Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΚαλλιεργήστε τη δημιουργικότητα των παιδιών σας

Καλλιεργήστε τη δημιουργικότητα των παιδιών σας

Ο προγραμματισμός του ελεύθερου χρόνου στα παιδιά δεν κάνει καλό στη δημιουργικότητά τους

Τα παιδιά πρέπει να έχουν τη δυνατότητα  να αναπτύξουν τις έμφυτες ικανότητές τους, για να είναι δημιουργικά.

Η μάθηση ενός παιδιού θα πρέπει να οδηγείται από την περιέργεια και όχι να υπαγορεύεται από τους καθηγητές και τα σχολικά εγχειρίδια και ο εξαναγκασμός των παιδιών να τηρούν τα προγράμματα σπουδών αποκλείει τη φυσική τους κλίση να διερευνούν και να υποβάλλουν ερωτήσεις, επειδή η παιδική ηλικία τα κάνει να σκέφτονται διαφορετικά.

Ο υπερβολικός προγραμματισμός των παιδιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως σε κατασκηνώσεις, camp, καλοκαιρινά σχολεία, εκπαιδευτικά ταξίδια κ.ά είναι περιττός και τελικά δεν αφήνει τα παιδιά από το να ανακαλύψουν τι πραγματικά τα ενδιαφέρει.

Ο ρόλος σας ως γονείς είναι να προετοιμάσετε τα παιδιά για να πάρουν τη θέση τους στην κοινωνία. Το να είναι κάποιος ενήλικας σημαίνει να γνωρίζει τον εαυτό του και να γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο του με τρόπο που τον κάνει ευτυχισμένο. Εάν οι γονείς ξοδεύουν όλο το χρόνο τους γεμίζοντας τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού τους, τότε το παιδί δεν θα μάθει ποτέ να το κάνει αυτό μόνο του για τον εαυτό του.

Στις διακοπές αφήστε τα παιδιά σας ελεύθερα!!!

Αφήστε τα να ασχοληθούν με δραστηριότητες, που αυτά επιθυμούν, όπως παιχνίδια, ανάγνωση βιβλίων ή ποδηλασία ή φωτογράφηση ή κολύμπι ή κηπουρική κ.ά 

Ένα παιδί αναπτύσσεται καλύτερα όταν παραμένει στο οικείο περιβάλλον, με την οικογένειά του. Τα πολύ μεγάλα ταξίδια, η πάρα πολλή μεγάλη ποικιλία εντυπώσεων, δεν είναι καλή για τους νέους, γιατί τους κάνουν να νιώθουν μοναξιά.

Από την άλλη μεριά, όταν είναι με τους γονείς και τους φίλους, νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά, αλλά μπορεί, μερικές φορές να νιώθουν και ανία. Όταν τα παιδιά δεν έχουν τίποτα να κάνουν, ανοίγουν την τηλεόραση, τον υπολογιστή, το tablet ή τα videogames. Ο χρόνος που δαπανούν για αυτά τα πράγματα έχει αυξηθεί.

Αλλά τα παιδιά πρέπει να έχουν χρόνο να παρατηρούν, να φαντάζονται, να σκέφτονται και να αφομοιώνουν τις εμπειρίες τους μέσω του παιχνιδιού ή απλά να παρατηρούν τον κόσμο γύρω τους. Αυτό είναι που διεγείρει τη φαντασία τους, ενώ η οθόνη τείνει να βραχυκυκλώνει αυτή τη διαδικασία και την ανάπτυξη της δημιουργικής ικανότητάς τους.

Οι γονείς πρέπει να σταματήσουν να μπαίνουν στην διαδικασία αναζήτησης δραστηριοτήτων που θα τα κρατούν απασχολημένα το καλοκαίρι.

Ο υπερβολικός προγραμματισμός κατά την διάρκεια του καλοκαιριού καθυστερεί την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, καθώς το απομακρύνει από το να ανακαλύψει αυτά που πραγματικά το ενδιαφέρουν.

Τα παιδιά όταν βαριούνται αρχίζουν και παρακινούν τον εαυτό τους για να κάνουν πράγματα.

Η πλήξη είναι ένα ένας τρόπος, ώστε να νιώσουν τα παιδιά αυτάρκη και να αρχίσουν να καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τα παιδιά

Πατήστε για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τα παιδιά

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Να είσαστε κοντά στα παιδιά σας

Πώς να διαχειριστείτε την εφηβεία

Τι να διαλέξετε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο για τα παιδιά σας;

Να τα λέτε όλα και ότι γίνει

Είναι επικίνδυνο το sexting στην εφηβεία;

Γιατί σε μερικά κορίτσια καθυστερεί να αρχίσει η περίοδος;

Όταν οι έφηβοι αντιμιλούν τι πρέπει να κάνετε;

Προβλήματα εφηβείας γυναικών

Τα παιδιά έχουν εθισμό στην τεχνολογία

Είναι τα βιντεοπαιχνίδια και το διαδίκτυο κατάλληλα για τα παιδιά;

Ενηλικίωση

Οι σχέσεις με τα ζώα θεραπεύουν τα ψυχικά τραύματα στα παιδιά

Τρόποι για την καταπολέμηση του άγχους στα παιδιά

Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν για το σεξ

Το bulling

Πώς πρέπει να μιλάτε στα παιδιά σας για το σεξ

Πώς αντιμετωπίζεται η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής

Γιατί δεν αρέσει στα παιδιά το σχολείο;

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ