Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΝα τρώτε ξηρούς καρπούς για την υγεία του εγκεφάλου σας

Να τρώτε ξηρούς καρπούς για την υγεία του εγκεφάλου σας

Η κατανάλωση ξηρών καρπών ενισχύει τις ευεργετικές συχνότητες των εγκεφαλικών κυμάτων

Η κατανάλωση ξηρών καρπών σε τακτική βάση ενισχύει τις συχνότητες των εγκεφαλικών κυμάτων που συνδέονται με τη γνώση, τη θεραπεία, τη μάθηση, τη μνήμη και άλλες βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου.

Περιοδικό The FASEB Journal 

Οι ξηροί καρποί είναι μια από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές, με ακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες.

Οι ξηροί καρποί περιέχουν, επίσης και άλλες βιοδραστικές ενώσεις, όπως φυτοστερόλες και φαινολικά αντιοξειδωτικά.

Οι άνθρωποι που τρώνε ξηρούς καρπούς, όπως, καρύδια συχνά μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά το ήμισυ σε σύγκριση με εκείνους που σπάνια ή ποτέ δεν καταναλώνουν καρύδια.

Η κατανάλωση ξηρών καρπών καθημερινά έχει συνδεθεί με τη μείωση της θνησιμότητας όλων των αιτιών.

Μερικοί ξηροί καρποί διεγείρουν μερικές συχνότητες εγκεφάλου περισσότερο από άλλους.

Τα φιστίκια, για παράδειγμα, παράγουν μεγαλύτερη απόκριση του γάμμα κύματος για την ενίσχυση της γνωστικής επεξεργασίας, της διατήρησης πληροφοριών, της μάθησης, της αντίληψης και της ταχείας κίνησης των ματιών κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τα όσπρια παράγουν υψηλότερη απόκριση του δέλτα κύματος που σχετίζεται με ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, με τη φυσική αυτοθεραπεία και τον βαθύ ύπνο.

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ποικιλιών ξηρών καρπών, αλλά όλοι έχουν πολύ ωφέλιμα αντιοξειδωτικά και τα καρύδια περιέχουν τις υψηλότερες αντιοξειδωτικές συγκεντρώσεις όλων. Τα καρύδια ωφελούν το σώμα με διάφορους σημαντικούς τρόπους: προστασία της καρδιάς, καταπολέμηση του καρκίνου, μείωση της φλεγμονής και επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Επίσης, τα καρύδια είναι ευεργετικά για τον εγκέφαλο όσο και για το υπόλοιπο σώμα σας και το νευρικό σύστημα.

Τα διάφορα είδη ξηρών καρπών περιέχουν διαφορετικούς τύπους αντιοξειδωτικών και τα διαφορετικά αντιοξειδωτικά έχουν διαφορετικές ρυθμιστικές επιδράσεις στην ανταπόκριση των συχνοτήτων των εγκεφαλικών κυμάτων.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει πέντε χωριστούς τύπους κυμάτων δέλτα, θήτα, άλφα, βήτα και γάμμα  και κάθε κύμα παράγει τη δική του συχνότητα και καταλαμβάνει το δικό του εύρος ζώνης. Είναι σαν ραδιοφωνικοί σταθμοί σε έναν πίνακα. Τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα φιστίκια, τα πεκάν, τα φιστίκια και τα καρύδια, όταν καταναλώνονται, όπως φαίνεται από το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) για τη μέτρηση της ισχύος των σημάτων εγκεφαλικού σήματος από εννέα περιοχές του τριχωτού της κεφαλής σχετίζονται με τη λειτουργία του εγκεφαλικού φλοιού.

Τα καρύδια προάγουν την καρδιαγγειακή υγεία, προλαμβάνουν τον καρκίνο και συμβάλλουν στην υγιή γήρανση.

Τα καρύδια είναι superfood και βοηθούν στη στήριξη της υγείας του εγκεφάλου.

Τα καλύτερα συμπληρώματα για τον εγκέφαλο

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα για τον εγκέφαλο

brain farmako 1

Διαβάστε, επίσης,

Τα καρύδια δεν έχουν τυχαία το σχήμα του εγκεφάλου

Τροφές φάρμακα για τον καρκίνο

Καρυδιά

Καρύδια

Τα καρύδια κάνουν καλό και στην καρδιά

Τρώτε καρύδια για πρόληψη του διαβήτη

Εμπιστευθείτε τους διατροφικούς συμβούλους της EMEDI

Τροφές φάρμακα 

Τροφή για το μυαλό

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ