Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΑσβαγκάντα για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα

Ασβαγκάντα για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα

Η ρίζα Ashwagandha υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία των θυρεοειδικών ορμονών

Το Ashwagandha έχει χρησιμοποιηθεί ως φυτικό φάρμακο για εκατοντάδες χρόνια για να βοηθήσει το σώμα να αντιμετωπίσει το άγχος.

Τα εκχυλίσματα από τη ρίζα Ashwagandha βοηθούν στην ομαλοποίηση των ορμονών του θυρεοειδούς.

Το Ashwagandha, επίσης, γνωστό ως ινδικό ginseng ή χειμωνιάτικο κεράσι είναι ένα φυτό που ανθίζει στην Ινδία και τη Βόρεια Αμερική. Οι ρίζες του φυτού ashwagandha έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιετίες από τους θεραπευτές της Αγιουρβέδα. Το Ashwagandha έχει πολλά ευεργετικά στοιχεία, όπως τα φλαβονοειδή και στοιχεία με μεθανόλη. Το ashwagandha  είναι αποτελεσματικό στη μείωση της φλεγμονής, τη μείωση του στρες, την αύξηση της ψυχικής δραστηριότητας, Στην αναζωογόνηση του σώματος και δρα και ως αντιοξειδωτικό. Είναι ακόμη γνωστό ότι ανακουφίζει καλύτερα την αρθρίτιδα από ότι τα συμβατικά φάρμακα.

Οκτώ εβδομάδες συμπληρώματα διατροφής με εκχύλισμα ρίζας Ashwagandha προκαλούν ομαλοποίηση των ορμονών διέγερσης του θυρεοειδούς (TSH), της θυροξίνης στον ορό (T4) και της τριϊωδοθυρονίνης στον ορό (Τ3) σε άτομα με αυξημένα επίπεδα TSH.

Ο άξονας υποθαλάμου-υπόφυσης-θυρεοειδή ρυθμίζεται από την ασβαγκάντα. Η δράση κατά του άγχους και η μείωση της κορτιζόλης της ασβαγκάντα ​​δίνει την εξήγηση για τη δράση στη ρύθμιση της λειτουργίας του θυρεοειδoύς αδένα.

Η Ashwagandha (Withania somnifera) χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άγχους, της γνωστικής λειτουργίας, του ύπνου, του μεταβολισμού, της επινεφριδιακής λειτουργίας, των αθλητικών επιδόσεων κ.α.

Το βότανο έχει έντονη οσμή και δίνει κοκκινωπό χρώμα στον ιδρώτα και στα ούρα. Το Ashwagandha έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά ως προσαρμογόνο για να αναζωογονήσει την υγεία, να διατηρήσει την ομοιόσταση, να διατηρήσει την κανονική λειτουργία του θυρεοειδούς και να διατηρήσει την ορμονική ισορροπία στο ανθρώπινο σώμα.

Ο αποκαλούμενος υποκλινικός υποθυρεοειδισμός περιγράφεται ως διαταραχή του θυρεοειδούς χωρίς εμφανή συμπτώματα θυρεοειδικής ανεπάρκειας. Οι συμμετέχοντες ανατέθηκαν τυχαία για να λάβουν είτε συμπληρώματα ashwagandha (600 mg ημερησίως) είτε εικονικό φάρμακο για οκτώ εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ashwagandha βελτίωσε σημαντικά την TSH στον ορό, τα επίπεδα Τ4 στον ορό και τα επίπεδα του Τ3 στον ορό, επιτυγχάνοντας αλλαγή προς εξομάλυνση κατά 19%, 45% και 21% αντίστοιχα.

Το εκχύλισμα ρίζας ashwagandha είναι καλό για την ομαλοποίηση των επιπέδων θυρεοειδικών ορμονών σε υποκλινικούς ασθενείς με υποθυρεοειδισμό.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τον υποθυρεοειδισμό

Παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τον υποθυρεοειδισμό

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Το Ασβαγκάντα είναι πολύτιμο για την υγεία μας

Ασβαγκάντα

Φυσικά προϊόντα για τη θεραπεία του καρκίνου

Γιατί όσοι έχουν υποθυρεοειδισμό δεν μπορούν να χάσουν βάρος

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο Αγγελική

Αιθέριο έλαιο Αγγελική. Προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Angelica archangelica και είναι ιδανικό για την υγεία των γυναικών Tο αιθέριο έλαιο Angelica ή Αγγελική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ