Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΨυχολογίαΗ οικογένεια πρέπει να τρώει μαζί

Η οικογένεια πρέπει να τρώει μαζί

Όταν η οικογένεια κάθεται στο τραπέζι, υπάρχουν μακροπρόθεσμα οφέλη φυσικής και ψυχικής υγείας

Τα παιδιά που τρώνε τα γεύματά τους μαζί με την οικογένειά τους έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη σωματικής και ψυχικής υγείας.

Οι οικογένειες που μοιράζονται συχνά τα γεύματα έχουν παιδιά που γνωρίζουν περισσότερα για το οικογενειακό τους ιστορικό και έχουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση, αλληλεπιδρούν καλύτερα με τους συνομήλικούς τους και επιδεικνύουν μεγαλύτερη αντοχή ενάντια στις αντιξοότητες της ζωής. Επιπλέον, οι οικογένειες που συζητούν ανοιχτά τα συναισθήματα που σχετίζονται με αρνητικά γεγονότα, όπως ο θάνατος ενός συγγενή ή ενός κατοικίδιου ζώου, έχουν παιδιά με υψηλότερη αυτοεκτίμηση και αίσθηση ελέγχου.

Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics.

Υπάρχουν θετικοί δεσμοί μεταξύ της διατροφής των οικογενειακών γευμάτων και της υγείας των παιδιών και των εφήβων.

Όταν από την ηλικία των 6 ετών τα παιδιά καταναλώνουν τα οικογενειακά γεύματα μαζί με τους γονείς τους, σε ηλικία των 10 ετών, έχουν υιοθετήσει υγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής και υπάρχει θετική επίδραση στην ψυχοκοινωνική τους ευημερία. Όταν η ποιότητα του οικογενειακού γεύματος είναι καλή στην ηλικία των 6 ετών, τα παιδιά έχουν περισσότερες κοινωνικές δεξιότητες και καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία στην ηλικία των 10 ετών. Σημαντική επίδραση έχουν, όμως και η ιδιοσυγκρασία και οι γνωστικές τους ικανότητες, η εκπαίδευση της μητέρας και τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά τους και η προηγούμενη οικογενειακή διαμόρφωση και λειτουργία. Η παρουσία των γονέων κατά τη διάρκεια των γευμάτων παρέχει στα μικρά παιδιά κοινωνική αλληλεπίδραση, προσφέρει συζητήσεις για κοινωνικά ζητήματα και καθημερινές ανησυχίες και εμπλουτίζει την εκμάθηση των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων σε ένα οικείο και συναισθηματικά ασφαλές περιβάλλον. Έτσι, αυτό το περιβάλλον βοηθάει το παιδί να εμπλακεί σε καλύτερες δεξιότητες επικοινωνίας με ανθρώπους εκτός της οικογενειακής μονάδας.

Τα οικογενειακά γεύματα δεν είναι μόνο δείκτες της ποιότητας του περιβάλλοντος στο σπίτι, αλλά είναι, επίσης, εύκολοι στόχοι για τη γονική εκπαίδευση για τη βελτίωση της ευημερίας των παιδιών.

Τα οικογενειακά γεύματα έχουν και μακροπρόθεσμες επιρροές στη σωματική και ψυχική ευεξία των παιδιών και αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση της παιδικής ανάπτυξης.

Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τα παιδιά

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τα παιδιά

Διαβάστε, επίσης,

Η πιο επικίνδυνη ώρα να χαλάσετε τη δίαιτά σας

Μάθετε να διπλώνετε τις πετσέτες για το τραπέζι

Οικονομική διατροφή

Μάθετε να τρώτε σωστά

Ένα μήνυμα υγείας με ενστάσεις

Τρώμε μαζί για μια καλύτερη ζωή

Όταν τρώτε έξω

Παιδική και εφηβική παχυσαρκία

Το κάλιο κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Το πάχος είναι αιτία καρκίνου

Κόψτε τη ζάχαρη στα παιδιά σας

Μαγειρεύοντας με τα παιδιά

www.emedi.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών

Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Το σύνδρομο υπερδιέγερσης ωοθηκών είναι μια υπερβολική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ