Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑποτοξινώστε τη ζωή σας

Αποτοξινώστε τη ζωή σας

Print Friendly, PDF & Email

Οι τοξίνες υπάρχουν παντού και πρέπει να τις αποφεύγετε

 Η εξίσωση της τοξικότητας

Η επικινδυνότητα μιας χημικής ουσίας και η διάρκεια έκθεσης σε αυτήν.

Μέτρα που πρέπει να λάβετε για να μην έρχεστε σε επαφή με τοξίνες

-Αν χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα στον κήπο σας, αφήστε τα παπούτσια σας στην εξώπορτα του σπιτιού σας, γιατί αν έχετε πατήσει τις τοξίνες θα τις μεταφέρετε στα χαλιά σας και στα παιδιά σας.

-Να πλένετε τα χέρια σας, μόλις μπαίνετε στο σπίτι σας.

-Στην κουζίνα:

Να μην βάζετε πλαστικά στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί αυτό περνάει στο φαγητό σας καθώς το ζεσταίνετε. Να χρησιμοποιείτε μόνο κεραμικό, γυαλί και λαδόκολλα.

Μην χρησιμοποιείτε σφουγγάρια πλαστικά. Να χρησιμοποιείτε μόνο πετσέτες που θα τις πλένετε.

Μην χρησιμοποιείτε κονσέρβες, γιατί η τροφή είναι εκτεθειμένη στην εποξική ρητίνη και το αλουμίνιο. Η δισφαινόλη Α μιμείται τα οιστρογόνα… κι έχει καρκινογόνο δράση.

Μην χρησιμοποιείτε εντομοκτόνα στο σπίτι σας για τα έντομα. Απομακρύνετε τα σκουπίδια και βάλτε παγίδες βορικού οξέος.

Τα χημικά καθαριστικά να τα φυλάτε μακριά από τα παιδιά, γιατί μπορεί να καεί ο οισοφάγος τους.

Να χρησιμοποιείτε φίλτρο για το νερό σας.

Για να πλένετε τα πιάτα σας να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά, χωρίς φωσφορικά άλατα ή χλώριο ή αιθοξυλιωμένη εννεϋλοφαινόλη (NPE), που είναι τροποποιητής του φύλου και κάνει ”θηλυκά” τα ψάρια που ζουν εκεί που ρίχνονται τα απόβλητα. Το απορρυπαντικό για τα πιάτα σας πρέπει να είναι βιοδιασπώμενο και μη τοξικό.

-Στην κρεβατοκάμαρα:

Να βάζετε θήκες στα μαξιλάρια και το στρώμα σας για να προστατεύεστε από τα ακάρεα της σκόνης, που προκαλούν άσθμα. Να αγοράζετε σεντόνια και μαξιλαροθήκες με πόρους διαμέτρου 1 μικρού, γιατί φιλτράρουν τον αέρα μέσα και κρατάνε τη μικροσκόνη από τους διάφορους μικροργανισμούς έξω.

Μην στέλνετε τα ρούχα και τα χαλιά σας στο καθαριστήριο. Τα καθαριστικά που χρησιμοποιούν περιέχουν αιθέρες γλυκόλης που εισπνέονται ή απορροφούνται μέσω του δέρματος και προκαλούν διαταραχές του αίματος, αλλά και ηπατική και νεφρική βλάβη. Χρησιμοποιήστε καθαριστικά με βάση τα φυσικά έλαια, το οινόπνευμα και το οξυγόνο.

-Στις ντουλάπες:

Αν δίνετε τα ρούχα σας για στεγνό καθάρισμα να τα βγάζετε από τις πλαστικές σακούλες, για να μην παιδεύονται τα χημικά. Αερίστε τα ρούχα στην βεράντα και να πηγαίνετε τα ρούχα σας σε καθαριστήρια που δεν χρησιμοποιούν τριχλωροαιθυλένιο ή υπερχλωροαιθυλένιο-PERC. Αυτές οι χημικές ουσίες προκαλούν βλάβες στα νεφρά και στο νευρικό σύστημα και καρκίνο, τόσο σε όσους φορούν τα ρούχα, όσο και σε όσους τα καθαρίζουν. Η  ναφθαλίνη και το p-διχλωροβενζόλιο γι9α τον σκώρο είναι καρκινογόνα. Να χρησιμοποιείτε κέδρο.

-Καθαρισμός σπιτιού:

Να μην χρησιμοποιείτε οικιακά καθαριστικά με χλώριο και αμμωνία. Το λευκαντικό με την αμμωνία δημιουργούν υδροχλώριο.  Να προτιμάτε συμπυκνωμένα προϊόντα, μη τοξικά, με βάση το οινόπνευμα, το οξυζενέ ή το διττανθρακικό νάτριο. Η σόδα καθαρίζει το νεροχύτη, την μπανιέρα. Το ξύδι καθαρίζει τα τζάμια και τους καθρέφτες. 

-Στο μπάνιο σας:

Το νερό που πλένεσθε πρέπει να φιλτράρεται με φίλτρο άνθρακα. Το ντους είναι πιο υγιεινό, γιατί υπάρχει μικρότερη έκθεση στις τοξίνες.

Μην βάζετε αποσμητικά που μπλοκάρουν τον ιδρώτα και κλείνουν τους πόρους. Τα αντιδρωτικά δεν πρέπει να περιέχουν αλουμίνιο, γιατί προκαλεί Alzheimer. Επίσης, τα αποσμητικά δεν πρέπει να περιέχουν φθαλικά, που είναι πλαστικές ουσίες, που βοηθούν τά άρωμα να παραμένει στο δέρμα και μπλοκάρουν την ενδοκρινική λειτουργία, ειδικά στους άνδρες. Τέλος δεν πρέπει να περιέχουν παραβένες-parabens, γιατί προκαλούν καρκίνο. 

Μην χρησιμοποιείτε χημικά αποσμητικά χώρου, αντισκωρικές μπάλες, αποσμητικά λεκάνης. Όταν αυτά συνδυαστούν με όζον γίνονται τοξικά και εκλύουν αεριώδεις χημικές ουσίες.

-Στο υπόγειο:

Μετρήστε τα επίπεδα ραδονίου. Αυτά πρέπει να είναι μικρότερα από 4 πίκο κιουρί ανά λίτρο αέρα-4 pci/L. 

Αν υπάρχει υγρασία να χρησιμοποιείτε αφυγραντήρα. Η υγρασία πρέπει να είναι κάτω του 40%.

detox life 4

-Περιβάλλον:

Μην χρησιμοποιείτε χρώματα με μόλυβδο, μην χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα που μολύνουν τα νερά και τον αέρα. Χρησιμοποιήστε βιολογικά προϊόντα για τα ζιζάνια που περιέχουν γλουτένη καλαμποκιού.

-Σωλήνες:

Βάλτε φίλτρο HEPA (Υψηλής απόδοσης για την απομάκρυνση σωματιδίων). Να αντικαθιστάτε κάθε χρόνο το φίλτρο κλιματιστικού και να καθαρίζετε τους σωλήνες εξαερισμού κάθε τρία χρόνια. Να καθαρίζετε και τους υγραντήρες από τις τοξίνες.

-Παράθυρα:

Να ανοίγετε τα παράθυρα για να αερίζεται το σπίτι σας. 

-Βεράντα και κήπος:

Αν ψήνετε κρέας στα κάρβουνα να το μαρινάρετε 15 λεπτά πριν σε μίγμα ξυδιού και ελαιόλαδου για να μειώνετε τον κίνδυνο από τους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (PAH).

Να χρησιμοποιείτε σιτρονέλα για εντομοαπωθητικό.

Μάθετε να χρησιμοποιείτε βιολογικά καλλυντικά, καθαριστικά και απορρυπαντικά, σε συμπυκνωμένη μορφή.

Αποτοξίνωση για να έχετε την υγεία σας

Κάντε αποτοξίνωση για να έχετε την υγεία σας

 detox life 1

Διαβάστε, επίσης,

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα βακτήρια

Οικολογικό καθάρισμα του φούρνου

Χρήσιμες πληροφορίες για το υπεροξείδιο του υδρογόνου

Χρήσιμες πληροφορίες για το βρώμιο

Πώς πρέπει να καθαρίζονται οι επιφάνειες στο νοσοκομείο

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

Οικολογικά καθαριστικά

Μήπως έχετε μούχλα στο σπίτι σας;

Απαλλαγείτε από τις καρκινογόνες ουσίες στο σπίτι σας

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με τοξικές ουσίες

Η μαγειρική σόδα σαν φάρμακο

Τι πρέπει να προσέχετε με το πλυντήριο πιάτων

Οικολογική απολύμανση για τις κατσαρίδες

Ξεβουλώστε το νεροχύτη σας οικολογικά

Οικολογικός καθαρισμός του βραστήρα

Οικολογικό αποσμητικό χώρου

Οικολογικά εντομοκτόνα

Χρήσιμες οικιακές συμβουλές

Το ξύδι ως εναλλακτικό καθαριστικό

www.emedi.gr

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες

Τραγανά συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες Νόστιμα συκωτάκια κοτόπουλου με χυλοπίτες ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα συκώτια είναι φορτωμένα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ, σίδηρο και βιοτίνη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ