Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΝα προσέχετε να μην παθαίνετε αφυδάτωση

Να προσέχετε να μην παθαίνετε αφυδάτωση

Print Friendly, PDF & Email

Η αφυδάτωση προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας

Η αφυδάτωση είναι κατάσταση κατά την οποία τα κύτταρα του σώματος δεν λαμβάνουν αρκετό νερό για τις βασικές μεταβολικές τους διεργασίες. 

Τα κύτταρα παθαίνουν αφυδάτωση από:

-Ανεπαρκή λήψη νερού (λιγότερο από 6 ποτήρια ημερησίως)

-Τακτική κατανάλωση ροφημάτων με διουρητική επίδραση, όπως ο καφές, το τσάι, τα ροφήματα, η σόδα και το αλκοόλ (μπίρα, κρασί)

-Στρες

-Τα περισσότερα συμβατικά φάρμακα προκαλούν αφυδάτωση

-Υπέρμετρη άσκηση

-Πολυφαγία και παχυσαρκία

-Πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης σε καθημερινή βάση

Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλουν στην αύξηση της πηκτικότητας του αίματος και αναγκάζουν τα κύτταρα να αποβάλουν νερό. Για να αποφύγουν την αυτοκαταστροφή τα κύτταρα αρχίζουν να συγκρατούν το νερό. Αυτό το επιτυγχάνουν αυξάνοντας την πυκνότητα των μεμβρανών τους. Η αργιλώδης ουσία, η χοληστερόλη περιβάλλει τα κύτταρα, αποτρέποντας την απώλεια νερού. Έτσι διατηρείται το νερό, για να σώσει τα κύτταρα και μειώνεται η μειώνεται η ικανότητά τους να απορροφούν νέο νερό.

Οι θρεπτικές ουσίες συσσωρεύονται στους συνδετικούς ιστούς που περιβάλλουν τα κύτταρα, προκαλώντας οίδημα και κατακράτηση υγρών στα πόδια, τα νεφρά, το πρόσωπο, τα μάτια, τους βραχίονες και σε άλλα μέρη του σώματος. Αυτό προκαλεί αύξηση του βάρους. Ακόμη το πλάσμα του αίματος και τα λεμφικά υγρά γίνονται πιο πυκνά και παθαίνουν συμφόρηση. Η αφυδάτωση μειώνει και τη ρευστότητα της χολής και σχηματίζονται χολόλιθοι.

Αν κάποιος καταναλώσει καφεϊνη, αυτή απελευθερώνεται στο αίμα και πυροδοτείται μια ισχυρή ανοσοαπάντηση. Στη συνέχεια διεγείρονται τα επινεφρίδια και όλα τα κύτταρα του οργανισμού και εκλύονται στο αίμα ορμόνες του στρες, όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη. Αυτή είναι αντίδραση μάχης ή φυγής. Αν η κατανάλωση διεγερτικών γίνεται σε τακτική βάση, η φυσική άμυνα του οργανισμού εξασθενεί και γίνεται αναποτελεσματική. Η μόνιμη έκκριση στρεσογόνων ορμονών προκαλεί βλάβες στο ενδοκρινικό, ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα. Έτσι, αποδυναμώνεται η άμυνα και το σώμα γίνεται ευπαθές σε λοιμώξεις και άλλες παθήσεις.

Για κάθε φλιτζάνι καφέ ή τσάι που πίνετε να καταναλώνετε 3 ποτήρια νερό, για να μην αφυδατώνεται η χολή, το αίμα και οι πεπτικοί χυμοί.

Τα καλύτερα για την πρόληψη της αφυδάτωσης

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα για την αφυδάτωση

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας με φυσικά μέσα

Η κακή διατροφή προκαλεί χολολιθίαση

Γιατί κάποιος παθαίνει χολολιθίαση

Το έντερο υπεύθυνο για όλες τις ασθένειες

Θεραπεία Live Cell για τον καρκίνο και άλλες ασθένειες

To παρατεταμένο χρόνιο στρες προκαλεί καρκίνο

Η αφυδάτωση προκαλεί πολλές ασθένειες

Γιατί πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό

Μην πίνετε το νερό που έχει μείνει όλη τη νύχτα σε ένα ποτήρι

Φτιάξτε μόνοι σας αλκαλικό νερό

Να πίνετε πολύ νερό

Νερό το μεγάλο μυστήριο

www.emedi.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου

Το σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου είναι μια διαταραχή των μυών και των μαλακών ιστών που σχετίζονται με αυτό. Το σύνδρομο μυοπεριτονιακού πόνου είναι μια διαταραχή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ