Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΗ Ελλάδα θεραπεύει όλες τις ασθένειες

Η Ελλάδα θεραπεύει όλες τις ασθένειες

Τα οφέλη του ήλιου είναι πολλά για την υγεία μας και η Ελλάδα είναι μια ηλιόλουστη χώρα

 

Όταν ο ήλιος λάμπει, η διάθεσή μας γίνεται καλύτερη!!!

‘Οχι! Η ηλιοθεραπεία με μέτρο δεν προκαλεί καρκίνο, αλλά μας βοηθάει να ζούμε και περισσότερο, πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι.

Το φως του ήλιου μας προστατεύει από πολλές ασθένειες, όπως την παχυσαρκία, τις καρδιακές προσβολές, τα εγκεφαλικά επεισόδια, το άσθμα και την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η ηλιοφάνεια ενισχύει, επίσης, την ευεξία και τη γενική διάθεσή μας.

Η ηλιοθεραπεία δεν είναι μόνο ωφέλιμη για τη βιταμίνη D, την οποία παράγει το δέρμα μας από το φως του ήλιου. Η βιταμίνη αυτή μας βοηθά να έχουμε υγιή οστά και δόντια και μας προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου.

Η έκθεση στον ήλιο κάνει το σώμα μας να παράγει οξείδιο του αζώτου, χημικό που βοηθά στην προστασία του καρδιαγγειακού μας συστήματος και ενισχύει την εγκεφαλική χημική ουσία σεροτονίνη.

 

Η Ελλάδα είναι η καταλληλότερη χώρα για ηλιοθεραπεία

Η αποφυγή του ήλιου είναι στην πραγματικότητα τόσο κακή για εσάς, όπως το κάπνισμα.

Η υψηλότερη έκθεση στο υπεριώδες φως, με ηλιοθεραπεία μέχρι μία φορά την ημέρα, μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις και από καρκίνο.

Οι μη καπνιστές που αποφεύγουν τον ήλιο έχουν προσδόκιμο ζωής παρόμοιο με τους καπνιστές που κάνουν ηλιοθεραπεία. Η αποφυγή του ήλιου είναι παράγοντας κινδύνου για θάνατο παρόμοιου μεγέθους με το κάπνισμα.

Γιατί πρέπει να κάνετε ηλιοθεραπεία

Οι ηλικιωμένοι που δεν εκτίθενται στον ήλιο, όπως δείχνουν τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα και δεν είναι δραστήριοι και δεν περπατούν κάτω από τον ήλιο έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο.

Ο κίνδυνος για καρδιαγγειακές παθήσεις και θανάτου από όλες τις αιτίες μειώνεται με την αύξηση της έκθεσης στον ήλιο. Η έκθεση στο ηλιακό φως μειώνει την πίεση του αίματος και έτσι να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Αυτό το όφελος δεν έχει καμία σχέση με τη βιταμίνη D. Όταν το δέρμα μας εκτίθεται στον ήλιο, μια ένωση, που ονομάζεται νιτρικό οξείδιο, απελευθερώνεται στα αιμοφόρα αγγεία μας, η οποία  μειώνει την αρτηριακή πίεση, με διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Το φως του ήλιου αλλάζει και τον τρόπο που συμπεριφέρονται τα γονίδιά μας. Η έκφραση του 28% του συνολικού μας γενετικού υλικού ποικίλλει από εποχή σε εποχή. Τον χειμώνα αυξάνεται η δραστηριότητα των φλεγμονωδών γονιδίων του ανοσοποιητικού συστήματος, για την καταπολέμηση μολυσματικών νόσων  και το καλοκαίρι αυξάνεται η δραστικότητα των αντιφλεγμονωδών γονιδίων.

Η χρόνια φλεγμονή συνδέεται με την καρδιακή προσβολή, τον διαβήτη και τον καρκίνο. Για τις φλεγμονές αυτές φταίει ανοσοποιητικό μας σύστημα που κινητοποιείται για να καταπολεμήσει τους μολυσματικούς εισβολείς. Το ηλιακό φως διακόπτει αυτή τη φλεγμονώδη αντίδραση. Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της αύξησης της έκθεσης στον ήλιο και μείωσης της επίπτωσης ασθενειών, όπως η πολλαπλή σκλήρυνση και η αθηροσκλήρωση.

Το φως του ήλιου μας βοηθά να διατηρήσουμε την υγεία μας.

Η υπεριώδης ακτινοβολία καταστέλλει την ανάπτυξη της παχυσαρκίας και τα συμπτώματα του διαβήτη τύπου 2. Αυτά τα οφέλη είναι ανεξάρτητα από τις επιδράσεις της βιταμίνης D, και αυτό οφείλεται στην αύξηση της παραγωγής νιτρικού οξειδίου στον ήλιο. Χωρίς αρκετό νιτρικό οξείδιο στην κυκλοφορία του αίματος, η ινσουλίνη δεν λειτουργεί σωστά, και προκαλείται διαβήτης.

Η έκθεση στο άφθονο ηλιακό φως μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Όσο περισσότερη ηλιοθεραπεία κάνει κάποιος, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου. 

Όλοι αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία.

Το ηλιακό φως διεγείρει αισθητήρες στον αμφιβληστροειδή που ρυθμίζουν το κιρκαδικό ρυθμό του σώματός μας, δηλαδή το βιολογικό μας ρολόι, το οποίο με τη σειρά του ρυθμίζει την ποσότητα της μελατονίνης, της ορμόνης ύπνου, που απελευθερώνει το σώμα μας. Η διαταραχή των επιπέδων της μελατονίνης συνδέεται με την κατάθλιψη, τη νόσο του Αλτσχάιμερ και τη νόσο του Πάρκινσον.

Ακόμη όσα παιδιά περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους έχουν σημαντικά αυξημένη συχνότητα εμφάνισης «υψηλής μυωπίας». Ο νευροδιαβιβαστής ντοπαμίνη είναι υπεύθυνος, που ως γνωστό αναστέλλει την υπερβολική ανάπτυξη του ματιού που είναι υπεύθυνη για την μυωπία. Η ηλιοφάνεια προκαλεί στον αμφιβληστροειδή να απελευθερώσει περισσότερη ντοπαμίνη.

Η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει την λίμπιντο των ανδρών. Τα επίπεδα της ανδρικής σεξουαλικής ορμόνης τεστοστερόνης κορυφώνονται το μήνα Αύγουστο και πέφτουν το χειμώνα, με τα χαμηλότερα επίπεδα να παρατηρούνται τον Μάρτιο.

Προσπαθήστε, μόνο, να μην κάνετε ηλιοθεραπεία μεταξύ 12 π.μ. και 2 μ.μ.

Να χρησιμοποιήσετε φυσικό αντιηλιακό SPF15. Η ηλιακή ακτινοβολία μεταλλάσσει το DNA και παράγει ελεύθερες ρίζες και μπορεί να προκληθεί καρκίνος, αν δεν χρησιμοποιείτε βιολογικά αντηλιακά.

Οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες με πολύ ηλιακό φως ζουν περισσότερο. Η αποφυγή του ηλιακού φωτός αποτελεί νέο παράγοντα κινδύνου για τις καρδιακές παθήσεις.

Τέσσερις παράγοντες του τρόπου ζωής θέτουν σε κίνδυνο την υγεία: το κάπνισμα, το υπερβολικό βάρος, η έλλειψη δραστηριότητας και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.


Να χρησιμοποιείτε μόνο φυσικά αντηλιακά.

Τα καλύτερα φυσικά αντηλιακά για να απολαμβάνετε την ηλιοθεραπεία άφοβα

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα αντηλιακά για να απολαμβάνετε τον ελληνικό ήλιο

 

Διαβάστε, επίσης,

Κάνετε ηλιοθεραπεία άφοβα

Φυσικά αντηλιακά EMEDI BIO

Λάδι καρύδας

Όσοι έχουν σκούρο δέρμα θέλουν περισσότερο ήλιο

Τα καλύτερα τρόφιμα κατά του καρκίνου

Κάντε αποτοξίνωση με ηλιοθεραπεία

Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Η βιταμίνη D δείκτης για τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης

Οι απώλειες βιταμινών στα επεξεργασμένα τρόφιμα

Ήλιος και βιταμίνη D

Η βιταμίνη D στην πρόληψη καρκίνου μαστού 

Η βιταμίνη D

Ο ήλιος κάνει καλό στο άσθμα

Γυμνοί στη θάλασσα

Η δράση των γονιδίων μας είναι εποχική

Εξατομικευμένη φαρμακευτική θεραπεία

Μελατονίνη

Χρήσιμες συμβουλές για τα ηλιακά εγκαύματα

Χρήσιμες συμβουλές για τα αντηλιακά

Ποια ουσία πρέπει να περιέχουν τα αντηλιακά

Οι επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στην υγεία

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυστίτιδα

Κυστίτιδα. Πρόληψη και θεραπεία κυστίτιδας, που είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως, με φυσικούς τρόπους Η κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης ή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ