Η κατανάλωση αλλεργιογόνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προστατεύει τα μωρά
Η κατανάλωση κοινών αλλεργιογόνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού βοηθάει στην προστασία από τροφικές αλλεργίες στα παιδιά με τη μετάβαση σε ορισμένες προστατευτικές πρωτεΐνες, μέσω του πλακούντα και μέσω του μητρικού γάλακτος.
Ο βιολογικός μηχανισμός για την πρόκληση ανοχής στην τροφή.
Οι γυναίκες δεν πρέπει να αποφεύγουν τα κοινά αλλεργιογόνα, όπως τα αυγά και τα φιστίκια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
Η πρόσληψη αλλεργιογόνων από τη μητέρα επηρεάζει την ευαισθησία των απογόνων στις τροφικές αλλεργίες, διαπιστώνοντας ότι όταν μια θηλάζουσα μητέρα εκτίθεται στην πρωτεΐνη τροφής, το γάλα της περιέχει συμπλέγματα πρωτεΐνης με τα αντισώματα της, τα οποία μεταφέρονται στους απογόνους μέσω του θηλασμού.
Αυτά τα αντισώματα παράγουν ρυθμιστικά Τ-ανοσοκύτταρα ειδικά για τα αλλεργιογόνα και τα μωρά ανέχονται τα αλλεργιογόνα τρόφιμα.
Το μητρικό γάλα από μητέρες που καταναλώνουν αλλεργιογόνα τρόφιμα προστατεύουν από τροφικές αλλεργίες και προφυλάσσουν από την αναφυλαξία και την παραγωγή της ανοσοσφαιρίνης Ε και τη διόγκωση των μαστοκυττάρων, ως αποτέλεσμα της αλλεργικής αντίδρασης.
Το μητρικό γάλα των μητέρων που εκτίθενται σε αλλεργιογόνα είναι προστατευτικό ακόμη και όταν τα έμβρυα δεν είχαν εκτεθεί σε αλλεργιογόνα στη μήτρα.
Oι μητέρες πρέπει να αισθάνονται ελεύθερες να κάνουν μια υγιεινή και ποικιλόμορφη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
Οι μέλλουσες μητέρες δεν πρέπει να αποφεύγουν τα αλλεργιογόνα ούτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ούτε κατά τη διάρκεια του θηλασμού, αν θέλουν τα παιδιά τους να μην υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες.
Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις αλλεργίες
Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τις αλλεργίες
Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.
Διαβάστε, επίσης,