόλιο για τον καρκίνο

Το εμβόλιο MTH-68 στη θεραπεία του καρκίνου

Το εμβόλιο Vaxira για τον καρκίνο

Το εμβόλιο για τον καρκίνο EGF

Ανοσοποίηση με καρκινικά αντιγόνα στον καρκίνο

Ρυθμιστικοί μηχανισμοί της απόπτωσης

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος εναντίον των όγκων

Ανοσοθεραπεία στον καρκίνο

Οι κυτοκίνες και οι χημειοκίνες στη θεραπεία του καρκίνου

Μακροφάγα και δενδριτικά κύτταρα εναντίον του καρκίνου

Ενεργοποιημένα από τη λεμφοκίνη κύτταρα φονείς

Διατροφικές συμβουλές για όσους παίρνουν κάνναβη για τη θεραπεία του καρκίνου τους

Η αυτοθεραπεία προωθεί την υγεία και σώζει το σύστημα υγείας

Διαλέξτε τη θεραπεία που επιθυμείτε για τον καρκίνο σας

GcMAF από το στόμα

Θεραπεία του καρκίνου με φυτικά ανοσοτροποποιητικά

Το Glycobloc θεραπεύει τον καρκίνο φυσικά

Αυτοθεραπεία με GcMAF

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

www.emedi.gr

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ