Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚλασική ΙατρικήΠνευμονολογίαΠνευμονική ίνωση και ιατρική κάνναβη

Πνευμονική ίνωση και ιατρική κάνναβη

Μπορεί η ιατρική κάνναβη να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των πνευμονικών παθήσεων;

Θα μπορούσε η ιατρική κάνναβη να ωφελήσει εκείνους που ζουν με χρόνια πνευμονική νόσο;

Η ιατρική μαριχουάνα είναι χρήσιμη στη μείωση της φλεγμονής, τη βελτίωση του ύπνου, την αποκατάσταση του πόνου, την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και τη μείωση του φλέγματος.

Ωστόσο, ένα από τα μεγάλα ζητήματα όταν πρόκειται για χρήση κάνναβης εάν έχετε πνευμονική νόσο, είναι το κάπνισμα.

Πολλοί άνθρωποι που δεν καπνίζουν αλλά επιθυμούν να πάρουν τα οφέλη της ιατρικής μαριχουάνας επιλέγουν είτε να καταπιούν το προϊόν μέσω βρώσιμων ειδών (όπως μπισκότα) ή με άτμισμα (όπου η κάνναβη θερμαίνεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία από την καύση και απελευθερώνει δραστικά συστατικά  που μπορούν στη συνέχεια να εισπνευσθούν).

Η ιατρική μαριχουάνα προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα της πνευμονικής νόσου.

Για πολλούς ασθενείς που ζουν με ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, οι θεραπείες που αποσκοπούν στη μείωση της φλεγμονής μέσα στους πνεύμονες αποτελούν προτεραιότητα. Με τη μείωση της φλεγμονής μέσα στους πνεύμονες, ο ασθενής είναι σε θέση να αναπνεύσει ευκολότερα, και να απολαύσει τη συμμετοχή σε δραστηριότητες περισσότερο.

Τα συμβατικά αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορεί να έχουν σοβαρές αρνητικές παρενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη άλλων εσωτερικών οργάνων στο σώμα.

Η ιατρική μαριχουάνα μπορεί να είναι μια βιώσιμη, εναλλακτική αντιφλεγμονώδης θεραπεία που δεν έρχεται με τις ίδιες αρνητικές παρενέργειες.

Εκτός από τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, η ιατρική μαριχουάνα μπορεί να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος ετης θεραπείας της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης, λαμβάνοντας υπόψη τα ηρεμιστικά, αντιαναγχυτικά αποτελέσματα που προσφέρει η ιατρική μαριχουάνα στους χρήστες. Οι ασθενείς με ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση έχουν συχνά κατάθλιψη και άγχος  που σχετίζεται με την ασθένεια. Η ιατρική μαριχουάνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στα συμβατικά φάρμακα κατά της κατάθλιψης ή κατά του άγχους.

Η ιατρική μαριχουάνα προσφέρει εξαιρετική ανακούφιση του  πόνου, περιέχει επίσης και άλλες ιδιότητες που είναι ιατρικής χρήσης. Η Cannabidiol, ή το CBD, βοηθά στην ανακούφιση των σπασμών, των φλεγμονών και του άγχους.

Μαζί με τα αντιφλεγμονώδη οφέλη της ιατρικής μαριχουάνας, οι πάσχοντες από πνευμονική ίνωση μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν από το αντιαγχωτικό αποτέλεσμα της χρήσης ιατρικής μαριχουάνας. Οι κλινικές μελέτες έχουν αναφέρει ότι πολλοί ασθενείς αισθάνονται μια  χαλαρωτική επίδραση μετά τη χρήση ιατρικής μαριχουάνας. 

Επειδή η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση επηρεάζει τους πνεύμονες, ένας πάσχων μπορεί να έχει ένα σοβαρό αναπνευστικό σύστημα.

Το άτμισμα της ιατρικής κάνναβης δρα θεραπευτικά στουε ασθενείς με πνευμονική ίνωση.

Τα κανναβινοειδή, μία από τις δραστικές ενώσεις που βρίσκονται στην ιατρική μαριχουάνα, είναι πτητικές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να εξατμιστούν σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι η μαριχουάνα μπορεί να μετατραπεί σε ατμό χωρίς υψηλές θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν καύση ή καπνό. Ο ζεστός αέρας μπορεί στη συνέχεια να τραβηχτεί μέσω της μαριχουάνας που θα προκαλέσει την εξατμοποίηση των κανναβινοεοδών. Μόλις τα κανναβινοειδή εξατμιστούν μπορούν εύκολα να εισπνευσθούν.

Η καλύτερη κάνναβη για να έχετε την υγεία σας

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε κάνναβη για την υγεία σας

Διαβάστε, επίσης,

Πνευμονική ίνωση από την μπλεομυκίνη

Μεταμόσχευση πνεύμονος

Ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου

Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου. Το αιθέριο έλαιο ελιχρύσου υποστηρίζει την υγεία του δέρματος, την υγεία του ήπατος και την υγεία του μεταβολισμού. Αιθέριο έλαιο ελίχρυσου Τα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ