Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕναλλακτικές ΘεραπείεςΣυμπληρώματα ΔιατροφήςΣυμπληρώματα διατροφής για να έχετε συναισθηματική ισορροπία

Συμπληρώματα διατροφής για να έχετε συναισθηματική ισορροπία

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την ισορροπία της διάθεσης

Συμπληρώματα διατροφής για να έχετε συναισθηματική ισορροπία

Εκχύλισμα ύπερων κρόκου

Το εκχύλισμα ύπερων κρόκου Crocus sativus είναι αποτελεσματικό για την καστάθλιψη.  30 mg την ημέρα μετά από 6 εβδομάδες θεραπεύουν τα καταθλιπτικά συμπτώματα. Είναι καλύτερο από τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά και τους SSRIs (Επιλεκτικούς Αναστολείς Επαναπρόσληψης Σεροτονίνης) τα οποία προκαλούν και ξηροστομία και καταστολή (ιμιπραμίνη, φλουοξετίνη). Το εκχύλισμα ύπερων κρόκου υποστηρίζει την εξισορρόπηση της διάθεσης, Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, υποστηρίζει την καλή ποιότητα του ύπνου, έχει θετικές επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή ανδρών και γυναικών και βοηθά τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Το εκχύλισμα ύπερων κρόκου περιέχει τις δραστικές ουσίες κροκίνη, κροκετίνη που δίνει χρώμα, πικροκροκίνη που δίνει γεύση και σαφρανάλη που δίνει άρωμα. Οι δραστικές αυτές ουσίες αυξάνουν τη βιοδιαθεσιμότητα της σεροτονίνης, της νοραδρεναλίνης και της ντοπαμίνης μέσω αναστολής της επαναπρόσληψης των νευροδιαβιβαστών, αλλά έχουν και αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση και δεν προκαλούν απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας και αδυναμία επίτευξης οργασμού ή στύσης, όπως τα συμβατικά αντικαταθλιπτικά. Το εκχύλισμα ύπερων κρόκου είναι ένα αφροδισιακό για άνδρες και γυναίκες.

Κουρκουμίνη

Η κουρκουμίνη με πιπερίνη ή η λιποσωμιακή κουρκουμίνη ή η κουρκουμίνη με τη μορφή φυτοσώματος έχει, επίσης, αντικαταθλιπτική δράση και προκαλεί υψηλότερη διαθεσιμότητα της σεροτονίνης, της νοραδρεναλίνης και της ντοπαμίνης, μέσω αναστολής ΜΑΟ-αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης. Επιπλέον, τα κουρκουμινοειδή είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και ανντιφλεγμονώδη συστατικά. Η κουρκουμίνη βοηθά την ψυχική ισορροπία και υποστηρίζει την εγκεφαλική λειτουργία.

Φυλλικό οξύ

Το φυλλικό οξύ και κυρίως, η μορφή L-methylofolate (5-μεθυλοτετραϋδροφολικό οξύ-MTHF) που είναι η απευθείας δραστική μορφή του φυλλικού οξέος επιτρέπει τη μείωση των επιπέδων ομοκυστεϊνης κι έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες προάγοντας τη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών. Οι πολυμορφισμοί του MTHF είναι περισσότεροι σε ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη και η χορήγηση φυλλικού οξέος φτιάχνει τη διάθεση. Συμβάλλει στην ομαλοποίηση της ψυχικής λειτουργίας και στη μείωση της κόπωσης.

Βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη Β6 στην ενεργή της μορφή μειώνει τα καταθλιπτικά συμπτώματα, προάγοντας τη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών. Συμβάλλει στην ομαλοποίηση της ψυχικής λειτουργίας και στη μείωση της κόπωσης.

Βιταμίνη Β12

Η έλλειψη βιταμίνης Β12 προκαλεί κατάθλιψη. Συμβάλλει στην ομαλοποίηση της ψυχικής λειτουργίας και στη μείωση της κόπωσης.

Μυοινοσιτόλη

Υπάρχουν χαμηλά επίπεδα μυοινοσιτόλης στον πρωμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου. Η μυοϊνοσιτόλη παίρνει μέρος στη μεταφορά του σήματος στο σημείο των υποδοχέων των διαφόρων νευροδιαβιβαστών.

Ψευδάργυρος

Όταν υπάρχουν χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου στο περιφερικό αίμα δεν γίνεται σωστή ρύθμιση των νευρικών ερεθισμάτων. Για να υπάρχουν υψηλά επίπεδα ο βιολογικός ψευδάργυρος πρέπει να είναι συνδεδεμένος με καθαρή L-μεθειονίνη για καλύτερη αποτελεσματικότητα.

Βιταμίνη D3

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι γνωστό ότι συνδέονται με την ανεπάρκεια της βιταμίνης D και την έλλειψη του ηλιακού φωτός. Η βιταμίνη D βελτιώνει τη διάθεση.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την κατάθλιψη

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την κατάθλιψη

Διαβάστε, επίσης,

To παρατεταμένο χρόνιο στρες προκαλεί καρκίνο

Τα κινητά μειώνουν την κατάθλιψη

Μπορείτε να κολλήσετε καλή ή κακή διάθεση από τους φίλους σας

Τα κινητά μειώνουν την κατάθλιψη

www.emedi.gr

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πονοκέφαλος στα παιδιά

Ο πονοκέφαλος στα παιδιά μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας ποικιλίας καταστάσεων υγείας. Η πιο συχνή αιτία είναι συνήθως η ημικρανία, ο πονοκέφαλος τάσης, το...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ