Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΨυχεδελικά φάρμακα χαρισμένα από τη φύση

Ψυχεδελικά φάρμακα χαρισμένα από τη φύση

Η ψυχεδελική φυσική ιατρική

Σε λίγα χρόνια οι γιατροί θα συνταγογραφούν συστηματικά κάνναβη, LSD-Lysergic acid diethylamide, psilocybin-ψιλοκυβίνη, MDMA-3,4-Methylenedioxymethamphetamine (MDMA), γνωστό σαν ecstasy (E) και άλλα ψυχεδελικά φάρμακα για μια σειρά από ασθένειες.

Περισσότεροι ερευνητές αποδέχονται τη δύναμη των ψυχεδελικών ουσιών που έχουν μια πρωτοφανή δυνατότητα να θεραπεύουν ασθένειες και ψυχολογικά τραύματα, αλλά, κυρίως, να αναδιοργανώνουν τον εγκέφαλο και να αλλάζουν τη σκέψη.

Τα “ψυχεδελικά φυσικά φάρμακα” είναι ουσίες που έχουν την ικανότητα να διευρύνουν την ανθρώπινη ευαισθητοποίηση πέρα ​​από τους συνήθεις τρόπους αντίληψης. Ορισμένες είναι οι πιο εκπληκτικές ουσίες που είναι γνωστές στην ανθρωπότητα και είναι τόσο ισχυρές ώστε μόνο το 1 / 10,000 του γραμμαρίου μπορεί να στείλει κάποιον σε ένα ταξίδι πέρα ​​από το χρόνο και το διάστημα, πέρα ​​από τη ζωή και το θάνατο.

Η πρώτη μελέτη αποκάλυψε μειώσεις στην εγκεφαλική δραστηριότητα μετά από ένεση ψιλοκυβίνης που εντοπίστηκε στο δίκτυο προεπιλεγμένης λειτουργίας.

Η θεραπεία για την κατάθλιψη, τη συνηθέστερη ψυχική ασθένεια, γίνεται με φάρμακα που ονομάζονται εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRIs), οι οποίοι ενισχύουν τα επίπεδα του νευροδιαβιβαστή της σεροτονίνης στις συνάψεις εμποδίζοντας την επαναρρόφηση από τους νευρώνες. Η κατάθλιψη πίστευαν κάποιοι ότι προκαλείται από ανεπάρκεια της σεροτονίνης. Αλλά πρόσφατα, αυτή η ιδέα έχει αμφισβητηθεί, καθώς, όλο και περισσότερες μελέτες υποδεικνύουν ότι οι SSRIs δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί και η θεραπεία, αλλά και η διακοπή της θεραπείας έχει σοβαρές παρενέργειες. 

Για παράδειγμα το MDMA, γνωστότερο ως έκσταση δεν προκαλεί ψευδαισθήσεις και λειτουργεί κατακλύοντας τον εγκέφαλο με σεροτονίνη και αλλάζει την διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που οι ερευνητές ενδιαφέρονται να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο για την ψυχοθεραπεία για άτομα με άγχος μετατραυματικής διαταραχής. Το άγχος μετατραυματικής διαταραχής επηρεάζει περίπου το 7% των ανθρώπων σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Η πιο αποτελεσματική θεραπεία περιλαμβάνει την ανασύσταση της μνήμης. Ζητείται από τους ανθρώπους να θυμηθούν τραυματικά γεγονότα, ώστε οι αναμνήσεις τους να απαλλαγούν από τις φοβισμένες ενώσεις, επεξεργάζοντάς τις με νέο τρόπο. Το πρόβλημα είναι ότι η ανάκληση μπορεί μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ τρομακτική. Το MDMA φαίνεται να βοηθά όχι μόνο επειδή σβήνει το άγχος, αλλά και επειδή προκαλεί την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που ενισχύει τα αισθήματα εμπιστοσύνης προς τους θεράποντες.

Η χαμηλή δόση ψιλοκυβίνης (10 mg) ή μία υψηλή δόση (25 mg) σε συνδυασμό με μουσική και ψυχολογική στήριξη είναι επαρκείς για την άμβλυνση της κατάθλιψης μέσα σε τρεις εβδομάδες. Με τη λειτουργική μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου φαίνεται ότι το LSD και η ψιλοκυβίνη προκαλούν δραστηριότητα σε μέρη του εγκεφάλου που φυσιολογικά λειτουργούν ξεχωριστά για να συγχρονιστούν,, πράγμα που σημαίνει ότι οι νευρώνες λειτουργούν ταυτόχρονα. Επιπλέον, μειώνεται δραστικά η συνδετικότητα σε μια συλλογή εγκεφαλικών περιοχών που ονομάζεται “δίκτυο προεπιλεγμένης λειτουργίας”, η οποία συνδέεται με την αίσθηση του εαυτού μας ή του εγώ μας. Όσο περισσότερο καταστρέφεται αυτό το δίκτυο, τόσο κάποιος αναφέρει διάλυση των ορίων μεταξύ του ίδιου και του κόσμου γύρω του…

Τα καλύτερα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης για την ασθένειά σας

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Τα μαγικά μανιτάρια στη θεραπεία του καρκίνου

Θεραπεία με ψυχοτρόπα φάρμακα

Συμβουλές για να σταματήσετε το αλκοόλ

Ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσετε

Μήπως είστε βυθισμένοι;

Έκσταση

Μήπως έχετε συχνά ψευδαισθήσεις;

Θεραπεία της κατάθλιψης με μανιτάρια

Συντονιστείτε με την συχνότητα της κάνναβης

Η κάνναβη είναι καλύτερη από τα αντικαταθλιπτικά

Ο κόσμος στον οποίο θέλουμε να ζούμε

Θεραπεία με ψυχοτρόπα φάρμακα

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Η ενημέρωση των καρκινοπαθών

Η ενημέρωση των καρκινοπαθών. Ένας από τους πιο δύσκολους ρόλους ενός Ογκολόγου είναι η ενημέρωσή τους για την ασθένειά τους Γράφει η  Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά  Ειδικός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ