Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΙατρικά ΝέαΗ Ελλάδα είναι κατάλληλη για Τουρισμό Υγείας

Η Ελλάδα είναι κατάλληλη για Τουρισμό Υγείας

Ο Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα έχει περιθώρια ανάπτυξης

Ο συνδυασμός αναψυχής με τις υπηρεσίες υγείας είναι πια κάτι που ενδιαφέρει πολλούς στις μέρες μας.

Ο Τουρισμός Υγείας έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας: αξιοποίηση του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού και αξιοποίηση των τουριστικών υποδομών, αλλά, κυρίως, επενδύσεις σε νέους τομείς. Οι ιαματικές πηγές, τα κέντρα αντιγήρανσης και τα κέντρα διαμονής ανθρώπων τρίτης ηλικίας και ανθρώπων με ειδικές ανάγκες είναι μερικά από αυτά.

Η Ελλάδα ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια επισκέπτες το 2017. Η ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών θα δώσει τη διαφορετικότητα στους νέους επισκέπτες στη χώρα μας.

Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της σύγχρονης Ιατρικής Επιστήμης με τον Ιπποκράτη και τα Ασκληπιεία. Η Ιπποκράτεια φιλοσοφία και η ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών μας έχει χαρίσει ένα τεράστιο πλούτο και μια άριστη τεχνογνωσία για τη θεραπεία και την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών και για την πρόληψή τους.

Η ελληνική διατροφή, το υπέροχο κλίμα, η θάλασσα, τα αθλήματα και οι ιαματικές πηγές είναι εξαιρετικής σημασίας συστατικά για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα. Όταν μάλιστα τα κέντρα τουρισμού υγείας επανδρωθούν από επιστήμονες υγείας που θα δίνουν συμβουλές για τη θεραπεία του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος θα γίνουν ανάρπαστα.

Ο τουρισμός υγείας («θεραπευτικός τουρισμός») έχει καθιερωθεί ως μορφή διακοπών σε συνδυασμό με την παροχή ενός ευρύτερου φάσματος ιατρικών υπηρεσιών και την ευεξία. Οι κύριες εκφάνσεις του τουρισμού υγείας μπορούν να διακριθούν στον «ιατρικό τουρισμό» που απευθύνεται σε τουρίστες που είναι ασθενείς που κάνουν χρήση, συνήθως, εξειδικευμένων υπηρεσιών ιατρικής παρακολούθησης και θεραπείας, καθώς και στον «τουρισμό ευεξίας» που απευθύνεται σε τουρίστες που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις διακοπές τους με υπηρεσίες βελτίωσης ή διατήρησης της υγείας τους (SPA, θαλασσοθεραπεία, υδροθεραπεία κλπ.). Στην τελευταία κατηγορία εντάσσεται και ο παραδοσιακός «ιαματικός τουρισμός» (θερμαλισμός).

Από τις πιο ευχάριστες μορφές εναλλακτικού τουρισμού είναι αυτή που αφορά στον τουρισμό υγείας και περιλαμβάνει τα ιαματικά λουτρά, τα spa και τους χώρους φροντίδας του νου και του σώματος.

Η Ελλάδα, διαθέτοντας πολλές πηγές με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες, κατατάσσεται στους καλύτερους προορισμούς, από πλευράς φυσικών πηγών, παγκοσμίως.  Εκεί, εκτός από πνευματική αναζωογόνηση, μπορεί κανείς να αναζητήσει ανακούφιση σε χρόνια προβλήματα που τον ταλαιπωρούν. 

Η Ελλάδα διαθέτει φυσικό πλούτο και συγχρόνως το ιδανικό κλίμα για χαλάρωση και ευεξία.

 

 

Ο Ιατρικός Τουρισμός είναι μια παγκόσμια και ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά. Σαν αντικείμενο του έχει την θεραπεία εξειδικευμένων παθήσεων με χειρουργεία, τεχνικές γονιμοποίησης, αιμοκάθαρση, θεραπεία και πρόληψη καρκίνου και άλλα. Ο προληπτικός Τουρισμός Υγείας αφορά ακόμη ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την ψυχική και πνευματική τους υγεία. Η αποκατάσταση, αλλά και η αντιγήρανση και η αποκατάσταση της ψυχικής υγείας ενδιαφέρουν πολλούς τουρίστες…

Ιαματικές πηγές, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι, ωραίες παραλίες, περιπατητικές διαδρομές, εστιατόρια, ξενοδοχεία, σπα, κέντρα αποκατάστασης κ.ά οφείλουν να ενωθούν και να αποτελέσουν τουριστικό προϊόν για την υγεία και την ευεξία.

Κάντε διακοπές και παράλληλα φροντίστε την Υγεία σας!

Διαβάστε, επίσης,

Τα κρητικά βότανα είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως

Ο ελληνικός τουρισμός στη νέα εποχή

Ιαματικά λουτρά Αιδηψού

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κυστίτιδα

Κυστίτιδα. Πρόληψη και θεραπεία κυστίτιδας, που είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστεως, με φυσικούς τρόπους Η κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης ή του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ