Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΝα τρώτε σταφύλια αν έχετε κατάθλιψη

Να τρώτε σταφύλια αν έχετε κατάθλιψη

Print Friendly, PDF & Email

Τα σταφύλια φάρμακο κατά της κατάθλιψης

Nature Communications

Νέες ενώσεις που προέρχονται από τα σταφύλια είναι θεραπευτικοί παράγοντες για τη θεραπεία της κατάθλιψης.

Οι ενώσεις dihydrocaffeic acid -διϋδροκαφεϊκό οξύ (DHCA) και malvidin-3′-O-glucoside-3′-Ο-γλυκοζίτης μαλβιδίνης (Mal-gluc) μετριάζουν την κατάθλιψη με τη στόχευση νεοανακαλυφθέντων υποκείμενων μηχανισμών της νόσου.

Το φυσικό αντιοξειδωτικό που απαντάται στις φλούδες των σταφυλιών, η ρεσβερατρόλη έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και φθάνει στην πυρηνική πηγή ενέργειας των καρκινικών κυττάρων ή στα μιτοχόνδριά τους και παραβιάζει τη λειτουργία τους.

Οι συμβατικές φαρμακευτικές θεραπείες για την κατάθλιψη εκτιμάται ότι προκαλούν προσωρινή ύφεση σε λιγότερο από το 50% των ασθενών και συχνά συνδέονται με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Έτσι, υπάρχει μια επείγουσα ανάγκη για νέες, φυσικές θεραπείες.

Η κατάθλιψη συνδέεται με μια πληθώρα παθολογικών διεργασιών, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής του περιφερικού ανοσοποιητικού συστήματος, μια σειρά βιολογικών αλλαγών των δομών και των λειτουργιών στους λεμφαδένες και άλλους ιστούς που προστατεύουν από ασθένειες και ανωμαλίες στις συνάψεις, τις δομές που επιτρέπουν στους νευρώνες να περάσουν ένα ηλεκτρικό ή χημικό σήμα σε άλλους νευρώνες.

Ωστόσο, τα διαθέσιμα σήμερα αντικαταθλιπτικά περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό στη στόχευση των συστημάτων που ρυθμίζουν τη σεροτονίνη, τη ντοπαμίνη και άλλους σχετικούς νευροδιαβιβαστές και αυτές οι θεραπείες δεν αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα τις φλεγμονές και τις συναπτικές δυσλειτουργίες που είναι τώρα γνωστό ότι σχετίζονται με την κατάθλιψη.

Οι πολυφαινόλες που προέρχονται από τα σταφύλια έχουν  αποτελεσματικότητα στη διαμόρφωση των πτυχών της κατάθλιψης, Ένα βιοενεργό συμπλήρωμα πολυφαινόλης προερχόμενο από τα σταφύλια, ο χυμός σταφυλιού, ένα εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού και τρανς-ρεσβερατρόλης είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του στρες. Η DHCA και o Mal-gluc μπορούν να αντιμετωπίσουν την φλεγμονή και να βελτιώσουν τη συναπτική πλαστικότητα. Η DHCA μειώνει την ιντερλευκίνη 6 (IL-6), μια προφλεγμονώδη ουσία που εκκρίνεται από τα Τ κύτταρα και τα μακροφάγα για την διέγερση της ανοσολογικής απόκρισης με την επιγενετική ρύθμιση της μη κωδικοποιητικής αλληλουχίας του γονιδίου IL-6. Ο Mal-gluc ρυθμίζει την ακετυλίωση ιστόνης του γονιδίου Rac1 και επιτρέπει στους ενεργοποιητές μεταγραφής να έχουν πρόσβαση στο DNA για αυξημένη μεταγραφή στον εγκέφαλο, γεγονός που επηρεάζει την έκφραση των γονιδίων που ευθύνονται για τη συναπτική πλαστικότητα. Η θεραπεία DHCA / Mal-gluc είναι αποτελεσματική και στη συστηματική φλεγμονή που επάγεται από τη μεταμόσχευση κυττάρων από τον μυελό των οστών και είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη. 

Οι πολυφαινόλες των σταφυλιών προκαλούν επιγενετική τροποποίηση του DNA για τη θεραπεία της κατάθλιψης και στοχεύουν εναλλακτικούς παθολογικούς μηχανισμούς, όπως τη φλεγμονή και τη συναπτική δυσλειτουργία, για άτομα που είναι ανθεκτικά στην θεραπεία της κατάθλιψης.

Η συνδυασμένη θεραπεία DHCA και Mal-gluc για ταυτόχρονη αναστολή της περιφερειακής φλεγμονής και ρύθμιση της συναπτικής πλαστικότητας στον εγκέφαλο συνεργάζεται συνεργικά για να βελτιστοποιηθεί η ανθεκτικότητα έναντι των φαινοτύπων χρόνιας καταπόνησης που προκαλούνται από το άγχος. Η ανακάλυψη αυτών των νέων φυσικών ενώσεων πολυφαινόλης που προέρχονται από τα σταφύλια που στοχεύουν κυτταρικές και μοριακές οδούς που σχετίζονται με τη φλεγμονή είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της κατάθλιψης και του άγχους.

Να τρώτε βιολογικά σταφύλια, να πίνετε βιολογικό κρασί και να λαμβάνετε καθημερινά ρεσβερατρόλη αν έχετε ανθεκτική κατάθλιψη.

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την κατάθλιψη

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για την κατάθλιψη

Διαβάστε, επίσης,

Θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας με ιατρική κάνναβη

Η δύναμη του ύπνου

Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση

Η κουρκουμίνη βελτιώνει τη μνήμη και τη διάθεση

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα

Είναι κατάλληλα τα ερωτηματολόγια για τη διάγνωση της κατάθλιψης;

Πάμε παρακάτω

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μπανάνας

Τα καλύτερα ροφήματα για την κατάθλιψη

Αντιμετωπίστε την κατάθλιψη της ανεργίας

Η κατάθλιψη είναι κολλητική

Θεραπεία της κατάθλιψης με μανιτάρια

Θεραπευτική γιόγκα για την κατάθλιψη

Οι ισοφλαβόνες έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση

Τροφές φάρμακα για τον καρκίνο

Πώς θεραπεύει η νηστεία

Χρήσιμες πληροφορίες για τη ρεσβερατρόλη

Η καλύτερη κουρκουμίνη για την υγεία σας

Μεταβολική Θεραπεία Ασθενειών του Hans Nieper

Ποιοι πρέπει να παίρνουν ρεσβερατρόλη

Χρήσιμες πληροφορίες για τα αντιοξειδωτικά

Τα κρητικά βότανα είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως

Χρήσιμες πληροφορίες για τα αντιοξειδωτικά

Τα κρητικά βότανα είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως

Η υψηλή χοληστερίνη μπορεί να καταπολεμηθεί με συμπληρώματα διατροφής

Φυτοθρεπτικά συστατικά που θεραπεύουν τον καρκίνο

Τα καλύτερα τρόφιμα κατά του καρκίνου

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές με σταφύλια

Θεραπεία του καρκίνου της ουροδόχου κύστεως με φυσικά μέσα

Κρέμα αντιγήρανσης με EGF και ρεσβερατρόλη

Το κόκκινο κρασί καίει το λίπος και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Προστατέψτε την ακοή σας με κόκκινο κρασί

Οι καλύτερες τροφές για να ρίξετε την κακή χοληστερίνη

Καταπολεμήστε τα γηρατειά

Σταφύλια

Ελλέβορος

Προστατέψτε την υγεία σας με το κόκκινα τρόφιμα

Που ωφελεί το κόκκινο κρασί

Κόλπο για να σταματήσετε την άνοια

Βοηθάει το αλκοόλ στον ύπνο;

www.emedi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστός δακρυϊκός πόρος

Στους ενήλικες ένας κλειστός δακρυϊκός πόρος μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό, μόλυνση ή πιο σπάνια σε όγκο. Όταν έχετε κλειστό δακρυϊκό πόρο, τα δάκρυά σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ