Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΗ γκραβιόλα είναι πολύτιμη για την υγεία

Η γκραβιόλα είναι πολύτιμη για την υγεία

H Graviola είναι πολύτιμη θεραπεία για τον καρκίνο

Το φρούτο Γκραβιόλα ή Soursop  είναι ο καρπός του φυτού Annona muricata και απαντάται στις τροπικές περιοχές της Αμερικής. Ανήκει στην οικογένεια Annonaceae.

Η Γκραβιόλα απαντάται σε περιοχές με υψηλή υγρασία και σχετικά ζεστούς χειμώνες. Θερμοκρασίες κάτω από 5 ° C θα προκαλέσουν ζημιά στα φύλλα και τα μικρά κλαδιά, ενώ θερμοκρασίες κάτω από τους 3 ° C ξηραίνουν τους καρπούς.

Η γεύση του φρούτου μοιάζει με της φράουλας, του ανανά και των εσπεριδοειδών.

Η Annona muricata ή guanábana δίνει τους καρπούς soursop που έχουν ελαφρώς όξινη γεύση, όταν ωριμάσουν. Η Annona muricata είναι εγγενής στην Καραϊβική και την Κεντρική Αμερική, αλλά και σε τροπικά κλίματα σε όλο τον κόσμο.

Η Annona muricata είναι ένα μικρό, αειθαλές δέντρο με ύψος περίπου 4 μέτρα. 

Χρήσιμα μέρη γκραβιόλας

Τα φύλλα, οι καρποί και τα στελέχη.

Χρήσεις Γκραβιόλας

Η σάρκα του φρούτου αποτελείται από έναν βρώσιμο, λευκό πολτό, με ίνες, και έναν πυρήνα από  μαύρους σπόρους. 

Χρησιμοποιείται, επίσης, στο μαγείρεμα και μπορεί ακόμη και να εφαρμοστεί και στο δέρμα.

Ο πολτός χρησιμοποιείται για χυμούς, smoothies, ποτά, καραμέλες, sorbets, και παγωτά.

Ο καρπός περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, βιταμίνης Β1 και βιταμίνης Β2. 

Η ένωση annonacin, η οποία περιέχεται στους σπόρους του soursop, είναι μια νευροτοξίνη που σχετίζεται με νευροεκφυλιστικές νόσους, όπως τη νόσο Πάρκινσον. Τα φύλλα της Annona muricata περιέχουν την αννκοναμίνη, η οποία είναι ένα αλκαλοειδές.

Γκραβιόλα ωμή

Διατροφική αξία ανά 100 g 

Ενέργεια 66 kcal

Υδατάνθρακες 16,84 g

Σάκχαρα 13.54 g

Διαιτητικές ίνες 3,3 g

Λίπος 0,3 g

Πρωτεΐνες 1 g

Βιταμίνες

Θειαμίνη (Β1) (6%) 0,07 mg

Ριβοφλαβίνη (Β2) (4%) 0,05 mg

Νιασίνη (Β3) (6%) 0,9 mg

Παντοθενικό οξύ (Β5) (5%) 0.253 mg

Βιταμίνη Β6 (5%) 0,059 mg

Φυλλικό (Β9) (4%) 14 μg

Χολίνη (2%) 7,6 mg

Βιταμίνη C (25%) 20,6 mg

Μέταλλα

Ασβέστιο (1%) 14 mg

Σίδηρος (5%) 0,6 mg

Μαγνήσιο (6%) 21 mg

Φωσφόρος (4%) 27 mg

Κάλιο (6%) 278 mg

Νάτριο (1%) 14 mg

Ψευδάργυρος (1%) 0,1 mg

Μονάδες

μg = μικρογραμμάρια

mg = χιλιοστόγραμμα

IU = Διεθνείς μονάδες

graviola 3

Τα οφέλη στην υγεία από την γραβιόλα

Το Soursop είναι ένα ανθισμένο, αειθαλές δέντρο που προέρχεται από τις τροπικές περιοχές του κόσμου.

Το πράσινο φρούτο είναι ισχυρά αντικαρκινικό, χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα.

Εκτός από το ότι είναι ένα φάρμακο για τον καρκίνο, η graviola είναι ένας ευρέος φάσματος αντιμικροβιακός παράγοντας για βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις, είναι αποτελεσματικό έναντι  παρασίτων και σκουληκιών, μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και χρησιμοποιείται για την κατάθλιψη, το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.

-Η γκραβιόλα στη θεραπεία του καρκίνου

Η γκραβιόλα είναι μια φυσική θεραπεία που δεν προκαλεί ναυτία, απώλεια βάρους και απώλεια μαλλιών

Προστατεύει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και δεν προκαλεί θανατηφόρες λοιμώξεις

Οι ασθενείς νιώθουν υγιείς και δυνατοί καθ ‘όλη τη διάρκεια της θεραπείας

Οι ασθενείς νιώθουν γεμάτοι ενέργεια κι έχουν καλή ποιότητα ζωής

Η γκραβιόλα στοχεύει και σκοτώνει κακοήθη κύτταρα σε πολλούς τύπους καρκίνου

-Η γκραβιόλα είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό

Η γκραβιόλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις που βοηθούν στην εξουδετέρωση των βλαβερών ουσιών που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κύτταρα. Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και του διαβήτη. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει είναι η λουτεολίνη, η κουκεστίνη και η τανγκερετίνη.

-Η γκραβιόλα είναι ισχυρός αντιμικροβιακός παράγοντας

Η γκραβιόλα έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μειώνει αποτελεσματικά πολλούς τύπους βακτηριδίων, όπως τα στελέχη που προκαλούν ουλίτιδα, φθορά των δοντιών και μολύνσεις ζύμης. Ακόμη, είναι αποτελεσματική για τη  χολέρα και τον Staphylococcus.

-Η γκραβιόλα είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες

Η γκραβιόλα είναι καλή στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Η φλεγμονή είναι μια φυσιολογική ανοσολογική απάντηση σε τραυματισμό, αλλά η χρόνια φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει ασθένειες. Η γκραβιόλα μειώνει τη διόγκωση και το πρήξιμο και ανακουφίζει από τη φλεγμονή και είναι αποτελεσματική στην αρθρίτιδα. Το εκχύλισμα της γκραβιόλας μειώνει τα επίπεδα ορισμένων φλεγμονωδών δεικτών που εμπλέκονται στην αρθρίτιδα.

-Η γκραβιόλα βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Το εκχύλισμα γκραβιόλας σε δύο εβδομάδες ρίχνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όταν συνδυάζεται με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση.

graviola 4

Πώς να καταναλώσετε την γκραβιόλα

Σε συμπλήρωμα διατροφής η δοσολογία είναι: 3-6 κάψουλες την ημέρα, ανάλογα με την ασθένεια και την βαρύτητά της

Σε χυμούς, σε παγωτά και sorbets, σε τσάι και σαν φρούτο, ωμό.

Οι σπόροι του soursop θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς, περιέχουν annonacin, μια νευροτοξίνη, που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της νόσου του Parkinson.

Η γκραβιόλα είναι ένα φρούτο με υπέροχη γεύση και έχει εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία.

Είναι, επίσης, πολύ θρεπτικό και παρέχει μια καλή ποσότητα ινών και βιταμίνης C κι έχει πολύ λίγες θερμίδες.

Η γκραβιόλα τρώγεται, συνήθως, ωμή κόβοντας τα φρούτα στη μέση.

Μην καταναλώνετε τα κουκούτσια.

Όμως και τα κουκούτσια της γκραβιόλας έχουν πολλά οφέλη για την υγεία… 

graviola 5

Διαβάστε, επίσης,

Διαλέξτε τη θεραπεία που επιθυμείτε για τον καρκίνο σας

Αν έχετε καρκίνο να παίρνετε γκραβιόλα

Τα οφέλη από την παπάγια στην υγεία

Το εμβόλιο για τον καρκίνο EGF

Protocel για τον καρκίνο

Σύνδρομο παρκινσονισμού

Graviola

www.emedi.gr

https://youtu.be/kDRfPpITptA
Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Όλοι πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη D3 και K2

Όλοι πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη D3 και K2. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με πολλές ασθένειες Είναι σημαντική η συνεργιστική σχέση μεταξύ της βιταμίνης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ