Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΝευρολογίαΔιατηρήστε υγιή τη λειτουργία του πνευμονογαστρικού σας νεύρου

Διατηρήστε υγιή τη λειτουργία του πνευμονογαστρικού σας νεύρου

Ρυθμίστε σωστά το πνευμονογαστρικό σας νεύρο

 

Το πνευμονογαστρικό νεύρο είναι μεγάλο και είναι υπεύθυνο να ενημερώνει τον εγκέφαλο για το τι συμβαίνει στο σώμα.

Όταν συμβαίνουν πολλά πράγματα στο σώμα τα κυκλώματα του εγκεφάλου κατακλύζονται από πληροφορίες και γι΄αυτό το πνευμονογαστρικό νεύρο πρέπει να κατευνάζεται με διαλογισμό ή με άλλους τρόπους.

Το πνευμονογαστρικό νεύρο ξεκινά κατευθείαν από τον εγκέφαλο και είναι το μακρύτερο νεύρο και στέλνει μηνύματα προς και λαμβάνει μηνύματα από τα σπλάχνα και από κάθε όργανο του σώματος. 

Το 85% αυτού του νεύρου μεταφέρει πληροφορίες προς τον εγκέφαλο κι έτσι, αυτός ελέγχει το σώμα. Το υπόλοιπο 15% μεταφέρει πληροφορίες από τον εγκέφαλο προς το σώμα. Τα μηνύματα αυτά μεταφέρονται με υποδοχείς που διεγείρουν μια αυτοάνοση αντίδραση αν κάποιοι εισβολείς επιτεθούν στο δέρμα ή στα σπλάχνα. Υπάρχουν φυσικά βακτήρια στα σπλάχνα που εμποδίζουν νέα βακτήρια να εγκατασταθούν εκεί. Οι υποδοχείς διακρίνουν τα παθογόνα κύτταρα από τα κύτταρα που ήδη υπάρχουν και προειδοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, όποτε υπάρχει εισβολή ξένων κυττάρων, ώστε η ανοσοποιητική ομάδα να τα εξουδετερώσει πριν συμβεί κάποια βλάβη. Το ανοσοποιητικό σύστημα του εντέρου εξουδετερώνει γρήγορα τους εισβολείς της εντερικής οδού, αλλά δημιουργούνται και πολλά εξελιγμένα Τ και Β κύτταρα, τα οποία σκοτώνουν πλήρως τους εισβολείς. Καταρχήν, το σώμα διαθέτει εκατομμύρια διαφορετικά αντισώματα.

Όμως, υπάρχουν και τα εμβόλια που είναι αποδυναμωμένα στελέχη ιών ή βακτηρίων που κάνουν το σώμα να παράγει αντισώματα για τη συγκεκριμένη μόλυνση. Με τα εμβόλια αντί για την καθυστερημένη ανοσοαντίδραση, υπάρχουν έτοιμα αντισώματα που έχουν παραχθεί από τα εμβόλια και είναι έτοιμα να χτυπήσουν άμεσα και γρήγορα την ασθένεια, προτού ξεκινήσει. Βέβαια, δεν είναι όλα τα εμβόλια ασφαλή. Να λαμβάνετε εμβόλια μόνο αν τα πλεονεκτήματά τους υπερβαίνουν τους κινδύνους. Τα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν υπεραυξημένη ανοσοποιητική αντίδραση και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και έμφραγμα, αλλά και εγκεφαλικό, γιατί λόγω της υπεράνοσης αντίδρασης ενεργοποιούνται τα κολλώδη κύτταρα για να πήξει το αίμα και δημιουργούνται θρόμβοι που πηγαίνουν στον εγκέφαλο και στην καρδιά, πάνω σε αμυχές και πλάκες στις βασικές αρτηρίες. 

Το πνευμονογαστρικό νεύρο παίζει ακόμη ρόλο στην ανοσία. Η ρύθμιση του πνευμονογαστρικού νεύρου βοηθάει στην απαλλαγή του στρες και της μόλυνσης. Για παράδειγμα, με τον διαλογισμό μπορεί να μεταβληθεί ο τρόπος με τον οποίο το πνευμονογαστρικό και τα άλλα νεύρα ερμηνεύουν τον κόσμο που τους περιβάλλει και μπλοκάρουν τον πόνο και όλες τις άσχημες σκέψεις και ασθένειες. Η εξάσκηση του πνευμονογαστρικού δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Ακόμη και το γέλιο έχει θετική επίδραση στο σώμα. Όταν γελάμε τα φυσικά φονικά κύτταρα που αυξάνουν τους όγκους και τους ιούς αυξάνονται, όπως αυξάνεται και η ιντερφερόνη γ που είναι μια πρωτεϊνη που καταπολεμά τις ασθένειες, αλλά και τα Τ και Β κύτταρα που κατασκευάζουν αντισώματα για να καταπολεμούν τις ασθένειες. Επιπλέον, το γέλιο μειώνει τη πίεση του αίματος, αυξάνει με τις βαθύτερες αναπνοές την ποσότητα του οξυγόνου στο αίμα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του νοητικού στρες στις αρτηρίες.

Ρυθμίστε σωστά το πνευμονογαστρικό σας νεύρο για να έχετε την υγεία σας.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για το ανοσοποιητικό σύστημα

Πατήστε, εδώ για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για το ανοσοποιητικό σας σύστημα

pneumonogastriko 1

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Τρόποι για να διεγείρετε το πνευμονογαστρικό νεύρο

Τα προβιοτικά θεραπεύουν τις νευροψυχιατρικές διαταραχές

Πώς το έντερό σας επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου σας

Θεραπεία ασθενειών με τα χάδια

Λόξυγγας

Φλεβοκομβική βραδυκαρδία

Τι είναι ο λόξυγγας

Πώς θα απαλλαγείτε από τον λόξυγγα

Tα 12 εγκεφαλικά νεύρα και οι λειτουργίες τους

Γαστροπάρεση

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό

Εκπαίδευση ασθενών με αυτισμό. Διευκολύνετε και βοηθήστε τα άτομα με τα άτομα με Αυτισμό Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος είναι οι δυσκολίες σε άτομα τα οποία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ