Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΠαθολογίαΜεταβολική Θεραπεία Ασθενειών του Hans Nieper

Μεταβολική Θεραπεία Ασθενειών του Hans Nieper

Metabolic Therapy by Hans Nieper MD για τον καρκίνο και άλλες ασθένειες

Ο Hans A. Nieper MD, είναι ο συγγραφέας περίπου 360 ερευνητικών εργασιών και ασχολήθηκε με τη θεραπεία σε καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, οστικές διαταραχές, γήρανση, διαβήτη, νεφρικά και καρδιακά νοσήματα.

Η ευρέως σεβαστή θεωρία του της «θωράκισης της βαρύτητας» υποστηρίζει ότι υπάρχει μια αναπόσπαστη σχέση μεταξύ της ενέργειας του σύμπαντος, της κυτταρικής ενέργειας του σώματος και της προσωπικής υγείας. 

Ο ασθενής έχει δικαίωμα να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις μορφές θεραπείας.

Οι γιατροί πρέπει να μπορούν να συνταγογραφήσουν και φυσικούς παράγοντες ως θεραπεία.

Η πλειονότητα των εναλλακτικών θεραπειών για την πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων είναι φυσικής προέλευσης ή τυποποίησης και είναι μη τοξικές.

Για παράδειγμα, η laetrile ή βιταμίνη Β17 ή αμυγδαλίνη βοηθάει στην αποκατάσταση γονιδίων στη θεραπεία του καρκίνου και ασχολείται πρωτίστως με τις λειτουργικές αλδεΰδες (ureyl-μαντελονιτρίλιο).

Ο καρκίνος, σύμφωνα με την Μεταβολική Θεραπεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τοπική ασθένεια.

Ο καρκίνος επιτίθεται σε ολόκληρο το σώμα και επομένως πρέπει να ενισχυθεί ολόκληρο το σώμα.

Η πρόληψη της ασθένειας και η επούλωση μέσω της φύσης είναι η κεντρική θεωρία.

Ο Hans τόνισε τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η βιοχημεία του σώματος στη συνολική ευημερία του.

Ο Δρ. Nieper αναγνώρισε στα χρόνια της επιστημονικής προόδου ότι η συμβατική ιατρική ασχολήθηκε μόνο με τις φαρμακευτικές και τεχνικές εξελίξεις, και έχασε την επαφή με τη φύση. Οι συμβατικές θεραπείες καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα, αλλά, επίσης και άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι διατροφικές και θρεπτικές θεραπείες αγνοούνται. Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα δίνει στις καρκινικές σειρές μια δεύτερη ευκαιρία να αναπτυχθούν.

Αναγνωρίζοντας αυτό και την ολότητα της ζωής, ο Δρ Nieper ανέπτυξε φυσικές και ορθομοριακές θεραπείες για τη θεραπεία όχι μόνο του καρκίνου, αλλά και άλλων χρόνιων ασθενειών. 

Ο Δρ. Nieper ασχολήθηκε, επίσης. με την ενέργεια. Προσδιόρισε ότι οι χώροι μεταξύ της ατομικής ύλης δεν είναι κενοί αλλά γεμάτοι με ενέργεια που ονομάζεται ενέργεια κενού πεδίου, που  βελτιώνει την κατάσταση υγείας των κυττάρων και ολόκληρου του ανθρώπινου σώματος.

Όταν το σώμα σας τραυματίζεται με οποιονδήποτε τρόπο, τα κύτταρα που περιβάλλουν τον τραυματισμό αναπαράγονται για να αντικαταστήσουν τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη. Τα κύτταρα γνωρίζουν πότε πρέπει να σταματήσουν την αναπαραγωγή όταν έχει πληγεί η τραυματισμένη περιοχή.

Στην περίπτωση του καρκίνου, όμως, ένα κύτταρο αναπαράγεται χωρίς προφανείς λόγους και σχηματίζεται ο καρκίνος.

Συχνά ένα κύτταρο από αυτό το κομμάτι ή τον όγκο θα εξαπλωθεί σε ένα άλλο μέρος του σώματος. Τα κύτταρα αρχίζουν να αναπαράγονται και δεν ανταποκρίνονται στα σήματα διακοπής.

Προκειμένου να αποτραπεί αυτή η αναπαραγωγή των κυττάρων, το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να ενεργοποιηθεί για να επιβάλει το σήμα “διακοπής”.

Μπορούμε να βοηθήσουμε αυτή τη διαδικασία ακολουθώντας τις βασικές αρχές μιας αντικαρκινικής δίαιτας και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Οι βιταμίνες αποτελούν μέρος αυτού του τρόπου ζωής και πρέπει να λαμβάνονται με τα γεύματα. Να χρησιμοποιείτε μόνο φυσικές βιταμίνες. Οι ενέσεις βιταμινών μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν είναι δυνατόν και η βιταμίνη Ε θα έπρεπε να λαμβάνετε πριν από τα γεύματα.

Θυμηθείτε, ότι η τροφή είναι το καλύτερο φάρμακο.

Όλες οι αντικαρκινικές δίαιτες πρέπει να περιλαμβάνουν σπόρους, ξηρούς καρπούς, και άγριο ρύζι. Τα δημητριακά κριθαριού είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης.

Να τρώτε σιτάρι, βρώμη και πίτουρο και πολλά σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και το κουνουπίδι. Επίσης, να καταναλώνετε κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά: καρότα, κολοκύθα κ.ά.

Τα μήλα, τα μούρα, τα καρύδια Βραζιλίας, τα αμύγδαλα, τα κεράσια, τα σταφύλια, τα όσπρια και τα δαμάσκηνα βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου (τα μούρα προστατεύουν το DNA από βλάβες).

Μην τρώτε πρόχειρο φαγητό: επεξεργασμένα τρόφιμα, άσπρο αλεύρι, υδρογονωμένα ή κορεσμένα λίπη, ζάχαρη, αλάτι επεξεργασμένο ή πολλές ζωικές πρωτεΐνες. Περιορίστε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων σε λίγο γιαούρτι, γάλα κεφίρ ή τυρί.

Λόγω πιθανής διαρροής ακτινοβολίας χαμηλού επιπέδου, να αποφύγετε τους φούρνους μικροκυμάτων.

Να χρησιμοποιείτε μόνο σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα ή γυάλινα για μαγείρεμα.

Μην κάθεστε πολύ κοντά σε τηλεοράσεις: να παραμένετε τουλάχιστον οκτώ μέτρα μακριά.

Αποφύγετε όλες τις ακτίνες Χ.

Αποφύγετε χημικές ουσίες, όπως σπρέι μαλλιών, καθαριστικά, κεριά τεχνητά, φρέσκα χρώματα, φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα και μη βιολογικά καλλυντικά και απορρυπαντικά.

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα αεροζόλ.

Ο χυμός από παντζάρια (ρίζες και κορυφές), ο χυμός καρότου και ο χυμός από σπαράγγια πρέπει να καταναλώνονται συχνά. Τα σταφύλια, τα μαύρα κεράσια και όλοι οι χυμοί σκούρου χρώματος, όπως ο χυμός μαύρης σταφίδας και ο φρέσκος χυμός μήλου είναι καλοί. Οι χυμοί φρούτων πρέπει να λαμβάνονται καλύτερα το πρωί και οι χυμοί λαχανικών το απόγευμα.

Η άσκηση και η απαλλαγή από το στρες είναι, επίσης, σημαντικές. 

Πρέπει να τρώμε περισσότερα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, περισσότερα φρούτα και λαχανικά και να έχουμε πιο δραστήρια ζωή.

Η επιστροφή στον τρόπο που ζούσαν οι πρόγονοί μας…

Η παχυσαρκία συνδέεται επίσης με τον καρκίνο, ειδικά στις γυναίκες. Οι υπέρβαρες γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και  καρκίνο του μαστού. Το λίπος φαίνεται να επηρεάζει τις γυναικείες ορμόνες. Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του λίπους, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα των οιστρογόνων που μετατρέπονται από ορμόνες που μοιάζουν με τα ανδρογόνα και μετατρέπονται σε πολύ πιο ισχυρές μορφές των γυναικείων ορμονών. Τα οιστρογόνα διεγείρουν τα κύτταρα να διαιρούνται γρήγορα στο στήθος και στο αναπαραγωγικό σύστημα.

Η παχυσαρκία στους άνδρες μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του κόλου. Στις γυναίκες μπορεί, επίσης, να προκαλέσει καρκίνο της χοληδόχου κύστης, του τραχήλου της μήτρας, του ενδομητρίου και του μαστού.

Τα βότανα για  πρόληψη του καρκίνου και θεραπεία περιλαμβάνουν τα ραπανάκια, τις πικραλίδες, την εχινάκεια, το κόκκινο τριφύλλι και το pau d’arco κ.ά.

Τα οφέλη των οροτικών αλάτων στην υγεία, σύμφωνα με τον Δρ. Nieper 

Τα οροτικά άλατα είναι συνθετικά σύμπλοκα μετάλλων με το οροτικό οξύ και απορροφούνται από το έντερο πιο αποτελεσματικά από τα μεταλλικά άλατα και δρουν ως φορείς μετάλλων δια μέσω των κυτταρικών μεμβρανών. Άφθονες ποσότητες αυτού παράγονται μέσα στο σώμα σαν ενδιάμεσες ουσίες κατά το μεταβολισμό του νουκλεϊνικού οξέος.

Τα οροτικά άλατα των μετάλλων είναι ευεργετικά για πολλές παθήσεις που σχετίζονται με το μισό τμήμα του μορίου τους που αντιστοιχεί στο οροτικό οξύ.

Τα ανόργανα άλατα του οροτικού οξέος, που είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται στο σώμα μας και επίσης σε διάφορα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι ένα φυσικό σύστημα φορέων ηλεκτρολυτών για τη διανομή μετάλλων σε όλο το σώμα. Μόρια οροτικού ασβεστίου και οροτικού μαγνησίου μπορούν να περάσουν από τις κυτταρικές μεμβράνες άθικτα χωρίς να «διαχωρίζονται» από το σύμπλεγμα αμινοξέων, όπως τις ασπαρτάτες και τα αργινικά. Γίνεται διάσπαση στα ιόντα των συστατικών τους, και στη συνέχεια απελευθερώνονται τα αντίστοιχα ιόντα τους μόνο σε ειδικές θέσεις μεμβράνης εντός του κυττάρου. 

Ο Nieper εφάρμοσε τις μοναδικές του ανακαλύψεις στη θεραπεία ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, η σκλήρυνση κατά πλάκας και η ρευματοειδής αρθρίτιδα καθώς και σε άλλες αυτοάνοσες καταστάσεις. 

-Οροτικό μαγνήσιο

Από όλα τα μακροθρεπτικά μέταλλα στο ανθρώπινο σώμα, το μαγνήσιο είναι το πιο πιθανό να είναι ανεπαρκές. Η ανεπάρκεια μαγνησίου έχει συνδεθεί με μεγάλο αριθμό διαταραχών, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, της υπέρτασης, της άνοιας και της οστεοπόρωσης. Οι ενώσεις μαγνησίου είναι ιατρικά αποδεκτές ως χρήσιμες για τη θεραπεία των ημικρανιών, του άσθματος, της χρόνιας πνευμονικής νόσου και των καρδιακών παθήσεων, όπως η καρδιακή προσβολή και οι αρρυθμίες. Το οροτικό μαγνήσιο είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό από άλλα συμπληρώματα μαγνησίου για τέτοιες καταστάσεις, ενόψει της βελτίωσης της μεταφοράς μαγνησίου και των τεκμηριωμένων οφελών του στις καρδιαγγειακές διαταραχές. Εκτός από τις επιδράσεις του στη μείωση της χοληστερόλης και στην ενεργοποίηση της καρδιάς, έχει αναφερθεί ότι το οροτικό μαγνήσιο βελτιώνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων. Μια ημερήσια δόση 380 mg μαγνησίου για πάνω από 15 μήνες είναι επαρκής για να ομαλοποιήσει ή να βελτιώσει σημαντικά την ελαστικότητα των περιφερικών αιμοφόρων αγγείων. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα στην ελαστικότητα των αγγείων υποδηλώνει τη χρήση οροτικού μαγνησίου για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς και για την αναστολή της αρτηριοσκλήρυνσης. Ο Δρ. Nieper γενικά συνδυάζει το οροτικό οξύ με μαγνήσιο με άλλα θρεπτικά συστατικά για βέλτιστο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι η έλλειψη καλίου συνδέεται στενά με την έλλειψη μαγνησίου, επειδή τα ιόντα μαγνησίου χρειάζονται για να ενεργοποιήσουν μια σημαντική κυτταρική αντλία η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα νατρίου και καλίου. Επιπλέον, το ίδιο το οροτικό κάλιο θεωρείται ότι είναι επωφελές για παθήσεις, όπως η καρδιομυοπάθεια και η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Nieper συνέστησε συνδυασμό οροτικού μαγνησίου (1,5 έως 2,5 γραμμάρια την ημέρα) συν οροτικό κάλιο (138 έως 300 mg ημερησίως) για τη θεραπεία της στηθάγχης και της στεφανιαίας νόσου. Επίσης, πρότεινε την προσθήκη του ενζύμου ανανά (bromelain) (120 έως 140 mg την ημέρα) για την αναστολή της συσσωμάτωσης αιμοπεταλίων και τη διάλυση των θρόμβων ινώδους. Τα ποσοστά θνησιμότητας 2 και 4 ετών για τους ασθενείς με αυτό το σχήμα, μειώνονται κατά 90% ή περισσότερο σε σύγκριση με ασθενείς σε άλλες μελέτες που λαμβάνουν συμβατικά φάρμακα. Ένας παρόμοιος συνδυασμός  σχεδιάστηκε για αποφράξεις αρτηριών με οροτικό μαγνήσιο (1 έως 1,5 γραμμάρια ημερησίως) μαζί με καρνιτίνη (4 γραμμάρια ανά ημέρα), σελήνιο (300- 400 mcg ημερησίως), βρομελίνη (240 mg ημερησίως), και το ένζυμο serrapeptase 10 έως 15 mg ανά ημέρα).  Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι το ορυκτό μαγνήσιο δεν είναι καλό μόνο για καρδιακούς ασθενείς, αλλά επίσης και για υγιείς αθλητές. Το οροτικό μαγνήσιο αυξάνει τη φλεβική μερική πίεση οξυγόνου και οδηγεί σε μεγαλύτερη μείωση της ινσουλίνης στον ορό, της οξύτητας του αίματος και της κορτιζόλης στον ορό. Οι αλλαγές στη χρήση γλυκόζης και η μείωση των αντιδράσεων στρες συμβαίνουν χωρίς να επηρεαστούν οι ανταγωνιστικές δυνατότητες των αθλητών και στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Οι αθλητές άσκησης έχουν μεγαλύτερη αντοχή ως αποτέλεσμα των συμπληρωμάτων με μαγνήσιο. Όταν οι αθλητές παίρνουν συμπληρώματα από οξείδιο του μαγνησίου (που απορροφάται σχετικά ελάχιστα) δεν υπάρχει βελτίωση στην απόδοση της άσκησης.

-Οροτικό κάλιο

Η ανεπάρκεια του καλίου δεν θεωρείται συχνή λόγω της διαθεσιμότητας επαρκών ποσοτήτων αυτού του μετάλλου στις περισσότερες δίαιτες. Παρόλα αυτά, η ανεπάρκεια καλίου είναι γνωστό ότι προκύπτει ως δευτερογενής συνέπεια ανεπάρκειας του μαγνησίου. Μια άλλη αιτία ανεπάρκειας είναι η χρήση διουρητικών για τον έλεγχο της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι καταστάσεις ασθενειών που είναι γνωστό ότι σχετίζονται με χαμηλά επίπεδα καλίου στον ορό ή στον ιστό περιλαμβάνουν τον διαβήτη, την αντίσταση στην ινσουλίνη, την υψηλή αρτηριακή πίεση καθώς και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και την καρδιακή νόσο. Το οροτικό κάλιο μπορεί να αποτρέψει την ιδιοπαθή νέκρωση του μυοκαρδίου, ενώ το χλωριούχο κάλιο είναι αναποτελεσματικό. Το οροτικό κάλιο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την ανακούφιση των καρδιαγγειακών παθήσεων του ανθρώπου όταν συνδυάζεται με οροτικό μαγνήσιο. Ακόμη και όταν χορηγείται από μόνΟ του σε ασθενείς με καρδιακή προσβολή, έχει αναφερθεί ότι το οροτικό κάλιο έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερη ανάκτηση της συσταλτικότητας του μυοκαρδίου. Το οροτικό κάλιο προκαλεί και επιτάχυνση της επούλωσης πληγών και ανάκτηση της ανοσοποιητικής λειτουργίας μετά από χειρουργική επέμβαση. Αν και δεν είναι το ίδιο αντιοξειδωτικό, το οροτικό κάλιο διευκολύνει την πρόσληψη βιταμίνης C από τον ορό και αυξάνει τα επίπεδα της ανηγμένης γλουταθειόνης στο αίμα. Τέλος, έχει αντικαταθλιπτικά, ψυχοδιεγερτικά και ανασταλτικά αποτελέσματα που σχετίζονται με τη χορήγηση χρόνιας χρήσης οροτικού καλίου.

-Οροτικό λίθιο

Η πρόσληψη λιθίου μπορεί να επηρεάσει πολλά διαφορετικά συστήματα στο σώμα με θετικό τρόπο. Το λίθιο είναι πιο γνωστό για τη θεραπεία των μανιοκαταθλιπτικών διαταραχών. Σε υψηλές δόσεις το λίθιο μπορεί να μειώσει την απελευθέρωση ντοπαμίνης (που μειώνει την διάθεση), ενώ σε χαμηλότερες δόσεις μπορεί να διεγείρει τη σύνθεση σεροτονίνης (που παρέχειι ένα αντικαταθλιπτικό αποτέλεσμα). Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται θεραπεία για τις μανιοκαταθλιπτικές ασθένειες, ένας πολύ μεγάλος αριθμός με ήπια κατάθλιψη θα μπορούσε να επωφεληθεί από τα χαμηλής δόσης συμπληρώματα λιθίου. Πρόσφατα έχει ανακαλυφθεί ότι το λίθιο έχει ισχυρά νευροπροστατευτικά αποτελέσματα επίσης, γιατί αυξάνει τη φαιά ουσία στον εγκέφαλο. Τα συμπληρώματα λιθίου είναι ικανά να σταματήσουν την πρόοδο των νευροεκφυλιστικών νόσων, όπως η νόσος Alzheimer, η νόσος του Parkinson και η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, μεταξύ άλλων. Το λίθιο είναι, επίσης, γνωστό για τα ανοσοποιητικά του και τα αντιικά αποτελέσματα, ειδικά κατά του ιού του απλού έρπητα. Είναι εξίσου αποτελεσματικό κατά της ιλαράς. Το μειονέκτημα της δραστηριότητας του ανοσοδιεγερτικού λιθίου είναι ότι μπορεί, επίσης, να προκαλέσει αυτοάνοσες αντιδράσεις σε ευαίσθητα άτομα. Για το λόγο αυτό, εάν υποφέρετε από μια υπάρχουσα αυτοάνοση ασθένεια, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή ο λύκος, μην παίρνετε συμπληρώματα λιθίου, χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα τον επαγγελματία υγείας σας. Ένα άλλο πλεονέκτημα των συμπληρωμάτων με λίθιο είναι η ευαισθητοποιητική επίδραση που έχει στην ινσουλίνη. Το λίθιο έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Τα αποτελέσματα όπως αυτά έχουν οδηγήσει σε υποδείξεις ότι το λίθιο  είναι χρήσιμο στη θεραπεία του διαβήτη. Το οροτικό λίθιο σε δόσεις 138 mg 4 έως 6 φορές την εβδομάδα είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία περιπτώσεων κατάθλιψης, πονοκεφάλων και ημικρανίας, επιληψίας και ακόμη και αλκοολισμού. Η ποσότητα λιθίου που περιέχεται στις δόσεις πρέπει να είναι μόνο ένα μικρό κλάσμα της ποσότητας που δίνεται συμβατικά ως θεραπεία για τη μανιοκαταθλιπτική ασθένεια, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο νεφρικής τοξικότητας που τυπικά συσχετίζεται με την υψηλή δόση λιθίου.  5 mg λιθίου με τη μορφή οροτικού είναι εξίσου αποτελεσματικό με 100 mg λιθίου με τη μορφή ανθρακικού άλατος, με 20 φορές αύξηση της ισχύος. Η θεραπεία με 138 mg οροτικού λιθίου ημερησίως οδηγεί όχι μόνο σε έντονη μείωση των αλκοολικών υποτροπών, αλλά και σε βελτιώσεις στο ήπαρ, το καρδιαγγειακό, τη θυρεοειδική και την ανοσολογική λειτουργία. Οι ημικρανίες, οι αθροιστικές κεφαλαλγίες, η μανιακή συμπεριφορά και οι επιληψίες μειώνονται, επίσης. Η ανεπάρκεια μυών, η απώλεια όρεξης και ξ ήπια απάθεια ως αποτέλεσμα της θεραπείας, εξαφανίζονται μετά τη μείωση της δόσης στα 138 mg 4 έως 5 φορές την εβδομάδα. Οι βελτιώσεις στην ηπατική λειτουργία οφείλονται στη συνέργεια μεταξύ του οροτικού λιθίου και του οροτικού ασβεστίου, όταν και τα δύο χορηγούνται στους αλκοολικούς ασθενείς με ηπατική νόσο. Το λίθιο σε μεγάλες δόσεις μπορεί να είναι τοξικό, ειδικά στους νεφρούς. Η θεραπευτική δόση του λιθίου όταν χορηγείται ως ανθρακικό λίθιο είναι κοντά στην τοξική δόση (δηλαδή, υπάρχει ένα στενό θεραπευτικό παράθυρο) και γι ‘αυτό το λόγο τα επίπεδα του αίματος και η λειτουργία των οργάνων πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς. Αυτό ισχύει μόνο για το ανθρακικό λίθιο και όχι για το οροτικό λίθιο. Η συνιστώμενη δόση ανθρακικού λιθίου που χορηγείται για τη θεραπεία ψυχιατρικών διαταραχών είναι 300 mg τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα. Εφόσον κάθε δισκίο ανθρακικού λιθίου των 300 mg παρέχει 56,8 mg στοιχειακού λιθίου, η συνολική ποσότητα λιθίου που χορηγείται θα κυμαίνεται από 170,4 mg έως 225,6 mg ημερησίως. Αντιθέτως, ένα δισκίο οροτικού λιθίου παρέχει 5,8 mg στοιχειακού λιθίου, το οποίο είναι περίπου 1/30 έως 1/40, ποσότητα που χορηγείται από την συνιστώμενη ημερήσια δόση ανθρακικού λιθίου. Ακόμη και η λήψη αρκετών δισκίων οροτικού λιθίου ανά ημέρα ισοδυναμεί με μια δόση αρκετά κάτω από τα τοξικά επίπεδα για το λίθιο. Παρομοίως, οι καταναλωτές ανθρακικού λιθίου πρέπει να προσέχουν για πιθανές τοξικές επιδράσεις εάν λαμβάνονται ταυτόχρονα άλλα φάρμακα όπως αναστολείς ΜΕΑ ή διουρητικά. Παρόλο που οι προειδοποιήσεις αυτές φαίνονται να ισχύουν μόνο για τις φαρμακευτικές ενώσεις λιθίου και όχι για τις μέτριες δόσεις οροτικού λιθίου, θα ήταν ωστόσο σκόπιμο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας αν σκοπεύετε να λάβετε οροτικό λίθιο ταυτόχρονα με οποιοδήποτε από αυτά τα φάρμακα.

-Οροτικός ψευδάργυρος

Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου εμπλέκεται στην οστεοπόρωση λόγω ηλικίας και τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορούν να επιταχύνουν την επούλωση των καταγμάτων. Ο ψευδάργυρος διαδραματίζει, επίσης, ζωτικό ρόλο στην ανοσολογική λειτουργία, όπου η ανεπάρκεια συνδέεται με την ατροφία του θύμου, τη μείωση των αριθμών των λευκών αιμοσφαιρίων και την αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις. Ένας άλλος σημαντικός ρόλος για τον ψευδάργυρο είναι η διατήρηση της αναπαραγωγικής λειτουργίας των ανδρών. Η ανεπάρκεια του ψευδαργύρου σχετίζεται με υπογοναδισμό και χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στον ορό, αναστρέψιμα μετά τα συμπληρώματα. Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός και για τη δραστηριότητα της αυξητικής ορμόνης (GH), καθώς η GH χάνει την αποτελεσματικότητα υπό συνθήκες ανεπάρκειας ψευδαργύρου. Όπως είναι γνωστό, ένας από τους σημαντικότερους ρόλους για τον ψευδάργυρο στην ανθρώπινη διατροφή είναι η αντιοξειδωτική του δράση. Η αύξηση της πρόσληψης ψευδαργύρου μπορεί να προστατεύσει από τις συνθήκες που συνδέονται με το οξειδωτικό στρες και την έλλειψη ψευδαργύρου, όπως ο διαβήτης. Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου είναι γνωστό ότι συσχετίζεται με αυξημένο επιπολασμό στεφανιαίας νόσου, καθώς και διαβήτη και με διάφορους συναφείς παράγοντες κινδύνου όπως υπέρταση, υπερτριγλυκεριδαιμία και αντίσταση στην ινσουλίνη. Ενόψει της συσχέτισης της ανεπάρκειας ψευδαργύρου με τον διαβήτη, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο οροτικός ψευδαργύρου σταθεροποιεί τη γλυκόζη του αίματος και μειώνει την ανάγκη για ινσουλίνη στους διαβητικούς. Επιπλέον, ο οροτικός ψευδάργυρος και άλλες ενώσεις ψευδαργύρου συνεργάζονται με αντιοξειδωτικά που περιέχουν θείο (σουλφυδρυλικό) για να προστατεύουν από την προκαλούμενη από ελευθέρες ρίζες ιστική βλάβη, ένα αποτέλεσμα που έχει σχέση με τη θεραπεία του διαβήτη καθώς και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με το αυξημένο οξειδωτικό στρες.

-Οροτικό ασβέστιο

Η θεραπεία ή η πρόληψη της οστεοπόρωσης είναι μία από τις κύριες λειτουργίες του οροτικού ασβεστίου. Είναι αποτελεσματικός στη θεραπεία τόσο της φλεγμονώδους νόσου όσο και της οστεοπόρωσης και στην ανακούφιση του πόνου που προκύπτει από την οστεοπόρωση της σπονδυλικής στήλης. Επίσης, είναι αποτελεσματικό στους κακοήθεις οστικούς όγκους, εμποδίζοντας έτσι περαιτέρω μεταστάσεις. Μία ημερήσια από του στόματος δόση των 600 mg είναι αρκετή για να αναστρέψει την οστική απώλεια που προκαλείται από ακτινοθεραπεία σε καρκινοπαθείς, Τα οφέλη του οροτικού ασβεστίου στη θεραπεία ασθενειών των αρθρώσεων, όπως η αρθρίτιδα και η σπονδυλίτιδα. Το οροτικό ασβέστιο μπορεί, επίσης, να έχει ευεργετική επίδραση στις εκφυλιστικές οστικές μεταβολές που είναι χαρακτηριστικές της οστεοαρθρίτιδας. Όμως, το οροτικό ασβέστιο έχει και πολλές άλλες χρήσεις. Το χαμηλής δόσης οροτικό ασβέστιο είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της σοβαρής ανθεκτικής ψωρίασης και μειώνει την αρτηριακή πίεση σε αρτηρίτιδα και αρτηριοσκλήρωση, ανακουφίζει τη στηθάγχη και βελτιώνει τις περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας, διάχυτης εγκεφαλίτιδας, αμφιβληστροειδίτιδας, χρόνιας ηπατίτιδας και κολίτιδας. Οι χρησιμοποιούμενες δοσολογίες κυμαίνονταν από περίπου 300 έως 1000 mg οροτικού ασβεστίου ανά ημέρα. Επίσης, είναι κατάλληλο για απώλεια βάρους. Χρησιμοποιείται και σε ηπατίτιδα σε δοσολογία 3 γραμμάρια οροτικού ασβεστίου ανά ημέρα για 2 χρόνια, μαζί, με θεραπεία με κορτιζόνη, σε μειωμένη δοσολογία. Το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μετά από μια περίοδο 9 έως 18 μηνών ημερήσιας συμπλήρωσης, αλλά όχι νωρίτερα. Ωστόσο, με ένα σχήμα 2 γραμμαρίων οροτικό ασβέστιο συν 138 mg οροθετικού λιθίου ανά ημέρα, τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να επιτευχθούν σε περιπτώσεις ηπατίτιδας και κίρρωσης σε μόλις 2 έως 3 μήνες. Ο ερυθηματώδης λύκος θεραπεύεται με οροτικό ασβέστιο. Μια δόση από 1 έως 2,5 γραμμάρια είναι εκπληκτικά αποτελεσματική όταν χορηγείται για μια περίοδο τουλάχιστον ενός έτους, ακόμη και σε προχωρημένες περιπτώσεις με πνευμονική στένωση, υπεζωκοτικές εκκενώσεις ή καρδιομυοπάθεια. Η θεραπεία περιλαμβάνει, επίσης, πρεδνιζόνη χαμηλής δόσης και μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών για την προαγωγή της σύνθεσης στεροειδών επινεφριδίων, όπως το σελήνιο και οι βιταμίνες C και D2, καθώς και άλλα άλατα ασβεστίου και μαγνησίου. Η πολλαπλή σκλήρυνση θεραπεύεται, επίσης, με το ίδιο σχήμα. Συνιστούσε δόση 1 γραμμαρίου οροτικού ασβεστίου ημερησίως για ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, με υψηλότερη δόση στους ασθενείς με τάση εμφάνισης πονοκεφάλων που μοιάζουν με ημικρανία. Τα οφέλη του οροτικού ασβεστίου για τον υγιή μεταβολισμό των οστών μπορούν να ενισχυθούν προσθέτοντας μια ποικιλία άλλων μετάλλων. Το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο ψευδάργυρος και το βόριο είναι γνωστό ότι δρουν σε συνέργεια με τη βιταμίνη D και το ασβέστιο. 

Η ζωή είναι πολύτιμη.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση.

Ζητείστε την εξέταση πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Η ζωή σας είναι πολύτιμη.

Ζητήστε από την EMEDI πληροφορίες για το μοριακό προφίλ του όγκου.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες από τους συνεργάτες μας για την εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου, πατώντας εδώ.

Πατήστε, εδώ, για να διαβάσετε πληροφορίες για την μελέτη Use of Alternative Medicine for Cancer and Its Impact on Survival.


Τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου.

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου

Διαβάστε, επίσης,

Νικήστε τον καρκίνο με το νου

Η καθημερινή διατροφή των καρκινοπαθών

Ανησυχία λόγω της στροφής των καρκινοπαθών στην εναλλακτική ιατρική

Τροφές φάρμακα για τον καρκίνο

Ο καρκίνος δεν θεραπεύεται με χημειοθεραπείες

Πειραματικές χημειοθεραπείες με χρήματα ανά κεφάλι

Ο κόσμος θα φέρει την αλλαγή στην Ογκολογία

Η πικρή αλήθεια για τις χημειοθεραπείες

Γιατί οι χημειοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές

Οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές για την θεραπεία του καρκίνου

Οι οφθαλμικές ανεπιθύμητες ενέργειες από την χημειοθεραπεία

Αντικαρκινικό φυτό για χημειοθεραπεία

Η χημειοθεραπεία έχει μεγάλη καρδιοτοξικότητα

Αν οι καρκινοπαθείς δεν κάνουν χημειοθεραπεία αυξάνεται η επιβίωση

Η τοξικότητα των κυτταροστατικών φαρμάκων

Τι να κάνετε σε εξαγγείωση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων

Μην κάνετε προεγχειρητική χημειοθεραπεία για τις ηπατικές μεταστάσεις

Ανορεξία και καχεξία στον καρκίνο

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Αρχές χημειοθεραπείας του καρκίνου

Δερματικές αντιδράσεις σε στοχευμένες θεραπείες

Διαταραχές γεύσης στη θεραπεία του καρκίνου

Διατροφή σε στοματίτιδα

Επανένταξη ενός καρκινοπαθούς στην κοινωνία

Εξατομικευμένες θεραπείες για τους καρκινοπαθείς

Πνευμονική ίνωση από την μπλεομυκίνη

Ανταπόκριση στη χημειοθεραπεία

Το πέρασμα στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου

Οι καρκινοπαθείς πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Παράγοντες που καθορίζουν τη θεραπευτική απόφαση στην ογκολογία

Νεφροτοξικότητα από τη χημειοθεραπεία

Πειράματα σε καρκινοπαθείς, σκοπιμότητες, οικονομικά κίνητρα και αποτελέσματα

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Είναι απαραίτητο το Oncotype DX στον καρκίνο μαστού;

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Smoothie με ποικιλία μούρων

Smoothie με ποικιλία μούρων. Αυτό το smoothie με μούρα είναι μια τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση. Είναι δροσιστικό, υγιεινό και γευστικό Smoothie με ποικιλία μούρων ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 3 φλιτζάνια βιολογικά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ