Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΔιατροφήΤα φυτικά έλαια είναι ανθυγιεινά

Τα φυτικά έλαια είναι ανθυγιεινά

Τα φυτικά έλαια είναι βλαβερά για την υγεία

Τα φυτικά έλαια είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα κι έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. 

Η κατανάλωση ελαίου canola, για παράδειγμα, στη διατροφή επηρεάζει δυσμενώς τη μνήμη, επιδεινώνει την ικανότητα μάθησης και προκαλεί αύξηση του βάρους.

Τα φυτικά έλαια έχουν ευαισθησία στην τάγγιση, η αναλογία λιπαρών οξέων ωμέγα-3 προς ωμέγα-6 δεν είναι η κατάλληλη, με αποτέλεσμα να προκαλούν φλεγμονώδεις ασθένειες και να επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και περιέχουν ερεθιστικές ή τοξικές ενώσεις.

Το έλαιο κανόλας είναι επιβλαβές για τον εγκέφαλο και προκαλεί νόσο Alzheimer.

Το έλαιο canola περιέχει ένα μακράς αλύσου λιπαρό οξύ που ονομάζεται ερουκικό οξύ, το οποίο είναι ιδιαίτερα ερεθιστικό για τους βλεννογόνους. Η κατανάλωση λαδιού κανόλα συσχετίζεται με την ανάπτυξη ινωδών βλαβών στην καρδιά, με εκφυλιστικές διαταραχές του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, καρκίνο του πνεύμονα, καρκίνο του προστάτη, αναιμία και δυσκοιλιότητα.

Το έλαιο ελαιοκράμβης, σόγιας και καλαμποκιού προέρχεται από γενετικώς τροποποιημένες καλλιέργειες και η επεξεργασία τους είναι τοξική για τον ανθρώπινο μεταβολισμό. Προκαλεί δυσλειτουργία της μνήμης και σχηματισμό αμυλοειδών πλακών και νευροϊνωδών στον εγκέφαλο και νόσο του Alzheimer. Οι πλάκες αμυλοειδούς και η φωσφορυλιωμένη tau, η οποία είναι υπεύθυνη για το σχηματισμό νευροϊνιδιακών βλαβών, συμβάλλουν στη νευρωνική δυσλειτουργία και τον εκφυλισμό και την απώλεια μνήμης και στη νόσο του Alzheimer.

Αντίθετα, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας ημερησίως) μειώνει τα επίπεδα αμυλοειδών πλακών βήτα 1-40 (το αμυλοειδές βήτα 1-40 είναι η πιο διαλυτή μορφή των πρωτεϊνών αμυλοειδούς βήτα. Γενικά θεωρείται ότι εξυπηρετεί έναν ευεργετικό ρόλο στον εγκέφαλο και δρα ως ρυθμιστικό διάλυμα για την πιο επιβλαβή αδιάλυτη μορφή αμυλοειδές βήτα 1-42) και τη φωσφορυλιωμένη tau και προκαλεί βελτίωση της μνήμης. 

Η κατανάλωση έλαιου κανόλας για διάστημα έξι μηνών προκαλεί βλάβες στη μνήμη.

Η μακροχρόνια κατανάλωση ελαίου κανόλας και άλλων φυτiκών λαδιών από γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες δεν είναι ευεργετική για την υγεία του εγκεφάλου, γιατί προκαλεί νευροεκφυλιστικές νόσους και άλλες μορφές άνοιας.

Τα καλύτερα συμπληρώματα για τον εγκέφαλο

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα για τον εγκέφαλο

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Τροφές φάρμακα για τον καρκίνο

Λάδι κανόλας για να εξαφανίσετε το λίπος στην κοιλιά

Είναι υγιεινές οι μαργαρίνες;

Τα μη φυσικά τρόφιμα και ροφήματα

Τροφές που δεν πρέπει να τρώτε όταν πονάτε

Τα μεταλλαγμένα προϊόντα που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Γιατί πρέπει να απαγορευτούν τα μεταλλαγμένα

Οι κίνδυνοι από τα μεταλλαγμένα

www.emedi.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών

Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια υπερβολική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ