Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΗ κάνναβη είναι πολύτιμο φυτό

Η κάνναβη είναι πολύτιμο φυτό

Η Ιατρική Μαριχουάνα έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας

Η κάνναβη είναι ένα εκπληκτικό φυτό.

Υπάρχουν περισσότερες από 25.000 χρήσεις για την κάνναβη (τρόφιμα, χρώματα, καύσιμα, ένδυση, δομικά υλικά, φακελάκια τσαγιού, αυτοκίνητα κ.ά).

Ένα στρέμμα κάνναβης μπορεί να παράγει τόσο πολλές πρώτες ίνες όσο και 10 στρέμματα δέντρων.

Αλλά, η κάνναβη έχει, επίσης και πληθώρα φαρμακευτικών ιδιοτήτων.

Η χημική ουσία στην κάνναβη, η οποία είναι υπεύθυνη για πολλά από τα ιατρικά οφέλη, είναι η «Delta-9-τετραϋδρο-κανναβινόλη» (THC).

Τα ιατρικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της THC στη θεραπεία του καρκίνου και τη μείωση του πόνου είναι αδιαμφισβήτητα. 

Αυτό το γνωρίζουμε από το 1974, από το πρώτο πείραμα που τεκμηριώνει τα αντινεοπλασματικά αποτελέσματα της κάνναβης, στο Ιατρικό Κολέγιο της Βιρτζίνια υπό την αιγίδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH). Το “προκαθορισμένο” αποτέλεσμα ήταν να δείξει ότι η κάνναβη βλάπτει το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλεί καρκίνο. Ωστόσο, η μελέτη έδειξε ότι η THC επιβραδύνει την ανάπτυξη τριών ειδών καρκίνου (καρκίνος του πνεύμονα, καρκίνος μαστού και λευχαιμία από ιούς). Έτσι, έκλεισε γρήγορα η μελέτη της Βιρτζίνια και όλες οι περαιτέρω έρευνες σχετικά με τις αντικαρκινικές επιπτώσεις της κάνναβης!

Το 2000, οι ερευνητές στη Μαδρίτη έμαθαν ότι η THC στην κάνναβη εμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου του εγκεφάλου μέσω επιλεκτικής πρόκλησης προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου (απόπτωση) σε κύτταρα όγκου του εγκεφάλου, χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Οι ερευνητές ήταν σε θέση να καταστρέψουν ανίατους όγκους στον εγκέφαλο με ένεση THC.

Μια μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ το 2007 έδειξε ότι η THC στην κάνναβη μειώνει τους όγκους του καρκίνου του πνεύμονα κατά 50% και μειώνει σημαντικά την ικανότητα του καρκίνου να μετασταθεί (εξάπλωση).

Άλλοι ερευνητές έχουν, επίσης, δείξει ότι η THC είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη νόσο του Hodgkin και για το Σάρκωμα του Kaposi.

Μια πρόσφατη μελέτη από την Ταϊλάνδη έδειξε ότι η THC μπορεί, επίσης, να καταπολεμήσει τον καρκίνο των χοληφόρων οδών, ο οποίος είναι σπάνιος και θανατηφόρος.

Στην πραγματικότητα, η International Medical Verities Association περιλαμβάνει το έλαιο κάνναβης σαν θεραπεία του καρκίνου.

Ο Rick Simpson αντιμετώπισε επιτυχώς τον καρκίνο του με έλαιο κάνναβης και έκτοτε οδηγεί τον τρόπο προώθησης του ελαίου κάνναβης ως βιώσιμη θεραπεία του καρκίνου.

Τι είναι τα κανναβινοειδή και πώς λειτουργούν;

Τα «κανναβινοειδή» είναι ένας γενικός όρος που καλύπτει μια οικογένεια σύνθετων χημικών ουσιών (τόσο φυσικών όσο και ανθρωπογενών) που κλειδώνουν στους υποδοχείς κανναβινοειδών – πρωτεϊνών στην επιφάνεια των κυττάρων.

Οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει φυτά κάνναβης για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς για χιλιάδες χρόνια, αλλά τα ίδια τα κανναβινοειδή καθαρίστηκαν αρχικά από τα φυτά κάνναβης στη δεκαετία του 1940. Η δομή του κύριου δραστικού συστατικού φυτών κάνναβης – δέλτα-9 τετραϋδροκανναβινόλης (THC) – ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του ’60. Δεν ήταν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80 που οι ερευνητές βρήκαν τον πρώτο υποδοχέα κανναβινοειδών, ακολουθούμενοι σύντομα από την ανακάλυψη ότι δημιουργούνται χημικές ουσίες που μοιάζουν με κανναβινοειδή μέσα στα σώματά μας, γνωστά ως ενδοκανναβινοειδή.

Οι υποδοχείς CB1 και CB2

Έχουμε δύο κύριους τύπους υποδοχέων κανναβινοειδών, CB1 και CB2, που βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις και έχουν διαφορετικές λειτουργίες. Η CB1 βρίσκεται, κυρίως, στα κύτταρα του νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου και των νεύρων των άκρων, σε όλο το σώμα, ενώ οι υποδοχείς CB2 εντοπίζονται, κυρίως, σε κύτταρα από το ανοσοποιητικό σύστημα. Λόγω της θέσης τους στον εγκέφαλο, πιστεύεται ότι οι υποδοχείς CB1 είναι υπεύθυνοι για τα ψυχοδραστικά αποτελέσματα, που προκύπτουν από τη χρήση κάνναβης.

Υπάρχει, επίσης, μια τρίτη οικογένεια υποδοχέων κανναβινοειδών, γνωστή ως GPR, των οποίων ο κύριος τύπος είναι το GPR55. Λιγότερα είναι γνωστά για αυτούς τους υποδοχείς, αλλά οι ερευνητές τους ερευνούν για να δουν αν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αποτελεσματικές προσεγγίσεις για τη θεραπεία του καρκίνου.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα ενδοκαννοβινοειδή και οι υποδοχείς κανναβινοειδών εμπλέκονται σε μια τεράστια ποικιλία λειτουργιών στο σώμα μας: λειτουργία του εγκεφαλικού και του νευρικού συστήματος (μνήμη και πόνος), μεταβολισμός της ενέργειας, καρδιακή λειτουργία, ανοσοποιητικό σύστημα και αναπαραγωγή και γι΄αυτό εμπλέκονται σε ένα τεράστιο φάσμα ασθενειών, από τον καρκίνο έως τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Μπορούν τα κανναβινοειδή να θεραπεύσουν τον καρκίνο;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα κανναβινοειδή – τόσο τα φυσικά όσο και τα συνθετικά – είναι ενδιαφέροντα βιολογικά μόρια. Εκατοντάδες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο διερευνούν τις δυνατότητές τους στον καρκίνο και άλλες ασθένειες – καθώς και τις βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν.

Οι ερευνητές εξέτασαν πρώτα τις αντικαρκινικές ιδιότητες των κανναβινοειδών από τη δεκαετία του 1970 και από τότε δημοσιεύθηκαν πολλές εκατοντάδες επιστημονικές εφημερίδες που ασχολούνται με τα κανναβινοειδή και τον καρκίνο. 

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι διάφορα κανναβινοειδή έχουν ευρύ φάσμα επιδράσεων στο εργαστήριο, όπως:

Προαγωγή του κυτταρικού θανάτου, μέσω ενός μηχανισμού που ονομάζεται απόπτωση
Διακοπή της διαίρεσης των κυττάρων
Πρόληψη δημιουργίας νέων αιμοφόρων αγγείων σε όγκους
Μείωση της πιθανότητας εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων μέσα στο σώμα, σταματώντας τα κύτταρα  από το να μετακινούνται ή να εισβάλλουν σε γειτονικούς ιστούς
Επιτάχυνση της εσωτερικής μηχανής απόρριψης αποβλήτων – μια διαδικασία γνωστή ως αυτοφαγία – η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κυτταρικό θάνατο

Όλα αυτά τα φαινόμενα πιστεύεται ότι προκαλούνται από τα κλεισμένα κανναβινοειδή στους υποδοχείς κανναβινοειδών CB1 και CB2. Φαίνεται, επίσης, ότι τα κανναβινοειδή μπορούν να ασκήσουν αποτελέσματα σε καρκινικά κύτταρα που δεν έχουν υποδοχείς κανναβινοειδών.

Μέχρι στιγμής, τα καλύτερα αποτελέσματα προέρχονται από τη χρήση ενός συνδυασμού υψηλής καθαρότητας THC και κανναβιδιόλης (CBD), ενός κανναβινοειδούς που βρίσκεται στα φυτά κάνναβης που αντισταθμίζει τις ψυχοδραστικές επιδράσεις της THC. Αλλά οι ερευνητές βρήκαν, επίσης, θετικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας και συνθετικά κανναβινοειδή, όπως ένα μόριο που ονομάζεται JWH-133.

Άλλοι έχουν ανακαλύψει ότι ενεργοποιούν τους υποδοχείς CB2 και μπορεί στην πραγματικότητα να παρεμβαίνουν στην ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αναγνωρίζει και να καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, και υπάρχουν και ορισμένα συνθετικά κανναβινοειδή που μπορεί να ενισχύσουν την ανοσολογική άμυνα κατά του καρκίνου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η THC φαίνεται να δουλεύει μέσω δύο διαφορετικών μορίων υποδοχέα – CB2 και GPR55 – και ότι οι υψηλές δόσεις επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, ενώ οι χαμηλές δόσεις δεν το κάνουν. Ο σχεδιασμός φαρμάκων που εξασφαλίζουν ότι οι υποδοχείς συναντώνται με τον σωστό τρόπο για να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα είναι ένας καλός τρόπος να αξιοποιηθεί η  δύναμη των κανναβινοειδών για την αντιμετώπιση του καρκίνου με πολύ πιο αποτελεσματικό και στοχοθετημένο τρόπο.

Εκτός από την THC, η οποία απαντάται φυσικά σε φυτά κάνναβης, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι και τα άλλα κανναβινοειδή φαίνεται να λειτουργούν σε διαφορετικά είδη καρκινικών κυττάρων. Για παράδειγμα η THC λειτουργεί θεραπευτικά καλύτερα σε καρκινικά κύτταρα όγκου προστάτη, ενώ η CBD φαίνεται να λειτουργεί καλά σε κύτταρα καρκίνου του μαστού.

Το πρόβλημα των ψυχοδραστικών επιδράσεων της THC, ιδιαίτερα σε υψηλές δόσεις, μπορεί να αντισταθμιστεί με τη συγχορήγηση μαζί με την CBD. 

Τα κανναβινοειδή δεν διαλύονται εύκολα στο νερό και δεν απορροφούνται καλά από τους ιστούς και δεν εισχωρούν βαθιά σε όγκο και δεν διατηρούνται τα επίπεδά τους στην κυκλοφορία του αίματος σε σταθερά υψηλές δόσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις η λιποσωμιακή κάνναβη είναι αποτελεσματική.

Πολλοί υποστηρίζουν και την άμεση έγχυση κανναβινοειδών στον εγκέφαλο των ασθενών μέσω ενός μικρού σωλήνα, σε πολύμορφο γλοιοβλάστωμα. Υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι χορήγησης της κάνναβης, όπως δισκία, έλαιο, σπρέι στόματος ή ακόμα και μικροσφαιρίδια.

Η κάνναβη είναι αποτελεσματική για τη μείωση της ναυτίας και του εμέτου, για ανακούφιση από τον πόνο και τα συμπτώματα του καρκίνου και για την καταπολέμηση της απώλειας όρεξης και την καταπολέμηση της καρκινικής καχεξίας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο φυσικός κόσμος είναι ένας θησαυρός των βιολογικά χρήσιμων ενώσεων. 

Και η βιολογική φυτική κάνναβη είναι πολύ καλύτερη από τις συνθετικές.

Όλοι στον κόσμο πρέπει πια να μάθουν την αλήθεια για τον καρκίνο.

Είναι παγκόσμια κίνηση.

Για το καλό της ανθρωπότητας.

Πώς το έλαιο κάνναβης λειτουργεί για να σκοτώσει τα κύτταρα του καρκίνου

Σε κάθε κύτταρο υπάρχει μια οικογένεια των εναλλακτικών σφιγγολιπιδίων που διαχειρίζονται ειδικά τη ζωή και το θάνατο αυτού του κυττάρου. Αυτό το προφίλ των παραγόντων ονομάζεται “σφιγγολιπιδικός ρεοστάτης”. Εάν το ενδογενές κεραμίδιο (ένας μεταβολίτης σηματοδότησης της σφιγγοσίνης-1-φωσφορικής) είναι υψηλός, τότε ο κυτταρικός θάνατος (απόπτωση) είναι επικείμενος. Εάν το κεραμίδιο είναι χαμηλό, το κύτταρο είναι ισχυρό στη ζωτικότητά του.

Πολύ απλά, όταν η ΤHC συνδέεται με τη θέση του υποδοχέα κανναβινοειδών CB1 ή CB2 στο καρκινικό κύτταρο, προκαλεί αύξηση της σύνθεσης κεραμιδίου που οδηγεί στον κυτταρικό θάνατο. Ένα φυσιολογικό υγιές κύτταρο δεν παράγει κεραμίδιο παρουσία THC, επομένως δεν επηρεάζεται από το κανναβινοειδές.

Το καρκινικό κύτταρο πεθαίνει όχι λόγω των κυτταροτοξικών χημικών ουσιών, αλλά λόγω μιας μικροσκοπικής μικρής μετατόπισης στα μιτοχόνδρια. Στα περισσότερα κύτταρα υπάρχει πυρήνας κυττάρων, πολλά μιτοχόνδρια (εκατοντάδες έως χιλιάδες) και διάφορα άλλα οργανίδια στο κυτταρόπλασμα. Ο σκοπός των μιτοχονδρίων είναι η παραγωγή ενέργειας (ATP) για χρήση κυττάρων. Καθώς, το κεραμίδιο αρχίζει να συσσωρεύεται, ανοίγοντας τον σφιγγολιπιδικό ρεοστάτη, αυξάνει τη διαπερατότητα των πόρων των μιτοχονδρίων μεμβρανών στο κυτόχρωμα c, μια σημαντική πρωτεΐνη στην ενεργειακή σύνθεση. Το κυτόχρωμα c εξωθείται από τα μιτοχόνδρια, σκοτώνοντας την πηγή ενέργειας για το κύτταρο.

Το κεραμίδιο προκαλεί, επίσης, γονιδιοτοξικό στρες στον πυρήνα του καρκινικού κυττάρου δημιουργώντας μια πρωτεΐνη που ονομάζεται p53, της οποίας η δουλειά είναι η διακοπή του μεταβολισμού του ασβεστίου στα μιτοχόνδρια. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, το κεραμίδιο διαταράσσει το κυτταρικό λυσόσωμα, το πεπτικό σύστημα του κυττάρου που παρέχει θρεπτικά συστατικά για όλες τις κυτταρικές λειτουργίες. Το κεραμίδιο, και άλλα σφιγγολιπίδια, αναστέλλουν ενεργά τις οδούς προεπιβίωσης στο κύτταρο, διακόπτωντας κάθε πιθανότητα επιβίωσης των καρκινικών κυττάρων.

Το κλειδί αυτής της διαδικασίας είναι η συσσώρευση κεραμιδίου στο σύστημα. Αυτό σημαίνει τη λήψη θεραπευτικών ποσοτήτων CBD και THC, σταθερά, σε μια χρονική περίοδο, διατηρώντας την μεταβολική πίεση σε αυτήν την οδό θανάτου των καρκινικών κυττάρων.

Πώς έγινε αυτό το μονοπάτι; Γιατί το σώμα μπορεί να πάρει ένα απλό φυτικό ένζυμο και να το χρησιμοποιήσει για βαθιά επούλωση σε πολλά διαφορετικά φυσιολογικά συστήματα;

Αυτό το ενδοκανναβοειδές σύστημα υπάρχει σε όλα τα ζώα, περιμένοντας τον αντίστοιχο ενεργοποιητή του εξωκανναβοειδούς συστήματος. Το δικό μας ενδοκανναβοειδές σύστημα καλύπτει όλα τα κύτταρα και τα νεύρα. Είναι ο αγγελιοφόρος των πληροφοριών που ρέουν μεταξύ του ανοσοποιητικού μας συστήματος και του κεντρικού νευρικού συστήματος. Είναι υπεύθυνο για τη νευροπροστασία και μικροδιαχειρίζεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό είναι το πρωταρχικό σύστημα ελέγχου που διατηρεί την ομοιόσταση.

Τα ενδοκανναβινοειδή έχουν την προέλευσή τους στα νευρικά κύτταρα, ακριβώς, στη σύναψη. Όταν το σώμα διακυβεύεται από ασθένεια ή τραυματισμό, καλεί επίμονα το ενδοκανναβοειδές σύστημα και κατευθύνει το ανοσοποιητικό σύστημα για να επέλθει θεραπεία. 

Το κανναβινοειδές είναι ένα τρισδιάστατο μόριο, όπου ένα τμήμα του μορίου είναι διαμορφωμένο ώστε να ταιριάζει στο σημείο υποδοχέα νεύρου ή ανοσοκυτταρικού κυττάρου ακριβώς όπως ένα κλειδί σε μια κλειδαριά. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο τύποι θέσεων υποδοχέων κανναβινοειδών, CB1 (CNS) και CB2 (ανοσοποιητικό). Γενικά, οι CB1 ενεργοποιούν το σύστημα μηνυμάτων του ΚΝΣ και οι CB2 ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό. Η THC και το ανανδαμίδιο ή η ανανδαμίδη ενεργοποιούν και τις δύο θέσεις υποδοχέα. Άλλα κανναβινοειδή ενεργοποιούν τη μία ή άλλες θέσεις υποδοχέα. Μεταξύ των στελεχών της κάνναβης, η C. sativa δεσμεύεται προς τον υποδοχέα CB1 και η C. indica προς το CB2. Έτσι, η sativa είναι πιο νευροδραστική και η indica είναι πιο ανοσοενεργή. Ένας άλλος παράγοντας εδώ είναι ότι η sativa κυριαρχείται από τα κανναβινοειδή της THC και η indica είναι κατά κύριο λόγο CBD (κανναβιδιόλη).

Είναι γνωστό ότι η THC και η CBD είναι βιομιμητικές για την ανανδαμίδη, δηλαδή το σώμα μπορεί να χρησιμοποιήσει και τις δύο ουσίες εναλλακτικά. Έτσι, όταν το άγχος, ο τραυματισμός ή η ασθένεια απαιτούν περισσότερο από την ενδογενή ανανδαμίδη από ότι μπορεί να παραχθεί από το σώμα, ενεργοποιούνται τα μιμητικά εξωκανναβινοειδή. Εάν το άγχος είναι παροδικό, τότε η θεραπεία μπορεί να είναι σύντομη. Εάν η νόσος είναι χρόνια, όπως στον καρκίνο, τότε η θεραπεία πρέπει να παρέχει σταθερή πίεση του παράγοντα διαμόρφωσης στα ομοιοστατικά συστήματα.

Συνήθως, η CBD δεσμεύεται στους πυκνά συσκευασμένους υποδοχείς CB2 στον σπλήνα, που είναι το σπίτι ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος. Από εκεί, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος αναζητούν και καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα. Είναι ενδιαφέρον ότι έχει αποδειχθεί ότι τα κανναβινοειδή THC και CBD έχουν την ικανότητα να θανατώνουν άμεσα τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να υποβοηθούνται από τους ανοσοποιητικούς ενδιάμεσους. Η THC και η CBD καταλαμβάνουν την οδό της λιποξυγενάσης για να αναστείλουν άμεσα την ανάπτυξη του όγκου. Ως πλευρική σημείωση, ανακαλύφθηκε ότι η CBD αναστέλλει την επαναπρόσληψη ανανδαμίδης. Η κανναβιδιόλη βοηθά το σώμα να διατηρεί το δικό του φυσικό ενδοκανναβινοειδές σύστημα, αναστέλλοντας το ένζυμο που διασπά την ανανδαμίδη.

Η φύση έχει σχεδιάσει το τέλειο φάρμακο που ταιριάζει ακριβώς με το δικό μας ανοσοποιητικό σύστημα υποδοχέων και σηματοδοτεί τους μεταβολίτες για να παρέχει ταχεία και πλήρη ανοσοαπόκριση για συστηματική ακεραιότητα και μεταβολική ομοιόσταση.


Η καλύτερη πιστοποιημένη κάνναβη για να έχετε την υγεία σας

Πατήστε, πατώντας εδώ, για να παραγγείλετε την βιολογική φυτική κάνναβη για να έχετε την υγεία σας


Προϊόν υψηλής περιεκτικότητας σε CBD και THC

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε την πιστοποιημένη, φυτική, βιολογική κάνναβη, με υψηλή περιεκτικότητα σε CBD και THC για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Λιποσωμιακή κάνναβη

Γιατί οι καρκινοπαθείς πρέπει να παίρνουν κάνναβη

Συντονιστείτε με την συχνότητα της κάνναβης

Η κάνναβη είναι καλύτερη από τα αντικαταθλιπτικά

Κεταμίνη για την κατάθλιψη

Μήπως έχετε συχνά ψευδαισθήσεις;

Κράτομ

Οι κρέμες με κάνναβη έχουν πολλά οφέλη για το δέρμα σας

Η κάνναβη φάρμακο για το εγκεφαλικό και την καρδιακή προσβολή

Ένα πρωτόκολλο με κάνναβη για τη θεραπεία του καρκίνου

Ανορεξία και καχεξία στον καρκίνο

Συμβουλευτείτε την EMEDI για να μην πονάτε

Πώς η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Ομοιοπαθητική για όσους ξεχνάνε

Τα κρητικά βότανα είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως

Λάδι κάνναβης και καρκίνος

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

Η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Εξαιρετικές φυτικές πηγές πρωτεϊνών

Ποιοι πρέπει να πίνουν φρέσκο χυμό μαριχουάνας

Αντιφλεγμονώδης διατροφή

Η κανναβιδιόλη βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου

Μυστικά για την καλύτερη θεραπεία στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Θεραπεία του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως με φυσικά μέσα

Θεραπεύστε τον καρκίνο σας με φυσικά μέσα

Η κάνναβη σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με κάνναβη

Κάνναβη και Κανναβινοειδή

Το πιο υγιεινό γάλα για εσάς

Το χασίς φάρμακο για τον καρκίνο μαστού

Σκλήρυνση κατά πλάκας

www.emedi.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ