Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά θέματαGadgetsΠώς μπορούμε να προστατευθούμε από την αλόγιστη χρήση κινητών τηλεφώνων

Πώς μπορούμε να προστατευθούμε από την αλόγιστη χρήση κινητών τηλεφώνων

Θέλει προσοχή η χρήση των κινητών τηλεφώνων

 

Κανένας δεν θέλει να απαρνηθεί το κινητό του τηλέφωνο. Το κινητό τηλέφωνο είναι το καλύτρο όργανο επικοινωνίας.

Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Υπάρχει κίνδυνος από τη αλόγιστη χρήση κινητών τηλεφώνων;

Οι μελέτες που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι σε άτομα που κάνουν αλόγιστη χρήση κινητών διπλασιάζεται ο κίνδυνος εμφάνισης όγκου στον εγκέφαλο από την πλευρά που γίνεται η χρήση του κινητού.

Άρα η μακροχρόνια χρήση κινητού τηλεφώνου έχει κινδύνους.


Τι πρέπει να προσέχουν οι καρκινοπαθείς κατά την χρήση κινητών τηλεφώνων, αλλά και όλοι όσοι δεν θέλουν να αναπτύξουν καρκίνο αργότερα στη ζωή τους:

-Τα παιδιά κάτω των 12 ετών πρέπει να χρησιμοποιούν το κινητό μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Επειδή τα όργανα των παιδιών αναπτύσσονται γρήγορα είναι πιο ευαίσθητα στις επιδράσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

-Όταν μιλάτε στο κινητό να μιλάτε καλύτερα από απόσταση 10 εκατοστών, όπου η ισχύς του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου είναι τέσσερις φορές μικρότερη, ενώ στο ένα μέτρο γίνεται πενήντα φορές μικρότερη. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε ανοιχτή ακρόαση, ακουστικά με καλώδιο ή ακουστικά Bluetooth, που μειώνουν τις εκπομπές του κινητού στο ένα εκατοστό, σε σχέση με την απευθείας χρήση στο αυτί.

-Να μην είστε κοντά σε άτομα που μιλούν στο κινητό και να μην χρησιμοποιείτε πολύ το κινητό σας σε λεωφορεία, τρένα και άλλους δημόσιους χώρους, ώστε να μην εκθέτετε τους άλλους σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

-Να μιλάτε λίγο στο κινητό. Να προτιμάτε να μιλάτε σε σταθερό ενσύρματο τηλέφωνο, γιατί και τα σταθερά ασύρματα έχουν τεχνολογία μικροκυμάτων, όπως τα κινητά και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου κι αυτά.

-Όταν μιλάτε στο κινητό να αλλάζετε αυτί και προτού απαντήσει ο άλλος μην βάζετε το κινητό στο αυτί σας, για να εκτίθεστε σε λιγότερο ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

-Μην χρησιμοποιείτε κινητό σε αδύναμο σήμα ή σε ταξίδια με το τρένο ή το αυτοκίνητο. Το τηλέφωνο είναι σε συνεχή αναζήτηση για να συνδεθεί με μια κεραία αναμετάδοσης και η ισχύς του είναι στο μέγιστο.

-Να χρησιμοποιείτε μηνύματα κειμένου αντί για κλήσεις, για να μειώνεται η διάρκεια έκθεσης και η εγγύτητα της συσκευής στο σώμα.

-Να αγοράζετε κινητά και ασύρματα τηλέφωνα με το χαμηλότερο δυνατό SAR-Specific Absorption Rate-Συντελεστής Ειδικής Απορρόφησης, που μετρά το επίπεδο των ραδιοφωνικών συχνοτήτων που εκπέμπονται από το κινητό τηλέφωνο προς το χρήστη. Ρωτήστε για το SAR του τηλεφώνου που θα αγοράστε.


Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για να απαλλαγείτε από τις περβαλλοντικές τοξίνες

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα συμπληρώματα διατροφής που σας προστατεύουν από τους κινδύνους της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τα κινητά τηλέφωνα

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, θα επιλεγούν για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Πώς θα φορτίζουμε τα κινητά μας με μανιτάρια

Τι μπορείτε να πάθετε από την υπερβολική χρήση του κινητού

Προστατευθείτε από το μπλε φως

Να παίρνετε το βράδυ τις ταμπλέτες και τα κινητά από τα παιδιά σας

Το τεχνητό φως επηρεάζει τον ύπνο

Τα παιδιά έχουν εθισμό στην τεχνολογία

Πώς θεραπεύει το μπλε χρώμα

Ψηφιακή αμνησία έχουμε πια όλοι

Πρωταθλητές οι Έλληνες στα iGadgets

Οι αριθμοί που μας μπλοκάρουν

Ηλεκτρονική παρακολούθηση

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ασύρματος έξυπνος επίδεσμος για την επούλωση χρόνιων πληγών

Ασύρματος έξυπνος επίδεσμος για την επούλωση χρόνιων πληγών. Ταχύτερη επούλωση των πληγών με έναν έξυπνο ηλεκτρονικό επίδεσμο Ο ασύρματος έξυπνος επίδεσμος παρακολουθεί την επούλωση πληγών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ